Emma Loven

Emma Loven, som rekryterades av KPMG i januari som partner och chef för KPMG:s rådgivningstjänster till hälso- och sjukvårdssektorn, blir från den 1 oktober ansvarig för KPMG:s samtliga tjänster till offentlig sektor (inkl. hälso- och sjukvården). Hon efterträder Stefan Lundström.

Loven har över 14 års erfarenhet från hälso- och sjukvårdsbranschen och har bland annat varit utvecklings- och it-direktör på Södersjukhuset i Stockholm. Utöver sin erfarenhet från hälso- och sjukvården har Loven även arbetat med fastighetsrelaterade projekt samt upphandlingsprojekt.

Daniel Broman

Daniel Broman lämnar CFO-jobbet på Vislandaföretaget Duroc Machine Tool för en motsvarande roll på Växjöbaserade livsmedelsbolaget Lohilo, vars aktie handlas på First North. Broman har tidigare bland annat varit revisor på EY  och haft ledande roller inom ekonomi på Region Kronoberg och Växjö Kommun.

Han efterträder Maria Falk Ekenstam som lämnar Lohilo.

Nathalie Liljegren

Nathalie Liljegren

Nathalie Liljegren, chef för affärsrådgivning på Ludvig & Co, med placering i Vimmerbyvaldes in i styrelsen för Srf Konsulterna vid kongressen 28 september.

En annan förändring i styrelsen är att Peter Boiardt (Talenom) ersätter Jeanette Isaksson som vice förbundsordförande. Annars sitter förbundsordförande Frans Blom och de andra i styrelsen kvar.

Madeleine Andersson

Madeleine Andersson har börjat på WeAudit i Göteborg. Hon har tidigare arbetat i över fyra år som revisor hos Moore Ranby AB.

Jonas Persson

Revideco får en ny delägare i Jonas Persson som sedan ett par år arbetar på byråns Skellefteåkontor.
”Jonas hjälper norrländska företag med digitalisering och internationella bolag med att hitta en trygg samarbetspartner inom redovisning, lön och rådgivning”, skriver Revideco på webbplatsen.
Jonas Persson rekryterades till Revideco 2020. Han har tidigare flera års erfarenhet från PwC och har även arbetat på Skellefteå AIK:s ekonomiavdelning.

Cecilia Thulin

Cecilia Thulin lämnar BDO i Stockholm efter fem år i tjänst, varav åtta månader som auktoriserad revisor. I stället axlar hon nu rollen som Ekonomichef på pantbanken Sefina Svensk Pantbelåning AB.

Daniel Persson

Daniel Persson har efter drygt sju år på EY i Stockholm valt att säga upp sin auktorisation som revisor. I stället ska han nu arbeta som Group Financial Controller på elektronikföretaget Sivers Semiconductors AB.

Ellen Högnäs

Ellen Högnäs lämnar revision för att ta sig an rollen som Business Controller på investmentbolaget Inventure, med bas i Helsingfors. Ellen Högnäs har tidigare arbetat på Deloitte i Helsingfors, men kommer senast från Deloitte i Göteborg där hon arbetade i nästan fyra år.

Emma Fjällvide

Emma Fjällvide lämnar revision att istället arbeta som Financial manager på W3 Energy i Umeå. Hon började sin revisionskarriär på Grant Thornton i januari 2009 där hon blev kvar i fem år. Därefter tjänstgjorde hon ett och ett halvt år som controller på Region Östergötland. Senast kommer hon från Gran Thornton i Umeå, där hon tjänstgjort i nästan 7 år.

Jacob Lind

Jacob Lind säger nu upp sin auktorisation efter dryg sex år på PwC i Norrköping. Istället ska han nu arbeta som Ekonomichef på merch-bolaget Voky i Linköping.

 

Johanna Fejne

Johanna Fejne säger upp sin auktorisation för att i stället ta sig an rollen som Head of Accounting på designbutiken Nordiska Galleriet i Stockholm. Hon lämnar EY i Stockholm efter åtta år i tjänst.

Marcus Nordgren

Marcus Nordgren lämnar EY och revisorsrollen för att arbeta som Head Of Accounting på Spiideo, ett bolag som arbetar med film och streaminglösningar för sportevenemang. Han började sin karriär på Mazars 2013 som redovisningsassistent, innan han senare övergick till EY i Malmö år 2017.

Tobias Andersson

Tobias Andersson väljer nu, efter åtta år på KPMG i Stockholm, att säga upp sin auktorisation. Han börjar nu i stället arbeta som Senior Group Internal Auditor på NCC i Stockholm

Karim Al-Asi

Efter sex år på PwC i Malmö säger nu Karim Al-Asi upp sin auktorisation. Istället ska han nu arbeta som Strategic Projects and M&A Controller på kemiindustriföretaget Perstorp, med bas i Malmö.

Mikael Borghede

Mikael Borghede lägger nu revisionen på hyllan och säger upp sin auktorisation för att i stället ta sig an rollen som Group Financial Controller på Stena i Göteborg. Senast kommer han från EY i Göteborg där han arbetade i 7 år.

Lova Liif

Lova Liif väljer att säga upp sin auktorisation som revisor. Hon kommer senast från EY i Stockholm där hon tjänstgjort sedan 2011. Hon ska nu i stället arbeta på byggföretaget JM som chef för koncernredovisning och finansiell kontroll, enligt Linkedin.

Tushar Amin

Efter knappt sex år i branschen säger Tushar Amin nu upp sin auktorisation. Han började sin revisionskarriär på PwC i Stockholm, för att senare börja arbeta på BDO i Stockholm. Tushar Amin tar sig nu an rollen som Business Unit Manager på Intertrust Group, med bas i Stockholm.

Johanna Gustafsson

WeAudit i Göteborg rekryterar auktoriserade revisorn Johanna Gustafsson. Hon kommer närmast från BDO i samma stad. WeAudit i Göteborg  vill växa, se tidigare artikel.

Isak Olofsson

WeAudit i Göteborg rekryterar auktoriserade revisorn Isak Olofsson. Han kommer närmast från Mazars i samma stad. WeAudit i Göteborg vill växa, se tidigare artikel.

 

Fredrik Hergart

Fredrik Hergart lämnar sin auktorisation som revisor bakom sig för att axla rollen som Accounting Manager på Klarna. Han har arbetat hela sin sjuåriga revisionskarriär på EY, bland annat i Malmö och i Stockholm. Han blev auktoriserad år 2019.

”It’s a wrap! Efter 7 år så har jag idag gjort min sista dag på EY. Jag kommer för alltid att se tillbaka på min tid på EY med stolthet, glädje och tacksamhet. Alla härliga kollegor och kunder som jag har fått möjlighet att träffa, alla fantastiska platserna jag har fått se och alla erfarenheter som jag har fått uppleva är ovärderliga!”, skriver Fredrik Hergart på Linkedin.

Lana Youssef

Lana Youssef är ny revisor på Certe Revison. Hon är nyutexaminerad och har läst vid Uppsala universitet.

