Kelly Chau

Kelly Chau har fått en ny befattning på Deloitte och är nu Manager Human Capital, skriver Personal & Ledarskap. Han kommer senast från rollen som Senior Management Consultant. Han har tidigare haft olika roller på Wise Professionals senast som Business Consultant inom Talent Management.

Dan Brännström

Dan Brännström, oberoende rådgivare och f.d. generalsekreterare i branschorganisationen FAR, väljs in i Skandias fullmäktige, pensionsjättens högsta beslutande organ. Det framgår av ett pressmeddelande. Det är Skandias kunder som röstar på kandidater till fullmäktige, som utövar ägarfunktionen i bolaget och bland annat utser Skandias styrelse.
Flera andra personer röstades in i fullmäktige, bland andra Monica Caneman och Elisabeth Thand Ringqvist.

Transparens: Dan Brännström är även ordförande i Revisionsvärlden.

Sandra Gadd

Hövding Sverige AB (publ):s valberedning föreslår Sandra Gadd till styrelsen. Sandra Gadd är civilekonom med bakgrund som auktoriserad revisor och konsult på Deloitte och är sedan 2019 CFO på e-handelsföretaget Boozt. Även Petr Zhukov föreslås ta plats i styrelsen. Nästa ordinarie bolagsstämma hålls den 6 maj 2021.

Valberedningen föreslår omval av styrelseordförande Fredrik Arp samt ledamöterna Tony Grimaldi och Helen Richenzhagen.

Hövding säljer uppblåsbara skydd och har sedan 2015 aktien noterad på Nasdaq First North Growth Market.

Regina Sipos

Invoicery INT, moderbolag för Sveriges största egenanställningsföretag Frilans Finans, har valt in Regina Sipos som ny ledamot. Sipos är styrelseproffs och driver egen investeringsverksamhet med fokus på digitala tillväxtbolag.

Hon är även arbetande styrelseordförande i Bzzt, en scale-up inom miljövänlig mobilitet, Bower, ett digitalt cleantechbolag inom recycling, RedLocker, som tillhandahåller mensskyddsautomater, och i Citerus, ett ledande svenskt utbildnings- och konsultbolag inom agila teknologier.

Sipos har tidigare bland annat varit VD inom den statliga portföljen på Svensk Adressändring och AdressPoint, kommersiell direktör på Logica och kommersiell chef på Accenture i Sverige.

Panos Kakoullis

Britten Panos Kakoullis blir ny CFO för den krisdrabbade brittiska flygmotortillverkaren Rolls-Royce, enligt City AM. Han kommer närmast från en roll som koncernchef för managementkonsulten PA Consulting Group. Han har tidigare arbetat mer än 30 år på Deloitte i Storbritannien, som bland annat som Managing Director.

Ebba Asp

Ebba Asp är ekorevisor på Ekobrottsmyndigheten efter dryga sju år på EY. Ebba Asp har varit auktoriserad revisor sedan 2018 och har sedan 2019 varit manager på Forensic & Integerity Service-avdelningen.

Martin Hjerpe

Martin Hjerpe lämnar revisorsrollen för att istället ta sig ann tjänsten som Group controller på industrikoncernen XANO. Martin Hjerpe kommer senast från tjänsten Senior Manager på KPMG, där han arbetat sedan 2007.

”I helgen avslutades ett 14 år långt kapitel av mitt liv, med titeln KPMG. Tack för alla utmaningar och möjligheter jag fått vara med om, men framförallt tack till alla kollegor(!) som delat med sig av tid, kunskap och engagemang!”, skriver Martin Hjerpe på Linkedin.

Christoffer Tell

Den 1 mars tillträder Christoffer Tell som CFO för Simris Alg, enligt ett pressmeddelande. Christoffer Tell är ekonom med inriktning mot redovisning och controlling och började sin yrkesbana som revisor. Han blev därefter rekryterad till Examec, ett tillverkande företag, och senare som CFO för spelbolaget Global Gaming. Christoffer Till kommer senast från egen konsultverksamhet inom redovisning, rådgivning och affärsutveckling.

Simris Alg utvecklar bioaktiva ämnen från odlade alger. Algråvaran ska användas inom hudvård, läkemedel och livsmedel. Simris Algs aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market.

Jim Gustafsson

Jim Gustafsson har utsetts till partner och försäkringschef på konsultbolaget FCG, inriktad på bank och finanssektorn. Han kommer att ta plats i koncernledningen, enligt ett pressmeddelande. På FCG blir Jim Gustafsson dessutom biträdande chef för GRC Advisory Sweden, som är FCG: s rådgivningsverksamhet i Sverige.

Gustafsson är försäkrings- och riskexpert och har arbetat i cirka 10 år på EY i Köpenhamn, där han var partner. Han har jobbat nordiskt och haft roller som Solution Leader Data & Analytics i EMEIA, chef för Nordic Quantitative Advisory Services ssamt Nordic Data & Analytics Leader.

Före sin tid på EY var han bland annat akuarie på PwC och arbetade på försäkringsbolagen Codan och Trygg Hansa.

Martin Askman

Martin Askman är t.f. presschef på PwC Sverige efter att företrädaren Jonas Köpniwsky lämnat firman. Det framgår av PwC:s webbplats. Martin Askman är kommunikationskonsult på den egna firman Change The Word. Han har tidigare varit presschef och kommunikationschef på PwC men lämnade byrån 2014 för att bli PR-chef på Svenska Spel. Revisionsvärlden har ingen uppgift om vart Jonas Köpniwsky är på väg.

Mikael Forsberg

Mikael Forsberg är utsedd till ny CFO på Sparbanken Skåne, enligt ett pressmeddelande. Han ersätter Åsa Grundström som valt att lämna banken för annat jobb. Mikael Forsberg tillträder den nya tjänsten omedelbart och kommer närmast från en position som bankchef för bankområde Kristianstad inom Sparbanken Skåne. Han har arbetat på Sparbanken Skåne och dess föregångare Sparbanken 1826 och Kristianstad Sparbank sedan 2001. Forsberg har en bakgrund som auktoriserad revisor och har tidigare varit chef för KPMG i Kristianstad.

Åsa Grundström kvarstår i verksamheten under en övergångsperiod. Hon lämnar banken efter 25 år och går till konsultbolaget FCG Risk & Compliance.

Cassandra Hindström

Cassandra Hindström blir konsult med titeln Senior Manager på den FCG, ett konsultbolag inriktat på finanssektorn. Hon tillträdde den 1 februari enligt webbplatsen. Tidigare har hon bland annat arbetat som Compliance Manager på Siemens Financial Services och på EY.

Matilda Olsson

Fastighetsbolaget Swedish Logistic Property, SLP, i Malmö har anställt Matilda Olsson som ansvarig för business controlling. Matilda Olsson har tidigare arbetat på AddPro och på EY som managementkonsult.

Arash Afsarian

KPMG Sverige rekryterar en ny digitalchef med titeln Head of Advanced Analytics och Intelligent Automation. Arash Afsarian kommer närmast från KPMG Danmark där han lett en framgångsrik avdelning inom “NewTech”.

“Tillsammans med mitt team i Danmark kunde vi växa affären fyra gånger på tre år. Jag ser fram emot att göra en liknande resa med KPMG Sverige”, säger Arash Afsarian i ett pressmeddelande.

“KPMG satsar stort på Advanced Analytics och Intelligent automation och ser ett ökat intresse för detta hos många företag”, säger Cecilia Täkte, Head of Management Consulting, KPMG.

Arash Afsarian har innan han kom till KPMG arbetat som strategikonsult för Kearney och varit affärsområdeschef för Microsoft Mobile Devices i Indien, Mellanöstern och Afrika.

I början av året gick Jens Nordmark, tidigare Digital Transformation Architect på KPMG, till outsourcinggruppen Azets Insights där han är är Chief Digital Officer (CDO).

Samuel Spetz

Den tidigare PwC-revisorn Samuel Spetz blir ekonomichef i det nybildade bolaget OBOS Nya Hem enligt ett pressmeddelande. Fastighetsbolaget som ägs av OBOS, den norska motsvarigheten till HSB, erbjuder sedan 2020 medlemskap även i Sverige och siktar på en kraftig expansion på den svenska bostadsmarknaden.

Som ett led i detta rekryterar man alltså Samuel Spetz som under åren 2013 till 2016 arbetade som revisor på PwC innan han gav sig in i fastighetsbranschen som Nordic Business Controller i NCC och Business Controller i Nyfosa.
”OBOS har själva gått ut med att de ska dubblera sin bostadsförsäljning i Sverige inom en 5-årsperiod, till en årstakt på 3 000 bostäder. Det känns givetvis stimulerande att få vara med och bidra till en sådan tillväxt”, säger Samuel Spetz.

Han tillträder sin tjänst i april 2021 och kommer då även att ingå i fastighetsbolagets ledningsgrupp.

