Philip Sahl

Efter drygt elva år på Grant Thornton i Västerås lämnar nu Philip Sahl byrån och säger upp sin auktorisation. I stället börjar han nu arbeta på AW Group AB som Financial Controller.

Denice Nyström

Auktoriserade revisorn Denice Nyström lämnar KPMG i Eskilstuna där hon arbetat i fyra år, och börjar nu arbeta på Rådek.

Ivan Ticic

Auktoriserade revisorn Ivan Ticic lämnar EY i Stockholm efter sju år för att i stället arbeta på Ekonum i Örebro, där han även är delägare.

Joe Ucuzoglu

Joe Ucuzoglu

Sedan årsskiftet leds Deloitte-nätverket av Joe Ucuzoglu, enligt ett pressmeddelande. Ucuzoglu har varit vd för Deloitte USA sedan 2019.
Ucuzoglu efterträder Punit Renjen, som har varit global vd sedan 2015. Deloitte USA har i sin tur utsett Jason Girzadas till vd. Dessutom ska Lara Abrash bli ny styrelseordförande. Båda går in i sina nya roller den 4 juni (med förbehåll för partneromröstningar).
Girzadas har varit chef för den amerikanska konsultdelen och var senast ”US principal of businesses”, en roll som tycks ha gått ut på att integrera de olika tjänsteområdena hos Deloitte i USA.
Deloitte Global har 415 000 medarbetare och intäkter på 59,3 miljarder dollar/år.

Carl-Oscar Lindholm och Linda Täpp

Aspia Group informerar om två nya partnerutnämningar:

Carl-Oscar Lindholm, kundansvarig och auktoriserad redovisningskonsult. Han är verksam i Stockholm har enligt Linkedin arbetat på Aspia i fyra år. Dessförinnan har han bland annat varit CFO LabRum och auktoriserad revisor på PwC.

Linda Täpp: Market Area Leader Dalarna och auktoriserad redovisningskonsult. Hon har verkat på PwC och sedan Aspia i hela karriären, enligt Linkedin.

“Carl-Oscar och Linda är viktiga tillskott för att vara med och driva Aspias fortsatta tillväxtagenda och de har båda bidragit till vår framgång och utveckling”, säger Ola Gunnarsson, vd på Aspia.

Daniel Jonsson

Den auktoriserade revisorn Daniel Jonsson lämnar KPMG där han arbetat sedan examen 2015. I stället ska Daniel Jonsson nu arbeta på Svevia som Senior Group Financial Controller.

Jamie Miller

Jamie Miller blir ny global CFO för EY, som planerar att knoppa av konsultdelen som ett fristående bolag. Miller har tidigare varit finansdirektör för bland annat GE och revisor (samt partner) på amerikanska PwC. Idag är hon CFO på det amerikanska livsmedelsföretaget Cargill.
Utnämningen av Miller är enligt ett pressmeddelande ”ytterligare ett steg” i processen att dela upp EY i en revisions- och en konsultdel.

”EY går framåt på ett genomtänkt och medvetet sätt och gör stora framsteg på vägen mot partneromröstningar”, försäkrar EY i pressmeddelandet.

“Detta är en unik möjlighet att vara en del av vad som kommer att bli en av de mest omvälvande processerna det här decenniet, oavsett bransch”, kommenterar Miller.

Jamie Miller får som CFO ansvar för hela nätverket, det är oklart vilken roll hon kommer att få när uppdelningen väl är genomförd. Det blev nyligen klart att Julie Boland, chefen för amerikanska EY, ska bli global chef för den framtida revisionsdelen. Den nuvarande globala EY-chefen Carmine Di Sibio kommer att bli ordförande för den ännu namnlösa konsultdelen. Det meddelande EY redan i december.

EY räknar med att under de kommande veckorna utnämna ytterligare chefer till en rad positioner i de både den framtida revisions- och konsultdelen. Allt med förbehåll att partners i nätverkets medlemsbyråer löstar igenom uppdelningen.

Julie Boland

Julie Boland, chefen för amerikanska EY, ska bli global chef för det nya smalare EY som skapas när nätverket knoppat av konsultdelen. Den nuvarande globala EY-chefen Carmine Di Sibio, kommer att bli ordförande för den ännu namnlösa konsultdelen. Det meddelande EY redan i december.
GE räknar med att under de kommande veckorna utnämna ytterligare chefer till en rad positioner i både den framtida revisions- och konsultdelen. Allt med förbehåll att partners i nätverkets medlemsbyråer röstar igenom uppdelningen.

Janette Tuz

Janette Tuz ansluter till Revidecos Stockholmskontor. Hon kommer närmast från Ekonomiproffs AB där hon jobbat som redovisningskonsult i 3 år. Nu sadlar hon om och inriktar sig på revision.

Rebecca Strand

Rebecca Strand blir ny vd för Nya Ekonomikompetens, skriver den Karlstadbaserade byrån i ett kundbrev. Hon efterträder byråns grundare Stefan Ahlmark, som driver byrån tillsammans med sin fru Kristina Ahlmark.

Nya Ekonomikompetens etablerades 2017 och Rebecca Strand är en av de som arbetat längst i företaget, som omsatte drygt 7 Mkr år 2021.

