Helene Willberg

Helene Willberg

Helene Willberg, nyutnämnd chef för konsultföretaget Alvarez & Marsals Nordenkontor och under åren 2008-2012 vd för KPMG, går in i styrelsen för ljusutrustningsföretaget Profoto. Hon kommer även att investera i bolaget, enligt ett pressmeddelande. Samtidigt går Oriflamechefen Magnus Brännström och tidigare delägaren i Nordic Capital, Hans Eckerström, in i styrelsen. Hela trion uppges investera i bolaget och Eckerström tar över som styrelseordförande.

Profoto gör ljuskällor, ljusformare och fototillbehör som används av fotografer. Sedan 2013 har omsättningen ökat från cirka 250 miljoner kronor/år till cirka 700 miljoner kronor idag..

“I dagens uppkopplade och digitaliserade värld finns bildkreatörer överallt vilket gör att marknaden för fotografisk utrustning växer. Den utvecklingen drar vi nytta av. De senaste åren har vi undersökt olika möjligheter för att stötta bolaget under en fortsatt tillväxtresa och ta Profoto till nästa nivå. Vi är mycket glada med att nu kunna ta del av den kunskap och erfarenhet som våra nya styrelseledamöter och investerare kan bidra med, inte minst när det gäller företagsutveckling och internationalisering”, säger Anders Hedebark, vd för Profoto och en av dagens huvudägare, i pressmeddelandet.

Matti Malinen

Matti Malinen

Redovisnings- och outsourcingspecialisten Accountor Group, med huvudkontor i Helsingfors, har anställt Matti Malinen som ny CIO, Chief Information Officer. Han kommer närmast från en tjänst som Director Business Operations på Microsoft i USA.

Monika Lindgren

Monika Lindgren

Monika Lindgren blir ny kontorschef för KPMG i Luleå. Lindgren är auktoriserad revisor, har tidigare varit marknadsansvarig för KPMG Norrbotten och suttit i kontorets ledningsgrupp.

”Vi utvecklar ständigt våra tjänster inom revision, redovisning, skatt och rådgivning där vi kombinerar vår starka lokala expertis med global erfarenhet och kunskap”, säger Monika Lindgren i ett pressmeddelande.

Hon ersätter Kristian Damlin som varit tillförordnad kontorschef under ett år. Han fortsätter nu sitt uppdrag som senior manager inom KPMG:s offentliga verkamhet, och sitter kvar i ledningsgruppen.

Camilla Andersson

Camilla Andersson

Revidecos kontor i Skellefteå har fått ett tillskott i form av Camilla Andersson. Andersson kommer närmast från PwC där hon arbetat med både extern och intern service, bolagsärenden och redovisning. På Revideco får Camilla liknande arbetsuppgifter då hon kommer att bli kontorets kontorskoordinator.

”Vi är jätteglada att Camilla vill komma till oss, vi var i stort behov av hennes kompetenser och i och med det så har vi mera resurs för att ta emot nya kunder”, säger Britt-Inger Andersson, kontorschef i Skellefteå, som nu består av 17 medarbetare.

Per-Anders Pettersson

Frejs Revisorer förstärker kontoret i Smålandsstenar med auktoriserad revisor Per-Anders Pettersson, tidigare på PwC i Jönköping.  Per-Anders har sina rötter i trakten och byrån hoppas att han ska bidra till Frejs fortsatta tillväxt i Småland/Västbo. Per-Anders går även in i rollen som platschef på kontoret.

Ulrika Oskarsson

Ulrika Oskarsson

Revideco i Göteborg har rekryterat auktoriserade redovisningskonsulten Ulrika Oskarsson, som närmast kommer från LRF Konsult. Hos Revideco kommer Ulrika att jobba med ägarledda och internationella uppdrag och då med kvalificerad rådgivning inom skatt och redovisning samt year end procedures.

”Vi på Revideco är jätteglada med  att Ulrika vill komma till oss, det ger oss en indikation av att vi nu är en av de etablerade byråerna i Göteborg. Vi har just nu många kundförfrågningar och i och med den här rekryteringen har vi möjlighet att ta emot större och mer kvalificerade uppdrag”, skriver Revideco på sin webbplats.

Ingrid Bengtsson Rijavec

Ingrid Bengtsson Rijavec

Ingrid Bengtsson Rijavec, tidigare hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne, har fått en senior rådgivartjänst på PwC i Malmö. Hennes titel blir Senior Manager och hon kommer att arbeta med utveckling av stora organisationer, verksamhetsstyrning och ledningsfrågor. Det skriver Dagens Medicin.

Carin Forsström

Carin Forsström

Auktoriserade revisorn Carin Forsström har rekryterats till Grant Thornton i Uppsala. Hon kommer närmast från BDO, där hon enligt Linkedin haft titeln Manager. Forsström har även jobbat på KPMG.

Christian Gottfries

Christian Gottfries

Skattejuristen Christian Gottfries har rekryterats till Grant Thornton i Göteborg. Han kommer närmast från PwC där han haft titeln VAT Manager.

Anders Fornstedt

Anders Fornstedt, en av Mazars främsta revisorer och tills nyligen medlem av ledningsgruppen, lämnar byrån efter 13 år för en tjänst som Senior Account Manager på finansbolaget Klarna.

”Anledningen är en vilja att testa något nytt i kombination med att Klarna är ett väldigt spännande bolag”, säger Anders Fornstedt till Revisionsvärlden.

Fornstedt är auktoriserad revisor, tung delägare (internationell partner i Mazars) och har tidigare bland annat basat för Stockholmskontoret. Han är idag revisor i ett 80-tal bolag, bland andra S.M.A.R.T. Media Group och MFEX Mutual Funds Exchange som driver fondhandelsplatsen Fondmarknaden.se.

Anna Larsson

Anna Larsson

Hållbarhetsspecialisten Anna Larsson slutar på PwC i Storbritannien och går tillbaka till konsultbolaget U&We i Stockholm, där hon arbetat tidigare. Hon blir nu partner på byrån som bland annat utför strategi- och förändringsprojekt inom hållbarhetsområdet.

”Jag ser fram mot att återigen vara del av en av Sveriges främsta hållbarhetsbyråer med starka värderingar”, säger Anna Larsson i ett pressmeddelande.

Som hållbarhetsspecialist på PwC i Storbritannien arbetade Larsson bland annat med leverantörsrevisioner, tredjepartsgranskning och som projektledare i internationella utvecklingsprojekt.

