Richard Oehme

PwC har anställt säkerhetsexperten Richard Oehme, skriver Aktuell Säkerhet. Han kommer närmast från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), där han under åtta års tid varit chef för cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet. På PwC får han titeln Director Cyber Security & Critical Infrastructure Protection.

”Fantastiskt roligt att ha Richard med i teamet. Med hans gedigna expertis inom samhällsviktig verksamhet och totalförsvar kommer vi att kunna erbjuda ännu fler insikter och relevanta tjänster kring cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet till våra kunder”, säger Jakob Bundgaard, Cyber Security Leader på PwC.  Oehme började på PwC måndagen den 15 januari.

 

Xiaomei Ankarklev, Cengiz Ilhan och Berkan Yildirim

Från vänster Xiaomei Ankarklev, Cengiz Ilhan och Berkan Yildirim.

Revideco har rekryterat tre personer till Stockholmskontoret.

  • Xiaomei Ankarklev har tidigare praktiserat på Revideco och är nu tillbaka på byrån som redovisningskonsult.
  • Cengiz Ilhan kommer närmast från en redovisningsbyrå i Sundbyberg där han jobbat i många år. Ilhan förväntas enligt Revideco bidra till att utveckla byråns digitala strategi.
  • Berkan Yildirim har jobbat som lärare innan han valde att sadla om till revision. Han kommer närmast från en tjänst som trainee och vd-asisstent på Tele2. Berkan Yildirim kommer i huvudsak att jobba med revision, bokslut och rådgivning.

Caroline Banér

Caroline Banér är ny projektledare på Vator Securities Corporate Finance. Det framgår av ett pressmeddelade. Hon kommer närmast från en roll som Associate inom Corporate Finance och M&A på BDO Sverige.

”Med erfarenhet från M&A/Corporate Finance-rådgivning på BDO i kombination med drygt fem års läkarstudier är Caroline ett betydande tillskott till Vator Securities när vi nu stärker vår industriexpertis inom life science, medicinteknik och diagnostik”, säger Homan Panahi, vd Vator Securities.

Monica Wikström-Johansson

Nyföretagarcentrum Nord expanderar och anlitar Monica Wikström-Johansson som ny rådgivare. Hon kommer att arbeta med rådgivning och utbildning både i Luleå och Haparanda. Monica Wikström-Johansson har tidigare varit investment manager på riskkapitalbolaget Partnerinvest och dessförinnan arbetat med marknadsföring på PwC i fem år. Hon kommer att arbeta genom ett eget konsultbolag.

”De som känner mig vet att jag brinner för att utveckla affärer, näringsliv och människor, därför är mitt uppdrag på Nyföretagarcentrum som klippt och skuret. För egen del hamnar jag väl också i statistiken för år 2018 då jag startar eget konsultbolag och återgår till att bli företagare”, säger Monica Wikström-Johansson till Affärer i Norr.

 

 

Martina Johansson

Auktoriserade revisorn Martina Johansson har rekryterats till BDO i Nyköping. Hon kommer närmast från PwC i Stockholm, där hon arbetat i cirka 10 år med framför allt medelstora bolag.

Per Skalk

Per Skalk, idag kommunrådgivare och Certifierad kommunal yrkesrevisor på KPMG i Leksand, blir i vår kommunchef i Pajala. Det skriver Norrländska Socialdemokraten. Han har även jobbat som näringslivsutvecklare i Leksands kommun. Per Skalk tillträder som kommunchef i Pajala kommun i april.

Thomas Sageland

Sedan december 2017 är Thomas Sageland verksam vid Security Solution, ett Göteborgsbaserat konsultbolag inom informations- och IT- säkerhet. Enligt ett pressmeddelande kommer han att arbeta som underkonsult med eget bolag. Sageland har över 15 års erfarenhet av säkerhetsbranschen och kommer närmast från PwC där han var ansvarig för affärsområde Cyber Security i sydvästra Sverige. Den senaste tiden har han haft fokus på tekniska lösningar för att implementera GDPR i större organisationer.

Åsa Bejvall

Åsa Bejvall, tidigare certifierad kommunal revisor på PwC i Kalmar, blir ny ekonomichef i Mörbylånga kommun. Det skriver tidningen Barometern. Åsa Bejvall har arbetat i 15 år som revisor på PwC, bland annat som gruppchef, och bland arbetsuppgifterna har granskning av kommunerna i länet ingått. De senaste fyra åren har hon arbetat som controller på Kalmar kommun, där hon hjälpt till med att leda övriga förvaltningsekonomer. Nu blir hon alltså chef i Mörbylånga i sydvästra Öland.

”Jag tyckte att det var dags att ta klivet över till chef, jag tycker att jag har tillräckligt med kunskap för det och Mörbylånga verkar vara en trevlig kommun som är lagom stor”, säger Bejvall till Barometern. Åsa Bejvall tillträder enligt planen sin tjänst i Mörbylånga den 1 april.

Bengt Ekenberg

Auktoriserade revisorn Bengt Ekenberg är ny ordförande i Mazars styrelse. Han ersätter styrelseproffset Lars Wahlström, som lämnar styrelsen. revisorskollegan, som lämnar styrelsen. Ny ledamot är skattejuristen Michael Asplund, som ersätter Mikael Fredstrand.

Bengt Ekenberg har erfarenhet av såväl större ägarledda bolag som noterade företag. Bland annat reviderar han flera bolag inom Midroc-gruppen.

 

Mattias Eriksson

KPMG:s tidigare regionchef Mattias Eriksson är nyligen invald i KPMG:s styrelse. Det framgår av handlingar hos Bolagsverket. Mattias Eriksson är delägare, auktoriserad revisor och har arbetat på KPMG i 20 år. Under 2005-2012 var Eriksson kontorschef i Karlstad och han var regionchef för Region Mellan-Sverige 2013-2016. Under 2016-2017 har han suttit i ledningsgruppen för affärsområde SME. Utöver revision har Mattias Eriksson erfarenhet av transaktioner, Due Diligence, rekonstruktioner. Han ersätter revisorskollegan Johan Pauli i styrelsen.

Fredrik Hellmark

Auktoriserade revisorn Fredrik Hellmark i Stockholm har bytt byrå från KPMG till Grant Thornton. Det framgårav hans LinkedIn-profil.

Andreas Vretblom

Auktoriserade revisorn Andreas Vretblom i Umeå är ny kontorschef på KPMG i Umeå efter att tidigare ha jobbat på Grant Thornton. Det framgår av hans LinkedIn-sida.

Andreas Vretblom har tidigare även ett förflutet på PwC.

Jenny Qvist

Auktoriserade revisorn Jenny Qvist i Stockholm har bytt byrå från Allegretto Revision till Parsells. Det framgår av hennes LinkedIn-sida.

Jenny Qvist har tidigare även arbetat som Financial Controller på Hong Kong Trade Development Council.