Åsa Anderson Eneberg

Vid det senaste nätverksmötet för Mazars i december valdes den svenska revisorn Åsa Anderson Eneberg in i nätverkets Global Governance Council (GGC), ett organ som bland annat övervakar den globala styrelsens arbete.

Mirja Kronegård

Skattejuristen Mirja Kronegård är ny delägare på den oberoende skatterådgivaren Svalner, enligt ett pressmeddelande. Kronegård har varit verksam på Svalner sedan 2015 och är främst verksam inom inkomstskatt i Svalners fastighetsgrupp. Dessförinnan arbetade hon på KPMG.

Eva Dahl

Eva Dahl, som rekryterades till Svalner i december 2018, har nu tagits in som delägare i byrån, vilket framgår av ett pressmeddelande. Dahl arbetade inledningsvis som ansvarig för HR- och marknadsfrågor på byrån men har sedan våren 2020 varit byråns COO. Svalners Managing Partner, Viktor Sandberg, motiverar beslutet:

”Eva har visat ett stort engagemang och ger oss en ny dimension i ledningen av byrån.”

Fredrik Ulmstedt

Skatterådgivare Fredrik Ulmstedt är ny delägare på skattebyrån Svalner, enligt ett pressmeddelande. Ulmstedt har arbetat på Svalner sedan 2014 i flera olika roller och har dessförinnan en bakgrund från Skatteverket och Causey & Westling consulting. Svalner menar att valet av Ulmstedt som delägare är en viktig del i byråns expansion och vision om att bli en etablerad aktör i Norden.

Marina Norberg

Marina Norberg är ny CFO på biopharma-bolaget Lipum i Umeå, enligt ett pressmeddelande. Norberg har bakgrund som godkänd revisor hos PwC och auktoriserad redovisningskonsult hos Aspia. Hon kommer ingå i Lipums ledningsgrupp och rapporterar till vd Einar Pontén.
Revisionsvärlden rapporterade i december att Marina Norberg startat en glashytta i Holmsund, men hon vill alltså inte lämna siffrorna.

”Vi har kvar glasverkstaden, det är inget heltidsuppdrag”, säger Marina Norberg till Västerbottens-Kuriren.

Sofia Hallin

Sofia Hallin, gruppchef för Outsourcing Services på Grant Thornton i Jönköping, figurerar på den lokala topplistan “Årets unga ledande kvinna 2020”. Det rapporterar tidningen Balans. Listan består av tjugo yrkeskvinnor födda mellan 1985 och 1994. Listan syftar till att lyfta fram kvinnliga förebilder i Jönköpings län.

Åsa Lindhagen

Åsa Lindhagen (MP) är ny finansmarknadsminister och biträdande finansminister efter fredagens regeringsombildning. Hon har sedan 2019 varit jämställdhetsminister i den röd-gröna regeringen men började karriären som konsult på EY i Stockholm. Det framgår av artikeln om henne på Wikipedia. Lindhagen är civilingenjör i industriell ekonomi från Linköpings universitet och tog examen år 2008. År 2012 blev Lindhagen gruppledare för Miljöpartiet i Stockholms kommunfullmäktige. År 2014 blev hon socialborgarråd i Stockholms stad, då tycks hon ha slutat på EY.

På regeringens pressträff kommenterade Åsa Lindhagen sin nya roll.

“Det är viktigt med fortsatt bevakning vad gäller den stora skuldsättningen bland hushållen eftersom det är en riskfaktor. Jag vill också fortsätta arbetet med penningtvätt”, sa Åsa Lindhagen.

Åsa Almesjö

Den tidigare KPMG medarbetaren Åsa Almesjö blir chef över strategisk infrastrukturrådgivning på konsultbolaget WSP. Detta som en del av WSP:s satsning på teknisk rådgivning.

Åsa Almesjö har tidigare arbetat som managementkonsult på KPMG och under nio år i en liknande roll, som Head of Infrastructur, på revisionsbolaget. Innan dess var hon anställd på PA Consulting och på Försvarets Materielverk (FMV).

”Det är tydligt att vi med olika kompetenser behöver arbeta ännu mer tillsammans när samhället beslutar om stora investeringar. Genom att kliva in hos WSP får jag tillgång till över 50 000 kollegor världen över med all teknisk, klimat- och hållbarhetsexpertis vi kan behöva. Samtidigt ser jag att vi som har en mer kommersiell bakgrund kan tillföra mycket i kunddialoger och projekt,” säger Åsa Almesjö i ett pressmeddelande från WSP.

Hennes team kommer att ha en bred portfölj med bland annat finansiering och organisering samt implementering av komplexa infrastrukturprojekt. Något som enligt Åsa Almesjö ger en kompetens för ett ”helhetsgrepp” som hon tror uppskattas av marknaden.

Foto: Oskar Hjelm

Carl-Henrik Dalvik

Fastighetsutvecklaren Scandinavian Property Group AB stärker ytterligare företagets finans- och utvecklingsteam genom Carl-Henrik Dalvik, som får rollen som financial controller. Han kommer närmast från KPMG där han har arbetat som Senior Associate i tre år.

 

 

 

Claes Engvall

Börsnoterade Studsviks CFO Claes Engvall har meddelat att han accepterat en tjänst i ett annat företag och lämnar Studsvik i mitten av maj 2021. Det framgår inte av pressmeddelandet vart han är på väg. Studsvik, verksamt inom kärnkraftshantering, har påbörjat processen för att hitta en ersättare.

Tobias Kihlén

Tobias Kihlén tillträder som ny partner inom transport och offentlig sektor på PA Consulting. Rekryteringen är en del av företagets satsning på tillväxt inom områdena transporter och infrastruktursatsningar i Sverige och i Norden, enligt ett pressmeddelande.

Kihlén har 14 års erfarenhet från managementkonsultbranschen med fokus på försäljning och leverans av stora transformationsprojekt inom en rad sektorer såsom bl.a. transport, offentlig förvaltning, finans, tillverkande industri samt detaljhandeln. Närmast kommer Tobias Kihlén från rollen som ansvarig för PwC Sveriges Operationspractice och han arbetade dessförinnan på Accenture.

“Tobias kompletterar vårt stora Nordiska team inom transport och infrastruktur och stärker PA:s förmåga att vara en strategisk partner. Myndigheter och företag behöver utvecklas i en omvärld som kräver mycket stora investeringar under kommande decennier. En omvärld som präglas av volatila resandemönster, ökande behov av godstransporter och en alltmer harmoniserad europeisk infrastruktur. Tobias kommer att arbeta med kunder inom flera trafikslag som var och en har ledande positioner inom sin del av marknaden”, förklarar Joacim Sundell, Sverigechef och ansvarig för transport och infrastruktur i Norden.

Mattias Wedar

Redovisningstjänsten PE Accounting rekryter Mattias Wedar till styrelsen. Wedar är till vardags ansvarig för teknik och produkt på Leo Vegas och han har även suttit i styrelsen på Acast.

”Jag vill med mina erfarenheter från en extremt datadriven och snabbrörlig bransch bidra till den fortsatta utvecklingen när PE Accounting vill göra resan från 100 Mkr (i årsomsättning, RV:s anm.) till att bli ett miljardbolag,” säger Mattias Wedar, enligt ett pressmeddelande.

PE Accounting grundades 2011 av Andreas Granstedt, Olle Rydqvist och Mattias Hjalmarsson. Sedan starten har även Alfvén & Didrikson och SEB tillkommit som delägare. De har vuxit med cirka 40-50 procent, årligen och har idag fler än 800 kunder och 20.000 användare.

Linus Sande

Linus Sande ansluter till Revideco Göteborgskontor. Närmast kommer Sande från JPA Redovisning (tidigare Adrian & Partners) där han arbetat som redovisningskonsult. Hos Revideco kommer han att arbeta med revision.

Ewa Linsäter

Stora aktieägare i Spotlightbolaget Vindico Group AB, föreslår att exrevisorn Ewa Linsäter väljs till nya styrelseledamot i Bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande. Ewa Linsäter startade sin karriär som revisor hos PwC för att därefter arbeta som CFO/business controller bland annat i Ernströmgruppen AB, säkerhetsbolaget Gunnebo och Reac Group, en bolagsgrupp inom Latour Industries. Idag arbetar Ewa som CFO på det börsnoterade bolaget Elos Medtech Group.

Johanna Palm

Johanna Palm slutar som som Vice VD och CFO för börsnoterade klädsäljaren Odd Molly. Hon har fått ett nytt uppdrag på branschkollegan Happy Socks, enligt ett pressmeddelande. Johanna Palm har sex månaders uppsägningstid och kommer att lämna Odd Molly senast under juli 2021. Bolaget har inlett processen med att utse efterträdare.

Johanna Palm kom till Odd Molly i april 2016 som bolagets CFO och har sedan maj 2019 även innehaft rollen som Vice VD.