Joachim Carlsson

Det lilla fastighetsbolaget Mälaråsen, vars aktie handlas på Aktietorget,  har utsett Joachim Carlsson till vd i bolaget. Mälaråsen är knutet till finansbolaget Pareto, där Joachim Carlsson nu verkar. Carlsson kommer närmast från EY där han sedan 2011 arbetat som revisor inom fastighetssektorn, med titeln Audit Manager.

Mälaråsen äger en fastighetsportfölj i Stockholmsområdet och Uppsala som är fullt uthyrd till Upplands Motor. Portföljen omfattar ca 34 000 kvadratmeter och värdet av fastigheterna är knappt en miljard kronor.

 

Lisbeth Larsson

 

Från den 1 september börjar Grant Thorntons informationschef Lisbeth Larsson som ny kommunikationschef på Världsnaturfonden WWF. Larsson varit på Grant Thornton sedan 2003. Hon har ansvarat för företagets informations- och marknads och hållbarhetsarbete och ingått i ledningsgruppen. Lisbeth Larsson kommer även på WWF att vara del av ledningen.

”Vi lever i en tid när det är ytterst angeläget att vi minskar de ekologiska fotavtrycken och ökar den biologiska mångfalden. Jag vill med min erfarenhet inom kommunikations- och ledningsarbete bidra till att få fler att stötta det viktiga arbete som WWF utför”, säger Lisbeth Larsson i ett pressmeddelande.

Grant Thornton är redan igång med att rekrytera en efterträdare. Under tiden ansvarar vice vd:n Karitha Ericson för kommunikationsfrågorna.

Anna-Carin Bjelkeby

Anna-Carin Bjelkeby

Anna-Carin Bjelkeby har rekryterats som CFO för entreprenadföretaget Zengun. Enligt tidningen Fastighetsvärlden är detta ytterligare en pusselbi inför en framtida notering av bolaget.

”Det är ett stimulerande men utmanande arbete som står framför oss närmsta åren. Att ha tillgång till den kompetens som Anna-Carin tar med sig känns ovärderligt och vi hälsar henne hjärtligt välkommen till oss”, säger Zenguns vd Ulf Jonsson till tidningen.

Bjelkeby har de senaste fyra åren haft motsvarande position vid FM Mattsson Mora Group som noterades i våras. Tidigare var hon auktoriserad revisor och delägare på PwC. Både Zengun och PwC har huvudkontor i Bonnierhuset i Stockholm, så det borde inte vara omöjligt att få till en lunch med gamla kollegor.

Koray Göker

Koray Göker

Koray Göker som arbetat med revision på PwC går till Grant Thorntom i Stockholm, där han får titeln Manager. Det framgår av hans Linkedinprofil. På PwC har han bland annat arbetat med konsument- och verkstadssektorerna.

Alexander Cerda Österlind

Alexander Cerda Österlind

Grant Thornton har rekryterat Alexander Cerda Österlind till kontoret i Stockholm. Han kommer närmast från en roll som Financial Manager på Occident AB.

Magnus Leijon

Magnus Leijon

Grant Thornton har rekryterat Magnus Leijon till kontoret i Göteborg. Det framgår av hans Linkedinprofil. Magnus Leijon var länge auktoriserad revisor hos PwC, på slutet med titeln Director, men har de senaste två åren arbetat som ekonomichef på Hedin Bil. Nu går han alltså tillbaka till revision.

Therese Svensson

Therese Svensson är ny Chief Financial Officer på låneförmedlaren Lendify. Det framgår av ett pressmeddelande. Svenssoon kommer närmast från Qliro där hon varit Head of Accounting and Reporting. Mellan åren 2009 och 2016 arbetade hon på PwC, med bland annat revision och finansiell due diligence. Hon kommer att ingå i Lendifys ledningsgrupp och får där sällskap med en Erik Wikander, ny Chief Marketing Officer. Han kommer närmast från en roll som Nordenchef på Europas största onlineresebyrå, eDreams ODIGEO och även han har bakgrund från PwC.

Robert Treutiger

Fastighetsrådgivaren Savills har rekryterat Robert Treutiger som ny transaktionschef från konkurrenten Colliers. Det skriver tidningen Fastighetssverige. Treutiger är ett aktat namn i branschen och var under åren 2005-2011 fastighetsrådgivare och partner på PwC.

”Vår förhoppning är att Robert kommer att leda vårt transaktionsteam till en topp 5-placering inom en inte alltför lång framtid. Han kommer att tillföra Savills både kompetens och erfarenhet samt ett stort nätverk. Robert är ju lite unik med att han genom sitt ständiga pendlande har ett mycket gott nätverk både i Stockholm och Göteborg och kommer därför att bli en brygga för våra verksamheter i båda storstadsregionerna”, säger Savills vd Anders Nyström till tidningen Fastighetssverige.

Treutiger tillträder sin tjänst någon gång under våren 2018.

Gustav Welander

 

Gustav Welander, redovisningskonsult på PwC i Gävle, är ny CFO på biodrivmedelsbolaget Colabitoil Sweden AB, som planerar att lista aktien på Aktietorget.

Welander är född 1987 och kommer att ingå i företagets ledningsgrupp.

”Gustav har en relevant bakgrund med den erfarenhet och kompetens som vi efterfrågar. Vi ser fram emot att vidareutveckla Colabitoils ekonomi- och finansfunktion, som har en central roll i företagets strategiska utveckling”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

 

Ola Johnsson

Ola Johnsson

PwC har rekryterat Ola Johnsson, arbetsmarknadschef på Trelleborgs Kommun. Även Cecilia Lejon, ordförande i arbetsmarknadsförvaltningen, går till PwC. Båda har varit på kommunen i över 10 år och ska på PwC arbeta med rådgivning till offentlig sektor.

”De har gjort väldigt bra saker för Trelleborg, De kommer att lämna ett tomrum efter sig”, säger arbetsmarknadsnämndens ordförande i Trelleborg, Veronica Larsson, till Trelleborgs Allehanda.

Duon har tre månaders uppsägningstid och börjar på PwC i höst.

Cecilia Lejon

Cecilia Lejon

PwC har rekryterat Cecilia Lejon, ordförande i arbetsmarknadsförvaltningens i Trelleborgs Kommun. Även arbetsmarknadschefen Ola Johnsson går till PwC. Båda har varit på kommunen i över 10 år och ska på PwC arbeta med rådgivning till offentlig sektor.

”Jag och Ola har varit här i elva år nu, det har varit fantastiskt och utvecklande. Men det är ändå elva år”, säger Cecilia Lejon till Trelleborgs Allehanda.

Duon har tre månaders uppsägningstid och börjar på PwC i höst.