Karin Grönlund

Karin Grönlund

Auktoriserade revisorn Karin Grönlund i Göteborg har bytt byrå från KPMG till Adact Revisorer & Konsulter Det framgår av hennes LinkedIn-profil.

Karin Grönlund har tidigare bland annat jobbat på EY.

David Carlsvi

Säkerhetsrådgivaren 2Secure har rekryterat David Carlsvi från PwC, Forensic Services, för att starta affärsområdet Investigations. Det framgår av ett pressmeddelande. Bolaget ser en ökad efterfrågan på utredningar av misstänkta oegentligheter och bistånd vid förtroendekriser.

”Vi kan tydligt se att efterfrågan av externa utredningar ökar. Därför väljer vi att än mer fokusera inom detta område. På 2Secure har vi sedan starten genomfört en stor mängd utredningar och har många skickliga specialister. David Carlsvi har en lång erfarenhet av denna typ av arbete från PwC och kommer bidra till att öka vår förmåga inom utredningar, inte minst vad gäller projektledning och ekonomiska utredningar”, säger Jeanette Lesslie, vd 2Secure.

David Carlsvis affärsområde kommer att bistå kunder med rådgivning och utredningar av misstänkta oegentligheter, ekonomisk brottslighet och andra typer av förtroendekriser. Det kan exempelvis handla om förskingring, bedrägerier, mutor och korruption, intressekonflikter och informationsstölder. 2Secures visselblåsningstjänster kommer också att ingå som en del av affärsområdet.

David Carlsvi uppges ha har över 15 års erfarenhet från PwC, varav de sista sju åren som ansvarig för PwCs Forensic Services i södra Sverige. Innan dess arbetade David med intern kontroll och styrningsrelaterade frågor inom Risk Management Solutions på PwC.

Monica Rodrigo

Monica Rodrigo

Juristen Monica Rodrigo blir ny generaldirektör för Ekobrottsmyndigheten, EBM. Hon tillträder sin nya tjänst på EBM den 1 mars 2018. Monica Rodrigo är generaldirektör för Rättsmedicinalverket sedan 2015. Under åren 2011 – 2015 var hon var expeditions- och rättschef i Arbetsmarknadsdepartementet. Monica Rodrigo har även arbetat som chefsjurist vid både Rikspolisstyrelsen och Ekobrottsmyndigheten (2005-2010) och som bolagsjurist vid Stockholmsbörsen. Det skriver regeringen på sin webbplats.

Amina Lönberg

Amina Lönberg, transaktionsrådgivare på PwC Advisory Real Estate, har rekryterats till fastighetsrådgivaren Cushman & Wakefield. Det framgår av ett pressmeddelande. Enligt Linkedin har hon arbetat på PwC i knappt två år.

Frida Thorman

Frida Thorman, transaktionsrådgivare på PwC Advisory Real Estate, har rekryterats till fastighetsrågivaren Cushman & Wakefield. Det framgår av ett pressmeddelande. På PwC hade Frida Thorman titeln Associate.

Jenny Stenesjö Wöhrman

Jenny Stenesjö Wöhrman, sedan september affärsområdeschef för skatt på Mazars, tas in i byråns ledningsgrupp för att representera skatt. Revisionsvärlden skrev i september om hur ledningsgruppen utökades med flera andra affärsområdeschefer, bland andra revisionschefen Samuel Bjälkemo.

 

Petra Carlbaum

Petra Carlbaum

Petra Carlbaum, tidigare kontorschef på PwC i Gävle, blir ny chef för Danske Banks Gävlekontor.

Carlbaum rekryterades till banken i början av 2016 som kundansvarig, nu befordras hon alltså till kontorschef.

”Jag vill fortsätta i samma anda som hittills där vi jobbar mycket tillsammans. Men på sikt vill jag förstås sätta min egen prägel på verksamheten”, säger hon till Arbetarbladet.

 

 

 

Lee Wermelin

Lee Wermelin

Sälj och ledarskapskonsulten Lee Wermelin blir ny ordförande för Civilekonomerna. Det skriver tidningen Civilekonomen. Hon tillträder vid årsskiftet och blir då den första kvinnan på posten.

”I frågor som rör utbildningens kvalitet, jämställdhet i yrkeslivet och balans i livet så tror jag vi har goda möjligheter att snäppa upp oss bli mer aktiva”, säger Lee Wermelin till Civilekonomen.

Lee Wermelin har bland annat arbetat på it- och managementkonsulten Comparo, varit vd på rekryteringskonsulten Agentum samt drivit egen verksamhet. Hon efterträder Civilekonomernas mångårige ordförande Mikael Igelström. Han har suttit på ordförandeposten i 20 år och avgår vid årsskiftet.

 

 

Peter Larsen

Sagax ekonomichef, EY-alumnen Peter Larsen, lämnar bolaget. Larsen har varit fastighetsbolagets ekonomichef sedan 2004 och enligt ett pressmeddelande sker avhoppet på egen begäran.

”Det var som roligast i uppstartsfasen”, säger Peter Larsen till tidningen FastighetsSverige.

Larsen kommer att vara kvar till den 31 maj 2018 och rekrytering av en efterträdare har påbörjats.

Peter Larsen är född 1961, inledde sin karriär som revisor på EY i Stockholm och London, men gick 1993 till HSB-koncernen.

Daniel Frigell

Daniel Frigell

Rådgivningsbyrån Alvarez & Marsal rekryterar KPMG Sveriges värderingschef för att leda den nordiska värderingsverksamheten. Frigell, som närmast kommer från posten som Head of Valuation Services på KPMG Sverige, är ytterligare en i raden av KPMG:are som går till A&M:s Stockholmskontor. Kontoret leds av Helene Willberg, tidigare vd för KPMG Sverige och Christer Wiberg, tidigare rådgivningschef på KPMG.

Enligt ett pressmeddelande kommer Daniel Frigell i sin nya position bygga upp företagets nordiska värderingsverksamhet som är inriktad på rådgivning kring bl.a. tvister, skatte- och transaktionsvärderingar, finansiell modellering och analys.

”De skärpta regelverken innebär allt högre krav på nordiska företag att söka lokala experter som är oberoende från revisionskonflikter och som har den kompetens och erfarenhet som traditionellt varit förknippade med Big Four”, säger Christer Wiberg, i pressmeddelandet.

Innan KPMG hade Daniel Frigell positioner vid PwC och Cap Gemini.

Annie Sebelius

Annie Sebelius

Annie Sebelius blir ny marknads- och kommunikationschef på Grant Thornton, där hon också kommer att ingå i företagsledningen. Sebelius efterträder Lisbeth Larsson som tidigare i höstas gick till en tjänst som kommunikationschef på Världsnaturfonden WWF.

”Att få jobba på Grant Thornton som så uttalat stöttar ägarledda bolag på deras tillväxtresa lockar mig”, säger Annie Sebelius i ett pressmeddelande.

Annie Sebelius kommer närmast från en liknande roll hos Skandia, där hon arbetade i åtta år och satt i koncernledningen. Hon har också över tio års erfarenhet från kommunikationsbyrån Hill+Knowlton.