Madeleine Brandt

Madeleine Brandt tillträder en helt ny roll som ansvarig för koncernredovisning på PE Accounting. Hon har arbetat på PE Accounting i snart fem år, senast som gruppchef för ett av deras team av konsulter inom redovisning och automatiserad ekonomi. I slutet av 2020 släppte PE Accounting automatiserad koncernredovisning som en ny del i deras kombination av system och tjänst. Syftet är att kunder ska kunna följa hur det går för koncernen live, istället för att vänta till nästa koncernrapporteringstillfälle.

”Genom att nu kunna fokusera helt på koncernredovisning så har jag möjligheten att bidra till väldigt konkret förändring inom ett stort favoritområde som till viss del är eftersatt. Det finns något otroligt spännande att skapa den helhet som just koncernredovisning kräver. Flera bolag ska ju i princip bli ett och allt ska stödjas av samma automatiseringsprinciper som vi länge tillämpat på enskilda bolag,” berättar Madeleine Brandt, Koncernredovisningsansvarig, PE Accounting.

Lynne Doughtie

Tidigare vd:n för KPMG i USA, Lynne Doughtie, väljs in i Boeings styrelse, skriver flygplanstillverkaren i ett pressmeddelande.
Lynne Doughtie var den första kvinnliga vd:n på KPMG i USA och hon lämnade byrån i fjol. Hon satt även i nätverkets globala styrelse. Idag är hon styrelseproffs.

”She will provide perspective reflecting her global leadership roles and experience advising clients on complex matters as well as significant risk management expertise”, skriver Boeing.

Kristofer Ståhlbröst

Alvarez & Marsal rekryterar Kristofer Ståhlbröst som chef för affärsområde Omstrukturering i Norden. Alvarez & Marsal, A&M, beskriver Kristofer Ståhlbröst som ”en viktig pusselbit i att fortsätta stärka sitt erbjudande när det kommer till att lösa komplexa problem och förändringsarbete för företag som står inför omfattande utmaningar.”

Ståhlbröst har över 20 års erfarenhet som rådgivare inom omstrukturering och M&A. Senast kommer han från EY där han varit partner och nordisk chef för Corporate Finance.

A&M öppnade upp ett Nordenkontor i Stockholm 2017 med tidigare KPMG-topparna Helene Willberg och Christer Wiberg i spetsen. Båda har dock lämnat firman.
Kontoret ville utmana bland annat big four när det gäller rådgivnings- och transaktionsuppdrag. De marknadsför sig som en oberoende rådgivare som står fri från revisionskonflikter.

Martin Walker

Martin Walker blir partner inom Financial Services på managementkonsultföretaget PA Consulting uppger bolaget i ett pressmeddelande. Martin Walker, som är expert inom data management och analytics, har en lång bakgrund inom finanssektorn. Till exempel arbetade han som manager på KPMG i London och Senior manager på Deloitte mellan 2001–2010 enligt Linkedin. Han har också lett komplexa digitala projekt åt storbanker som Nordea och haft olika uppdrag med ett uttalat fokus på risk- och regelefterlevnad inom finanssektorn.

”Martin blir ett starkt tillskott till vårt erfarna och växande team för finansiella tjänster i Sverige. Hans långa erfarenhet från finansmarknaden och i synnerhet inom data och analys kommer att vara mycket värdefullt för våra kunder i Sverige och i hela Norden”, säger Steve Payne, partner med ansvar för Financial Services i Sverige i pressmeddelandet. Steve Payne har själv Deloitte-bakgrund.

”Jag lockades framför allt av PA:s innovativa kultur…”, säger Martin Walker.

PA Consulting är ett internationellt managementkonsultföretag med fokus på innovation och transformation med 3 200 anställda globalt varav 350 i Norden och 100 i Sverige.

 

Miriam Sefo

Miriam Sefo har anställts på Certe Revison som revisor. Sefo är nyutexaminerad ekonom som genomfört sina studier vid högskolan i Gävle samt Stockholm Universitet. Även Jonas Lindberg är nyanställd revisor på byrån.

”Vi är glada över att hälsa Miriam och Jonas välkomna till Certe Revison. Rekryteringen av dem är en viktig del i byråns utveckling, strategi och tillväxt, dels för att möta våra befintliga kunders ökade behov samt att kunna hälsa och ta emot fler nya kunder. ” säger Certe Revisions verksamhetschef Claes Sjöblom.

Jonas Linberg

Jonas Lindberg har anställts på Certe Revison som revisor. Lindberg är nyutexaminerad ekonom från Handelshögskolan i Karlstad. Även Miriam Sefo är nyanställd revisor.

”Vi är glada över att hälsa Miriam och Jonas välkomna till Certe Revison. Rekryteringen av dem är en viktig del i byråns utveckling, strategi och tillväxt, dels för att möta våra befintliga kunders ökade behov samt att kunna hälsa och ta emot fler nya kunder. ” säger Certe Revisions verksamhetschef Claes Sjöblom.

Alex Chamoun

Redovisningskonsulten och företagsrådgivaren Alex Chamoun befordras till vice vd för Saldo Redovisning, och blir samtidigt partner.

“Saldo har under en längre tid ett tydligt arbetsmönster för varje konsult i hur vi arbetar mot våra kunder, Saldos fyra steg. Genom att vi ger Alex ökad frihet för att ytterligare förstärka våra fyra steg bygger Saldo vidare på den fantastiska resa vi är på just nu. För att göra detta möjligt kommer Alex att leda oss i detta arbete samt att lyfta fram en viktig del i Saldos dagliga arbete, coaching. Vi har idag, tre stycken interna coacher som hjälper och lyfter alla våra medarbetare men även våra kunder dagligen”, skriver den Stockholmsbaserade redovisningsbyrån i ett pressmeddelande.

Saldo Redovisning, med grundarna Madeleine och Mattias Segerbrand, har vuxit snabbt de senaste åren och har 23 medarbetare på webbplatsen.

Lena Joelsson

Under Berotecs årsstämma i december valdes Lena Joelsson (och styrelseproffset Jonas Ivarsson) in som nya ledamöter i Berotecs styrelse. Lena Joelsson har under de senaste 20 åren verkat på EY med fokus på offentlig sektor. Hon var parter och slutade i december, enligt Linkedin. Hon har även varit HR-chef och vice vd på Kulturhuset Stadsteatern. Idag är hon partner på Gaia Leadership.
Berotec är ett konsultbolag, etablerat år 2000. De arbetar med teknikutveckling, verksamhetsutveckling och IT. Berotec har 200 konsulter på kontor i Stockholm, Linköping, Göteborg, Karlstad, Västerås, Uppsala och Örebro.

Dan Brännström

Dan Brännström, oberoende rådgivare och f.d. generalsekreterare i FAR, kandiderar till Skandias fullmäktige, pensionsjättens högsta beslutande organ. Det framgår av ett pressmeddelande. Skandia är en kundägd koncern. Fullmäktige utövar ägarfunktionen i bolaget och utser bland annat Skandias styrelse, som i sin tur fastställer strategin och utser vd.

Fullmäktige består av totalt 21 ledamöter. Valsedeln till årets val omfattar 14 kandidater som slåss om sju platser. Bland de övriga kandidaterna märks styrelseproffsen Elisabeth Thand Ringqvist och Monica Caneman.

Fram till den 15 februari 2021 har kunderna möjlighet att rösta.
Transparens: Dan Brännström är även ordförande i Revisionsvärlden.

Daniel Frisén

KPMG-medarbetaren Daniel Frisén, som sedan 2019 arbetat som konsult och revisionsmedarbetare i kontoret i Karlstad, blir ny pressekreterare på Moderaternas regionkansli i Stockholm. Det skriver Dagens Opinion.

”Region Stockholm är det ställe där jag direkt kan hjälpa till att påverka människors liv och vardag till det bättre. Men det är tråkigt med distansarbetet och att inte ännu fått träffa alla kollegor”, säger han till tidningen.

Han flyttar från Karlstad till Stockholm.

”… också stockholmarna kan behöva lära sig lite från Värmland”, säger han till Dagens Opinion.

David Johansson

På Mazars årsstämma valdes David Johansson in i styrelsen som ny ledamot. Han är auktoriserad revisor på Göteborgskontoret och kom till Mazars i samband med byråns förvärv av Acrevi i Göteborg.

Anders Bergman

På Mazars årsstämma valdes Anders Bergman som ny styrelseordförande. Han är auktoriserad revisor och har arbetat på byrån i 33 år, enligt Linkedin.
Förre ordföranden Bengt Ekenberg fortsätter som partner inom Mazars.

Jonas Olin

Den börsnoterade nischbanken Resurs CFO och Head of IR, Jonas Olin, har på eget initiativ och på grund av hälsoskäl fattat beslut om att lämna sin nuvarande tjänst och därmed också koncernledningen. Det framgår av ett pressmeddelande. Olin kommer att stanna kvar i bolaget i en ny tjänst som Finance Strategy Director.

Rekrytering av ny CFO inleds nu och redan den 10 februari tillträder Claes Wenthzel rollen som tillförordnad CFO. Claes är interimskonsult med lång erfarenhet som CFO för börsbolag inom medicin- och spelbranschen.