Irene Wisenborn Bellander

Irene Wisenborn Bellander, tidigare auktoriserad revisor och Manager inom Transaction Services på PwC, blir ny CFO på börsnoterade bygghandlaren Swedol. Hon tillträder runt årsskiftet och blir medlem i Swedols koncernledning. Irene Wisenborn Bellander är för närvarande CFO på Bring Nordic Logistic Division.

”Hennes breda erfarenhet av redovisning, affärsstyrning
och förvärv i nordiska bolag kommer att vara värdefull för oss nu när vi
har verksamhet i fyra länder”, säger Clein Johansson Ullenvik,
vd på Swedol, i ett pressmeddelande.

Irene Wisenborn Bellander slutade på PwC 2006.

Sarah Edvardsson

Sarah Edvardsson

Skattejuristen Sarah Edvardsson har rekryterats till Grant Thornton i Stockholm. Hon kommer närmast från KPMG, där hon arbetat i tre år som Tax Associate.

Joanna Bertlin

Joanna Bertlin

Skattejuristen Joanna Bertlin har rekryterats till Grant Thornton i Stockholm. Hon kommer närmast från Svalner där hon arbetat i fem år, senast med titeln Manager.

Carina Johansson

Carina Johansson är ny lönekonsult på Grant Thornton i Göteborg. Hon kommer närmast från en roll som lönespecialist på Mölnlycke Health Care.

Peter Öhman

Peter Öhman, professor vid Mittuniversitetet, blir ny ersättare i Revisorsinspektionens (RI:s ) tillsynsnämnd. Det framgår av ett pressmeddelande. Öhman är utsedd av regeringen, förordnandet gäller i tre år. Tillsynsnämnden är viktig för revisorer då den fattar beslut i disciplinärenden, ger förhandsbesked och tar andra beslut av principiell karaktär.

Peter Öhman är föreståndare för Mittuniversitetets ”Centrum för forskning om ekonomiska relationer (CER)”. Han forskar och undervisar primärt i frågor som rör redovisning och revision i privat sektor. Öhman medverkade i april vid ett RI-seminarium där representanter för privat, kommunal och statlig revision samlades för att diskutera gemensamma frågor.

Peter Öhman tillträder den 1 juli som ersättare för ordinarie ledamoten Jessica Östberg som är lektor vid Stockholms Universitet.

Håkan Thorell

Håkan Thorell

Förre vd:n för Ahlmarkskoncernen, som har bas i Karlstad och omsätter cirka 3 miljarder kronor om året, blir Senior Advisor på EY. Från den 1 september kommer han att arbeta vid EY:s Karlstadskontor med befintliga och nya kunder.

EY har cirka 70 medarbetare i Värmland inom främst revision, redovisning och skatt. Med rekryteringen av Thorell hoppas kontorschefen i Karlstad Tomas Karlsson kunna stärka sin position inom affärsrådgivning.

Håkan Thorell har lett Ahlmarkskoncernen under 10 år men avgick för en månad sedan med omedelbar verkan. Hans roll försvann i samband med en omorganisation som innebär att koncernens olika affärsområden blir mer självständiga än tidigare. Ahlmarkskoncernen är ett av de äldsta familjeägda företagen i Värmland, redovisade en förlust för 2016 och genomgår just nu omfattande strukturförändringar.

”Med min sammantagna bakgrund som advokat, rådgivare, styrelseuppdrag i såväl små som stora bolag och koncernchef ser jag fina möjligheter att få arbeta med affärsrelaterade frågeställningar i en global organisation som har en stark ställning i den regionala och lokala marknaden. Min förhoppning är att mina erfarenheter ska komma EY:s kunder och affärsrelationer väl till nytta framöver”, säger Håkan Thorell i ett pressmeddelande.

Niklas Gustafsson

Niklas Gustafsson blir vd på Blikk, som har knoppats av från programvaruföretaget Form1, uppger ett pressmeddelande. Han har tidigare varit partner manager på Speedledger. Det stora molnbaserade affärssystemet Blikk har vuxit kraftigt och förväntas omsätta 8 miljoner kronor i Sverige i år.

Johanna Andersson

Johanna Andersson

Johanna Andersson är ny Group controller på Magnolia Bostad, där hon även blir medlem i ledningsgruppen. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon kommer närmast från en liknande tjänst på Familjebostäder. Andersson har bakgrund som auktoriserad revisor på PwC, där hon arbetat i drygt 10 år.

Andreas Blomstrand

Andreas Blomstrand

Skattejuristen Andreas Blomstrand byter byrå, från EY till Grant Thornton i Göteborg. Det framgår av hans Linkedinprofil. Blomstrand har varit på EY i nästan 7 år och tidigare arbetat på Skatteverket.

Otto Lepikkö

Otto Lepikkö

Otto Lepikkö är från den 1 juni Executive Vice President för Outsourcing och medlem av den finländska HR och redovisnings-specialisten Accountor Groups ledningsgrupp. Lepikkö Lepikkö kommer närmast från en roll som COO på det Norge-baserade företaget Zalaris ASA. Dessförinnan hade han olika chefsroller på Basware.

”Vi strävar ständigt efter att våra kunder ska få effektivare HR och redovisningsrelaterad verksamhet genom ökad automatisering och användning av robotteknik. Otto Lepikkös erfarenhet av att skickligt leda internationella mjukvaru- och outsourcing affärer kommer hjälpa oss genomföra denna strategi”, säger Niklas Sonkin, COO Accountor Group i ett pressmeddelande.

Revisionsvärlden skrev nyligen att Accountor söker en ny Sverigechef efter att Magnus Hedlund har lämnat bolaget.

Magnus Hedlund

Magnus Hedlund

Magnus Hedlund, chef för outsourcing-specialisten Accountors svenska verksamhet har lämnat bolaget.

”Det stämmer att han lämnade för ett par veckor sedan, jag är osäker på hans planer för framtiden. Tills vidare är chefen för vår outsourcingaffär i Skandinavien Seppo Niva Sverigeansvarig, men det är en temporär lösning. Vi söker en Sverigechef och jag räknar med att ha en bra person på plats innan året är slut”, säger Asko Schrey, vd för Accountor Group, till Revisionsvärlden.

Magnus Hedlund var Accountors Sverigechef i mindre än två år, dessförinnan var han vd för Visma Services, idag Azets.

Karl Eckerlund

Karl Eckerlund

Karl Eckerlund är ny marknads- och affärsutvecklingschef på bokföringstjänsten Dooer. Han kommer från Schibstedsfären där han arbetat som Head of Data; Content Strategy på söktjänsten Hitta.se.