”Jag har sedan min start på Nya Ekonomikompetens i början av 2019, arbetat i nära samarbeten med kunder. Det gör att jag har god insyn i både våra kunders behov och hur vårt tjänsteerbjudande svarar mot detta. I en vd-roll kan jag se att jag får direkt användning av detta och därigenom kan vidareutveckla vårt tjänsteerbjudande på bredare front”, säger Rebecca Strand.

Vid sidan av kontoret i Karlstad har byrån sedan den i höstas två medarbetare i Örebro. De sitter på kontorshotellet MyOffice bredvid Gustavsviksbadet.

”Kortsiktigt ser jag inte att vi ska ha några stora förändringar, utan jag leder teamet med mycket frihet under ansvar både i Karlstad såväl som i Örebro. I ett längre perspektiv, men med start redan 2023, kommer vi att bredda erbjudandet till våra medarbetare. Jag vill arbeta för långsiktiga relationer och göra denna resa tillsammans med kollegorna i Nya Ekonomikompetens”, säger Rebecca Strand.

Jesper Johansson

Jesper Johansson anställs som finance manager inom avdelningen Asset management på investmentbolaget ABG Fastena, skriver Fastighetsnytt. Han tillträdde sin tjänst den 14 november. Jesper Johansson kommer närmast från Trophi Fastighets där han jobbat som controller i knappt två år. Dessförinnan arbetade han i fem år med revision på EY, inriktad mot bygg- och fastighetsbolag.

Oskar Björklund

Byggbolaget Zengun har utsett Oskar Björklund till ny CFO med ansvar för finans- och ekonomifrågor inom Zengunkoncernen. Han kliver därmed in i koncernledningen. Björklund tillträder rollen den 1 januari 2023 och ersätter då Stefan Lindh som sedan tidigare har meddelat att han går i pension. Björklund har bakgrund som auktoriserad revisor på PwC. Han har även arbetat med business controlling från NCC. Sedan i mars 2021 är han ekonomichef på Zengun.

“Vi är glada att Oskar har valt att tacka ja till rollen som CFO. Oskar har en bred erfarenhet och kompetens inom finans och ekonomi, dessutom
känner han Zengun, vår kultur och våra värderingar väl”, säger Mick Salonen Högberg, vd på Zengun.

Sawen Kader

Revideco utökar sitt internationella redovisningsteamet med rekryteringen av Sawen Kader. Hon har bakgrund från en internationell redovisningsmiljö och kommer att arbeta både med utländska kunder med närvaro i Sverige och med svenska företag med internationella rapporteringskrav.

Wictoria Leijonqvist

Wictoria Leijonqvist är ny redovisningskonsult på Annikas Redovisningsbyrå i Norrköping, skriver ägaren Annika Andersson på Linkedin. Wictoria Leijonqvist kommer närmast från Agero Revision i samma stad.

Alexander Palmér

Alexander Palmér lämnar nu Mazars där han arbetat sedan 2021 för att istället börja arbeta på Jönköpingsbaserade Lidhed Boström Redovisning & Revision. Alexander Palmér har tidigare arbetat på BDO och KPMG, enligt Linkedin.

Hanna Hoof

Auktoriserade revisorn Hanna Hoof lämnar PwC i Borås efter 11 år i tjänst för att istället ansluta sig till T Abrahamssons Revisionsbyrå AB.

Johanna Hellström

Auktoriserade revisorn Johanna Hellström lämnar Grant Thornton efter fem och ett halvt år för att istället ansluta sig till Parsells Revisionsbyrå. Johanna Hellström har tidigare arbetat nästan 11 år på Allegretto Revision KB.

Anneli Wahlgren

Anneli Wahlgren, auktoriserad lönekonsult på Salario LöneExperter i Göteborg, vann utmärkelsen ”Årets Lönekonsult Guld” på Qbis Partner Awards 2022.

Årets Lönekonsult Guld delas ut till en person som arbetat i branschen i över 20 år. Dessutom blev hennes byrå Salario LöneExperter, ”Årets Byrå”. Totalt delades sex olika priser ut på galan som sändes på YouTube den 24 november.

 

Joachim Carlsson

är ny CFO på Estea, som erbjuder fonder för investeringar i kommersiella fastigheter och social infrastruktur. Carlsson har mer än 11 års erfarenhet från finans- och fastighetsmarknaden och kommer närmast från Arctic Securities. Joachim har även bakgrund som CFO på fastighetsinvesteringsbolaget Redito, business manager på Pareto och som audit manager på EY.

Joachim Carlsson har påbörjat sin anställning och är baserad på kontoret
i Stockholm.

Maria Strandberg

Maria Strandberg blir CFO för Amasten Fastighets AB (publ), ett nytt nytt fristående bolag med fokus på bostadsfastigheter som ska knoppas av från och delas ut till aktieägarna i SBB. Strandberg kommer närmast från rollen som CFO på Castellum och har dessförinnan arbetat i olika ledande befattningar inom Kungsleden sedan 2015. Hon är civilekonom och har bland annat jobbat som revisor på EY. Strandberg kommer ingå i bolagets koncernledning och tillträder sin roll under våren 2023.

Daniel Leifson

Auktoriserade redovisningskonsulten Daniel Leifson drar igång Slipp Redovisning i Gävle, som blir franchisekonceptets 27 kontor. Han har tidigare varit vd för ett industriföretag, arbetat som ekonomiansvarig och som redovisningskonsult, de senaste åren på Norengs Redovisning i Gävle.