Annie Sebelius blir chef för en kommunikationsavdelning med cirka 10 anställda och tillträder den 1 januari 2018.

Heikki Ilkka

Nordeakoncernens finanschef Heikki Ilkka lämnar banken för att åter blir partner i EY. Ilkka ska börja på EY i Finland i mars 2018 och kommer jobba med de största revisionskunderna som Global Client Service Partner, enligt ett pressmeddelande. Han ska även leda EY:s Nordic Audit Committee program och föreslås som grädde på moset till ordförande för EY Finland (väljs på årsstämman 2018).

Heikki Ilkka jobbade på EY i över 20 år innan han gick till Nordea. Under sin karriär på byrån var Ilkka bland annat chef för affärsområdet Assurance i Finland.

”Heikki Ilkka stärker EY:s kompetens med sin erfarenhet från stora multinationella kunder och höjer vår branschkunskap inom speciellt finans och bank. Han har enastående branscherfarenhet, djup marknadskunskap och egenskaper som skapat tydligt värde åt hans kunder och de organisationer han arbetat med. Jag är mycket glad att Heikki Ilkka har bestämt sig för att bli en del av EY och jag välkomnar honom varmt tillbaka”, säger Erik Mamelund, Nordic Regional Managing Partner på EY, i pressmeddelandet.

”Precis som bankverksamheten förändras även revisionen i snabb takt. Båda branscherna är både globala och hårt reglerade vilket gör dem spännande på ett krävande sätt. Samtidigt har digitaliseringen och dataanalyser gett otroliga möjligheter att kunna erbjuda mer branschkunskap och affärsinsikter, vilket stödjer kunderna i den snabbt föränderliga världen”, säger Heikki Ilkka.

 

Åsa Andersson

Åsa Andersson

Åsa Andersson är ny vd på Fortnox Försäkring. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon kommer närmast från inredningskedjan Svenssons i Lammhult där hon haft rollen som kundservicechef. Tidigare har hon haft ledarpositioner inom Trygg-Hansa, Ikano Bank och Moderna Försäkringar.

Camilla Nilsson

Camilla Nilsson

Auktoriserade revisorn Camilla Nilsson har bytt byrå från BDO till KONREV Konsultation & Revision i Göteborg. På BDO var hon i drygt 10 år, enligt hennes Linkedprofil.

Magnus Leijon

Magnus Leijon

Den auktoriserade revisorn Magnus Leijon har rekryterats till Grant Thornton i Göteborg. Dessförinnan var han Ekonomichef på Hedin Bil under nästan 3 år och dessförinnan director på PwC i Göteborg i nästan 14 år. Det skriver han på sin Linkedprofil.

Carin Forsström

Carin Forsström

Den auktoriserade revisorn Carin Forsström har bytt byrå från BDO Sverige till Grant Thornton i Uppsala. På BDO jobbade hon i nästan 3 år. Det framgår av hennes Linkedprofil.

Emma Ung

Emma Ung

Den auktoriserade revisorn Emma Ung har bytt byrå från PwC till Stratego AB i Kinna. På PwC var hon i nästan 7 år, enligt hennes Linkedprofil.

Anna Niss-Jonsson

Anna Niss-Jonsson

Fastighetsbolaget John Mattson har rekryterat Anna Niss-Jonsson som controller. Enligt ett pressmeddelande kommer hon att arbeta med ekonomistyrning av bolagsförvaltningen. Anna Niss-Jonsson kommer närmast från PwC i Stockholm där hon arbetat med revision.

Henrik Ehrenpohl

RSM i Göteborg har rekryterat auktoriserade revisorn Henrik Ehrenpohl. Han kommer närmast från KPMG har tidigare arbetat på Frejs Revisorer i Göteborg.

”Det känns kul att få vara med på RSM:s tillväxtresa. Jag ser även fram emot att få fokusera på ägarledda bolag”, säger Ehrenpohl i en kommentar.

 

Martin Nilsson

Martin Nilsson

Slussgården, som ägs av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), har rekryterat EY-revisorn Martin Nilsson som ny ekonomichef. Det framgår av ett pressmeddelande.  Martin Nilsson har varit nio år på EY och arbetat mycket med fastighets- och energisektorn. Han har även en erfarenhet av revision av kommunalägda, landstingsägda och statliga bolagskoncerner. Hans titel på EY var Senior Manager. På Slussgården kommer han bland annat att arbeta med miljardprojekt Snäckan 8, som går ut på att riva KPMG:s gamla huvudkontor på Tegelbacken i Stockholm och i stället uppföra SKL:s nya kontor.

Eva Lindström

Eva Lindström, Foto: K Pohl/Regeringskansliet

Regeringen nominerar statssekreterare Eva Lindström som ny ledamot i Europeiska revisionsrätten. Det är första gången Sverige nominerar en kvinna på posten, skriver regeringen i ett pressmeddelande. Eva Lindström har tidigare varit riksrevisor och budgetchef på finansdepartementet. För närvarande innehas den svenska posten i EU-revisionen av HG Wessberg men hans förordnande är på väg att löpa ut. Ledamöterna i Europeiska revisionsrätten utses formellt av EU:s ministerråd. Lindström väntas tillträda den 1 mars 2018.

Magnus Joachimsson

Magnus Joachimsson

Fastighetsbolaget Hemsö anställer Magnus Joachimsson som ny projektekonom. Det framgår av ett pressmeddelande. Joachimsson arbetar idag på Parameter Revision i Stockholm.

Marina Stubbing

Marina Stubbing är ny verksamhetschef på Allians Revision & Redovisning i Järfälla norr om Stockholm. Enligt företagets webbplats kommer hon bland annat att arbeta med tillväxtstrategier och digitalisering. Stubbing kommer närmast från Accountor, där hon var Business Area Manager med ansvar för över 100 konsulter. Allians har 35 medarbetare på kontor i Järfälla, Stockholm (södra) och i Visby.

Timo Lehtinen

Timo Lehtinen

Timo Lehtinen är ny CFO på outsourcingspecialisten Accountor Group, med huvudkontor i Helsingfors. Det framgår i ett pressmeddelande. Lehtinen kommer närmast från motsvarande roll vid byggbolaget YIT.

Markus Forsberg

Markus Forsberg

Auktoriserade revisorn Markus Forsberg har efter drygt 10 år på KPMG bytt byrå till Grant Thornton i Örebro. Det framgår av hans Linkedinprofil.

 

 

Matz Ekman

Matz Ekman

Auktoriserade revisorn Matz Ekman har efter 27 år på PwC bytt byrå till BDO. Han kommer att arbeta på kontoret i Sollentuna och som tidigare främst arbeta med ägarledda företag, bostadsrättsföreningar, stiftelser och ideella föreningar. På BDO får han titeln Director.

Claes Englund

Claes Englund

Claes Englund, manager och gruppchef Financial Services på EY, är ny internrevisor på Handelsbanken. Det framgår av hans Linkedprofil. På EY stannade han i nästan sju år.