Det är jättekul att vara på plats. Det känns som att teamet har bra förutsättningar att förändra och modernisera bokföringsbranschen, vilket är en drivkraft alla på Dooer delar, säger Eckerlund till techsajten Breakit.

Karl Eckerlund lockas av möjligheten att arbeta med Dooers grundare Sam Nurmi, som Revisionsvärlden skrivit om tidigare.

Att få driva företag med honom, det är svårt att tacka nej till, säger Karl Eckerlund till nättidningen.

Jakob Söderberg

Jakob Söderberg

LRF Konsult har rekryterat Jakob Söderberg som ny tjänsteområdeschef för Affärsrådgivning. Söderberg kommer närmast från en roll som vice vd på Växa Sverige. Han har dessutom varit sakkunnig i flera olika regeringsuppdrag och har arbetat internationellt.

”LRF Konsult har ett tydligt fokus på rådgivningen till landets småföretagare och satsar på att ta fram nya branschanpassade digitala tjänster, vilket var det som lockade mig. Sverige har över en miljon småföretagare och jag ser fram emot att få vara med och fortsätta utveckla våra tjänster inom Affärsrådgivning med fokus på deras olika behov”, säger Jakob Söderberg i ett pressmeddelande.

Jakob Söderbergs företrädare Helena Börjesson blir kvar inom LRF Konsult.

Helena Steffansson Carlson

Helena Steffansson Carlson, idag på PwC där hon reviderar kommuner och landsting i Dalarna och Gävleborgs län,blir ny ekonomichef i Malung-Sälens kommun..

Det som fick mig att tacka ja är utmaningen att få ordning på strukturer och få ekonomin i balans. Egentligen gillar jag inte uttrycket ”ekonomi i balans”. Det handlar om att få en sund ekonomi så att man klarar svängningar över tid och anpassar sig efter de medel som kommer in”, säger Helena Steffansson Carlson i en kommentar på kommunens hemsida.

Hon tillträder den nya tjänsten den 7 augusti, skriver Dala-Demokraten.

Per Andersson

Per Andersson

Per Andersson lämnar KPMG och blir Gapwaves nya finanschef (CFO). Han har tidigare arbetat med transaktionsrådgivning på KPMG och har erfarenheter av både finansiellt och strategiskt ansvar i större företag med goda kunskaper inom finansiella analyser och rapporteringar.

Gapwaves AB är ett mikrobolag med verksamhet i patenterad vågledar- och antennteknik inom 5G. Företaget etablerades 2011 på Chalmers Tekniska Högskola.

Hanna Tolke

Hanna Tolke

Efter sommaren tillträder Hanna Tolke som CFO på Svenska Handelsfastigheter. Hon har tidigare arbetat i tio år som revisor på KPMG, varit investeringsansvarig på Capman samt haft en del olika ekonomiuppdrag.

”Jag ser fram emot att få bli en del av teamet vid Svenska Handelsfastigheter som har ett starkt entreprenörsdriv vilket är mycket tillalande”, säger Hanna Tolke i ett pressmeddelande. 

Vd, Thomas Holm, kommenterar:

”Vi är väldigt glada över rekryteringen av Hanna som kommer få en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av bolaget”.

Camilla Wirth

Camilla Wirth har utsetts till ny ekonomichef på Alecta. Det framgår av ett pressmedelande. Camilla Wirth kommer närmast från Nordax Bank och tillträder i början av augusti.

Tidigare har hon arbetat som CFO på Aberdeen Asset Management. Wirth inledde karriären på KPMG, där hon under åtta år arbetade som revisor och konsult inriktad mot finanssektorn.

Magnus Höijer

Magnus Höijer, konsult vid PwC med inriktning på kommunal sektor, blir ny förvaltningschef för näringsliv och arbetsmarknad i Gävle kommun. Höijer har arbetat på PwC sedan 2012 och har titeln Senior Manager. Han tillträder den 1 augusti skriver Gefle Dagblad.

Johan Swedenborg

Johan Swedenborg

Fortnox har anställt Johan Swedenborg som ny marknadschef med fokus på digital tillväxt, PR och konkurrenskraft. Det framgår av ett pressmeddelande. Swedenborg kommer närmast från möbelkedjan Svenssons i Lammhult.

Göran Engvall

Göran Engvall

PwC-delägaren Göran Engvall blir partner och ansvarig för den finansiella sektorn i Norden på managementkonsultföretaget PA Consulting Group (PA). Det framgår av ett pressmeddelande.

De senaste tio åren har Engvall varit verksam på PwC, sedan 2012 har han haft ansvar för bland annat Financial Services Advisory och Banking & Capital Marketsgruppen i Sverige. Tiden på PWC innehöll även en period i New York där Engvall arbetade med att utveckla regionala och globala banker.

Anna-Lena Nordin

Anna-Lena Nordin

Redovisningsekonomen Anna-Lena Nordin i Svalöv har startat Anna-Lena’s Redovisningsbyrå. Verksamheten är redovisning, bokföring, lön, deklaration, årsredovisning, bokslut. Det skriver Nordvästra Skånes Tidningar. Nordin är enligt Linkedinprofilen ekonomiansvarig på Korrosionsgruppen AB i Ramlösa och drev under 2011-2014 egen byrå.

Peter Markborn

Peter Markborn

Styrelseproffset och tidigare topprevisorn Peter Markborn tar plats i styrelsen för Stampen AB, mediekoncernen som i fjol genomgick den största företagsrekonstruktionen sedan SAAB Automobil.

Peter Markborn kommer in i styrelsen tillsammans med techinvesteraren Sara Wimmercranz och Adlibris vd Johan Kleberg, tidigare vd för C More. Enligt tidningen Resumé är Markborn inskickad i styrelsen av riskkapitalisten Björn Savén för att hålla ett öga på dessa ungdomar. Savén deltog i Stampens senaste nyemission genom bolaget Styviken Invest. Resumé noterar att ingen av de nya delägarna i Stampen tar plats i styrelsen, inte ens Peter Hjörnes systers svärson Fabian Hielte.

Peter Markborn var revisor på Arthur Andersen under flera decennier under förra seklet och reviderade en rad tunga börsbolag, bland annat Sandvik.

Helena von der Esch

Grant Thornton har anställt Helena von der Esch som Director Business Advisory. Hon kommer

närmast från en roll som utvecklings- och medlemsansvarig på föreningen FBN (Family Business

Network). FBN Sweden grundades 1996 och är den svenska underavdelningen i internationellt

närverk av familjeföretag och forskare.