Jonas Olin har en lång karriär som controller och CFO. Han har även arbetat som revisor på Mazars i Helsingborg. Han tillträdde på Resurs så sent som i april 2020.

Malin Oliv

Malin Oliv lämnar säger upp sin auktorisation för att istället börja arbeta som koncernredovisningschef på medicinteknikbolaget Stille AB, i Torshälla. Innan hon lämnade revisionen arbetade hon senast på Grant Thornton i Eskilstuna. Malin Oliv har tidigare även arbetat på Maxars SET i Stockholm och Eskilstuna.

Sandra Petersson

Efter drygt tolv år i branschen lämnar nu Sandra Petersson revisionen bakom sig, för att istället ta sig an rollen som redovisningsansvarig på Svensk Husproduktion AB. Sandra Petersson kommer senast från EY, där hon arbetat som auktoriserad revisor sedan 2008, enligt Linkedin.

Mikael Backgård

Mikael Backgård går in som delägare i revisions- och rådgivningsbyrån Advise North i Luleå, skriver Affärer i Norr. Advice drogs igång i höstas av tidigare PwC-delägarna Tommy Enstedt och Claus Thingvall. Revisionsvärlden kunde redan i somras skriva om bolagsregistreringen.

Tommy Enstedt och Claus Thingvall är auktoriserade revisorer. Mikael Backgård har sedan 2013 varit vice vd och ekonomichef på BDX Företagen. Dessförinnan har han varit delägare på PwC (inriktad mot företagsaffärer) och har arbetat på Norrlandsfonden. Han har haft flera styrelseuppdrag, bland annat ordförande för Arctic Business.

”Det blir fantastiskt kul att tillsammans med mina tidigare kollegor, Claus och Tommy, bygga en byrå med fokus på revision, redovisning och rådgivning till ägarledda bolag i vår egen region. Vi har redan efter två månader byggt ett urstarkt lag med nio medarbetare och satsar på att bli regionens ledande rådgivningsbyrå”, säger Mikael Backgård.

Annika Wallin

Mazars chef för intern- och IT-revision Annika Wallin har fått nytt jobb.

“Tack Mazars för 4 lärorika och spännande år! Efter 9 år i konsultbranschen går jag tillbaka till ”linjen” och börjar efter nyår som Internrevisionschef på Sörmlands Sparbank”, skriver Wallin på Linkedin.

Annika Wallin har lång erfarenhet från interrevision och har tidigare arbetat på bland annat PwC och Swedbank. På Mazars var hon affärsområdeschef och satt i ledningsgruppen.

Yongan Kim

Yongan Kim tar över ansvaret för Revidecos controllererbjudande som är riktat framför allt till små och medelstora bolag. Tjänsten omfattar kontroll- och analysfunktioner samt även support inom skatt, emissioner, årsavslut, redovisningsfrågor, delägarfrågor osv.

“Vår controllertjänst är väldigt bred och är idag utvecklad för att i första hand passa bolag utan CFO men jag ser fram emot att även hitta en bra passform för bolag med en CFO som behöver avlastning”, skriver Yongan Kim på Revidecos webbplats.

I hennes roll ingår att driva controllerfunktionen, att koordinera uppdrag och att utbilda medarbetare.

Kim har funnits på Revideco sedan 2018 och har dessförinnan 30 års erfarenhet från olika tjänster så som controller, inköpschef och VD inom detaljhandel och mode.

Jakob Olsson

Jakob Olsson är ny koordinator för internationella redovisningsuppdrag på Revideco, som sedan länge har uppdrag för internationella kunder inom revision och rådgivning så väl som inom redovisning. Jakob Olsson arbetade fram till 2017 på Revideco som revisor. Efter några år som bland annat Redovisningschef, Head of Finance och interim Financial controller hos Telia Norge AS, är han åter på byrån.

“Jakob kommer att ansvara för att utveckla våra tjänster mot den internationella marknaden. Det innefattar även att koordinera uppdrag internt och med vårt internationella nätverk MGI”, skriver Revideco på webbplatsen.

Liselotte Söder

Liselotte Söder tillträder den 1 januari 2021 som ny ekonomichef och CFO i Uppsalabaserade Pharmacolog. Hon efterträder Jörgen Jonsson. Det framgår av ett pressmeddelande.
Liselotte Söder har varit verksam inom redovisnings- och skatteområdet i drygt 25 år, bland annat genom drift av egen redovisningsbyrå. Närmast kommer hon från Unibap där hon var finance manager. Hon är auktoriserad redovisningskonsult (Srf) och Certifierad controller (FAR) enligt Linkedin.
Pharmacolog är ett medtechbolag. Aktien handlas på First North Growth Market.

Viktor Lidén

Viktor Lidén tidigare revisorsassistent och Senior Associate Auditor på Deloitte går till konsultbolaget Dagertun i Luleå där han får rollen som redovisningsekonom uppger Norrbottenkurien. Han blir bland annat del av en specialistgrupp som ska sköta ståltillverkaren Swebors ekonomifunktion. Swebor valde att anlita konsultbolaget Dagertun för detta istället för att rekrytera själva. Dagertun har tidigare fått priset Årets tillväxtbyrå, se tidigare artikel.

 

Robin Englén

I ett pressmeddelande från fastighetskoncernen Green Group meddelas att koncernen har rekryterat Robin Englén till ny CFO och partner. Englén arbetade som revisor på Deloitte i både Sverige och Hongkong mellan 2008 och 2014. Efter det har han haft en rad uppdrag inom fastighetsbranschen så som business manager på Pareto, VD för fastighetsbolagen Mälaråsen AB (publ), Fleming Properties AB (publ) och Origa Care AB (publ) samt VD för Djurgårdsstadens Fastigheter. I Mälaråsen och Djurgårdsstadens Fastigheter kommer han att sitta kvar i respektive styrelse.

”Jag är mycket stolt över utnämningen. Jag är sedan tidigare välbekant med Green Groups ägare från min tid på Djurgårdsstaden. Green Group är en mycket spännande koncern som på många sätt har en unik marknadsposition. Det kändes naturligt att ta det här steget när jag fick frågan. Man kan minst sagt säga att det har varit en intensiv start på min nya roll, med tre fastighetsaffärer på totalt 700 miljoner kronor sedan den 1 december”, säger Robin Englén.

I Green Group ingår Green Park AB som äger och förvaltar garagefastigheter och Green Storage AB som äger och förvaltar selfstorage-anläggningar där hållbarhet, trygghet och digitalisering ligger högt på agendan.

 

Mai-Britt Poulsen

Danska Mai-Britt Poulsen är ny chef för Boston Consulting Group (BCG) i Storbritannien, Nederländerna och Belgien, skriver Consultancy. Hon övertar rollen från britten Stuart Quickenden, som haft rollen i sex år.

Hennes uppgift blir att knyta ihop de stora kontoren i Amsterdam, Bryssel och London.
Mai-Britt Poulsen har tidigare varit Managing Director på BCG i Danmark har sedan 2019 haft rollen som Global Chief of Staff. Hon går succesivt in i sin nya roll och kommer att flytta från Köpenhamn till London i vår, skriver Consultancy.

Innan hon började på BCG 2004 arbetade hon under ett par år på Nordea inom Corporate Finance. Hon har läst på Copenhagen Business School och även gjort ett utbyte på Handelshögskolan i Stockholm, enligt Linkedin.

Quickenden tar nu orförandeklubban i BCG Storbritannien och kommer att behålla sin plats i BCG:s globala ledningsgrupp.

Jesper Flemme

Jesper Flemme har blivit ordinarie CFO för BHG Group AB (publ), som säger sig vara den största onlineaktören inom konsumenthandel i Norden. Flemme har sedan den 20 februari 2020 innehaft rollen som t.f. CFO. BHG:s vd och koncernchef, Adam Schatz, kommenterar:

“Jesper Flemme har sedan 2016 spelat en viktig roll i att utveckla den ekonomiska styrningen av BHG och har under det senaste året vuxit in i CFO-rollen på ett övertygande sätt. Efter att vi nu arbetat nära tillsammans under snart två år är jag övertygad om att han är rätt person att leda koncernens ekonomiska styrning och rapportering samt tillsammans med den övriga ledningen driva koncernens utveckling”.

Jesper Flemme började karriären som revisor på Deloitte. I BHG Group ingår över 85 onlinedestinationer, exempelvis www.bygghemma.se, www.trademax.se, www

Paul Sarbanes

Amerikanen Paul Sarbanes avled den 6 december 2020, vid en ålder av 87 år, rapporterar flera USA-medier. Han var en demokratisk kongressledamot och en av männen som låg bakom Sarbanes-Oxley Act (SOX), som rör finansiell rapportering. Den andra personen bakom SOX är Michael Oxley som var ledamot av representanthuset.