Erik Elmerkind

Erik Elmerkind

Erik Elmerkind, auktoriserad revisor på KPMG i Kalmar, är ny Finansieringsrådgivare på Almi Företagsparter i Kalmar. På KPMG var han specialist på utveckling och revisionsverktyg för små och medelstora företag. Elmerkind har även varit revisor på PwC.

Caroline Karlsson

Caroline Karlsson

Caroline Karlsson, revisor på PwC inriktad på finanssektorn och med titeln manager, är ny Global Financial Controller (Market & Statutory) på SEB i Stockholm. Det framgår av hennes Linkedprofil.

Camilla Wideroth

Camilla Wideroth

Camilla Wideroth blir ny CFO på Axel Johnson. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon har jobbat inom koncernen i åtta år, först inom Axel Johnson International och de senaste tre och ett halvt åren på Axel Johnson AB som Head of group financial control . Innan dess var Wideroth 15 år på KPMG, först som revisor och därefter som konsult i samband med börsbolagens införande av IFRS. Camilla tillträder sin nya tjänst 1 november.

”Jag sa ja direkt när jag fick frågan. Det är en ära att få vara CFO för Sveriges största privat ägda bolagsgrupp”, säger Camilla Wideroth i en kommentar.

Johan Fant, nuvarande CFO, får en ny roll inom Axel Johnson Gruppen. Johan har utsetts till ny VD för AltoCumulus AB, Axel Johnson Gruppens kapitalförvaltningsbolag.

Gustaf Albèrt

Gustaf Albèrt

Isofol Medical har rekryterat Gustaf Albèrt som Chief Financial Officer. Det framgår av ett pressmeddelande. Gustaf Albèrt kommer närmast från tjänsten som vd för Elanders Sverige AB, ett dotterbolag till börsbolaget Elanders. Före sin tid på Elanders arbetade Albèrt under nästan 20 år för Deloitte som auktoriserad revisor med en rad tunga uppdrag. Isofol Medicals aktie handlas på Nasdaq First North Premier.

Theresa Lénberg

Theresa Lénberg är t.f. regionchef på utbildningsorganisationen Ung Företagsamhet (UF) i Älvsborg. Hon kommer närmast från Skattverket och har tidigare under många år arbetat som skattejurist på EY.

Ante Björkebaum

PwC har anställt fotbollsspelaren Ante Björkebaum. Anfallsspelaren från allsvenska laget Sirius är skadedrabbad och tycks 29 år gammal välja revision framför fotboll. I en intervju med UNT framgår det att han började på Stockholmskontoret i augusti. Detta bekräftas av hans LinkedIn-profil, där han har titeln Audit Associate.

Björkebaum har drabbats av sin fjärde korsbandsskada. “Tidigare när jag har skadat mig så har jag bestämt mig ganska direkt att jag bara ska tillbaka, men det har jag inte gjort nu. Så jag tvivlar verkligen. Det känns som att det är en lång väg tillbaka. Fast jag vet ju att det går, men jag vet inte om jag har motivation nog att göra det den här gången”, säger han till tidningen.

Hanna Olsson

System Verification har rekryterat Hanna Olsson som ny finanschef. Hon efterträder Agneta Larsson.

Hanna har Olsson tidigare bland annat varit flerårig senior auditor på Deloitte men kommer närmast från en tjänst som Finance Business Partner på Schneider Electric.

Hanna kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp.

System Verification är en kvalitetssäkrare inom mjukvaror med huvudkontor i Malmö.

Johan Wiktorin

PwC har anställt en av Sveriges mest kända säkerhetsexperter, Johan Wiktorin, till affärsområdet Cyber Security. Det framgår av ett pressmeddelande. Wiktorin har på senare år arbetat som säkerhetskonsult på den egna byrån Brqthrough, men har bakgrund som officer och arbetade i över 20 år inom Försvarsmakten. På PwC får han titeln Director.

”I dagsläget arbetar ett sjuttiotal konsulter på PwC med att stödja kundernas verksamheter inom området Cyber Security. Tillväxttakten är hög och expansionen sker genom både företagsförvärv och rekryteringar. Nu förstärks affärsområdet ytterligare med säkerhetsprofilen Johan Wiktorin som ska hjälpa till att lösa säkerhetsutmaningar för PwC:s kunder”, skriver PwC i pressmeddelandet.

Johan Wiktorin välkänd som försvars- och säkerhetskommentator i media under flera år var han återkommande kolumnist i Dagens Industri. Han skriver ofta debattartiklar och citeras flitigt i media som säkerhetsexpert. Bara det senaste året ger en sökning på hans namn i artikeldatabasen Retriever nära 400 träffar.

”Med Johan Wiktorins spetskompetens har vi möjlighet att ytterligare vässa vårt erbjudande inom Cyber Security”, säger Rolf Rosenvinge, affärsområdeschef Cyber Security på PwC, i pressmeddelandet.

Helene Willberg

Helene Willberg

Helene Willberg, nyutnämnd chef för konsultföretaget Alvarez & Marsals Nordenkontor och under åren 2008-2012 vd för KPMG, går in i styrelsen för ljusutrustningsföretaget Profoto. Hon kommer även att investera i bolaget, enligt ett pressmeddelande. Samtidigt går Oriflamechefen Magnus Brännström och tidigare delägaren i Nordic Capital, Hans Eckerström, in i styrelsen. Hela trion uppges investera i bolaget och Eckerström tar över som styrelseordförande.

Profoto gör ljuskällor, ljusformare och fototillbehör som används av fotografer. Sedan 2013 har omsättningen ökat från cirka 250 miljoner kronor/år till cirka 700 miljoner kronor idag..

“I dagens uppkopplade och digitaliserade värld finns bildkreatörer överallt vilket gör att marknaden för fotografisk utrustning växer. Den utvecklingen drar vi nytta av. De senaste åren har vi undersökt olika möjligheter för att stötta bolaget under en fortsatt tillväxtresa och ta Profoto till nästa nivå. Vi är mycket glada med att nu kunna ta del av den kunskap och erfarenhet som våra nya styrelseledamöter och investerare kan bidra med, inte minst när det gäller företagsutveckling och internationalisering”, säger Anders Hedebark, vd för Profoto och en av dagens huvudägare, i pressmeddelandet.

Matti Malinen

Matti Malinen

Redovisnings- och outsourcingspecialisten Accountor Group, med huvudkontor i Helsingfors, har anställt Matti Malinen som ny CIO, Chief Information Officer. Han kommer närmast från en tjänst som Director Business Operations på Microsoft i USA.

Monika Lindgren

Monika Lindgren

Monika Lindgren blir ny kontorschef för KPMG i Luleå. Lindgren är auktoriserad revisor, har tidigare varit marknadsansvarig för KPMG Norrbotten och suttit i kontorets ledningsgrupp.

”Vi utvecklar ständigt våra tjänster inom revision, redovisning, skatt och rådgivning där vi kombinerar vår starka lokala expertis med global erfarenhet och kunskap”, säger Monika Lindgren i ett pressmeddelande.