“Den som väljer att bli kund hos Slipp Redovisning i Gävle lämnar sitt företags redovisning i trygga händer”,  skriver Slipp på sin webbplats.

Lisa Logren

Lisa Logren kommer den 1 januari 2023 att tillträda tjänsten som CFO för Avensia, en specialist på  e-handel. Logren är sedan augusti 2020 ”Head of Accounting” på Avensia. Dessförinnan hon på Deloitte som auktoriserad revisor.

Anders Wehtje, som är en av Avensias huvudägare,  har varit CFO på Avensia sedan 1 januari 2020. Dessförinnan satt han i styrelsen för Avensia i 15 år.

“Vi har rekryterat ett nytt team, infört ett gemensamt ekonomisystem, arbetat med att tydliggöra processer och förflyttat oss mot mer controlling och analys. För framtiden måste vi vara ”spets” inom dessa områden och där är förutsättningarna nu i stort sett på plats. Det känns därför naturligt att lämna över till Lisa som jag själv rekryterade till att en dag ta över som CFO. Mitt starka engagemang för Avensia kommer att kvarstå där min ägarposition kontinuerligt ökat över åren”, säger Anders Wehtje.

Sofie Malmberg

Sofie Malmberg börjar den 1 november som revisor på Revidecos Stockholmskontor. Enligt byrån är Malmberg är en revisor med ett starkt hållbarhetsintresse som närmast kommer från Allians Revision & Redovisning.

Natalia Palmer

Redovisningskonsulten Natalia Palmer började på Revidecos Göteborgskontor i september. Palmer kommer närmast från en tjänst som som redovisningsassistent. Hon har redan börjat blogga om aktiebolagsrätt på Revidecos webbplats.

 

Helena Forsberg

Auktoriserad redovisningskonsulten Helena Forsberg arbetar på Revidecos Skellefteåkontor sedan september. Forsberg är bokslutsspecialist med 20 år i branschen och kommer närmast Value & Friends, byrån som i början av året sålde redovisningsdelen till den nya koncernen Freedom Holding, se tidigare artikel.

Rebecca Checa

KPMG har rekryterat Rebecca Checa som ny Head of Marketing and Communication med ansvar för företagets marknadsföring, kommunikation och varumärkesarbete i Sverige, Lettland och Litauen. Rebecca har lång erfarenhet från marknads- och kommunikationsbranschen, och kommer senast från rollen som kommunikationsstrateg på Södersjukhuset i Stockholm.

“Vi är mitt inne i en intensiv fas där marknadsföring, kommunikation och varumärke spelar en central roll och enhetlighet i uttryck oavsett kanal blir avgörande”, kommenterar Tina Zetterlund, Partner och Head of Clients and Markets.

KPMG lanserade nyligen en ESG-kampanj för att stärka byråns position som hållbarhetsrådgivare, se tidigare artikel.

Christofer Kernén

Christofer Kernén axlar en ny roll som f

 

Daniel Stamenkovic

Daniel Stamenkovic inleder ett nytt kapitel efter tolv år som revisor på EY med en ny roll som Chief Financial Officer på investeringsbolaget 

Jakob Widin

Jakob Widin lämnar revision och säger upp sin auktorisation efter drygt sju år på EY. Istället ska han arbeta som

Johan Forsblom

Efter drygt fyra år på KPMG i Stockholm säger nu Johan Forsblom upp sin auktorisation. Istället ska han nu arbeta som , med bas i Stockholm.

Malin Nordén

Maria Karlsten

Efter trettiofem år i branschen lämnar Maria Karlsten Grant Thornton där hon bland annat varit partner, auktoriserad revisor, kontorschef och medlem av ledningsgruppen. Hon kommer att verka som konsult inom affärsrådgivning, ledarskap, mentor i dem egna firman Karlsten Consulting, och även ta styrelseuppdrag.

Melina Granéll

Melina Granéll tar sig an en ny roll som koncernredovisningschef på 

Sigge Kleen

Sigge Kleen lägger nu revisionen på hyllan och säger upp sin auktorisation för att i stället ta sig an rollen som CFO på finansbolaget Strivo i Göteborg. Senast kommer han från KPMG i Göteborg, där han arbetade i drygt fem år.

Tijana Radic

Tijana Radic säger upp sin auktorisation som revisor för att i stället axla rollen som Stockholm. Hon har arbetat på PwC i Stockholm i elva år, varav två år var som gruppchef.

Filip Bons Larsson

Filip Bons Larsson får en nyinrättad roll som hållbarhetschef på fondförvaltaren Estea. Han kommer närmast från PwC där han under sju år verkat inom finansiell revision och hållbarhet, först som revisor och på senare år konsult. Enligt Linkedin hade han titeln Manager Sustainability & Climate Change på PwC i Stockholm.

“Som ett led i vår satsning på att stärka vårt erbjudande med nya fonder och ökat fokus på institutioner har vi sett behovet av att ytterligare
lyfta vårt hållbarhetsarbete. Med Filip ombord får vi en ledare och inspirationskälla av toppklass”, säger Johan Eriksson Rydermark, vd för Estea.

Samtidigt har Estea:s CFO Henrik Zetterström valt att gå vidare till en roll som CFO hos fastighetsbolaget Genova, se separat notis.

Estea investerar i fastigheter genom diverse fonder.