Sarbanes-Oxley Act kom till som en reaktion på de stora företagskonkurser som skakade amerikanskt näringsliv runt millennieskiftet. Den mest kända konkursen var energibolaget Enrons konkurs hösten 2001, men även finansskandalerna i telekombolaget Worldcom, Tyco International och italienska mejerikoncernen Parmalat kan nämnas.

“With its creation of the Public Company Accounting Oversight Board and the far-ranging intrusion of government into what had for 150 years been a profession-led model for the content and issuance of corporate financial information, the Sarbanes/Oxley law fundamentally altered the relationships among US public companies, their auditors, users of their financial information including investors and other sources of capital, and the standards-setters and agencies of law enforcement”, skriver juristen och Revisionsvärlden-krönikören Jim Peterson i ett minnesord.

Barbro Karlsson

Auktoriserade revisorn Barbro Karlsson är ny regionchef för BDO:s största region Öst med ca 400 medarbetare. Hon efterträder Jakob Tenselius.

”Vi tillsätter alltid roller utifrån kompetens men det är klart att det arbete vi gör för att öka jämställdheten ger resultat i att fler kandidater som är kvinnor tar plats i olika roller. Barbro har tidigare visat att hon driver utveckling genom ett starkt fokus på medarbetare och marknad och jag ser fram mot att vår största region under hennes ledning fortsätter att ta stora kliv framåt”, säger BDO:s vd Malin Nilsson i ett pressmeddelande.

Samtidigt gör BDO ”nödvändiga förändringar för att ta en tydlig position på marknaden” i regionen. Kontoren i Västerås, Köping och Eskilstuna slås ihop till ett samlat kontor i Eskilstuna.

”Det händer mycket kring Eskilstuna och vi ser att det finns en spännande marknad för oss att utgå ifrån här”, säger Barbro Karlsson.
Barbro Karlsson tar även plats i BDO:s ledningsgrupp, vilket innebär att andelen kvinnor där ökar. Sedan tidigare sitter där Regionchefen för Väst Maria Jonasson, Affärsområdeschefen för  Företagsservice Ulrika Strömberg samt vd Malin Nilsson.

Marina Norberg

Efter en lång karriär inom redovisningsbranschen bland annat med 31 år på PwC både som konsult och chef startar Marina Norberg glasverkstaden Glasglädje i Umeå. Tillsammans med Åsa Lindqvist kommer hon att jobba med kurser i Glasfusing, en gammal teknik för att smälta glas i en ugn, och egen produktion av glaskonst.
”Vi är lite dyrare än studieförbunden men folk verkar ha förståelse för det. I stället försöker vi erbjuda annat, som mycket glas att välja mellan och att deltagarna får ta igen ett kurstillfälle de missar”, säger Marina Norberg till Västerbotten kuriren.

Sven-Erik Mårtensson

Sven-Erik Mårtensson lämnar sin post som ekonomichef på AB Edsbyns Elverk och återtar sin titel som auktoriserad revisor. Han kommer att vara verksam på Ernströms revisionsbyrå KB i Ljusdal och Bollnäs. Sven-Erik Mårtensson har en bakgrund som auktoriserad revisor på KPMG åren 2002 till 2017 och har efter det arbetat som vd och nu senast som ekonomichef.

 

 

 

John Malmström

John Malmström blir ny verkställande direktör i Sydsvenska Hem enligt ett pressmeddelande från bolaget. John Malmström har sedan 2015 arbetat som revisor inom fastighetssektorn på EY. Han tillträder som vd den 1 december 2020 och ersätter Johan Åskogh som går till andra uppdrag inom Pareto Business Management. Sydsvenska Hem AB (publ) är ett svenskt fastighetsbolag som bildades 2015 och som indirekt äger fem fastigheter i västra Skåne med huvudsakligen hyresrätter och offentliga hyresgäster. Bolaget förvaltas av Pareto Business Management AB och bolagets aktier handlas på Spotlight Stock Market sedan den 6 april 2016.

Anna Giotas Sandquist

Anna Giotas Sandquist, tidigare verksamhetsrevisor KPMG, blir ny direktör för social hållbarhet i Eskilstuna kommun enligt ett pressmeddelande från Kommunen. Den tidigare KPMG medarbetaren har varit senior konsult och verksamhetsrevisor på revisionsbyrån. Med fokus på hållbarhetsfrågor, implementering av Agenda 2030, styrning, ledning, kvalitets- och verksamhetsutveckling samt jämställdhetsintegrering. Hon har även arbetat på kommunledningsförvaltningen i Botkyrka och som samordnare av jämställdhetsintegreringsarbetet i Regeringskansliet.

”Trygghet, sammanhållning och delaktighet för alla invånare oavsett kön, bakgrund och olika livsvillkor är grunden. Jag ser fram emot att bygga vidare på tidigare erfarenheter med fokus på konkreta resultat i Eskilstunabornas vardag,säger Anna Giotas Sandquist i pressmeddelandet. Den 15 februari 2021 tillträder hon sin tjänst.

David Wahlund

Toleranzia AB har utsett David Wahlund som ny CFO, enligt ett pressmeddelande. Wahlund kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp, tillträder tjänsten den 23 november 2020. Den nuvarande CFO:n Johanna Hultgren, lämnar sitt uppdrag samma datum för att övergå i annan tjänst. David Wahlund har tidigare varit CFO på Lagerhaus, Controller på Specsavers Sweden samt revisor på EY, där han slutade 2012. Wahlund, har en magisterexamen i ekonomi från Handelshögskolan i Göteborg. Toleranzia anlitar Wahlund på deltid via GU Ventures AB (GUV), där han är anställd sedan oktober 2020 och arbetar med flera av GUV:s portföljbolag. GUV är en av Toleranzias större aktieägare och grundare.

Toleranzia är ett svenskt bioteknikföretag som är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Bolaget utvecklar läkemedel som utnyttjar immunförsvarets egen kraft.

Anders Lindahl

Från och med den 1 september ska en Customer Success Manager utveckla Wolters Kluwer skandinaviska verksamhet. Anders Lindahl från Göteborg axlar den nya rollen, som ska utveckla både befintliga och framtida kundrelationer.

”Mitt uppdrag handlar om att långsiktigt förbättra kundnöjdheten i Skandinavien och få till ett tajtare samarbete inom Wolters Kluwers nordiska organisation. Kort sagt ska vi se till att våra kunder alltid får ut det mesta möjliga av våra tjänster”, säger Anders Lindahl i en kommentar.

Rollen är ny och innebär att Lindahl är chef för service och support gentemot svenska kunder och ansvarig för customer success i hela den skandinaviska verksamheten.
Anders Lindahl har tidigare arbetat 15 år på danska konglomeratet Maersk där han senast hade skandinaviskt ledningsansvar inom områden som kundsupport, eftermarknad och transformation. Han anser att kundresan blir en allt viktigare aspekt att fokusera på när branschen förändras som en effekt av digitaliseringen.

”De flesta av oss lever en stor del av våra liv med hjälp av digitaliserade verktyg, och det ökar kravet på att vi på Wolters Kluwer ska kunna erbjuda en liknande upplevelse. Samtidigt måste vi värna om den mänskliga touchen”, säger Anders Lindahl.

Johanna Stensson

Johanna Stensson är enligt Barometern den första kvinnan som blir vd i det kommunala elbolaget Ålem energi. Hon har en bakgrund som revisor på PWC där hon arbetade 2001 till 2006 samt som ekonomichef, nu senaste från Öhmangruppen enligt Linkedin. Sedan hon tillträdde har Ålem energi jobbat med att bygga upp en egen ekonomiavdelning och att etablera ett samarbete med Skelleftekraft för elförsörjning. Företaget ingår också i ett samverkansprojekt med närliggande nätägare så som Kalmar Energi, Borgholm Energi och Oskarshamn Energi för en gemensam upphandling av system och installation av mätarbyten.

”Samverkansprojektet är av stor betydelse för oss och våra kunder och eftersom Ålem Energi är ett litet nätbolag hade det varit resurskrävande att genomföra projektet i egen regi. Genom samverkan kan vi dra nytta av varandras kompetens och erfarenheter och vi minskar även kostnader och sparar tid som vi hoppas ska resultera i högre kundnöjdhet”, säger Johanna Stensson.
Ålem energi har i dagsläget cirka 10 anställda, 3 300 elnätskunder och 600 elhandelskunder uppger Barometern.

Anna Åkerblad

Anna Åkerblad blir ny CFO på det Göteborgsbaserade industriföretaget Bulten. Hon har en bakgrund som revisor och konsult på Deloitte där hon enligt Linkedin arbetade från 1998 till 2004. Efter det har hon bland annat arbetat som CFO på Axel Christiernsson International AB samt haft ledande finansbefattningar inom BIM Kemi uppger ett pressmeddelande från Bulten. Anna Åkerblad är utbildad civilekonom på Handelshögskolan i Göteborg. Börsbolaget Bulten är registrerat på Nasdaq Stockholm sedan 2011.