Hon ersätter Kristian Damlin som varit tillförordnad kontorschef under ett år. Han fortsätter nu sitt uppdrag som senior manager inom KPMG:s offentliga verkamhet, och sitter kvar i ledningsgruppen.

Camilla Andersson

Camilla Andersson

Revidecos kontor i Skellefteå har fått ett tillskott i form av Camilla Andersson. Andersson kommer närmast från PwC där hon arbetat med både extern och intern service, bolagsärenden och redovisning. På Revideco får Camilla liknande arbetsuppgifter då hon kommer att bli kontorets kontorskoordinator.

”Vi är jätteglada att Camilla vill komma till oss, vi var i stort behov av hennes kompetenser och i och med det så har vi mera resurs för att ta emot nya kunder”, säger Britt-Inger Andersson, kontorschef i Skellefteå, som nu består av 17 medarbetare.

Per-Anders Pettersson

Frejs Revisorer förstärker kontoret i Smålandsstenar med auktoriserad revisor Per-Anders Pettersson, tidigare på PwC i Jönköping.  Per-Anders har sina rötter i trakten och byrån hoppas att han ska bidra till Frejs fortsatta tillväxt i Småland/Västbo. Per-Anders går även in i rollen som platschef på kontoret.

Ulrika Oskarsson

Ulrika Oskarsson

Revideco i Göteborg har rekryterat auktoriserade redovisningskonsulten Ulrika Oskarsson, som närmast kommer från LRF Konsult. Hos Revideco kommer Ulrika att jobba med ägarledda och internationella uppdrag och då med kvalificerad rådgivning inom skatt och redovisning samt year end procedures.

”Vi på Revideco är jätteglada med  att Ulrika vill komma till oss, det ger oss en indikation av att vi nu är en av de etablerade byråerna i Göteborg. Vi har just nu många kundförfrågningar och i och med den här rekryteringen har vi möjlighet att ta emot större och mer kvalificerade uppdrag”, skriver Revideco på sin webbplats.

Ingrid Bengtsson Rijavec

Ingrid Bengtsson Rijavec

Ingrid Bengtsson Rijavec, tidigare hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne, har fått en senior rådgivartjänst på PwC i Malmö. Hennes titel blir Senior Manager och hon kommer att arbeta med utveckling av stora organisationer, verksamhetsstyrning och ledningsfrågor. Det skriver Dagens Medicin.

Carin Forsström

Carin Forsström

Auktoriserade revisorn Carin Forsström har rekryterats till Grant Thornton i Uppsala. Hon kommer närmast från BDO, där hon enligt Linkedin haft titeln Manager. Forsström har även jobbat på KPMG.

Christian Gottfries

Christian Gottfries

Skattejuristen Christian Gottfries har rekryterats till Grant Thornton i Göteborg. Han kommer närmast från PwC där han haft titeln VAT Manager.

Anders Fornstedt

Anders Fornstedt, en av Mazars främsta revisorer och tills nyligen medlem av ledningsgruppen, lämnar byrån efter 13 år för en tjänst som Senior Account Manager på finansbolaget Klarna.

”Anledningen är en vilja att testa något nytt i kombination med att Klarna är ett väldigt spännande bolag”, säger Anders Fornstedt till Revisionsvärlden.

Fornstedt är auktoriserad revisor, tung delägare (internationell partner i Mazars) och har tidigare bland annat basat för Stockholmskontoret. Han är idag revisor i ett 80-tal bolag, bland andra S.M.A.R.T. Media Group och MFEX Mutual Funds Exchange som driver fondhandelsplatsen Fondmarknaden.se.

Anna Larsson

Anna Larsson

Hållbarhetsspecialisten Anna Larsson slutar på PwC i Storbritannien och går tillbaka till konsultbolaget U&We i Stockholm, där hon arbetat tidigare. Hon blir nu partner på byrån som bland annat utför strategi- och förändringsprojekt inom hållbarhetsområdet.

”Jag ser fram mot att återigen vara del av en av Sveriges främsta hållbarhetsbyråer med starka värderingar”, säger Anna Larsson i ett pressmeddelande.

Som hållbarhetsspecialist på PwC i Storbritannien arbetade Larsson bland annat med leverantörsrevisioner, tredjepartsgranskning och som projektledare i internationella utvecklingsprojekt.

Joachim Carlsson

Det lilla fastighetsbolaget Mälaråsen, vars aktie handlas på Aktietorget,  har utsett Joachim Carlsson till vd i bolaget. Mälaråsen är knutet till finansbolaget Pareto, där Joachim Carlsson nu verkar. Carlsson kommer närmast från EY där han sedan 2011 arbetat som revisor inom fastighetssektorn, med titeln Audit Manager.

Mälaråsen äger en fastighetsportfölj i Stockholmsområdet och Uppsala som är fullt uthyrd till Upplands Motor. Portföljen omfattar ca 34 000 kvadratmeter och värdet av fastigheterna är knappt en miljard kronor.

 

Lisbeth Larsson

 

Från den 1 september börjar Grant Thorntons informationschef Lisbeth Larsson som ny kommunikationschef på Världsnaturfonden WWF. Larsson varit på Grant Thornton sedan 2003. Hon har ansvarat för företagets informations- och marknads och hållbarhetsarbete och ingått i ledningsgruppen. Lisbeth Larsson kommer även på WWF att vara del av ledningen.

”Vi lever i en tid när det är ytterst angeläget att vi minskar de ekologiska fotavtrycken och ökar den biologiska mångfalden. Jag vill med min erfarenhet inom kommunikations- och ledningsarbete bidra till att få fler att stötta det viktiga arbete som WWF utför”, säger Lisbeth Larsson i ett pressmeddelande.

Grant Thornton är redan igång med att rekrytera en efterträdare. Under tiden ansvarar vice vd:n Karitha Ericson för kommunikationsfrågorna.

Anna-Carin Bjelkeby

Anna-Carin Bjelkeby

Anna-Carin Bjelkeby har rekryterats som CFO för entreprenadföretaget Zengun. Enligt tidningen Fastighetsvärlden är detta ytterligare en pusselbi inför en framtida notering av bolaget.

”Det är ett stimulerande men utmanande arbete som står framför oss närmsta åren. Att ha tillgång till den kompetens som Anna-Carin tar med sig känns ovärderligt och vi hälsar henne hjärtligt välkommen till oss”, säger Zenguns vd Ulf Jonsson till tidningen.

Bjelkeby har de senaste fyra åren haft motsvarande position vid FM Mattsson Mora Group som noterades i våras. Tidigare var hon auktoriserad revisor och delägare på PwC. Både Zengun och PwC har huvudkontor i Bonnierhuset i Stockholm, så det borde inte vara omöjligt att få till en lunch med gamla kollegor.