Oskar Ölmhagen

Oskar Ölmhagen lämnar RSM Sweden för ett nytt jobb på Revata AB i Umeå. Han arbetade på RSM Sweden i sju år, varav två år var som auktoriserad revisor. Innan det arbetade han ett år på Baker Tilly som redovisningskonsult.

Kristian Raa

Kristian Raa har börjat på Revexa Revision i Göteborg. Han har tidigare arbetat i över trettiofem år som revisor hos EY. Revexa Revision har varit en etablerad revisionsbyrå sedan mitten av 1980-talet.

Johan Bäcke

Oxceed, en molntjänst för finansiell rapportering och budgetering, får en ny styrelseordförande i Johan Bäcke, entreprenör och investerare med över 20 års erfarenhet av företagsutveckling. Idag verkar Bäcke som styrelseproffs och rådgivare åt tiotalet bolag. Han är bland annat styrelseledamot i logistikbolaget Sonat och styrelseordförande för veckopengsappen Gimi. Han har suttit i Oxceeds styrelse sedan 2018 och nu tar han över ordförandeklubban. Oxceeds tidigare ordförande Stefan Ström sitter kvar som ledamot i styrelsen, som också får två nya medlemmar; Robin Mellstrand och Anna Elverheim. Robin Mellstrand är grundare och tidigare VD för SaaS-bolaget Loop54. Anna Elverheim har mer än 15 års erfarenhet från ledande positioner på Hogia och är ordförande i flera myndighetsinitiativ inom fintech.

Henrik Zetterström

Fastighetsbolaget Genova Property har rekryterat Henrik Zetterström som ny finanschef. Han tillträder 1 januari 2023, enligt ett pressmeddelande.

Zetterström har tidigare varit finanschef på Estea och M2 Gruppen samt arbetat som auktoriserad revisor på KPMG, med tidigare revisionskunder som . HL Display, Nobia, Skanska, Stadium och Baltic Beverages Holding.

Nuvarande finanschef på Genova Property – Edvard Schéele (också han exrevisor, men från EY) kommer lämna vid årsskiftet för ett annat uppdrag. Det framgår av ett pressmeddelande.

 

Timothy Gore

KPMG i Sverige rekryterar den brittiska hållbarhetsexperten Timothy Gore, som blir senior rådgivare inom klimat, mänskliga rättigheter och cirkulär ekonomi.  Han får titeln director. Gore har över 15 års erfarenhet av forskning och policyarbete inom miljömässig och social hållbarhet, från myndigheter, internationella organisationer och företag.

I över ett decennium var Gore Global Head of Policy for Climate, Food and Land på Oxfam International, närmast kommer han från en roll som chef för programmet för klimat och cirkulär ekonomi vid det Brysselbaserade Institutet för europeisk miljöpolitik (IEEP).

Timothy Gores arbete om ojämlika koldioxidutsläpp har citerats bland annat av FN:s klimatpanel (IPCC) och FN:s generalsekreterare. Hans arbete kring ”human rights due diligence”, tillsammans med nordiska livsmedelsföretag, har prisats med amfori Members’ Award.

“Jag ser fram emot att välkomna Timothy till vårt team. Han tar med sig den senaste och mest aktuella kompetensen för våra multinationella företag i Sverige och för våra kunder i det globala KPMG-nätverket. Det gläder mig extra mycket att IEEP har varit föredragande för de återstående fyra taxonomimålen som är på gång efter begränsning av och anpassning till klimatförändringarna. Jag tror inte att marknaden är fullt medveten om kraften i det skifte som ligger framför oss”, säger Marie Baumgarts, Partner Sustainability Advisory på KPMG.

Emma Loven

Emma Loven, som rekryterades av KPMG i januari som partner och chef för KPMG:s rådgivningstjänster till hälso- och sjukvårdssektorn, blir från den 1 oktober ansvarig för KPMG:s samtliga tjänster till offentlig sektor (inkl. hälso- och sjukvården). Hon efterträder Stefan Lundström.

Loven har över 14 års erfarenhet från hälso- och sjukvårdsbranschen och har bland annat varit utvecklings- och it-direktör på Södersjukhuset i Stockholm. Utöver sin erfarenhet från hälso- och sjukvården har Loven även arbetat med fastighetsrelaterade projekt samt upphandlingsprojekt.

Daniel Broman

Daniel Broman lämnar CFO-jobbet på Vislandaföretaget Duroc Machine Tool för en motsvarande roll på Växjöbaserade livsmedelsbolaget Lohilo, vars aktie handlas på First North. Broman har tidigare bland annat varit revisor på EY  och haft ledande roller inom ekonomi på Region Kronoberg och Växjö Kommun.

Han efterträder Maria Falk Ekenstam som lämnar Lohilo.

Nathalie Liljegren

Nathalie Liljegren

Nathalie Liljegren, chef för affärsrådgivning på Ludvig & Co, med placering i Vimmerbyvaldes in i styrelsen för Srf Konsulterna vid kongressen 28 september.

En annan förändring i styrelsen är att Peter Boiardt (Talenom) ersätter Jeanette Isaksson som vice förbundsordförande. Annars sitter förbundsordförande Frans Blom och de andra i styrelsen kvar.

Madeleine Andersson

Madeleine Andersson har börjat på WeAudit i Göteborg. Hon har tidigare arbetat i över fyra år som revisor hos Moore Ranby AB.