Lisa Glückman

Webb- och contentbyrån Curious Mind har rekryterat Lisa Glückman till rollen som HR-ansvarig. Glückman kommer från KPMG där hon arbetat med HR de senaste fem åren, bland annat med rekrytering av studenter och unga.

”Att anställa en dedikerad HR-specialist som kan ägna sig åt våra medarbetare på heltid är en viktig milstolpe för oss”, skriver Curious Mind i ett pressmeddelande.

Maria Liedberg

Maria Liedberg, auktoriserad revisor på PwC i Umeå, blir ny ekonomichef på Coop Nord. Den 22 maj tillträder hon tjänsten och tar då även plats i Coop Nords företagsledning.

”Jag är uppvuxen med och tror på den kooperativa iden, ekonomiska föreningar är en växande företagsform”, säger Maria Liedberg i ett pressmeddelande.

Anna Nilson

Anna Nilson, som under åren 2003-2011 var revisor och managementkonsult på EY, blir i maj CFO på det Malta-baserade kasinonätverket Raketech. Hon kommer närmast från en position som CFO på MTGx Digital Ventures.

”Mitt primära fokus kommer att vara vägledning och nya infallsvinklar vid förvärv, detta för att ytterligare stärka bolagets tillväxtstrategi. Det känns mycket spännande”, säger Nilson i ett pressmeddelande.

Raketech grundades 2010 av Johan Svensson och Erik Skarp, som båda började sina karriärer som professionella pokerspelare. Idag driver bolaget över 1500 så kallade affiliatesajter i Sverige, Finland, Norge och Storbritannien och har 65 anställda. Affiliatebolagens affärsmodell går ut på att de slussar spelare till olika kasinon på nätet. Nyligen tog Raketech in ytterligare 660 miljoner kronor till verksamheten genom ett lån.

Göran Bengtsson

Efter mer än 30 år inom PwC går den godkända revisorn Göran Bengtsson till den betydligt mindre byrån Revikonsult Revisionsbyrå AB, enligt uppgifter hos Revisorsinspektionen. Miljöombyte för Bengtsson och förstärkning åt Revikonsult i Helsingborg.

Kristofer Håkansson

RSM:s Göteborgskontor får förstärkning i form av auktoriserade revisorn Kristofer Håkansson, som även blir delägare. Håkansson kommer närmast från en roll som EY där han hade titeln manager.

Johan Gileus

Gileus

Johan Gileus, tidigare parter på Deloitte och rådgivare inom Financial Advisory, ser ut att ge sig in i getingboet Haldex. Enligt Nyhetsbyrån Finwire är Gileus föreslagen till Haldex styrelse av storägaren ZF Friedrichshafen. Börsnoterade Haldex är en underleverantör till fordonsindustrin och har skakats av en maktkamp. ZF Friedrichshafen var tidigare inblandad i budstriden kring Haldex, men drog tillbaka erbjudandet till aktieägarna. Den kvarvarande budgivaren, Knorr-Bremse, väntar på godkännanden från konkurrensmyndigheter.

ZF Friedrichshafen äger fortfarande 20 procent av Haldex och föreslår förutom Johan Gileus även Ulf Ahlén och Jörgen Durban som nya styrelseledamöter.  Durban föreslås bli ordförande. Trion ersätter ledamöter som avböjt omval.

Johan Gileus arbetade på Deloitte i 13 år men lämnade 2015 byrån och har drivit egen rådgivningsverksamhet.  Jörgen Durban är advokat och styrelseordförande i Anoto Group. Ulf Ahlén är från Haldex och var tillförordnad vd för bolaget under 2012.

Dina Jakupovic

Juristen Dina Jakupovic har lämnat Skatteverket där hon varit anställd sedan 2014 för att istället bli associate på Grant Thornton.

Stefan Alming

Tidigare auktoriserade revisorn Stefan Alming lämnar Grant Thornton efter 12 år för att istället bli ekonomichef på JMW kommunikation. Det framgår av hans profil på Linkedin.

Beatrice Hultman

Skatteexperten Beatrice Hultman har lämnat Grant Thornton för att gå över till Mazars i Göteborg där hon får titeln Senior Tax Manager. Hultman har varit på Grant Thornton sedan 2011. Innan dess har hon bland annat arbetat för EY och Skatteverket, enligt hennes Linkedinprofil.

Linda Rosenfors

Grant Thornton har rekryterat Linda Rosenfors som ny associate payroll services. Hon kommer närmast från en roll inom löner och redovisning på Vehco. Det framgår av hennes profil på Linkedin.

Martin Ekström

Martin Ekström, tidigare auktoriserad revisor vid Grant Thornton i Göteborg, är från mars ekonomichef på fastighetsbolaget Källfelt Byggnads AB i samma stad. Enligt Linkedinprofilen har Martin Ekström även arbetat vid Adrian & Partners och R3 Revisionsbyrå.

 

Jeanette Fransson

Auktoriserade revisorn Jeanette Fransson har rekryterats till RSM Stockholm efter 22 år på EY i samma stad. Det skriver RSM på sin hemsida. Fransson reviderar många bolag i livsmedelssektorn, bland annat flera ICA-butiker.

Per-Johan Elert

Auktoriserade revisorn Per-Johan Elert har rekryterats till RSM i Stockholm. Det skriver RSM på sin hemsida. Han har arbetat på EY sedan 2010.

Veronica Sommerfeld

Veronica Sommerfeld är ny jurist på Areim, som förvaltar fastighetsfonder. Det rapporterar branschtidningen Fastighetsnytt. Hon kommer närmast från PwC där hon arbetat i sju år, den senaste tiden med titeln Director, Regulatory Financial Services. Veronica Sommerfeld är expert på regelverk för den finansiella sektorn med inriktning på värdepapperstjänster och fondförvaltning. Hon har även arbetat på Finansinspektionen och som Compliance Officer på Erik Penser.

Pernilla Lundqvist byter byrå

Pernilla Lundqvist

KPMG:s redovisningsspecialist Pernilla Lundqvist har rekryterats till EY, där hon blir ansvarig för Accounting Excellence i Stockholm och delägare. Hon tillträder den 21 mars och kommer att ingå i FAAS, Financial Accounting Advisory Services. Lundqvist har arbetat på KPMG sedan 2003 och har där titeln director. Lundqvist är doktor i finansiell rapportering, ordförande i FAR:s policygrupp för redovisning samt ordförande i Regelrådet. Enligt KPMG:s webbplats har hon bred erfarenhet av rådgivning inom såväl K2 och K3 som IFRS och arbetar nu mycket med nya standarder inom IFRS såsom intäkter och leasing. Lundqvist anlitas ofta som sakkunnig i olika tvister då hon har en inriktning inom redovisning, juridik och argumentation. Hon har arbetat mycket med utbildning, både internt på KPMG, inom FAR och på Göteborgs universitet.