Claudia Gardberg Morner

Sveriges första riksrevisionsdirektör Claudia Gardberg Morner är på plats, skriver tidningen Balans och hänvisar till Riksrevisionen. Riksrevisionsdirektör är en helt ny roll, som tillsätts av riksdagen. Riksrevisionsdirektören är ställföreträdande riksrevisor och kan exempelvis delta i beslut om att inleda granskningar, skriver myndigheten.

Fredrik Hedqvist

Fredrik Hedqvist, auktoriserad revisor i Jönköping, är sedan i somras verksam på Lidhed Boström Redovisning & Revision. Det framgår av Linkedin och av uppgifter hos Revisorsinspektionen. Han har tidigare arbetat på Gry Revision och Redovisning/Celinder.

Maja Johansson

Maja Johansson är ny CFO på programvaruföretaget SoftOne Group, enligt ett pressmeddelande. Hon har erfarenhet från ledande befattningar inom finansområdet och kommer närmast från rollen som CFO på den börsnoterade koncernen IVISYS. Maja Johansson börjar den 30:e november och efterträder Magnus Björnum som valt att lämna SoftOne Group för nya utmaningar utanför bolaget.

Johansson ingår i koncernledningen och tar plats i styrelsen för SoftOne Sverige och SoftOne OY samt styrelsesuppleant i SoftOne AB (publ). Hon har en bred erfarenhet inom redovisning och controlling. Hon har en bakgrund som Financial Controller Analyst och Associate på NatWest Nordisk Renting AB och har även arbetat på Skattemyndigheten och en redovisningsbyrå.
SoftOne Group är ett nordiskt techbolag som erbjuder affärssystemet SoftOne GO, en SaaS-plattform med moduler för såväl tid, bemanning och lön som försäljning, ekonomi och projektredovisning.

Hayaat Ibrahim

Hayaat Ibrahim har utsetts till tf generalsekreterare för Institutet Mot Mutor (IMM) under Natali Engstam Phaléns föräldraledighet med start den 26 oktober 2020. Det skriver IMM i ett pressmeddelande.

Ibrahim kommer närmast från advokatfirman Vinge där hon arbetat som biträdande jurist med inriktning mot antikorruption, internutredningar samt företagande och mänskliga rättigheter. Hon har en akademisk bakgrund som jurist och ekonom.

“Hayaat Ibrahim kommer in i ett viktigt skede i Institutets verksamhet. Inte minst introducerandet av en ny Näringslivskod mot korruption skapar goda förutsättningar för att bedriva ett aktivt antikorruptionsarbete och bidra till ökad medvetenhet om korruptionsfrågor i samhället”, säger Fredrik Wersäll, ordförande Institutet Mot Mutor.

Emma Löfström

Den fastighetsinriktade skattebyrån Causey Westling rekryterar Emma Löfström som senior jurist till gruppen avdragsoptimering . Hon har tidigare mångårig erfarenhet från PwC och Lexly och kommer närmast från en roll som kvalificerad utredare på Skatteverket.

Fredrik Lindblad

PwC-konsulten Fredrik Lindblad har utsetts till Global Experience Consulting Leader inom PwC-nätverket, skriver tidningen Realtid. Fredrik Lindblad har tidigare varit Experience Leader i Sverige och EMEA-området och får nu alltså även en global roll.
Fredrik Lindblad var 2017 med och drev igenom PwC Sveriges köp av Pond Innovation, en byrå inom varumärkesstrategi och digitala tjänster. Köpet har vässat PwC:s erbjudande inom digital kundupplevelse och innovation och blev grunden för byråns ”experience center” i Stockholm.

”När vi lyckas kombinera vårt erbjudande inom Experience Consulting med andra strategiska rådgivningsuppdrag kan vi både identifiera helt nya tillväxtområden för våra klienter samt även säkra att allt förändringsarbete har kunden i fokus”, säger Fredrik Lindblad till Realtid.

På PwC:s kundlista inom ”experience” området finns bland annat Electrolux, SJ och Friday’s for the Future.

”SJ är ett exempel på en klient som vi jobbat med som verkligen satt kunden i centrum för allt de gör. Tillsammans har vi jobbat mycket med att förstå deras kunders behov och sedan jobbat iterativt med att gå från idé till konkreta digitala produkter och tjänster”, säger Fredrik Lindblad till Realtid.

Mattias Johansson

Auktoriserade revisorn Mattias Johansson utses till ny Head of Real Estate, Building & Construction i Sverige. Enligt ett pressmeddelande har han över 20-års erfarenhet från branschen, och är kundansvarig för och revisor i ett stort antal fastighetsbolag.

”Jag ser fram emot att höja vår profil på marknaden och tillsammans med alla engagerade och drivna kollegor göra skillnad hos kunderna. Min vision är att vi ska bli nummer ett inom ”Big 4”, både inom revision och rådgivning”, säger Mattias Johansson.

Mattias har varit Partner på KPMG i 10 år och är. Som sektoransvarig kommer han ytterligare att stärka KPMG:s position inom bygg- och fastighetsbranschen. Johansson har haft flera olika chefsroller på KPMG, och arbetat med marknadsfrågor både inom revision och företagsövergripande.

Hans Peter Larsson

Hans Peter Larsson, Auktoriserad Skatterådgivare och skatteansvarig på branschorganisationen FAR, har utsetts av regeringen till ny ledamot i Regelrådet.

Regelrådet granskar och yttrar sig över kvaliteten på konsekvensutredningar till lagförslag som kan få betydande effekter för företagen. Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket och består av en ordförande och fyra ledamöter. Ledamöterna utses av regeringen.

“Jag har haft förmånen att under 30 år arbeta med företag och ägare som rådgivare, policy maker och som expert i statliga utredningar. De erfarenheterna tar jag med mig i mitt uppdrag i Regelrådet. Jag har aldrig varit rädd för att utmana och det ser jag som en styrka”, säger Hans Peter Larsson i ett pressmeddelande. Hans uppdrag löper från 15 oktober 2020 till 30 april 2022.

Mikael Jakobson

Mikael Jakobson rekryteras till EY:s Corporate Finance-team inom TMT (Technology, Media & Telecom). Jakobson ska stärka teamets spel- och e-sportskompetens. Han var tidigare chef för Corporate Development and M&A på MTG och har lett flera förvärv och investeringar inom spel och e-sport.

“EY har varit den ledande Corporate Finance-rådgivaren i Norden inom spelindustrin de senaste åren med mer än 25 slutförda affärer. Mikaels kompetens inom transaktioner i kombination med hans förståelse för spelindustrin och finansiell ledning kommer stärka vår kompetens och vårt nätverk ytterligare inom spel och e-sport. Hans förståelse för vilka drivkrafterna är för spelbolag ger stort värde inte bara för EY som företag utan ännu viktigare för våra kunder som kan dra nytta av hans expertis. Jag är mycket glad att Mikael börjar på EY och ser fram emot att stärka vår position inom området ytterligare”, säger Staffan Ekström, nordisk TMT-ledare, Corporate Finance på EY.

Jessica Zetterquist

Jessica Zetterquist har utsetts till COO på advokatbyrån Brick i Stockholm. Enligt ett pressmeddelande ingår hon i byråns ledning och hennes fokus kommer att ligga på den operativa driften, utvecklingen av byrån och den ekonomiska uppföljningen, tillsammans med delägarna.
Zetterquist kommer närmast från en liknande roll vid Advokatfirman Westermark Anjou men har tidigare varit auktoriserad revisor på Grant Thornton och Mazars. Bland annat var hon gruppchef på Grant Thorntons kontor i Stockholm.
Brick Advokat är en nystartad affärsjuridisk byrå med inriktning mot bland annat entreprenadrätt, fastighetstransaktioner, offentlig upphandling samt tvistelösning och process.

Joakim Jonsson

Joakim Jonsson

Joakim Jonsson har nu valt att säga upp sin auktorisation efter nästan 11 år som revisor. Senast kommer han från KPMG i Söderhamn där han varit verksam sedan 2011. Nu tar han sig an tjänsten som ekonomichef för det kommunala energibolaget Söderhamn Nära.

Andreas Svendsen

Andreas Svendsen, tidigare auktoriserad revisor, vd och delägare på Parameter Revision i Stockholm, driver sedan en tid sitt eget rådgivningsbolag Chantri AB. Genom bolaget kommer han erbjuda affärsrådgivning vägledning vid fusioner och förvärv. Han kommer också ta sig ann tillfälliga längre uppdrag som Business controller, CFO eller VD, enligt Linkedin.

”Jag kommer också att ha ett fortsatt samarbete med Parameter vilket jag tror båda parter och framförallt våra kunder kommer ha glädje av.”, skriver han i ett mail till Revisionsvärlden.

Andreas Svendsen är avregistrerad från Revisorsinspektionen.

Sven Cristea

Auktoriserade revisorn Sven Cristea på KPMG, även känd som #Tillväxtrevisorn, han blivit befordrad till Head of Clients & Markets Big Cities Enterprise, enligt Cristeas egen LinkedIn-profil. Det rapporterar tidningen Balans. Cristea har som revisor fokus på tillväxtbolag och startups.