Mikaela Labor

Mikaela Labor har börjat på Certe Revison som revisor. Hon är nyutexaminerad ekonom från Stockholms Universitet samt University of Leeds, Storbritannien. Mikaela Labor har även arbetat som ekonomiassistent.

 

Sofia Leffler Moberg

Hållbarhetsexperten Sofia Leffler Moberg är ny ESG-konsult på PwC i Stockholm. Hon har titeln Director, enligt Linkedin.
Hon har tidigare haft tunga hållbarhetsroller på bland annat PostNord och varit konsult på Hallvarsson & Halvarsson och ÅF. Leffler Moberg sitter även i SOS Barnbyars styrelse.

Jens Nielsen

Auktoriserade revisorn Jens Nielsen, specialiserad på IT-revision, ansluter till Riksrevisionen, enligt uppgifter hos RI. Han kommer närmast från BDO och har även arbetat på Mazars.

Malin Karlsson

Auktoriserade revisorn Malin Karlsson ansluter till Frejs Revisorer och det nya kontoret i Värnamo. Hon kommer från Deloitte. I september blev Värmamo-baserade Fälth Revision en del av Frejs Revisorer, som sedan tidigare har verksamhet i Göteborg och Smålandsstenar.

Gustav Svensson

Auktoriserade revisorn Gustav Svensson har nyligen anslutit till KPMG i Halmstad. Han kommer närmast från Grant Thornton i Göteborg.

“Efter ca 7 år är det dags för nya utmaningar med ny byrå, flytt hem till Halmstad, husbygge m.m.”, skriver Gustav Svensson på Linkedin.

Louise Ask Holmberg

Louise Ask Holmberg är ny assistant manager på Deloitte Risk Advisory. Hon har varit konsult och ansvarig för totalförsvar på 4C Strategies.

Daniel Agendor

Ekonomen Daniel Agendor har fått en ny titel på Corestone Group; Senior Accountant & Business Advisor. Det skriver han på Linkedin. Tidigare var han redovisningskonsult (Accountant) på samma byrå. Daniel Agendor och Corestone har även startat ett bytt bolag tillsammans; Corestone Advice Kommanditbolag. Det framgår av information hos Bolagsverket.

Corestone Group är en ekonomi och rådgivningsfirma i Göteborg som drivs av Erik Rydholm.

 

Magnus Götenfelt

Kommunikationsbyrån Thinc Jetty, vars aktie handlas på Spotlight, har utsett Magnus Götenfelt till ny finanschef. Han tar över efter Hans Jacobsson, som även varit styrelseordförande. Jacobsson ska nu enbart fokusera på sitt arbete som arbetande styrelseordförande, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Götenfelt har varit mångårig revisor och delägare på PwC som han lämnade 2020. Bland annat var han påskrivande revisor i Philip Morris Aktiebolag, Stampen och Dunross & Co.
Idag är Götenfelt rådgivare och styrelseproffs. Han sitter även i styrelsen för Tranpenad, där han är ordförande, och FS Dynamics.

Samir Sandberg

Samir Sandberg är ny ekonomichef i Gnesta kommun, skriver Södermanlands Nyheter. Han kommer närmast från PwC  i Stockholm där han arbetat som teamleader gentemot offentlig sektor med titeln Senior Manager.

Samir Sandberg tillträder mitt under valspurten.

”Vi vet ju inte hur det blir med koalitioner och tillsättning av nya politiker så det är en stökig höst. Men det är en utmaning och jätteroligt och jag måste anpassa mig till vad som händer efter valet”, säger Sandberg till tidningen.

Johan Ekdahl

Biltillverkaren Volvo Cars har utsett Johan Ekdahl till Chief Financial Officer, med start 1 september 2022. Han har varit tillförordnad CFO sedan juni i år då han efterträdde Björn Annwall, men är nu alltså ordinarie. Johan Ekdahl började på Volvo Cars 2015 och har sedan 2017 lett företagets globala redovisning och koncernrapportering.
”Hans bakgrund och erfarenhet kommer att vara avgörande i hans roll som CFO för att hjälpa oss att accelerera mot våra strategiska ambitioner och bli en helt elektrisk biltillverkare till 2030″, säger Volvo Cars vd Jim Rowan i ett pressmeddelande.
Innan Johan Ekdahl började på Volvo Cars arbetade han som auktoriserad revisor på EY. Han reviderade även på Arthur Andersen.

Stefan Wiklund

Stefan Wiklund är ny partner och chef över M&A-avdelningen på Grant Thornton, berättar byrån i ett pressmeddelande. Wiklund kommer närmast från EY och har i över 20 år arbetat med transaktionsrådgivning. Wiklund har varit M&A-rådgivare inom flera olika branscher, i synnerhet inom vård- och omsorg, medicinteknik och life sciences. På EY hade han titeln Director och på Grant Thornton blir han alltså partner.

”Grant Thornton är väl positionerade att bygga en stark M&A-verksamhet med sin konsekventa och starka profil bland entreprenörsföretag i small- till midcapsegmentet. Dessutom har Grant Thornton ett starkt varumärke inom healthcare-sektorn där bland annat den årliga marknadsrapporten över vård- och omsorgssektorn blivit en referens i branschen. Min ambition är att bidra med stor erfarenhet av internationella affärer och hur man kan dra ytterligare fördelar av kompetens inom olika sektorfokus”, säger Stefan Wiklund.

Hittills har Mats Öberg på kontoret i Sundsvall varit M&A-ansvarig partner på Grant Thornton. Han fortsätter som chef för hela affärsområdet Advisory.

Karitha Ericson

Peter Bodin, som leder Grant Thornton International, rekryterar Karitha Ericson, som är COO och vice vd för den svenska medlemsbyrån. Ericson kommer att ingå i ledningsgruppen och på global nivå ansvara för nätverkets gränssnitt mot medlemsländerna (Network Capabililties Team), People & Culture samt strategisk hållbarhet.

”Jag är väldigt glad över att Karitha har tackat ja till den här rollen. Hon kommer leda funktionen som är vårt gränssnitt mot medlemsföretagen runt om i världen. Dessutom kommer hon också ansvara för People & Culture och hållbarhet inom nätverket. Detta är en komplex verksamhet som kräver starka operativa, kommersiella och tvärkulturella ledaregenskaper”, säger Peter Bodin, CEO Grant Thornton International.

Karitha Ericson började på Grant Thornton 2012, då som HR-chef. Sedan 2017 har hon varit COO och vice vd. Nu får hon London som arbetsplats.

”Det ska bli både spännande och utmanande att ta mig an den här nya uppgiften. Kunderna vill växa, och precis som oss själva vill de att det ska ske på ett hållbart och långsiktigt sätt. Detta har vi utvecklat och drivit under många år i den svenska firman och de erfarenheterna och lärdomarna tar jag nu med mig för att skynda på omställningen i hela nätverket”, säger Karitha Ericson.
I samband med att Karitha går över till Grant Thornton International lämnar hon den svenska ledningsgruppen. Hon behåller sitt styrelseuppdrag i börsbolaget Nordnet, som hon haft sedan 2019.