För några år sedan porträtterades hon i tidningen Balans under rubriken Yngst, först, skarpast!

Erik Nyholmer

Erik Nyholmer är ny skogsekonom på LRF Konsult i Bollnäs. Han är utbildad skogsmästare och har de senaste dryga 20 åren drivit eget företag inom jord och skog, skriver tidningen Skogen.

Conny ­Tyrberg

Conny Tyrberg

Conny Tyrberg, affärsrådgivare vid LRF-konsults kontor i Västervik, blir heltidspolitiker. Han hoppar in som 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen (C) och blir en ledande oppositionspolitiker i den S-styrda kommunen under tiden fram till valet 2018. Enligt Västerviks-Tidningen hade Tyrberg, som har fyllt 65 år, tänkt fortsätta arbetet på LRF Konsult i några år till, men nu ser det i stället ut som att han får runda av yrkeslivet som heltidspolitiker.

Conny Tyrberg är dock en veteran inom kommunpolitiken. Han har suttit med i kommunfullmäktige sedan 1976. Under tre år på 1990-talet var han kommunstyrelsens ordförande. Under ytterligare ett antal år var han tongivande oppositionspolitiker i kommunstyrelsen. 2002, när det blev maktskifte, avgick Tyrberg men han har fortsatt med politik på fritiden vid sidan av arbetet på LRF-konsult. Han är för närvarande vice ordförande i kommunfullmäktige och är även engagerad i kyrkopolitiken. Enligt Västerviks-Tidningen är bakgrunden till Tyrbergs comeback som heltidspolitiker att Centerpartiet ställdes inför en svår situation när den nuvarande 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen för några veckor sedan berättade att han ville lämna sitt uppdrag.

Anna Hagdorn

Anna Hagdorn, som under åtta år var skatterådgivare på Grant Thornton, blir ny skattechef på Länsförsäkringar. Efter att hon slutade på Grant Thornton 2010 har Anna Hagdorn varit skattejurist och -chef på Folksam.

”Länsförsäkringar har ett stort fokus på hållbarhetsarbete och målbilden att tydligare föra in frågorna om hur skatter ska hanteras för att på ett hållbart sätt vårda Länsförsäkringars varumärke kommer vara ett fokus framöver”, säger Länsförsäkringars CFO Malin Rylander-Leijon i ett pressmeddelande.

Magnus Krusberg

Magnus Krusberg

Magnus Krusberg är ny Sverigechef för PA Consulting Group (PA). Krusberg började på PA för mindre än ett år sedan som ansvarig partner för financial services i Sverige, och behåller det ansvaret även i sin nya roll. Sektorn financial services uppges vara ett av PA:s snabbast växande områden.

PA Consulting Group är en brittisk konsultgrupp med närvaro i mer än 35 länder. I Sverige finns drygt 60 anställda. Bolaget har fått en nystart globalt och i Sverige efter att ha förvärvats av riskkapitalbolaget Carlyle 2015.

”Genom vår starka ägare har vi idag en förmåga att utvecklas inom våra fokussektorer finansiella tjänster, transport, offentlig sektor och energi. Jag ser fram emot att ta nästa steg tillsammans med ett växande team”, säger Magnus Krusberg i ett pressmeddelande.

Han har tidigare arbetat på Gartner Group och SEB.

Niklas Johansson

Niklas Johansson

Niklas Johansson, tidigare auktoriserad revisor på EY, tar över som vd på restaurangkoncernen Svenska Brasserier. Det framgår av ett pressmeddelande.

I Svenska Brasserier ingår en rad kända Stockholmskrogar såsom Sturehof, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette och Ulriksdals Wärdshus. Gruppen omsatte under det senaste räkenskapsåret 472 Mkr och EY reviderar räkenskaperna.

”Vi i styrelsen är glada över att Niklas Johansson har tackat ja och vi är övertygade om att han kommer att bli en stor tillgång för oss i rollen som vd”, säger John Wattin styrelseordförande i Svenska Brasserier.

Niklas Johansson började på Svenska Brasserier 2013 som ekonomichef.

Katarina Ganarp

Katarina Ganarp har börjat som redovisningsekonom på mjukvarubolaget Dooer. Hon kommer närmast från Prokab Ekonomikonsulter.

 

Linda Beckman

Linda Beckman

Linda Beckman är ny paralegal och specialist på bolagsärenden på BDO:s nya kontor i Malmö. Närmast kommer hon från Grant Thornton i Sundsvall, men Beckman har även arbetat på PwC och som firmagranskare på Bolagsverket.

”Jag har jobbat med bolagsärenden i snart tio år och ser fram emot ett bra samarbete med mina nya kollegor på BDO”, säger Linda Beckman i ett pressmeddelande.

Revisionsvärlden har tidigare skrivit om BDO:s kontor i Malmö, som drogs igång i fjol av tidigare Grant Thornton-delägarna Christofer Hultén och Olof Andersson. Enligt webbplatsen har kontoret idag sex medarbetare, och enligt pressmeddelandet ska lika många anställas.

 

Karin Berg

 

Karin Berg är ny Senior Consultant på EY Insourcing Services i Stockholm. Hon kommer närmast från Grant Thornton.

Caroline Öberg 

Caroline Öberg är ny redovisningschef på fastighetsbolaget Slättö. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon kommer närmast från en befattning som revisor med fokus på fastighet och entreprenad på PwC. Caroline är civilekonom från Stockholms universitet. Hon har även arbetat på Vattenfall och BDO Stockholm.

 

Elin Andersson

 

Elin Andersson har fått nytt jobb som Junior Associate Assurance på Grant Thornton i Göteborg. Hon kommer närmast från Swedbank Sjuhärad AB.

Nanna Trulsson

Nanna Trulsson anslöt till EY Law i januari 2017. Hon kommer närmast från juristprogrammet vid Lunds universitet.

Markus Larsson

Markus Larsson anslöt till EY Law i januari 2017. Markus har tidigare arbetat på bl.a. advokatfirman Vinge och som bolagsjurist på Skånemejerier & Lactalis Scandinavia där han främst har varit verksam inom M&A, bolagsrätt och kommersiella avtal.

Sarah Alvén

Sarah Alvén anslöt till EY Law i januari 2017. Sarah kommer närmast från Finansinspektionen där hon främst var engagerad inom det värdepappersrättsliga området. Dessförinnan arbetade hon på Förvaltningsrätten i Stockholm där hon också utförde notarietjänstgöring. Hon har även arbetat på Skatteverket.