Jonas Persson

Revideco får en ny delägare i Jonas Persson som sedan ett par år arbetar på byråns Skellefteåkontor.
”Jonas hjälper norrländska företag med digitalisering och internationella bolag med att hitta en trygg samarbetspartner inom redovisning, lön och rådgivning”, skriver Revideco på webbplatsen.
Jonas Persson rekryterades till Revideco 2020. Han har tidigare flera års erfarenhet från PwC och har även arbetat på Skellefteå AIK:s ekonomiavdelning.

Cecilia Thulin

Cecilia Thulin lämnar BDO i Stockholm efter fem år i tjänst, varav åtta månader som auktoriserad revisor. I stället axlar hon nu rollen som Ekonomichef på pantbanken Sefina Svensk Pantbelåning AB.

Daniel Persson

Daniel Persson har efter drygt sju år på EY i Stockholm valt att säga upp sin auktorisation som revisor. I stället ska han nu arbeta som Group Financial Controller på elektronikföretaget Sivers Semiconductors AB.

Ellen Högnäs

Ellen Högnäs lämnar revision för att ta sig an rollen som Business Controller på investmentbolaget Inventure, med bas i Helsingfors. Ellen Högnäs har tidigare arbetat på Deloitte i Helsingfors, men kommer senast från Deloitte i Göteborg där hon arbetade i nästan fyra år.

Emma Fjällvide

Emma Fjällvide lämnar revision att istället arbeta som Financial manager på W3 Energy i Umeå. Hon började sin revisionskarriär på Grant Thornton i januari 2009 där hon blev kvar i fem år. Därefter tjänstgjorde hon ett och ett halvt år som controller på Region Östergötland. Senast kommer hon från Gran Thornton i Umeå, där hon tjänstgjort i nästan 7 år.

Jacob Lind

Jacob Lind säger nu upp sin auktorisation efter dryg sex år på PwC i Norrköping. Istället ska han nu arbeta som Ekonomichef på merch-bolaget Voky i Linköping.

 

Johanna Fejne

Johanna Fejne säger upp sin auktorisation för att i stället ta sig an rollen som Head of Accounting på designbutiken Nordiska Galleriet i Stockholm. Hon lämnar EY i Stockholm efter åtta år i tjänst.

Marcus Nordgren

Marcus Nordgren lämnar EY och revisorsrollen för att arbeta som Head Of Accounting på Spiideo, ett bolag som arbetar med film och streaminglösningar för sportevenemang. Han började sin karriär på Mazars 2013 som redovisningsassistent, innan han senare övergick till EY i Malmö år 2017.

Tobias Andersson

Tobias Andersson väljer nu, efter åtta år på KPMG i Stockholm, att säga upp sin auktorisation. Han börjar nu i stället arbeta som Senior Group Internal Auditor på NCC i Stockholm

Karim Al-Asi

Efter sex år på PwC i Malmö säger nu Karim Al-Asi upp sin auktorisation. Istället ska han nu arbeta som Strategic Projects and M&A Controller på kemiindustriföretaget Perstorp, med bas i Malmö.

Mikael Borghede

Mikael Borghede lägger nu revisionen på hyllan och säger upp sin auktorisation för att i stället ta sig an rollen som Group Financial Controller på Stena i Göteborg. Senast kommer han från EY i Göteborg där han arbetade i 7 år.

Lova Liif

Lova Liif väljer att säga upp sin auktorisation som revisor. Hon kommer senast från EY i Stockholm där hon tjänstgjort sedan 2011. Hon ska nu i stället arbeta på byggföretaget JM som chef för koncernredovisning och finansiell kontroll, enligt Linkedin.

Tushar Amin

Efter knappt sex år i branschen säger Tushar Amin nu upp sin auktorisation. Han började sin revisionskarriär på PwC i Stockholm, för att senare börja arbeta på BDO i Stockholm. Tushar Amin tar sig nu an rollen som Business Unit Manager på Intertrust Group, med bas i Stockholm.

Johanna Gustafsson

WeAudit i Göteborg rekryterar auktoriserade revisorn Johanna Gustafsson. Hon kommer närmast från BDO i samma stad. WeAudit i Göteborg  vill växa, se tidigare artikel.

Isak Olofsson

WeAudit i Göteborg rekryterar auktoriserade revisorn Isak Olofsson. Han kommer närmast från Mazars i samma stad. WeAudit i Göteborg vill växa, se tidigare artikel.

 

Fredrik Hergart

Fredrik Hergart lämnar sin auktorisation som revisor bakom sig för att axla rollen som Accounting Manager på Klarna. Han har arbetat hela sin sjuåriga revisionskarriär på EY, bland annat i Malmö och i Stockholm. Han blev auktoriserad år 2019.

”It’s a wrap! Efter 7 år så har jag idag gjort min sista dag på EY. Jag kommer för alltid att se tillbaka på min tid på EY med stolthet, glädje och tacksamhet. Alla härliga kollegor och kunder som jag har fått möjlighet att träffa, alla fantastiska platserna jag har fått se och alla erfarenheter som jag har fått uppleva är ovärderliga!”, skriver Fredrik Hergart på Linkedin.

Lana Youssef

Lana Youssef är ny revisor på Certe Revison. Hon är nyutexaminerad och har läst vid Uppsala universitet.