Koray Göker

Koray Göker

Koray Göker som arbetat med revision på PwC går till Grant Thorntom i Stockholm, där han får titeln Manager. Det framgår av hans Linkedinprofil. På PwC har han bland annat arbetat med konsument- och verkstadssektorerna.

Alexander Cerda Österlind

Alexander Cerda Österlind

Grant Thornton har rekryterat Alexander Cerda Österlind till kontoret i Stockholm. Han kommer närmast från en roll som Financial Manager på Occident AB.

Magnus Leijon

Magnus Leijon

Grant Thornton har rekryterat Magnus Leijon till kontoret i Göteborg. Det framgår av hans Linkedinprofil. Magnus Leijon var länge auktoriserad revisor hos PwC, på slutet med titeln Director, men har de senaste två åren arbetat som ekonomichef på Hedin Bil. Nu går han alltså tillbaka till revision.

Therese Svensson

Therese Svensson är ny Chief Financial Officer på låneförmedlaren Lendify. Det framgår av ett pressmeddelande. Svenssoon kommer närmast från Qliro där hon varit Head of Accounting and Reporting. Mellan åren 2009 och 2016 arbetade hon på PwC, med bland annat revision och finansiell due diligence. Hon kommer att ingå i Lendifys ledningsgrupp och får där sällskap med en Erik Wikander, ny Chief Marketing Officer. Han kommer närmast från en roll som Nordenchef på Europas största onlineresebyrå, eDreams ODIGEO och även han har bakgrund från PwC.

Robert Treutiger

Fastighetsrådgivaren Savills har rekryterat Robert Treutiger som ny transaktionschef från konkurrenten Colliers. Det skriver tidningen Fastighetssverige. Treutiger är ett aktat namn i branschen och var under åren 2005-2011 fastighetsrådgivare och partner på PwC.

”Vår förhoppning är att Robert kommer att leda vårt transaktionsteam till en topp 5-placering inom en inte alltför lång framtid. Han kommer att tillföra Savills både kompetens och erfarenhet samt ett stort nätverk. Robert är ju lite unik med att han genom sitt ständiga pendlande har ett mycket gott nätverk både i Stockholm och Göteborg och kommer därför att bli en brygga för våra verksamheter i båda storstadsregionerna”, säger Savills vd Anders Nyström till tidningen Fastighetssverige.

Treutiger tillträder sin tjänst någon gång under våren 2018.

Gustav Welander

 

Gustav Welander, redovisningskonsult på PwC i Gävle, är ny CFO på biodrivmedelsbolaget Colabitoil Sweden AB, som planerar att lista aktien på Aktietorget.

Welander är född 1987 och kommer att ingå i företagets ledningsgrupp.

”Gustav har en relevant bakgrund med den erfarenhet och kompetens som vi efterfrågar. Vi ser fram emot att vidareutveckla Colabitoils ekonomi- och finansfunktion, som har en central roll i företagets strategiska utveckling”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

 

Ola Johnsson

Ola Johnsson

PwC har rekryterat Ola Johnsson, arbetsmarknadschef på Trelleborgs Kommun. Även Cecilia Lejon, ordförande i arbetsmarknadsförvaltningen, går till PwC. Båda har varit på kommunen i över 10 år och ska på PwC arbeta med rådgivning till offentlig sektor.

”De har gjort väldigt bra saker för Trelleborg, De kommer att lämna ett tomrum efter sig”, säger arbetsmarknadsnämndens ordförande i Trelleborg, Veronica Larsson, till Trelleborgs Allehanda.

Duon har tre månaders uppsägningstid och börjar på PwC i höst.

Cecilia Lejon

Cecilia Lejon

PwC har rekryterat Cecilia Lejon, ordförande i arbetsmarknadsförvaltningens i Trelleborgs Kommun. Även arbetsmarknadschefen Ola Johnsson går till PwC. Båda har varit på kommunen i över 10 år och ska på PwC arbeta med rådgivning till offentlig sektor.

”Jag och Ola har varit här i elva år nu, det har varit fantastiskt och utvecklande. Men det är ändå elva år”, säger Cecilia Lejon till Trelleborgs Allehanda.

Duon har tre månaders uppsägningstid och börjar på PwC i höst.

Irene Wisenborn Bellander

Irene Wisenborn Bellander, tidigare auktoriserad revisor och Manager inom Transaction Services på PwC, blir ny CFO på börsnoterade bygghandlaren Swedol. Hon tillträder runt årsskiftet och blir medlem i Swedols koncernledning. Irene Wisenborn Bellander är för närvarande CFO på Bring Nordic Logistic Division.

”Hennes breda erfarenhet av redovisning, affärsstyrning
och förvärv i nordiska bolag kommer att vara värdefull för oss nu när vi
har verksamhet i fyra länder”, säger Clein Johansson Ullenvik,
vd på Swedol, i ett pressmeddelande.

Irene Wisenborn Bellander slutade på PwC 2006.

Sarah Edvardsson

Sarah Edvardsson

Skattejuristen Sarah Edvardsson har rekryterats till Grant Thornton i Stockholm. Hon kommer närmast från KPMG, där hon arbetat i tre år som Tax Associate.

Joanna Bertlin

Joanna Bertlin

Skattejuristen Joanna Bertlin har rekryterats till Grant Thornton i Stockholm. Hon kommer närmast från Svalner där hon arbetat i fem år, senast med titeln Manager.

Carina Johansson

Carina Johansson är ny lönekonsult på Grant Thornton i Göteborg. Hon kommer närmast från en roll som lönespecialist på Mölnlycke Health Care.

Peter Öhman

Peter Öhman, professor vid Mittuniversitetet, blir ny ersättare i Revisorsinspektionens (RI:s ) tillsynsnämnd. Det framgår av ett pressmeddelande. Öhman är utsedd av regeringen, förordnandet gäller i tre år. Tillsynsnämnden är viktig för revisorer då den fattar beslut i disciplinärenden, ger förhandsbesked och tar andra beslut av principiell karaktär.

Peter Öhman är föreståndare för Mittuniversitetets ”Centrum för forskning om ekonomiska relationer (CER)”. Han forskar och undervisar primärt i frågor som rör redovisning och revision i privat sektor. Öhman medverkade i april vid ett RI-seminarium där representanter för privat, kommunal och statlig revision samlades för att diskutera gemensamma frågor.

Peter Öhman tillträder den 1 juli som ersättare för ordinarie ledamoten Jessica Östberg som är lektor vid Stockholms Universitet.

Håkan Thorell

Håkan Thorell

Förre vd:n för Ahlmarkskoncernen, som har bas i Karlstad och omsätter cirka 3 miljarder kronor om året, blir Senior Advisor på EY. Från den 1 september kommer han att arbeta vid EY:s Karlstadskontor med befintliga och nya kunder.

EY har cirka 70 medarbetare i Värmland inom främst revision, redovisning och skatt. Med rekryteringen av Thorell hoppas kontorschefen i Karlstad Tomas Karlsson kunna stärka sin position inom affärsrådgivning.