Nadja Lindgren

Nadja Lindgren är ny marknadschef på advokatbyrån Hamilton. Det skriver Infotorg Juridik. Hon kommer närmast från en roll som Marketing Manager Corporate Clients på KPMG och har tidigare arbetat på Skrill och Paypal.

 

My Janghed Askler

My Janghed Askler är ny chef för Mazars kontor i Malmö med 40 anställda. Janghed Askler är auktoriserad revisor och arbetar även med företagsaffärer och due-diligence.

Tele2-chef ny vice vd på Accountor

Niklas Sonkin

Accountor Group, som köpte den svenskgrundade redovisningsbyrån Matrisen för något år sedan, har utsett Niklas Sonkin till COO och vice VD. Det framgår av ett pressmeddelande. Sonkin kommer närmast från samma roll på Tele2 och han kommer att behålla sin roll som styrelseordförande för Tele2:s sammanslagning i Kazakstan, Khan Tengri Holding B.V. samt som styrelsemedlem i Mobile Telecoms-Service LLP.

Niklas Sonkin är ursprungligen från Finland och kommer att flytta tillbaka dit då Accountors huvudkontor finns i Helsingfors.

”Niklas kommer med 15 års erfarenhet från ledande tjänsteföretag, både från B2B och konsumentmarknaden i Norden, Central- och Östeuropa, Eurasien och Mellanöstern. Han tillför erfarenhet och kunskap som kommer att hjälpa vårt företag att ytterligare förbättra de tjänster och produkter vi erbjuder våra kunder. Med denna rekrytering kommer vi att stärka vår ledningsgrupp och vår förmåga att fortsätta att utvecklas och växa bolaget” säger Asko Schrey, CEO för Accountor Group.

Accountor är ett internationellt bolag inom ekonomiförvaltning, bokföring och personalförvaltning för små och medelstora företag.

Ny Nordic Law Leader

Paula Hogéus

Paula Hogéus, partner och vd för EY Law i Sverige, är från den 1 januari även nordiskt ansvarig för EY Law i rollen som Nordic Law Leader.

”Det är med stor glädje som jag tar mig an uppdraget att fortsätta utveckla den nordiska verksamheten. Vi har redan idag ett mycket starkt team inom EY Law i Norden med cirka 100 medarbetare”, säger Paula Hogéus i ett pressmeddelande.

Martin Dagermark kliver upp

Auktoriserade revisorn vid Mazars Martin Dagermark fått en ny roll som chef för kontoret i Eskilstuna, som har fem medarbetare. Tidigare styrdes Eskilstunakontoret av chefen för Stockholmskontoret Karin Westerlund.

”Martin Dagermark har varit med oss många åt och det känns bra att han är kontorschef även formellt. Kontoren i Eskilstuna och Stockholm arbetar fortfarande tätt ihop”, säger Mazars vd Marianne Sandén Ljungberg.

Stina Carlson till Vasakronan

Stina Carlson

Stina Carlson, auktoriserad revisor på PwC, blir ny chef för koncerncontrolling på fastighetsbolaget Vasakronan. Det framgår av ett pressmeddelande. Carlson är specialiserad på bygg- och fastighetssektorn och huvudansvarig för revisionen av en rad bolag inom Roger Akelius företagsgrupp, bland annat Akelius Residential Property AB som omsatte över 12 miljarder kronor i fjol. Hon tillträder sin nya tjänst den 2 maj 2017.

Daniel Fornbrandt

Transaktionsspecialisten Daniel Fornbrandt, Head of real estate due diligence på PwC i Stockholm, blir affärsutvecklare på Bonava, NCC:s avknoppade bostadsutvecklingsverksamhet. Fornbrandt börjar på Bonava den 1 februari 2017 skriver Fastighetsnytt.

 

 

Åsa Lundell

Åsa Lundell, som i mars lämnade en tjänst som marknadsansvarig för små och medelstora företag på PwC, blir ny kommunikationschef för UR. Mellan jobben har hon även hunnit med att driva egen verksamhet.

”Att Åsa är en uppskattad ledare som arbetat i branscher och roller med hög förändringstakt var en viktig faktor vid rekryteringen”, säger UR:s vd Christel Tholse Willers i ett pressmeddelande.

Lundell kommer att sitta med i UR:s ledningsgrupp och tillträder tjänsten i januari.

Erik Wikander ny Nordenchef

erik-wikander
Erik Wikander

Erik Wikander har utsetts till Nordenchef för Travellink, den nordiska delen av Europas största onlineresebyrå eDreams ODIGEO. Det framgår av ett pressmeddelande.

Wikander kommer från en roll som managementkonsult inom digitalisering hos PwC och har varit verksam både i Stockholm och i London.

”Att nu få arbeta med resor, den mest digitala branschen av alla, är oerhört spännande. Jag tar med mig insikter och inspiration från andra branscher, men är samtidigt ödmjuk inför resebranschens komplexitet”, säger Erik Wikander.

Linda Westring ny HR Manager

linda-westring
Linda Westring

Linda Westring är sedan november ny HR Manager på Deloitte, skriver Dagens Opinion. Westring kommer närmast från rekryteringsbyrån Hammer & Hanborg. Hon har även arbetat på Danmarks ambassad i Stockholm.

Jens Ödlund

Skattejuristen Jens Ödlund kliver upp som partner i RSM Göteborg, efter fem år på byrån.jens-odlund-ansikte

”I grunden tror jag kanske inte att mitt arbete kommer att förändras så mycket av att bli delägare, men jag ser fram emot att bidra och ta ett mer uttalat ansvar för byråns utveckling, hjälpa till att få RSM att växa i Sverige och fortsätta att vara med på vår resa mot att bli det självklara valet för fåmansföretagen”, säger Ödlund i ett pressmeddelande.

Jens Ödlund har tidigare arbetat bland annat på Skatteverket.

 

David Ericson

davidericson2
David Ericson

EY Law har rekryterat David Ericson, en erfaren affärsjurist med fokus på it-relaterad juridik och dataskyddsfrågor. Ericson har bakgrund från bland annat advokatfirman Bird & Bird och kommer närmast från en roll som partner på advokatbyrån Magnusson. Han verkar i Göteborg och kommer att ha det övergripande ansvaret för it-relaterad juridik på EY Law.