PerÅke Brunström

PerÅke Brunström, Certifierad kommunal revisor på EY i Skellefteå, tilldelas priset Årets kommunalekonom, skriver tidningen Kommunal Ekonomi som även har Brunström som omslagspojke.

Det är Kommunalekonomernas förening (KEF) som prisar hans “praktiska lösningar på komplicerade problem”.
I KEF-juryns motivering står bland annat att PerÅke Brunström “lyckas med att värna om de så viktiga redovisningsprinciperna samtidigt som han alltid har kommun- och regionsektorns bästa för ögonen”.

Till Dagens Samhälle säger vinnaren att han tror att han får priset ”för att jag är en revisor som siktar lite högre än till att det bara ska vara rätt”.
Utmärkelsen Årets kommunalekonom delas ut årligen i samband med KEF:s föreningsmöte. Priset är ett stipendium på 20 000 kronor.

Erik Rydstad

KPMG rekryterar Erik Rydstad till teamet för rådgivning till hälso- och sjukvården och offentlig sektor . Han har över 10 års erfarenhet som PR- och managementkonsult.
Erik Rydstad har de senaste åren arbetat på medtechbolaget Doctrin som försäljningschef.
“På Doctrin fick jag vara med från idé till implementering av digitala verktyg till vården. Hela tiden med sjukvårdens utmaningar och möjligheter i blickfång… Jag tar med mig en gedigen erfarenhet av hur man säljer, köper in och implementerar ny digital teknik”, säger Rydstad i ett pressmeddelande.

“Genom rekryteringen av Erik får vi in rykande färsk erfarenhet av digitaliseringsarbetet inom alla led i sjukvården, från ledningsnivå hela vägen till det patientnära arbetet. Han kan med sin erfarenhet bistå med expertkunskap både i hur man levererar i stora komplexa projekt och vad som är viktigt för att skapa värde för alla parter i det vårddigitala gränslandet där snabbväxande nya teknikbolag med nytänkande affärsmodeller möter en stor och komplex sjukvårdssektor”, säger Emma Loven, Head of Healthcare, KPMG Sverige.

Johanna Westin

KPMG har anställt Johanna Westin som ny press- och PR-ansvarig i Sverige. Hon har tidigare haft motsvarande roller inom nordiska koncernen Enento Group, där UC och Allabolag ingår.

“Vi är mycket glada att förstärka vårt marknadsteam med Johanna i rollen som press- och PR-ansvarig. Vi är i en spännande fas med stora kommunikationsmöjligheter och med hjälp av Johannas breda bakgrund inom press och PR ser vi fram emot att kunna växla upp den externa kommunikationen ytterligare”, säger Tina Zetterlund, partner och Head of Clients & Markets på KPMG i Sverige.

KPMG:s tidigare pressansvarige Laura Manninen har fått en annan roll inom byrån. Under sommaren har KPMG i Sverige även förstärkt teamet med Anneli Riddle som ny internkommunikationsansvarig. Hon kommer närmast från Epiroc, en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder.

Anton Åkerman

Anton Åkerman är det senaste tillskottet vid Srf konsulternas marknadsavdelning. Han har tidigare arbetat med frågesportsappen Primetime. Åkerman är placerad i Stockholm och kommer att jobba med event, kampanjer och texter med marknadsföringssyfte, skriver tidningen Konsulten.

Eddi Kopare Strand

Ida Johansson och Eddi Kopare Strand, som driver redovisningsbyrån SBS Redovisning AB, har nyligen flyttat verksamheten från Umeå till Vadstena.

”Det var när vi skulle få barn som vi började leta efter ett nytt permanent boende i södra Sverige, för det är där de flesta av våra familjer och vänner bor”, säger Eddi Kopare Strand till Motala & Vadstena Tidning.

Paret har nyligen köpt en stor villa och driver sin verksamhet hemifrån. SBS Redovisning AB omsatte 1,4 Mkr i fjol.

Jone Sølvik

Jone Sølvik får rollen som Head of Innovation på KPMG. Han ingår i ett team som drivs av Ulf Borgcrantz, Chief Digital Officer, CDO.
Enligt ett pressmeddelande innebär utnämningen att KPMG ”ökar takten och förstärker enheten som driver på den digitala agendan”. Sølvik ska arbeta både för kunder och med interna projekt.

Jone Sølvik rekryterades till KPMG i fjol som partner och Head of Enterprise Managed Services. Hans uppdrag var att utveckla en ny kundplattform för SME-kunder. Han rapporterade då till Jenny Barksjö-Forslund, Private Enterprise Leader.

Karin Westerlund

Karin Westerlund. Foto Mazars.

Karin Westerlund blir ny vd för Mazars i Sverige den 1 september 2022. Hon Karin tar över efter Mikael Fredstrand, som haft vd-rollen sedan hösten 2020. Fredstrand kvarstår som auktoriserad revisor och delägare. Westerlund är partner, auktoriserad revisor och har arbetat på Mazars i över 20 år.

”Under de senaste tio åren har jag, som kontorschef för vårt kontor i Stockholm, jobbat mycket med personalfrågor. Jag tycker det är otroligt viktigt att alla känner sig delaktiga – det är tillsammans som vi skapar framgång, kan ge personligt engagemang och leverera hög kvalitet. Den viktigaste frågan för mig framåt är att vi ska bli en ännu bättre arbetsplats”, säger Karin Westerlund i ett pressmeddelande.

Anders Bergman, styrelseordförande i Mazars, kommenterar vd-skiftet:

”Redan när Mikael Fredstrand tillträdde som vd gjorde han klart att han hade för avsikt att lämna posten senast den 31 augusti 2022. Tidpunkten för det har nu infallit och vi tackar Mikael för hans tid som VD och välkomnar Karin Westerlund. Karin känner vår verksamhet mycket väl efter att ha varit verksam inom Mazars under många år, bland annat som kontorschef i Stockholm, som ledamot i Mazars styrelse och under det senaste året även som ansvarig för kontoren (COO).”

Under Mikael Fredstrands tid som vd har Mazars bland annat bestämt sig för att sälja redovisningsdelen till finländska Talenom, se tidigare artikel.
Han har även initierat en offensiv för att Mazars ska få fler revisionsuppdrag på smålistor som Spotlight, NGM Nordic och First North, se tidigare intervju.

Michael Sant’Orp

Sedan slutet av maj är Michael Sant’Orp ny kontorschef på ekonomibyrån Ödklint Konsult. Han efterträder grundaren av byrån Jonas Ödklint, som är kvar som senior rådgivare. Ödklint har kontor i Huddinge i södra Stockholm och förvärvades nyligen av Ludvig & Co. Michael Sant’Orp kommer närmast från en tjänst som ekonomichef på ICA MAXI Nacka, en av Sveriges största matbutiker

”Skälen till att jag sökte mig till Ödklint är många; Dels har jag tidigare drivit en redovisningsbyrå och jag saknade känslan att få vara delaktig i många små och medelstora bolags utveckling. Att få träffa och stötta entreprenörer i deras företagande. Dels älskar jag tekniska lösningar”, säger Michael Sant’Orp i en kommentar.