Håkan Thorell har lett Ahlmarkskoncernen under 10 år men avgick för en månad sedan med omedelbar verkan. Hans roll försvann i samband med en omorganisation som innebär att koncernens olika affärsområden blir mer självständiga än tidigare. Ahlmarkskoncernen är ett av de äldsta familjeägda företagen i Värmland, redovisade en förlust för 2016 och genomgår just nu omfattande strukturförändringar.

”Med min sammantagna bakgrund som advokat, rådgivare, styrelseuppdrag i såväl små som stora bolag och koncernchef ser jag fina möjligheter att få arbeta med affärsrelaterade frågeställningar i en global organisation som har en stark ställning i den regionala och lokala marknaden. Min förhoppning är att mina erfarenheter ska komma EY:s kunder och affärsrelationer väl till nytta framöver”, säger Håkan Thorell i ett pressmeddelande.

Niklas Gustafsson

Niklas Gustafsson blir vd på Blikk, som har knoppats av från programvaruföretaget Form1, uppger ett pressmeddelande. Han har tidigare varit partner manager på Speedledger. Det stora molnbaserade affärssystemet Blikk har vuxit kraftigt och förväntas omsätta 8 miljoner kronor i Sverige i år.

Johanna Andersson

Johanna Andersson

Johanna Andersson är ny Group controller på Magnolia Bostad, där hon även blir medlem i ledningsgruppen. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon kommer närmast från en liknande tjänst på Familjebostäder. Andersson har bakgrund som auktoriserad revisor på PwC, där hon arbetat i drygt 10 år.

Andreas Blomstrand

Andreas Blomstrand

Skattejuristen Andreas Blomstrand byter byrå, från EY till Grant Thornton i Göteborg. Det framgår av hans Linkedinprofil. Blomstrand har varit på EY i nästan 7 år och tidigare arbetat på Skatteverket.

Otto Lepikkö

Otto Lepikkö

Otto Lepikkö är från den 1 juni Executive Vice President för Outsourcing och medlem av den finländska HR och redovisnings-specialisten Accountor Groups ledningsgrupp. Lepikkö Lepikkö kommer närmast från en roll som COO på det Norge-baserade företaget Zalaris ASA. Dessförinnan hade han olika chefsroller på Basware.

”Vi strävar ständigt efter att våra kunder ska få effektivare HR och redovisningsrelaterad verksamhet genom ökad automatisering och användning av robotteknik. Otto Lepikkös erfarenhet av att skickligt leda internationella mjukvaru- och outsourcing affärer kommer hjälpa oss genomföra denna strategi”, säger Niklas Sonkin, COO Accountor Group i ett pressmeddelande.

Revisionsvärlden skrev nyligen att Accountor söker en ny Sverigechef efter att Magnus Hedlund har lämnat bolaget.

Magnus Hedlund

Magnus Hedlund

Magnus Hedlund, chef för outsourcing-specialisten Accountors svenska verksamhet har lämnat bolaget.

”Det stämmer att han lämnade för ett par veckor sedan, jag är osäker på hans planer för framtiden. Tills vidare är chefen för vår outsourcingaffär i Skandinavien Seppo Niva Sverigeansvarig, men det är en temporär lösning. Vi söker en Sverigechef och jag räknar med att ha en bra person på plats innan året är slut”, säger Asko Schrey, vd för Accountor Group, till Revisionsvärlden.

Magnus Hedlund var Accountors Sverigechef i mindre än två år, dessförinnan var han vd för Visma Services, idag Azets.

Karl Eckerlund

Karl Eckerlund

Karl Eckerlund är ny marknads- och affärsutvecklingschef på bokföringstjänsten Dooer. Han kommer från Schibstedsfären där han arbetat som Head of Data; Content Strategy på söktjänsten Hitta.se.

Det är jättekul att vara på plats. Det känns som att teamet har bra förutsättningar att förändra och modernisera bokföringsbranschen, vilket är en drivkraft alla på Dooer delar, säger Eckerlund till techsajten Breakit.

Karl Eckerlund lockas av möjligheten att arbeta med Dooers grundare Sam Nurmi, som Revisionsvärlden skrivit om tidigare.

Att få driva företag med honom, det är svårt att tacka nej till, säger Karl Eckerlund till nättidningen.

Jakob Söderberg

Jakob Söderberg

LRF Konsult har rekryterat Jakob Söderberg som ny tjänsteområdeschef för Affärsrådgivning. Söderberg kommer närmast från en roll som vice vd på Växa Sverige. Han har dessutom varit sakkunnig i flera olika regeringsuppdrag och har arbetat internationellt.

”LRF Konsult har ett tydligt fokus på rådgivningen till landets småföretagare och satsar på att ta fram nya branschanpassade digitala tjänster, vilket var det som lockade mig. Sverige har över en miljon småföretagare och jag ser fram emot att få vara med och fortsätta utveckla våra tjänster inom Affärsrådgivning med fokus på deras olika behov”, säger Jakob Söderberg i ett pressmeddelande.

Jakob Söderbergs företrädare Helena Börjesson blir kvar inom LRF Konsult.

Helena Steffansson Carlson

Helena Steffansson Carlson, idag på PwC där hon reviderar kommuner och landsting i Dalarna och Gävleborgs län,blir ny ekonomichef i Malung-Sälens kommun..

Det som fick mig att tacka ja är utmaningen att få ordning på strukturer och få ekonomin i balans. Egentligen gillar jag inte uttrycket ”ekonomi i balans”. Det handlar om att få en sund ekonomi så att man klarar svängningar över tid och anpassar sig efter de medel som kommer in”, säger Helena Steffansson Carlson i en kommentar på kommunens hemsida.

Hon tillträder den nya tjänsten den 7 augusti, skriver Dala-Demokraten.

Per Andersson

Per Andersson

Per Andersson lämnar KPMG och blir Gapwaves nya finanschef (CFO). Han har tidigare arbetat med transaktionsrådgivning på KPMG och har erfarenheter av både finansiellt och strategiskt ansvar i större företag med goda kunskaper inom finansiella analyser och rapporteringar.

Gapwaves AB är ett mikrobolag med verksamhet i patenterad vågledar- och antennteknik inom 5G. Företaget etablerades 2011 på Chalmers Tekniska Högskola.

Hanna Tolke

Hanna Tolke

Efter sommaren tillträder Hanna Tolke som CFO på Svenska Handelsfastigheter. Hon har tidigare arbetat i tio år som revisor på KPMG, varit investeringsansvarig på Capman samt haft en del olika ekonomiuppdrag.

”Jag ser fram emot att få bli en del av teamet vid Svenska Handelsfastigheter som har ett starkt entreprenörsdriv vilket är mycket tillalande”, säger Hanna Tolke i ett pressmeddelande. 

Vd, Thomas Holm, kommenterar:

”Vi är väldigt glada över rekryteringen av Hanna som kommer få en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av bolaget”.

Camilla Wirth

Camilla Wirth har utsetts till ny ekonomichef på Alecta. Det framgår av ett pressmedelande. Camilla Wirth kommer närmast från Nordax Bank och tillträder i början av augusti.