Mikaela Labor

Mikaela Labor har börjat på Certe Revison som revisor. Hon är nyutexaminerad ekonom från Stockholms Universitet samt University of Leeds, Storbritannien. Mikaela Labor har även arbetat som ekonomiassistent.

 

Sofia Leffler Moberg

Hållbarhetsexperten Sofia Leffler Moberg är ny ESG-konsult på PwC i Stockholm. Hon har titeln Director, enligt Linkedin.
Hon har tidigare haft tunga hållbarhetsroller på bland annat PostNord och varit konsult på Hallvarsson & Halvarsson och ÅF. Leffler Moberg sitter även i SOS Barnbyars styrelse.

Jens Nielsen

Auktoriserade revisorn Jens Nielsen, specialiserad på IT-revision, ansluter till Riksrevisionen, enligt uppgifter hos RI. Han kommer närmast från BDO och har även arbetat på Mazars.

Malin Karlsson

Auktoriserade revisorn Malin Karlsson ansluter till Frejs Revisorer och det nya kontoret i Värnamo. Hon kommer från Deloitte. I september blev Värmamo-baserade Fälth Revision en del av Frejs Revisorer, som sedan tidigare har verksamhet i Göteborg och Smålandsstenar.

Gustav Svensson

Auktoriserade revisorn Gustav Svensson har nyligen anslutit till KPMG i Halmstad. Han kommer närmast från Grant Thornton i Göteborg.

“Efter ca 7 år är det dags för nya utmaningar med ny byrå, flytt hem till Halmstad, husbygge m.m.”, skriver Gustav Svensson på Linkedin.

Louise Ask Holmberg

Louise Ask Holmberg är ny assistant manager på Deloitte Risk Advisory. Hon har varit konsult och ansvarig för totalförsvar på 4C Strategies.

Daniel Agendor

Ekonomen Daniel Agendor har fått en ny titel på Corestone Group; Senior Accountant & Business Advisor. Det skriver han på Linkedin. Tidigare var han redovisningskonsult (Accountant) på samma byrå. Daniel Agendor och Corestone har även startat ett bytt bolag tillsammans; Corestone Advice Kommanditbolag. Det framgår av information hos Bolagsverket.

Corestone Group är en ekonomi och rådgivningsfirma i Göteborg som drivs av Erik Rydholm.

 

Magnus Götenfelt

Kommunikationsbyrån Thinc Jetty, vars aktie handlas på Spotlight, har utsett Magnus Götenfelt till ny finanschef. Han tar över efter Hans Jacobsson, som även varit styrelseordförande. Jacobsson ska nu enbart fokusera på sitt arbete som arbetande styrelseordförande, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Götenfelt har varit mångårig revisor och delägare på PwC som han lämnade 2020. Bland annat var han påskrivande revisor i Philip Morris Aktiebolag, Stampen och Dunross & Co.
Idag är Götenfelt rådgivare och styrelseproffs. Han sitter även i styrelsen för Tranpenad, där han är ordförande, och FS Dynamics.

Samir Sandberg

Samir Sandberg är ny ekonomichef i Gnesta kommun, skriver Södermanlands Nyheter. Han kommer närmast från PwC  i Stockholm där han arbetat som teamleader gentemot offentlig sektor med titeln Senior Manager.

Samir Sandberg tillträder mitt under valspurten.

”Vi vet ju inte hur det blir med koalitioner och tillsättning av nya politiker så det är en stökig höst. Men det är en utmaning och jätteroligt och jag måste anpassa mig till vad som händer efter valet”, säger Sandberg till tidningen.

Johan Ekdahl

Biltillverkaren Volvo Cars har utsett Johan Ekdahl till Chief Financial Officer, med start 1 september 2022. Han har varit tillförordnad CFO sedan juni i år då han efterträdde Björn Annwall, men är nu alltså ordinarie. Johan Ekdahl började på Volvo Cars 2015 och har sedan 2017 lett företagets globala redovisning och koncernrapportering.
”Hans bakgrund och erfarenhet kommer att vara avgörande i hans roll som CFO för att hjälpa oss att accelerera mot våra strategiska ambitioner och bli en helt elektrisk biltillverkare till 2030″, säger Volvo Cars vd Jim Rowan i ett pressmeddelande.
Innan Johan Ekdahl började på Volvo Cars arbetade han som auktoriserad revisor på EY. Han reviderade även på Arthur Andersen.

Stefan Wiklund

Stefan Wiklund är ny partner och chef över M&A-avdelningen på Grant Thornton, berättar byrån i ett pressmeddelande. Wiklund kommer närmast från EY och har i över 20 år arbetat med transaktionsrådgivning. Wiklund har varit M&A-rådgivare inom flera olika branscher, i synnerhet inom vård- och omsorg, medicinteknik och life sciences. På EY hade han titeln Director och på Grant Thornton blir han alltså partner.

”Grant Thornton är väl positionerade att bygga en stark M&A-verksamhet med sin konsekventa och starka profil bland entreprenörsföretag i small- till midcapsegmentet. Dessutom har Grant Thornton ett starkt varumärke inom healthcare-sektorn där bland annat den årliga marknadsrapporten över vård- och omsorgssektorn blivit en referens i branschen. Min ambition är att bidra med stor erfarenhet av internationella affärer och hur man kan dra ytterligare fördelar av kompetens inom olika sektorfokus”, säger Stefan Wiklund.