Ödklint Konsult har 12 medarbetare och växer.

Malin Svanberg

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén rekryterar marknadsföringsexperten Malin Svanberg som CCO, Chief Commercial Officer. Svanberg kommer närmast från jobbet som Country Manager på Wolters Kluwer som hon haft sedan början av 2021. Innan dess var hon företagets försäljningschef under många år.

Björn Lundén köpte nyligen det nederländska affärssystemet King Software av en fond som tillhör Björn Lundéns egen huvudägare Main Capital, se tidigare artikel. Enligt ett pressmeddelande är rekryteringen av Malin Svanberg ”en viktig pusselbit i den nya, internationella organisation som nu tar form”.

”De som känner mig vet att jag gillar förändringar och triggas av utmaningar. Jag ser fram emot att vara med i en ny fas, kunna göra skillnad och bidra med min erfarenhet från redovisningsbranschen. Och inte minst att ta upp kampen med Fortnox”, säger Malin Svanberg i en kommentar.

”Med sin erfarenhet och sitt driv kan Malin bidra till att vi får maximal utväxling på våra genomförda och framtida förvärv”, säger Björn Lundéns vd Ulf Bokelund Svensson.

 

Gunilla Norman

Efter nästan 14 år som revisor säger Gunilla Norman nu upp sin auktorisation. Hon har jobbat på PwC i Stockholm sedan 2008, och går i stället över till Aspia som finansiell redovisningskonsult. Flera personer från Aspia har hälsat henne välkommen på Linkedin, bland annat delägaren Thomas Borg.

Åsa Dammert

Åsa Dammert har utsetts till ny Chief HR Officer på Aspia. Hon tillträder tjänsten den 13 juni 2022 och kommer att ingå i koncernledningen. Hon har över efter marknadschefen Pia Törnqvist som även axlat HR-ansvaret sedan sommaren 2020. Dammert kommer närmast från Scandic Hotels där hon haft motsvarande roll. Innan dess har hon haft chefsroller inom HR på Santander Consumer Bank och Connecta Group. Dammert har även arbetat som managementkonsult på Capgemini och EY.

”Som Sveriges ledande affärspartner är det avgörande att vi är en attraktiv arbetsgivare som attraherar de bästa talangerna och att Aspia är en arbetsplats där människor kan utvecklas och har den bästa tiden i sin karriär. I Åsa får vi en trygg och erfaren ledare med starkt affärsdriv och vana att driva förändring”, säger Aspias vd Ola Gunnarsson i ett pressmeddelande.

Katarina Klingspor

Katarina Klingspor, tidigare vd för LRF Konsult (idag Ludvig & Co) och ordförande i branschföreningen Srf konsulterna, har tagit över som ordförande i Premium Svensk Lax, som vill bygga en omfattande fiskodling i Säffle. Nu söker Klingspor över två miljarder kronor till en anläggning som ska kunna producera 10 000 ton lax vilket motsvarar 20 procent av den svenska årliga laxkonsumtionen.

”Detta är den första storskaliga satsningen på odling av lax i Sverige, som stöper om mat-Sverige. Det är mycket glädjande att vi redan 2025 kommer kunna servera en välsmakande och landodlad lax från Säffle, och till 2026 ska vi vara uppe i full produktion”, säger Katarina Klingspor i ett pressmeddelande.

Under varumärket RE:OCEAN vill Premium Svensk Lax ta in cirka 2,3 miljarder kronor, varav en miljard i eget kapital, vilket krävs för att bygga anläggningen. Om de lyckas blir det en av de största livsmedelssatsningarna i Sverige. Projektet stöds av Axfood, Coop och ICA.

Arkitektskiss över fiskodlingen. Foto: RE:OCEAN

Texten är uppdaterad. I en tidigare version stod att Klingspor fortfarande sitter i Srf:s styrelse, rätt är att hon sitter i Ludvig & Co:s styrelse.

Peter Ågren

Ex-revisorn Peter Ågren blir ny CFO för Empir Group i Malmö, enligt ett pressmeddelande. Nuvarande CFO Torbjörn Nilsson och bolaget har ”gemensamt kommit överens om att Torbjörn Nilsson ska lämna Empir Group”. Nilsson kommer dock att kvarstå som CFO till och med den 30 juni 2022 och Peter Ågren tillträder tjänsten som CFO den 1 juli 2022.
Peter Ågren är konsult och styrelseledamot i bland annat Xavi Solutionnode AB (publ) och Nodebis Applications AB (publ). Han har tidigare varit auktoriserad revisor på EY och har sedan 1998 arbetat i olika positioner inom ekonomi med inriktning på redovisning och M&A.

”I och med renodlingen till ett fokuserat moderbolag finns det inte längre behov av en fulltids VD eller CFO, varför vi enats om att avsluta Torbjörns anställning per den sista juni 2022. Torbjörn är en mycket professionell och kompetent börs-CFO som verkat i koncernen i över 14 år och överlevt inte mindre än tre olika koncernchefer. Jag lämnar gärna både professionella som personliga referenser för den som skulle vilja veta mer”, skriver vd Lars Save i ett pressmeddelande.

Empir Group AB är en koncern bestående av ett antal självständiga bolag som alla bedriver verksamhet inom IT. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Small Cap.

Karin Lindberg

Karin Lindberg är ny i styrelsen för affärssystemet 24SevenOffice, enligt kommunikén från stämman. Hon är Head of People & Organisation på Karo Pharma Group. Tidigare har hon arbetat på Quadient, bland annat som global HR Business Process Director.

Staffan Herbst

Staffan Herbst är ny i styrelsen för affärssystemet 24SevenOffice, enligt kommunikén från stämman.
Herbst är CFO för teknikbolaget SPENN Technology. Han har bakgrund inom bank, bland annat från UBS och Credit Suisse. Madeleine Lindblom and Henrik Vilselius har lämnat styrelsen.

Johan Aspnäs

Johan Aspnäs tillträder som Head of Sales på Aspia den 23 maj. Han kommer i sin roll att ansvara för säljorganisationen som består av ca 20 personer i Stockholm, Göteborg och Malmö. Aspnäs kommer senast från rollen som Sales Director på finansbolaget Intrum och har även arbetat på Postnord och Bisnode.
Han rapporterar till Hampus Boström, Chief Sales Officer, CSO, på Aspia.

Niclas Borenstein

Niclas Borenstein, ansvarig för Aspias säljteam i Göteborg, tillträder som Head of Sales Excellence den 1 juni. Han får en roll med fokus på affärs- och processutveckling inom försäljning och med ansvar att driva ”flera av Aspias övergripande tillväxtinitiativ”, enligt ett pressmeddelande. Borenstein har tidigare arbetat med sälj- och affärsutveckling inom exempelvis SJR.
Han rapporterar till Hampus Boström, Chief Sales Officer, CSO, på Aspia.