”Vi ser en stor efterfrågan av it-relaterad juridik och dataskyddsfrågor. I och med rekryteringen av David Ericson kan EY Law även hantera komplexa it-relaterade projekt, it-avtal samt legala frågor rörande integritetsskydd. Det är också mycket glädjande att vi nu även etablerar oss i Göteborg”, säger Paula Hogéus, vd för EY Law i ett pressmeddelande.

Olof Esgård

olof-esgardI oktober började Olof Esgård som kontorschef på LRF Konsults kontor i Avesta, Borlänge, Hedemora och Ludvika. Han kommer närmast från rollen som CFO för Östberg-koncernen. Dessförinnan arbetade han som kontorschef på PwC i Avesta.

Lennart Eliasson

lennart-eliasson
Lennart Eliasson

Lennart Eliasson, CFO på Nordic Iron Ore, förslås till mineralbolaget Delta Minerals styrelse. Det framgår av ett pressmeddelande. Eliasson var på 1980- och 1990-talen revisor på KPMG där han var delägare och specialist inom finansiell analys och värderingsfrågor.

Delta Minerals handlas på Aktietorget och är ett bolag som ska utvinna mineraler, sand och grus i Filippinernas floddeltan.

Jennie Forsvik

Jennie Forsvik är ny kontorschef på LRF Konsults kontor i Enköping. Hon kommer närmast från rollen som utvecklings- och stabschef på Enköpings kommun där hon tidigare hade rollen som administrativ chef.  Forsvik har tidigare bland annat varit redovisningsansvarig på ICA:s butiksadministration och kontorschef på Folkesson Råd och Revision. LRF Konsult i Enköping har 16 medarbetare enligt webbplatsen.

David Klingberg ny Business Manager

David Klingberg är ny Business Manager vid spelföretaget Betsson Group. Han kommer närmast från Grant Thornton där han arbetat med transaktionsrådgivning. Har har tidigare även arbetat på EY.

 

Fredric Herlitz ny ekonomichef

Fredric Herlitz är från och med den 19 oktober ny ekonomichef på investmentbolaget Traction. Han kommer närmast från Deloitte där han arbetat med revision, framför allt med bolag inom bank och finanssektorn.

Anna Sundholm

Auktoriserade revisorn Anna Sundholm arbetar sedan september på Deloitte i Sundsvall. Hon kommer närmast från Castellum Norr AB där hon varit ekonomichef. Anna har lång erfarenhet inom revision från både BDO och KPMG som bland annat chef för KPMG-kontoret i Sundsvall.

Kerstin Ceder ny på RN

Kerstin Ceder arbetar sedan den 22 augusti på Revisorsnämnden med tillsynsverksamhet. Hon har bakgrund som auktoriserad revisor på KPMG men har varit på AMF under ett par år som internrevisor och koncernredovisningsansvarig. Hon fick nyligen tillbaka sin auktorisation.

Jenny Friberg ny senior tax manager

jenny-friberg
Jenny Friberg

Jenny Friberg började i september som senior tax manager på KPMG i Stockholm. Jenny kommer närmast från Grant Thornton där hon har arbetat med individ- och företagsbeskattning, främst med inriktning på fåmansföretagsbeskattning. Hon har även tidigare arbetat på advokatbyrån Bird & Bird.

Cecilia Löwgren går vidare

Cecilia Löwgren, auktoriserade revisor på PwC i Borås, blir kundansvarig ekonomichef för ett antal av fastighetsrådgivaren Newsecs internationella kunder inom kontorssegmentet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Martin Askman startar Change The World

martin-askman
Martin Askman

Martin Askman, PR-chef för Svenska Spel och tidigare kommunikationschef på PwC, går vidare och startar den egna kommunikationsbyrån Change The World, skriver Resumé.

Byrån ska hjälpa mindre och medelstora företag att synas i media och genom kommunikation förändra deras varumärke. Byrån ska också stärka medarbetarnas engagemang genom egna samhällsprojekt.

Martin Askman var på PwC mellan åren 2007 till 2014, först som presschef sedan som kommunikationschef.

 

Matilda Öberg till fastighetsrådgivare

 

Matilda Öberg tillträder i oktober som ekonomichef på fastighetsrådgivaren Newsec i Sverige. Öberg kommer närmast från Max Max Matthiessen där hon har arbetat som redovisningsansvarig och sedermera controller i närmare sju år. Dessförinnan arbetade hon med revision på EY.

”Matilda har en mycket passande bakgrund som revisor samt controller och kommer bli ett aktivt stöd till vår organisation”, säger Max Barclay, VD Newsec Sweden, i ett pressmeddelande.

Gardelin tar över i Visby

Per Gardelin
Per Gardelin

Per Gardelin, auktoriserad revisor och partner, tog i somras över som chef för kontoret i Visby eftersom företrädaren Anna Johnson börjar som vd för Grant Thornton Sverige (GT) den 1 september. Gardelin har arbetat på GT sedan 2009 då han rekryterades från EY.

Grant Thortons kontor i Visby har drygt 35 medarbetare. Det är ett medelstort kontor med GT-mått men på Gotland är man störst bland samtliga revisionsbyråer.

Anette Norberg ny chefsaktuarie på Euro Accident

Anette.Norberg_xxx
Anette Norberg

Anette Norberg är sedan augusti ny chefsaktuarie på försäkringsbolaget Euro Accident och medlem i ledningsgruppen. Det framgår av ett pressmeddelande. Norberg kommer närmast från PwC, hon har även varit aktuarie eller chefsaktuarie på Nordea, Folksam och Skandia. Anette Norberg har haft en parallell karriär som curlingspelare (Sveriges bästa genom tiderna) och har tagit två OS-guld, 2006 och 2010, samt tre VM-guld och sju EM-guld. Hon avslutade curlingkarriären 2013 och sitter bland annat med i styrelsen för Sveriges Olympiska Kommitté, SOK. Nyhetsbrevet Pensioner & Förmåner var först med att berätta om Norbergs nya jobb.

Jörgen Sigvardsson tar över Fasticon

Jörgen Sigvardsson
Jörgen Sigvardsson

Jörgen Sigvardsson, som under 18 år arbetade som fastighetsrådgivare på PwC, blir ny vd för fastighetskonsulten Fasticon, som nyligen köptes av branschkollegan NAI Svefa.

Sigvardsson, som var partner på PwC men slutade i augusti i fjol, hade ett kort mellanspel som Senior Advisor på Sweco. Han tillträder sitt nya vd-jobb den 1 september.

”Marknaden ger uttryck för ett stort behov av rådgivning med utgångspunkt från en samlad syn på affärsutveckling, upphandling och förvaltning”, säger Jörgen Sigvardsson i ett pressmeddelande.