Lisa Kaae

Danska ex-revisorn Lise Kaae lämnade nyligen Handelsbankens styrelse på grund av en intressekonflikt. Nu är det klart att hon i stället kliver in som styrelseledamot hos nischbanken Klarna.

”Klarna sticker ut positivt från mängden inom den här industrin och jag ska göra mitt bästa för att bidra till tillväxtresan som jag tror ligger framför Klarna, säger Lise Kaae i ett pressmeddelande.

Lise Kaae kommer i styrelsen att representera den danska miljardären Anders Holch Povlsen, som äger cirka 11 procent av Klarna. Hon är vd för hans investmentbolag HeartLand.

Kaae gick in som ledamot i Handelsbankens styrelse 2015 när Sverker Martin-Löf och Jan Johansson lämnade. Dessförinnan var hon revisor hos PwC i Danmark under 16 år varav de sista fem åren som partner. Lise Kaae har även suttit i danska Finanstilsynets styrelse.

Sertac Bendav

Crowfunding-plattformen Fundedbyme har utsett Sertac Bendav till ny CFO, med tillträde 1 oktober. Han kommer närmast från Telenor där han var Senior Business Controller. Han började sin karriär som revisor på Riksrevisionen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Karin Sancho

KPMG förstärker inom Financial Services genom rekryteringen av Karin Sancho som ny partner. Sancho är specialiserad inom corporate banking och processutveckling och har drivit stora förändringsprojekt i den finansiella sektorn i över 20 år, senast på EY. Hon kommer att ytterligare stärka KPMG:s satsning inom Financial Services, som branschansvarig.

“Jag lockas av den förändringsresa som KPMG just nu gör. Jag ser fram emot att ansluta till ett ”powerhouse” fullt med experter. Jag har jobbat många år inom ”Big 4” och vill vara med och utveckla KPMG till framtidens marknadsledare”, säger Karin Sancho i ett pressmeddelande.

Sancho har som partner på EY arbetat med rådgivning till stora finansiella aktörer på såväl den svenska som nordiska marknaden. Hon har även arbetat inom SEB.

“Karins långa erfarenhet av kundutveckling och processledning kommer att vara till stor nytta när vi stärker KPMG:s position inom den finansiella sektorn”, säger Patrik Anderbro, vd på KPMG Sverige.

Karin Sancho tillträder sin nya roll på KPMG den 1 oktober.

Amir Suhonjic

För första gången sedan starten 2011 får redovisningstjänsten PE Accounting en CFO. Amir Suhonjic rekryteras internt och har tidigare bland annat varit chef för PE Accountings konsultorganisation och COO. Den nya rollen tillträdes den 1 oktober. PE Accounting har utvecklat ett eget ekonomisystem och omsätter nu omkring 100 Mkr/år. Tillsättningen av en CFO är enligt byrån en del av deras fortsatta tillväxtplaner.

”Det har varit extremt roligt att vara med och bygga upp det här från grunden under de senaste 6 åren. Idag ser jag hur många av de kollegor som jag varit med och anställt är viktiga nyckelspelare i vår organisation. Det speciella med vår organisation är att våra ekonomer arbetar tätt ihop med våra utvecklare och samtidigt är de som tillsammans med kunderna är våra främsta användare av systemet”, kommenterar Amir Suhonjic.

Eva Melzig

”Efter 35 år på KPMG är det nu dags att ta nästa steg – vart det leder är skrivet i stjärnorna! Jag ska börja med att vara oplanerad ett tag – det blir en ny erfarenhet – sen får vi se om jag fastnar för det livet eller om något annat dyker upp”. Så skriver auktoriserade revisorn och KPMG-delägaren vid Malmökontoret Eva Melzig på Linkedin.
Hon har haft ”fantastiska år på KPMG” och har tidigare reviderat bland annat Nestlé Sverige och bolag inom Mercedes-Benz gruppen.

Kristoffer Nordström

Medicinteknikbolaget XVIVO Perfusion AB (publ) meddelar att bolagets CFO Christoffer Rosenblad har utnämnts till en nyinrättad tjänst som Chief Operating Officer, COO. Ny CFO blir Kristoffer Nordström, XVIVOs nuvarande ekonomichef. Förändringarna träder i kraft den 1 december 2020. Christoffer Rosenblad kvarstår även som Vice VD med ansvar för Investor Relations.
Kristoffer Nordström har varit anställd på XVIVO i tre år var dessförinnan auktoriserad revisor på KPMG.

”Kristoffer har under sin tid på XVIVO ansvarat för flera av de uppgifter som faller på en CFO i ett noterat bolag. Han är därför redo att anta rollen som CFO fullt ut”, skriver vd Dag Andersson i ett pressmeddelande.

XVIVO Perfusion AB har sitt huvudkontor i Göteborg och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm

Charlotte Elsnitz

Compliancerådgivaren Transcendent Group har rekryterat Charlotte Elsnitz som ny CFO för koncernen. Hon kommer närmast från rollen som chef för Swedbanks baltiska verksamhet och del av Swedbanks koncernledning. Hon har tidigare arbetat som finanskonsult på KPMG under flera år och på Finansinspektionen.
”Charlotte har gedigen erfarenhet från den finansiella sektorn genom flertalet olika roller inom såväl bank som tillsynsmyndighet och konsultverksamhet”, säger Martin Malm, vd och koncernchef för Transcendent Group.
Elsnitz tillträder sin nya roll den 10 december 2020.
Transcendent Group är ett konsultbolag inom Governance, Risk och Compliance. Bolaget har cirka 130 antal anställda i 8 länder runtom i Europa. Aktien handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Sebastian Rylander

Fastator har rekryterat Sebastian Rylander som ny koncernredovisningsansvarig, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Närmast kommer Sebastian Rylander från rollen som Manager på Deloitte, där han arbetat i sju år.

”Vi har haft ögonen på Sebastian och är mycket nöjda över att han nu är en del av teamet på Fastator. Med Sebastian som en strategisk rekrytering och förstärkning får vi en tydligare rollfördelning i arbetet med ett framtida byte av börslista samtidigt som vi ytterligare säkrar Fastators höga tillväxttakt”, kommenterar Joachim Kuylenstierna, VD på Fastator.

Fastator är ett investmentbolag specialiserat på fastighetssektorn. Fastators aktie är noterad på Nasdaq First North Stockholm.

Annika Lindström

Annika Lindström och Tina Zetterlund

Annika Lindström tar över som chef för KPMG Tax & Legal efter den framgångsrika Tina Zetterlund, som lett skatteavdelningen i drygt sju år. Lindström är partner sedan 2012 och har haft en ledande roll inom tjänsteområdet Transfer Pricing (internprissättning).

Tina Zetterlund blir som Revisionsvärlden tidigare rapporterat ny Head of Markets & Sales. Sedan vd Patrik Patrik Anderbro tillträdde i fjol har han gjort flera förändringar i ledningen. Bland annat har han rekryterat Annica Hedmark som chef för People & Culture (HR) och Liselotte Haglind som CFO. Båda kommer från teknikkonsulten Sweco.
Både Tina Zetterlund och Annika Lindström kommer att ingå i företagsledningen som för första gången i KPMG:s historia består av fler kvinnor än män (fem kvinnor och fyra män).

”Med den nya företagsledningen samlar vi alla väsentliga delar, såväl affärsdrivande som affärsstödjande, att gemensamt driva vårt företag framåt. För mig som utpräglad lagspelare har det varit viktigt. Ett annat mål har varit att ta ett väsentligt kliv i vårt jämställdhetsarbete. Med både Tina och Annika i företagsledningen har vi tagit ett betydande steg mot det företag vi vill vara också i det avseendet”, säger vd Patrik Anderbro i ett pressmeddelande.

Tina Zetterlund och Annika Lindström tillträder sina nya roller den 1 oktober.

Enligt KPMG syftar förändringarna i ledningen till att öka byråns marknadsfokus.

“KPMG:s vision är att vara det självklara valet på marknaden och då måste vi sticka ut hos kunderna. Vi ska gå till marknaden som ett KPMG utifrån kundernas behov”, säger Tina Zetterlund.

Rickard Westlund

I somras meddelade redovisningsjätten redovisningsjätten Ludvig & Co att Rickard Westlund lämnat vd-posten efter cirka ett år på posten. Westlund uppgav då att han fått ett annat (då hemligt) vd-jobb.

Nu står det klart att han blir vd och koncernchef på Ropo Capital, en finländsk leverantör av faktureringstjänster, som är på väg att expandera på den svenska marknaden. Ropo Capital har ett koncept som automatiserar faktureringsprocessen, från fakturering till betalningsuppföljning och inkasso.
Rickard Westlund sitter sedan i fjol i Ropo Capitals styrelse, och blir nu alltså vd. Detta samtidigt som nuvarande vd Artti Aurasmaa går till styrelsen.