Enrique Patrickson

Streamingbolaget NENT Group har utsett Enrique Patrickson till ny Chief Financial Officer (CFO). Han blir medlem i koncernledningen, rapporterar direkt till koncernchefen Anders Jensen och kommer att vara placerad i Stockholm.

Patrickson kommer att leda bolagets finansfunktion samt strategi- och M&A-team. Åsa Regen Jansson, idag tillförordnad CFO, kommer att återgå till sin tidigare position som SVP Group Business Control & Commercial Finance, enligt ett pressmeddelande. Enrique Patrickson inledde sin karriär inom Corporate Finance på PwC. Han är idag ansvarig för of Sales, Asia-Pacific & Middle East and Africa, på Electrolux och baserad i Singapore. Han tillbringade nio år på ASSA ABLOY.
NENT Group är noterat på Nasdaq Stockholm och håller på att byta namn till Viaplay Group.

Sophie Nachemson-Ekwall

Sophie Nachemson-Ekwall, författare och forskare inom bolagsstyrning och hållbarhet, knyts till PwC i Sverige. I ett inlägg på Linkedin skriver Nachemson-Ekwall att hon ska arbeta 50 procent som rådgivare inom på PwC inom ramen för hållbarhetserbjudandet The New Equation. Resterande tid lägger hon på sin forskning vid Center for Sustainability Research på Handelshögskolan i Stockholm.

Sophie Nachemson-Ekwall arbetade i många år som journalist på bland annat Dagens Industri. År 2004 skrev hon och Bengt Carlsson boken “Guldregn – Sagan om Skandia”. Hon har även skrivit en bok om Old Mutuals bud på Skandia samt en avhandling om fientliga bud på Stockholmsbörsen.

Alexander Jancke

Alexander Jancke lämnar revisionen bakom sig för att ta sig an nya utmaningar. Nästa stopp för Alexander Jancke är mjukvaruutvecklaren Griffeye, med bas i Göteborg, där han axlar rollen som CFO. Han började sin revisionskarriär på Grant Thornton i Göteborg i januari 2016, för att i juli 2017 gå över till KPMG.

”Jag har haft en fantastisk tid bakom mig men ser nu fram emot nya utmaningar som CFO på Griffeye”, skriver han på Linkedin.

Arvin Yousefi

Efter drygt sex år som revisor väljer Arvin Yousefi att säga upp sin auktorisation. Han har sedan januari 2016 tjänstgjort på PwC i Stockholm, och har varit auktoriserad sedan 2020, enligt Linkedin.

Det senaste året har hans fokusområde varit Capital Markets. Nästa steg för Arvin Yousefi är att axla rollen som Business Controller på Northvolt, ett bolag som gör batterier till elbilar.

”Excited to join Northvolt and the journey towards a greener future!”, skriver han på Linkedin.

Emma Durling

Emma Durling väljer att säga upp sin auktorisation efter nästan åtta år på EY i Stockholm. Hon har varit auktoriserad sedan 2019 och har senast arbetat inom området Forensic & Integrity Services. Emma Durling blir nu Internal Control Manager på Husqvarna Group, med bas i Stockholm.

Josef Daoud

Efter nästan åtta år på EY väljer nu Josef Daoud att säga upp sin auktorisation som revisor. Josef Daoud är nu ny CFO på industrimaskinbolaget Stenbergs med bas i Malmö. Han började sin tid på EY i Malmö 2014 och har sedan 2017 verkat på EY i Jönköping, enligt Linkedin.

Josef Daoud har även varit krönikör i tidningen Balans.

Philip Angenfelt

Philip Angenfelt väljer att säga upp sin auktorisation som revisor efter drygt sex år på PwC. Huvudsakligen har han varit verksam i Norrköping. Philip Angenfelt arbetar nu som Regional Finance Manager på hälsovårdsföretaget Falck Healthcare.

Jens Nielsen

Efter nästan 10 år på Mazars lämnar auktoriserade revisorn Jens Nielsen byrån för att i stället gå till BDO i Stockholm. Detta framgår av uppgifter från Revisorsinspektionen.

”I’m excited to announce that I will be joining BDO as Manager IT Audit”, skriver han på Linkedin.

Lena Lidman

Fastighetsrådgivaren ABG Fastena har anställt Lena Lidman i rollen som Associate inom avdelningen för Investment Management, skriver Fastighetsvärlden.
Lidman kommer närmast från PwC där hon jobbat i tre år med finansiell transaktionsrådgivning. Hon har en civilingenjörsexamen från Lunds Tekniska Högskola.

Jessica Gårdmo

Jessica Gårdmo tillträder den 6 maj rollen som CFO för Wästbygg Gruppen i Göteborg och blir ny medlem i koncernledningen, enligt ett pressmeddelande. Hon arbetar idag som ekonomichef för Wästbygg Gruppens koncernbolag Logistic Contractor, och har alltså rekryterats internt. Hon efterträder Jonas Jönehall som kliver upp som vd samma datum.

Innan Gårdmo anställdes på Logistic Contractor i september 2020, kom hon från Platzer Fastigheter i en roll som redovisningschef. Dessförinnan arbetade hon under 18 år på PwC i Kungsbacka, bland annat som auktoriserad revisor och auktoriserad redovisningskonsult.
På Linkedin söker Gårdmo sin efterträdare på dotterbolaget Logistic Contractor.

Roland Sigbladh

Srf konsulternas vd och förbundsdirektör Roland Sigbladh slutar efter sex år på posten. Han slutar på egen begäran och blir kvar i vd-rollen till dess att en ny är utsedd, enligt ett pressmeddelande. Där står även att han ”kommer att behålla sin roll som Förbundsdirektör fram till hösten 2023”

”Roland har under sin tid som vd och Förbundsdirektör för Srf konsulterna lett och genomfört många viktiga insatser och åtgärder. Styrelsen är mycket tacksam för det arbete Roland lagt ner och beklagar hans beslut att lämna vd-rollen, samtidigt som vi är tacksamma för att han blir kvar som förbundsdirektör ytterligare ett år säger styrelsens ordförande Frans Blom.

”Det känns bra att efter sex år i vd-rollen nu lämna över till någon annan som kan komma in med ny energi och nya ögon för att fortsätta utveckla verksamheten. Då förbundet har god medlemstillväxt, omfattande samverkan och påverkan samt en stabil ekonomisk grund finns det mycket bra förutsättningar att ytterligare stärka branschorganisationen samtidigt som jag avslutar min yrkeskarriär”, säger Roland Sigbladh.

En rekryteringsprocess för att hitta Sigbladhs ersättare kommer att inledas inom kort.

Nils Carlsson

Ekonomisystemet INBooks väljer in Fortnox tidigare vd Nils Carlsson i styrelsen. Han går även in som investerare i samband med en nyemission om ca 26 Mkr.
INBooks startade 2019 och verkar precis som konkurrenterna Visma och Fortnox i Vöxjö- bokföringens Mecka. Med två produkter, ett bokföringsprogram och ett stödsystem för redovisningsbyråer, har bolaget de minsta företagen i fokus.