Tidigare har hon arbetat som CFO på Aberdeen Asset Management. Wirth inledde karriären på KPMG, där hon under åtta år arbetade som revisor och konsult inriktad mot finanssektorn.

Magnus Höijer

Magnus Höijer, konsult vid PwC med inriktning på kommunal sektor, blir ny förvaltningschef för näringsliv och arbetsmarknad i Gävle kommun. Höijer har arbetat på PwC sedan 2012 och har titeln Senior Manager. Han tillträder den 1 augusti skriver Gefle Dagblad.

Johan Swedenborg

Johan Swedenborg

Fortnox har anställt Johan Swedenborg som ny marknadschef med fokus på digital tillväxt, PR och konkurrenskraft. Det framgår av ett pressmeddelande. Swedenborg kommer närmast från möbelkedjan Svenssons i Lammhult.

Göran Engvall

Göran Engvall

PwC-delägaren Göran Engvall blir partner och ansvarig för den finansiella sektorn i Norden på managementkonsultföretaget PA Consulting Group (PA). Det framgår av ett pressmeddelande.

De senaste tio åren har Engvall varit verksam på PwC, sedan 2012 har han haft ansvar för bland annat Financial Services Advisory och Banking & Capital Marketsgruppen i Sverige. Tiden på PWC innehöll även en period i New York där Engvall arbetade med att utveckla regionala och globala banker.

Anna-Lena Nordin

Anna-Lena Nordin

Redovisningsekonomen Anna-Lena Nordin i Svalöv har startat Anna-Lena’s Redovisningsbyrå. Verksamheten är redovisning, bokföring, lön, deklaration, årsredovisning, bokslut. Det skriver Nordvästra Skånes Tidningar. Nordin är enligt Linkedinprofilen ekonomiansvarig på Korrosionsgruppen AB i Ramlösa och drev under 2011-2014 egen byrå.

Peter Markborn

Peter Markborn

Styrelseproffset och tidigare topprevisorn Peter Markborn tar plats i styrelsen för Stampen AB, mediekoncernen som i fjol genomgick den största företagsrekonstruktionen sedan SAAB Automobil.

Peter Markborn kommer in i styrelsen tillsammans med techinvesteraren Sara Wimmercranz och Adlibris vd Johan Kleberg, tidigare vd för C More. Enligt tidningen Resumé är Markborn inskickad i styrelsen av riskkapitalisten Björn Savén för att hålla ett öga på dessa ungdomar. Savén deltog i Stampens senaste nyemission genom bolaget Styviken Invest. Resumé noterar att ingen av de nya delägarna i Stampen tar plats i styrelsen, inte ens Peter Hjörnes systers svärson Fabian Hielte.

Peter Markborn var revisor på Arthur Andersen under flera decennier under förra seklet och reviderade en rad tunga börsbolag, bland annat Sandvik.

Helena von der Esch

Grant Thornton har anställt Helena von der Esch som Director Business Advisory. Hon kommer

närmast från en roll som utvecklings- och medlemsansvarig på föreningen FBN (Family Business

Network). FBN Sweden grundades 1996 och är den svenska underavdelningen i internationellt

närverk av familjeföretag och forskare.

Lisa Glückman

Webb- och contentbyrån Curious Mind har rekryterat Lisa Glückman till rollen som HR-ansvarig. Glückman kommer från KPMG där hon arbetat med HR de senaste fem åren, bland annat med rekrytering av studenter och unga.

”Att anställa en dedikerad HR-specialist som kan ägna sig åt våra medarbetare på heltid är en viktig milstolpe för oss”, skriver Curious Mind i ett pressmeddelande.

Maria Liedberg

Maria Liedberg, auktoriserad revisor på PwC i Umeå, blir ny ekonomichef på Coop Nord. Den 22 maj tillträder hon tjänsten och tar då även plats i Coop Nords företagsledning.

”Jag är uppvuxen med och tror på den kooperativa iden, ekonomiska föreningar är en växande företagsform”, säger Maria Liedberg i ett pressmeddelande.

Anna Nilson

Anna Nilson, som under åren 2003-2011 var revisor och managementkonsult på EY, blir i maj CFO på det Malta-baserade kasinonätverket Raketech. Hon kommer närmast från en position som CFO på MTGx Digital Ventures.

”Mitt primära fokus kommer att vara vägledning och nya infallsvinklar vid förvärv, detta för att ytterligare stärka bolagets tillväxtstrategi. Det känns mycket spännande”, säger Nilson i ett pressmeddelande.

Raketech grundades 2010 av Johan Svensson och Erik Skarp, som båda började sina karriärer som professionella pokerspelare. Idag driver bolaget över 1500 så kallade affiliatesajter i Sverige, Finland, Norge och Storbritannien och har 65 anställda. Affiliatebolagens affärsmodell går ut på att de slussar spelare till olika kasinon på nätet. Nyligen tog Raketech in ytterligare 660 miljoner kronor till verksamheten genom ett lån.

Göran Bengtsson

Efter mer än 30 år inom PwC går den godkända revisorn Göran Bengtsson till den betydligt mindre byrån Revikonsult Revisionsbyrå AB, enligt uppgifter hos Revisorsinspektionen. Miljöombyte för Bengtsson och förstärkning åt Revikonsult i Helsingborg.

Kristofer Håkansson

RSM:s Göteborgskontor får förstärkning i form av auktoriserade revisorn Kristofer Håkansson, som även blir delägare. Håkansson kommer närmast från en roll som EY där han hade titeln manager.

Johan Gileus

Gileus

Johan Gileus, tidigare parter på Deloitte och rådgivare inom Financial Advisory, ser ut att ge sig in i getingboet Haldex. Enligt Nyhetsbyrån Finwire är Gileus föreslagen till Haldex styrelse av storägaren ZF Friedrichshafen. Börsnoterade Haldex är en underleverantör till fordonsindustrin och har skakats av en maktkamp. ZF Friedrichshafen var tidigare inblandad i budstriden kring Haldex, men drog tillbaka erbjudandet till aktieägarna. Den kvarvarande budgivaren, Knorr-Bremse, väntar på godkännanden från konkurrensmyndigheter.

ZF Friedrichshafen äger fortfarande 20 procent av Haldex och föreslår förutom Johan Gileus även Ulf Ahlén och Jörgen Durban som nya styrelseledamöter.  Durban föreslås bli ordförande. Trion ersätter ledamöter som avböjt omval.

Johan Gileus arbetade på Deloitte i 13 år men lämnade 2015 byrån och har drivit egen rådgivningsverksamhet.  Jörgen Durban är advokat och styrelseordförande i Anoto Group. Ulf Ahlén är från Haldex och var tillförordnad vd för bolaget under 2012.

Dina Jakupovic

Juristen Dina Jakupovic har lämnat Skatteverket där hon varit anställd sedan 2014 för att istället bli associate på Grant Thornton.