“Det finns en tydlig efterfrågan på marknaden för våra kostnadseffektiva och användarvänliga tjänster som bygger på automatiserad fakturahantering och realtidsrapportering. Jag är hedrad över att få ta över efter Artti och ser fram emot att leda Ropo Capital under vår fortsatta tillväxtresa”, säger Rickard Westlund i ett pressmeddelande.

Ropo Capital började som programvarubolag men har vuxit till att bli marknadsledande inom fakturahantering och betalningsuppföljning i Finland. Bolaget säger sig hantera var sjätte faktura som skickas i Finland. Ropo Capital är även ett av de största inkassoföretagen i Finland.

Rickard Westlund har tidigare varit vd för inkassobolaget Intrums verksamhet i Nordeuropa samt haft olika chefspositioner i Lindorffkoncernen. Ropo Capital köpte i fjol Collector Banks inkassobolag, Colligent Inkasso, och ska nu introducera sitt fullständiga tjänstekoncept i Sverige. Collector Banks vice vd Susanne Bruce och förre Swedbankchefen Michael Wolf är rådgivare till Ropo Capitals styrelse.

Företaget har sitt huvudkontor i Kuopio, Finland, och sysselsätter cirka 270 personer i Finland och Sverige.

Björn Nilsson

Ny vd för Destination Inlandsbanan blir Björn Nilsson. Han har haft tidigare roller inom affärsutveckling och försäljning på exempelvis BDO och Grant Thornton. På BDO hade han under något år titeln Head Of Sales och på Grant Thornton var han affärsutvecklingsansvarig i Sverige och även i London inom det internationella Grant Thornton-nätverket. Han tillträder den 16 september.

Johanna Kjellberg

Johanna Kjellberg blir ny IT-chef och CIO (Chief Information Officer) på Swedavia, som driver flygplatser. Hon kommer närmast från ett interimsuppdrag som CIO hos Göteborgs stad och har tidigare varit CIO på bland annat Atea, Grant Thornton och KappAhl.

Johanna Kjellberg utsågs till “Årets CIO i Sverige” år 2010. Idag är hon jurymedlem i CIO Awards.

Malin Liljebjörn

Malin Liljebjörn säger upp sin auktorisation som revisor efter 13 år i yrket. Enligt Linkedin har hon satt sig i skolbänken. Denna gången läser hon psykologi som ett komplement till hennes ekonomiutbildning. Malin Liljebjörn kommer senast från EY i Göteborg där hon arbetat 13 år, varav nästan nio som auktoriserad revisor.

Jonas Töllbäck

Auktoriserade revisorn Jonas Töllbäck är ny affärsområdesansvarig Revision och partner på RSM:s Göteborgskontor. Han kommer närmast kommer från PwC, där han arbetat i nio år.

Vad fick dig att byta byrå?

”Jag fick ett mycket gott intryck av RSM när de hörde av sig och deras fokus på ägarledda bolag passar perfekt med min profil”, skriver Jonas Töllbäck till Revisionsvärlden.

Tarkan Oktav

Den snabbt växande redovisningsbyrån Lamooi Accounting i Stockholm har utsett Tarkan Oktav till ny gruppchef. Han sitter också i ledningsgruppen, skriver byrån på Linkedin.
Lamooi Accounting, med grundaren Seven Lamooi, har prisats av Visma och nominerats till Årets tillväxtbyrå 2019 (Stockholm län) och Årets framtidsbyrå 2019.

Robert Wennberg

Redovisningsbyrån Lamooi Accounting i Stockholm har utsett Robert Wennberg till kontorschef. Det skriver byrån på Linkedin. Wennberg har bakgrund på PwC och arbetat på Lamooi i snart 5 år.
Lamooi Accounting, med grundaren Seven Lamooi, har prisats av Visma och nominerats till Årets tillväxtbyrå 2019 (Stockholm län) och Årets framtidsbyrå 2019.

Oliver Fyrner

Fastighetsrådgivaren Croisette rektyterar Oliver Fyrner som junior associate till transaktionsteamet på kontoret i Malmö. Han kommer senast från Deloitte i samma stad där han varit konsult inom Business Process Solutions.

Adam Lassoued

Adam Lassoued har rekryterats som Head of Marketing för Aspia, Sveriges största redovisnings- och rådgivningsbyrå. Han kommer senast från Steamery som Global Head of E-Commerce & Digital Marketing. Dessförinnan har han arbetat på Cancerfonden där han bland annat varit Head of Digital Marketing & Marketing Technology och lett deras digitala transformation med fokus på datadrivna analyser och beslut.

”Adams ansvar blir att driva och utveckla Aspias marknadsavdelning som har en tydlig vision om att vara bäst i Sverige på att arbeta digitalt och datadrivet”, skriver Aspia i ett pressmeddelande.

Adam Lassoued efterträder Gunnar Björkhag, som just lämnat Aspia.

Stefan Gawelin

Stefan Gawelin är utsedd till Head of Payroll SME för Aspia. Gawelin har en lång bakgrund inom Aspia och tidigare på PwC. Senast var han ansvarig för Aspias nedlagda (eller i alla fall vingklippta) Deals-avdelning, se tidigare artikel.

”Stefan kommer nu tillsammans med Mirjana Mitrasinovic, Head of Payroll Large och Jessica Sorrone, som är ytterst ansvarig för Aspia Payrolls verksamhet och som agerat tf Head of Payroll SME”, att driva Aspias löneaffär framåt, skriver redovisnings- och rådgivningsjätten i ett pressmeddelande.

Andreas Dammert

KPMG:s Chief Operating Officer (COO) Andreas Dammert lämnar byrån efter två och ett halvt år. Hans sista arbetsdag är den 30 september.

”KPMG gör nu en större omorganisation och där ser jag inte att jag framåt kan bidra på bästa sätt. Jag utvärderar idag olika möjligheter men har inte bestämt vad jag vill göra”, säger Andreas Dammert till Revisionsvärlden.

Han rekryterades av KPMG:s tidigare vd Magnus Fagerstedt och kom liksom Fagerstedt från EY.

”På KPMG har jag fokuserat på initiativ som syftar till att digitalisera och automatisera interna processer, allt för att möjliggöra högre effektivitet. Jag har även strukturerat om den ekonomiska styrningen i syfte att frigöra tid för ledare inom organisationen för att de ska kunna fokusera på kunder och projekt”, säger Andreas Dammert, som har bakgrund som managementkonsult och värderingsspecialist inom Corporate Finance.

Tills nyligen satt Dammert i KPMG:s ledningsgrupp. Sedan Magnus Fagerstedt petades från vd-stolen i KPMG i fjol har flera personer med EY-bakgrund lämnat byrån, bland andra ex-revisorn Thomas Forslund och Annika Melin Jakobsson, tidigare Head of Deal Advisory.

Evelina Hemsedahl

Sedan den 1 september finns Skeppsbron Skatt representerade i Göteborg, se separat artikel. Ansvarig för att bygga upp det nya Göteborgskontoret blir skattejuristen Evelina Hemsedahl. Hon kommer närmast från Advokatfirman Lindahl i Göteborg där hon ansvarat för byråns skattegrupp. Dessförinnan har Hemsedahl arbetat 12 år på Deloittes företagsskatteavdelning, främst i Göteborg, men även i Stockholm och Malmö.

”Det som lockar mig med Skeppsbron Skatt är dels att få möjligheten att vara verksam i ett företag som befinner sig i en spännande expansiv fas, samt uppbyggnaden av ett helt nytt team i min hemstad Göteborg”, säger Evelina Hemsedahl i ett pressmeddelande.

Enligt Skeppsbron Skatt ska teamet i Göteborg vara ”en fullservice-avdelning som erbjuder alla typer av skattetjänster till små, medelstora och stora företag i västra Sverige”.

Björn Bengtsson

Auktoriserad redovisningskonsulten Björn Bengtsson går in som ny CFO för radarsensorbolaget Acconeer, som är listat på Nasdaq First North Growth Market. Bengtsson har mer än 20 års erfarenhet av revision och redovisning hos PwC och de senaste åren som ägare för redovisningsbyrån FinansBalans i Kävlinge. Byrån har elva redovisningskonsulter, enligt Linkedin. FinansBalans har tillhandahållit redovisningstjänster åt Acconeer sedan 2018.
Björn Bengtsson tillträder som CFO för Acconeer AB från första september 2020, och ersätter då Henrik Ljung som valt att lämna Acconeer för att ägna sig åt andra uppdrag.

Johannes Landén

Göteborgsbaserade Acosense rekryterar Johannes Landén som ny finanschef. Han kommer närmast från EY Strategy and Transactions, och har även bakgrund som revisor på KPMG. Det framgår av ett pressmeddelande.
Landén tillträder i november. Nuvarande ekonomichef Charlotta Ekman har valt att sluta för att flytta ifrån Göteborg.
Acosense utvecklar och säljer instrument samt mjukvaror för processoptimering. Aktien handlas på Spotlight Stock Market.