“Vi har en erfaren styrelse och tillskottet Nils utgör är en viktig del att spetsa till oss ytterligare och därmed bättre säkra vår fortsatta tillväxtresa. Han har varit med att bygga upp Fortnox till den framgång det är idag och Nils har ett stort och djupt kunnande i allmänhet och i vår bransch i synnerhet. Detta tillsammans med hans breda kontaktnät gör honom till en värdefull person – på flera plan” säger Mikael Folkesson vd på INBooks, i ett pressmeddelande.

Nils Carlsson är idag koncernchef för Resurs Bank och jobbade under åren 2016 till 2020 som vd för Fortnox. Han har i samband med nomineringen till styrelsen investerat i bolaget och kommer att erbjudas ett optionsprogram.

En annan kändis som uppges ha tecknat aktier i emissionen är Knut Knutsson, som driver Uppsala Auktionskammare och är expert i tv-programmet Antikrundan.

Nigel Hinshelwood

På årsstämman i Ikano Bank, som ingår i IKEA-sfären- valdes Nigel Hinshelwood in som ny styrelseledamot. Han går in som vice styrelseordförande i banken.
Nigel Hinshelwood har haft en internationell karriär inom konsult- och banksektorn. Han har enligt Linkedin bland annat varit konsult och parter på EY, vd för Cap Gemini i Sydostasien, chef för HSBC Storbritannien och vice vd för hela HSBC Bank plc. Han har senare suttit i Nordeas styrelse.

I dag är Nigel Hinshelwood Senior Independent Director för Lloyds Banking Group. Han är även International Advisory Board Member i Adobe Systems, Advisory Council Member i International Association of Credit Portfolio Managers (IACPM) och medlem av finans- och riskkommittén för de anslutna företagen. Han är också Investor Member i 24Haymarket Private Capital.

”Vi välkomnar Nigel som ny styrelseledamot och vice styrelseordförande för Ikano Bank och ser fram mot att arbeta tillsammans för att fortsätta den pågående transformationen av banken till en digital hållbar bank med fokus på att erbjuda enkla, schyssta och prisvärda finansieringslösningar för de många människorna och företagen”, säger Mats Håkansson, styrelseordförande Ikano Bank.

Anna Björk Larson

Anna Björk Larson ansluter till MAQS Advokatbyrås kapitalmarknadsteam som Legal Director. Hon kommer tillsammans med Eric Ehrencrona att driva MAQS Advokatbyrås specialistområde Capital Markets. Det framgår av ett pressmeddelande. Anna Björk Larson kommer närmast från EY, även där har hon verkat inom Capital Markets.

Ekaterina Khaliq

Redovisningskonsulten Ekaterina Khaliq tar plats i styrelsen för legaltech bolaget Kliently, en startup som erbjuder juridisk rådgivning till privatpersoner och småföretag till låg kostnad och på flera olika språk.
Ekaterina Khaliq, äger och driver sedan 2010 redovisningsbyrån ScanSov i Stockholm. Hon arbetade som controller innan hon blev egenföretagare.

”Jag blev intresserad av Kliently eftersom jag tror på idén om att tillgängliggöra juridiska tjänster för alla. Det finns många som inte vet vart de ska vända sig med en juridisk fråga idag, eller om det finns hjälp att få”, säger Ekaterina Khaliq i ett pressmeddelande.

Även PR-konsulten Karin Bäcklund välj in i styrelsen, som även består av Klientlys grundare Nadja Hatem och Anuta Sjunghamn. Klientlys tjänst lanserades i december 2021.

Joakim Moberg

KPMG vill växa inom rådgivning kopplad till ServiceNow, en it-plattform som styr företags digitala arbetsflöden. KPMG har rekryterat Joakim Moberg som ServiceNow Practice Leader för att driva verksamheten. Han kommer närmast från it-bolaget Sopra Steria.

”Vi är ledande inom digital transformation kopplat till ServiceNow. Nu vill vi säkerställa att de lösningar och koncept som tagits fram globalt kommer våra nordiska kunder till gagn. Magin uppstår när vi blandar vår djupa kompetens i frågor som tex GRC (Governance Risk and Compliance) och ESG (Environmental, Social and Governance) med ServiceNows starka plattform för digitalisering”, säger Magnus Sjöström, Partner Digital Transformation & Head of Alliances.

KPMG säger sig vilja bygga ”det bästa Servicenow-teamet” i Sverige. ServiceNow-satsningen görs inom KPMG globalt. I oktober i fjol tillkännagav Servicenow att KPMG blivit “lead launch and design partner” för deras nya ESG-modul.

Nickie Excellie

Alecta Fastigheter befordrar Nickie Excellie, som tidigare arbetat som hållbarhetsansvarig, till hållbarhetschef. Hon flyttar upp i ledningsgruppen.

“Genom att lyfta upp hållbarhetsfunktionen till ledningen, ökar vi fokus och skapar rätt strategiska förutsättningar”, säger Lena Boberg, VD på Alecta Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Nickie Excellie har tidigare arbetat med hållbarhet på bolag som Magnolia Bostad och som konsult och revisionsmedarbetare på PwC. I december 2021 blev hon utsedd till en av 35 makthavare under 35 år i fastighetsbranschen av Fastighetsnytt.

 

Emily Gustavsson

Emily Gustavsson lägger revisionsyrket bakom sig efter drygt sex år på KPMG i Stockholm. I stället arbetar hon nu som Financial Controller på Vestum, enligt Linkedin.

Frida Sahlberg

Efter nästan sex år på KPMG i Göteborg väljer nu Frida Sahlberg att säga upp sin auktorisation. I stället arbetar hon nu som Chief Accountant & Financial Controller på Volvo Group, enligt Linkedin.

Amanda Gålnander

Amanda Gålnander lämnar både EY Stockholm och revisionen bakom sig efter drygt 7 år i tjänst på byrån. I stället börjar hon nu arbeta som Group Financial Controller på H2 Green Steel. Bolaget grundades 2020, och har som mål att producera stål nästan helt utan koldioxidutsläpp.

Jesper Bengtsson

Jesper Bengtsson lämnar nu KPMG och säger upp sin auktorisation. Detta efter nästan 12 år i tjänst på KPMG:s Halmstadkontor. I stället axlar han rollen som Financial Manager på energibolaget Arise AB, även det med bas i Halmstad.

Martin Ekman

Martin Ekman har sagt upp sin auktorisation som revisor för en tjänst som Finance Manager på industribolaget Gränges. Han anställdes på EY i Göteborg 2016 och har sedan 2020 tjänstgjort på EY:s Stockholmskontor.

Elvir Ozegovic

Elvir Ozegovic har valt att säga upp sin auktorisation efter knappt sju år inom revision. Han började arbeta som revisor på KPMG i Växjö 2015, där han arbetade i drygt fem år. Senast kommer han från Advice Revision i Växjö. Nu tar sig Elvir Ezegovic i stället sig an rollen som Controller på teknikbolaget Andritz, enligt Linkedin.