Hittills har Mats Öberg på kontoret i Sundsvall varit M&A-ansvarig partner på Grant Thornton. Han fortsätter som chef för hela affärsområdet Advisory.

Karitha Ericson

Peter Bodin, som leder Grant Thornton International, rekryterar Karitha Ericson, som är COO och vice vd för den svenska medlemsbyrån. Ericson kommer att ingå i ledningsgruppen och på global nivå ansvara för nätverkets gränssnitt mot medlemsländerna (Network Capabililties Team), People & Culture samt strategisk hållbarhet.

”Jag är väldigt glad över att Karitha har tackat ja till den här rollen. Hon kommer leda funktionen som är vårt gränssnitt mot medlemsföretagen runt om i världen. Dessutom kommer hon också ansvara för People & Culture och hållbarhet inom nätverket. Detta är en komplex verksamhet som kräver starka operativa, kommersiella och tvärkulturella ledaregenskaper”, säger Peter Bodin, CEO Grant Thornton International.

Karitha Ericson började på Grant Thornton 2012, då som HR-chef. Sedan 2017 har hon varit COO och vice vd. Nu får hon London som arbetsplats.

”Det ska bli både spännande och utmanande att ta mig an den här nya uppgiften. Kunderna vill växa, och precis som oss själva vill de att det ska ske på ett hållbart och långsiktigt sätt. Detta har vi utvecklat och drivit under många år i den svenska firman och de erfarenheterna och lärdomarna tar jag nu med mig för att skynda på omställningen i hela nätverket”, säger Karitha Ericson.
I samband med att Karitha går över till Grant Thornton International lämnar hon den svenska ledningsgruppen. Hon behåller sitt styrelseuppdrag i börsbolaget Nordnet, som hon haft sedan 2019.

PerÅke Brunström

PerÅke Brunström, Certifierad kommunal revisor på EY i Skellefteå, tilldelas priset Årets kommunalekonom, skriver tidningen Kommunal Ekonomi som även har Brunström som omslagspojke.

Det är Kommunalekonomernas förening (KEF) som prisar hans “praktiska lösningar på komplicerade problem”.
I KEF-juryns motivering står bland annat att PerÅke Brunström “lyckas med att värna om de så viktiga redovisningsprinciperna samtidigt som han alltid har kommun- och regionsektorns bästa för ögonen”.

Till Dagens Samhälle säger vinnaren att han tror att han får priset ”för att jag är en revisor som siktar lite högre än till att det bara ska vara rätt”.
Utmärkelsen Årets kommunalekonom delas ut årligen i samband med KEF:s föreningsmöte. Priset är ett stipendium på 20 000 kronor.

Erik Rydstad

KPMG rekryterar Erik Rydstad till teamet för rådgivning till hälso- och sjukvården och offentlig sektor . Han har över 10 års erfarenhet som PR- och managementkonsult.
Erik Rydstad har de senaste åren arbetat på medtechbolaget Doctrin som försäljningschef.
“På Doctrin fick jag vara med från idé till implementering av digitala verktyg till vården. Hela tiden med sjukvårdens utmaningar och möjligheter i blickfång… Jag tar med mig en gedigen erfarenhet av hur man säljer, köper in och implementerar ny digital teknik”, säger Rydstad i ett pressmeddelande.

“Genom rekryteringen av Erik får vi in rykande färsk erfarenhet av digitaliseringsarbetet inom alla led i sjukvården, från ledningsnivå hela vägen till det patientnära arbetet. Han kan med sin erfarenhet bistå med expertkunskap både i hur man levererar i stora komplexa projekt och vad som är viktigt för att skapa värde för alla parter i det vårddigitala gränslandet där snabbväxande nya teknikbolag med nytänkande affärsmodeller möter en stor och komplex sjukvårdssektor”, säger Emma Loven, Head of Healthcare, KPMG Sverige.

Johanna Westin

KPMG har anställt Johanna Westin som ny press- och PR-ansvarig i Sverige. Hon har tidigare haft motsvarande roller inom nordiska koncernen Enento Group, där UC och Allabolag ingår.

“Vi är mycket glada att förstärka vårt marknadsteam med Johanna i rollen som press- och PR-ansvarig. Vi är i en spännande fas med stora kommunikationsmöjligheter och med hjälp av Johannas breda bakgrund inom press och PR ser vi fram emot att kunna växla upp den externa kommunikationen ytterligare”, säger Tina Zetterlund, partner och Head of Clients & Markets på KPMG i Sverige.

KPMG:s tidigare pressansvarige Laura Manninen har fått en annan roll inom byrån. Under sommaren har KPMG i Sverige även förstärkt teamet med Anneli Riddle som ny internkommunikationsansvarig. Hon kommer närmast från Epiroc, en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder.

Anton Åkerman

Anton Åkerman är det senaste tillskottet vid Srf konsulternas marknadsavdelning. Han har tidigare arbetat med frågesportsappen Primetime. Åkerman är placerad i Stockholm och kommer att jobba med event, kampanjer och texter med marknadsföringssyfte, skriver tidningen Konsulten.

Eddi Kopare Strand

Ida Johansson och Eddi Kopare Strand, som driver redovisningsbyrån SBS Redovisning AB, har nyligen flyttat verksamheten från Umeå till Vadstena.