Erika Kveldstad

Erika Kveldstad föreslås till fastighetsbolaget Randvikens styrelse skriver World In Property. Erika Kveldstad har varit auktoriserad revisor på PwC inom fastighet och entreprenad. Därefter har hon arbetat på onoterade fastighetsbolag såsom Fastator, Genova och Offentliga Hus. Idag är hon vd på Stockholm Byggkoncept AB.
Randvikens aktie handlas på First North. Även Madeleine Raukas föreslås till Randvikens styrelse.

Rikard Nilsson

Spelplattformsbolaget Fsport har utsett Rikard Nilsson som ny finanschef för bolaget. Han tillträder den första april, enligt ett pressmeddelande.
Nilsson är i dagsläget ekonomiansvarig på bolaget. Nuvarande finanschef Joakim Dahl kommer gå över till rollen som Head of Investor Relations.
Rikard Nilsson beskrivs ha en lång erfarenhet inom redovisning och finans, med tidigare anställningar hos bland annat Jysk, Total Produce Nordic och Deloitte.

Moa Cedhamre

KPMG rekryterar hållbarhetsexperten Moa Cedhamre till ESG-teamet, som verkar inom hållbarhetsrådgivning. Cedhamre har över 15 års erfarenhet av globala frågor och kommer senast från Finansinspektionen där hon varit internationell samordnare och koordinerat IOSCO:s (den internationella organisationen för värdepapperstillsyn) arbete med den globala standarden för hållbarhetsredovisning ISSB.

”KPMG är på en spännande resa och det här är en unik möjlighet för mig att tillsammans med mina nya kollegor få vara med och forma och leda utvecklingen. Hållbarhet ligger i dag högt upp på agendan vilket innebär stora utmaningar men även nya möjligheter för organisationer i alla branscher”, säger Moa Cedhamre i ett pressmeddelande.

Moa Cedhamre börjar sin anställning den 2 maj.

”Hon är lite av en drömrekrytering och får ett tungt ansvar i att visa vägen mot att förbereda marknaden för den kommande IFRS ISSB-standarden. Vi gillar att Moa kommer från ett internationellt arbete där hållbarhet skall giftas ihop hos många olika aktörer och hon blir med den kompetensen och erfarenheten ett mycket starkt tillskott i vårt team”, säger Marie Baumgarts, Partner och ansvarig för hållbarhetsrådgivningen på KPMG i Sverige.

Marie Baumgarts började själv på KPMG så sent som i december förra året. Hon rekryterades från SEB, där hon varit hållbarhetschef och ansvarat för regulatoriska frågor.

Gustav Åberg

Gustav Åberg har rekryterats som director till Svalner Skatt & Transaktion. Han kommer att ansvara för affärsområdet Entrepreneurial som har fokus på ägarledda företag. Gustav Åberg kommer från Grant Thornton där han arbetat med denna typ av frågor och allmän företagsbeskattning i 12 år.

Tony Sjölund

Auktoriserade revisor Tony Sjölund blir ny delägare i kombibyrån Edlund & Partners, med kontor i Östersund. Han har arbetat på byrån 2019 och har bakgrund på PwC.

“Med tanke på vår tillväxt, och i den utvecklande tid vi lever i, så känns det extra roligt att kunna ta in nya partners i byrån”, skriver byrån i ett pressmeddelande.

Edlund & Partners har över 30 anställda och omsätter totalt cirka 40 mkr/år.

Simon Dahlberg

Revideco anställer it-generalisten Simon Dahlberg, som kommer att arbeta med byråns interna it-miljö. Simon Dahlberg kommer närmast från Boliden Mineral där han fungerat som systemekonom. Han har tidigare arbetat med ekonomi och redovisning.

 

Jens Nordmark

Outsourcinggruppen Azets Chief Digital Officer (CDO) Jens Nordmark har sagt upp sig. Han bekräftar uppsägningen men vill inte säga något om ett ev. nytt jobb. ”Nya utmaningar snart”, skriver han till Revisionsvärlden.
Nordmark arbetade under flera år på KPMG där han hade titeln Digital Transformation Architect. Han gick till Azets för något år sedan för att starta upp en ny avdelning där inom digitalisering.

Cecilia Löwgren

ROC Properties rekryterar Cecilia Löwgren som CFO med start den 7 April 2022. Löwgren är tidigare auktoriserad revisor med femton års erfarenhet från PwC. Hon kommer närmast från Newsec Property Asset Management, där hon senast hade rollen som Business Area Manager.
”I samband med rekryteringen av Cecilia fortsätter ROC Properties den expansiva tillväxtplan som bolaget har satt. Cecilias erfarenhet och kompetens rörande fastigheter och compliance inom fastigheter och finansfrågor stärker den fortsatta tillväxtstrategin och målet att introducera ROC Properties på börsen”, skriver ROC Properties i ett pressmeddelande.
ROC Properties ägs till 50% av Kilenkrysset AB, 25% av Bockasjö Holding AB samt 25% av Frankenius Equity AB. Bolaget siktar på att i slutet av 2022 äga fastigheter till ett värde av ca 2,2 miljarder kronor och i slutet av 2023 drygt 4 miljarder kronor.

Johan Salin

AG Advokat rekryterar skattejuristen Johan Salin som är inriktad på transaktioner. Salin tillträdde i januari och kommer närmast från rollen som nordisk skattechef på NatWest och Nordisk Renting. Dessförinnan var han skattekonsult på KPMG.

Ulf Sandegren

Tidigare revisorn Ulf Sandegren går in som interim CFO för konsultbolaget Hifab från och med 4 april. Sandegren ersätter Robert Johansson, Hifabs nuvarande CFO som valt att lämna sin roll. Ulf Sandegren har varit CFO på bland annat Cap Gemini Sverige och Bankgirot och kommer närmast från Metria där han verkat sedan 2017. Han har bakgrund som revisor på PwC och även som fäktare i landslaget.

Hifab är specialister inom projektledning med tillhörande konsulttjänster. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Niclas Kristoferson

Niclas Kristoferson lämnar EY i Göteborg och börjar i stället arbeta på Göteborgs Revision.

”Efter många fina år på EY gjorde jag min sista arbetsdag på byrån under gårdagen. Jag vill rikta ett stort tack till kollegor, kunder och andra som jag har fått förmånen att arbeta tillsammans med under denna tid, och hoppas få arbeta med många av er igen i någon form även i framtiden.”, skriver han på Linkedin.

Cecilia Nicander

Auktoriserade revisoren och IFRS-specialisten Cecilia Nicander lämnar PwC efter drygt 26 år och börjar i stället arbeta på Grant Thornton i Stockholm. Det framgår av uppgifter hos Revisorsinspektionen.

Henrik Blommé

Henrik Blommé väljer nu att avsluta sin auktorisation för att i stället arbeta som Head of Accounting på Klintberg & Way AB. Han har tidigare arbetat på Mazars mellan 2014 och 2017 och har sedan dess tjänstgjort på KPMG i Stockholm. Han tog sin auktorisation 2020 och har sedan 2021 haft en chefsposition.

Gustav Leijonberg

Efter drygt fyra år på KPMG i Stockholm lämnar nu Gustav Leijonberg revisionen bakom sig. Han tar sig nu an rollen som Business controller på fordonsjätten Scania.

Emund Wu


Edmund Wu lägger både revisionen och KPMG i Stockholm bakom sig, vilket gör det till andra gången lämnar KPMG för ett annat yrke. Förra gången lämnade han revisionen efter fyra år på KPMG för tjänsten som Financial Controller på Nordic Entertainment Group. Nu börjar han i stället arbeta på Circle K som Business Controller.

Jonas Hansson

Efter drygt 10 år som CFO för Novotek AB i Malmö har Jonas Hansson meddelat att han lämnar sin tjänst för att söka nya utmaningar utanför Novotek-koncernen. Hanson lämnar “på egen begäran” och senast den 31 juli 2022 enligt ett pressmeddelande. En process för att rekrytera en efterträdare påbörjas omgående. Jonas Hansson har tidigare bland annat varit revisor på Mazars och

Novotek är ett it- och konsultföretag inom produktions och processoptimering. Aktien är noterad på Stockholmsbörsen.

Henrik Broms

Fastighetsrådgivaren CBRE rekryterar Henrik Broms som Associate Director. Han kommer närmast från EY där han arbetat med Corporate Finance, skriver Fastighetsvärlden.

Hake Feka

StyrelseAkademien i Jönköping utser som Årets unga styrelsetalang 2021 juristen Hake Feka. Hon är vd på Jurediq, som är en jurist- och redovisningsbyrå i Jönköping. Feka har bakgrund som skattejurist på Deloitte och som biträdande kontorschef på LRF Konsult, idag Ludvig & Co.

Hake Feka vinner en plats som adjungeraid styrelseledamot hos Science Park i Jönköpings län i ett år och en utbildning från StyrelseAkademin. Hon tog nyligen plats på 100-listan, ett initiativ av Handelskammaren i Jönköping  där kvinnor med erfarenhet och vilja att sitta i styrelser lyfts fram.

Ann-Charlotte Jarleryd

Ann-Charlotte Jarleryd föreslås som ny styrelseledamot i CellaVision, ett medicinteknikföretag noterat på Nasdaq Stockholm. Hennes huvudsakliga jobb är som CFO på konsultföretaget Addnode Group. Jarleryd har bakgrund som CFO på Acando och Protect Data. Hon har varit auktoriserad revisor på PwC och även flera år på EY inom Transaction Advisory Services.

Johan Eriksson

Den 14 mars tillträder Johan Eriksson tjänsten som kommunikationschef på PwC. Det skriver byrån på webbplatsen.
Eriksson har en lång bakgrund inom kommunikationsområdet och med huvudsakligt fokus på finansbranschen. De senaste fem åren har han arbetat på Swedbank. Först som chef för extern kommunikation och de senaste två åren som övergripande kommunikationschef. Eriksson lämnade banken i oktober.
”Med Johans erfarenhet och förmåga att hantera såväl strategisk som operativ kommunikation, stärker vi kommunikationsarbetet inom PwC”, kommenterar Jörgen Haglund som är Markets Leader och vice vd, PwC Sverige.

Erik Nilsson

Skattejuristen Erik Nilsson är ny delägare på Svalner den 1 januari 2022. Nilsson har arbetat på Svalner sedan 2014 och är främst verksam inom Svalners grupp för svenska och internationella skattefrågor.

“Erik med sin kompetens och långa erfarenhet inom svensk och internationell företags- samt individbeskattning är ett välkommet tillskott i vår delägarkrets”, säger Viktor Sandberg, Managing Partner.

Svalner är efter Aspias köp av Skeppsbron Skatt Nordens största oberoende skattebyrå och har ett hundratal medarbetare.

Rolf Rosenvinge

Rolf Rosenvinge, grundare av cybersäkerhetsrådgivaren Paliscope och tidigare partner på PwC, föreslås till styrelsen i Micro Systemation AB (MSAB).
MSAB har en teknik för att utvinna och analysera data i beslagtagna mobiltelefoner. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.
Rosenvinge verkade under nästan tre år på PwC där han ansvarig för uppbyggnaden av PwC Sveriges cybersäkerhetsverksamhet. Han var även medlem i nätverkets EMEA Cyber Leadership team. Före PwC arbetade han inom General Electric i olika ledarroller.

Tomas Hilmarsson

Tomas Hilmarsson, auktoriserad revisor på PwC i Malmö, har utsetts till ny CFO för börsnoterade Midway Holding. Han har verkat på PwC sedan 2005 och tillträder på Midway senast den 30 juni 2022.
”Med sin mycket gedigna erfarenhet från revision och rådgivning åt flera noterade svenska bolag borgar Tomas för Midways fortsatta utveckling och tillväxtresa”, kommenterar Sverker Lindberg, VD på Midway Holding.
Tomas Hilmarsson är (byråvald) påskrivande revisor i flera börsbolag, bland annat telefonsäljaren Doro och tryckeri- och logistikkoncernen Elanders.

Midways nuvarande CFO, Rikard Fransson, fått en ny tjänst som CFO på Golventreprenad Gruppen. Även han har varit revisor på PwC i Malmö.

Malin Rylander Leijon

Länsförsäkringar ABs styrelse har beslutat att utse CFO Malin Rylander Leijon som tillförordnad vd. Hon tillträder tjänsten direkt, enligt ett pressmeddelande.
I förra veckan petades Fredrik Bergström som vd för Länsförsäkringar, som skäl angavs olika syn på styrningsfrågor.
Malin Rylander Leijon anställdes 2001 på Länsförsäkringar och har haft flera olika roller, bland annat chefscontroller för Länsförsäkringar-koncernen och ekonomichef för Länsförsäkringar Liv. Hon var tidigare revisor på SET Revisionsbyrå, idag Mazars.

Rekryteringen av en ny ordinarie vd för Länsförsäkringar påbörjas “inom kort”.

Victor Söderberg

Kommunikationsbyrån Patriksson stärker det “kreativa” erbjudandet under nya namnet Studios. Ansvarig för området blir Victor Söderberg som har en bakgrund som kundansvarig och strateg på PwC Experience Center (tidigare Pond). Det rapporterar Resumé.

Alexander Carlson

Den 1 februari tillträdde Alexander Carlson som ny CFO för Modern Ekonomi, redovisningskoncernen som kontrolleras av ECIT men vars aktie fortfarande handlas på First North.
Carlson efterträdde Björn Rosendahl som ”på eget initiativ” går vidare till en ny roll i bolaget, där han fokuserar på uppdrag för kunder.
Alexander Carlson har arbetat på Modern Ekonomi sedan 2016. Han kommer närmast från en roll som utbildningsansvarig

Lyon Tan

Lyon Tan lämnar både KPMG och revision för en tjänst som VP Finance & Accounting på Papirfly Group. Han var autoriserad revisor och tjänstgjorde på KPMG i Stockholm i drygt två och ett halvt år, enligt Linkedin.