”Det var när vi skulle få barn som vi började leta efter ett nytt permanent boende i södra Sverige, för det är där de flesta av våra familjer och vänner bor”, säger Eddi Kopare Strand till Motala & Vadstena Tidning.

Paret har nyligen köpt en stor villa och driver sin verksamhet hemifrån. SBS Redovisning AB omsatte 1,4 Mkr i fjol.

Jone Sølvik

Jone Sølvik får rollen som Head of Innovation på KPMG. Han ingår i ett team som drivs av Ulf Borgcrantz, Chief Digital Officer, CDO.
Enligt ett pressmeddelande innebär utnämningen att KPMG ”ökar takten och förstärker enheten som driver på den digitala agendan”. Sølvik ska arbeta både för kunder och med interna projekt.

Jone Sølvik rekryterades till KPMG i fjol som partner och Head of Enterprise Managed Services. Hans uppdrag var att utveckla en ny kundplattform för SME-kunder. Han rapporterade då till Jenny Barksjö-Forslund, Private Enterprise Leader.

Karin Westerlund

Karin Westerlund. Foto Mazars.

Karin Westerlund blir ny vd för Mazars i Sverige den 1 september 2022. Hon Karin tar över efter Mikael Fredstrand, som haft vd-rollen sedan hösten 2020. Fredstrand kvarstår som auktoriserad revisor och delägare. Westerlund är partner, auktoriserad revisor och har arbetat på Mazars i över 20 år.

”Under de senaste tio åren har jag, som kontorschef för vårt kontor i Stockholm, jobbat mycket med personalfrågor. Jag tycker det är otroligt viktigt att alla känner sig delaktiga – det är tillsammans som vi skapar framgång, kan ge personligt engagemang och leverera hög kvalitet. Den viktigaste frågan för mig framåt är att vi ska bli en ännu bättre arbetsplats”, säger Karin Westerlund i ett pressmeddelande.

Anders Bergman, styrelseordförande i Mazars, kommenterar vd-skiftet:

”Redan när Mikael Fredstrand tillträdde som vd gjorde han klart att han hade för avsikt att lämna posten senast den 31 augusti 2022. Tidpunkten för det har nu infallit och vi tackar Mikael för hans tid som VD och välkomnar Karin Westerlund. Karin känner vår verksamhet mycket väl efter att ha varit verksam inom Mazars under många år, bland annat som kontorschef i Stockholm, som ledamot i Mazars styrelse och under det senaste året även som ansvarig för kontoren (COO).”

Under Mikael Fredstrands tid som vd har Mazars bland annat bestämt sig för att sälja redovisningsdelen till finländska Talenom, se tidigare artikel.
Han har även initierat en offensiv för att Mazars ska få fler revisionsuppdrag på smålistor som Spotlight, NGM Nordic och First North, se tidigare intervju.

Michael Sant’Orp

Sedan slutet av maj är Michael Sant’Orp ny kontorschef på ekonomibyrån Ödklint Konsult. Han efterträder grundaren av byrån Jonas Ödklint, som är kvar som senior rådgivare. Ödklint har kontor i Huddinge i södra Stockholm och förvärvades nyligen av Ludvig & Co. Michael Sant’Orp kommer närmast från en tjänst som ekonomichef på ICA MAXI Nacka, en av Sveriges största matbutiker

”Skälen till att jag sökte mig till Ödklint är många; Dels har jag tidigare drivit en redovisningsbyrå och jag saknade känslan att få vara delaktig i många små och medelstora bolags utveckling. Att få träffa och stötta entreprenörer i deras företagande. Dels älskar jag tekniska lösningar”, säger Michael Sant’Orp i en kommentar.

Ödklint Konsult har 12 medarbetare och växer.

Malin Svanberg

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén rekryterar marknadsföringsexperten Malin Svanberg som CCO, Chief Commercial Officer. Svanberg kommer närmast från jobbet som Country Manager på Wolters Kluwer som hon haft sedan början av 2021. Innan dess var hon företagets försäljningschef under många år.

Björn Lundén köpte nyligen det nederländska affärssystemet King Software av en fond som tillhör Björn Lundéns egen huvudägare Main Capital, se tidigare artikel. Enligt ett pressmeddelande är rekryteringen av Malin Svanberg ”en viktig pusselbit i den nya, internationella organisation som nu tar form”.

”De som känner mig vet att jag gillar förändringar och triggas av utmaningar. Jag ser fram emot att vara med i en ny fas, kunna göra skillnad och bidra med min erfarenhet från redovisningsbranschen. Och inte minst att ta upp kampen med Fortnox”, säger Malin Svanberg i en kommentar.

”Med sin erfarenhet och sitt driv kan Malin bidra till att vi får maximal utväxling på våra genomförda och framtida förvärv”, säger Björn Lundéns vd Ulf Bokelund Svensson.

 

Gunilla Norman

Efter nästan 14 år som revisor säger Gunilla Norman nu upp sin auktorisation. Hon har jobbat på PwC i Stockholm sedan 2008, och går i stället över till Aspia som finansiell redovisningskonsult. Flera personer från Aspia har hälsat henne välkommen på Linkedin, bland annat delägaren Thomas Borg.

Åsa Dammert

Åsa Dammert har utsetts till ny Chief HR Officer på Aspia. Hon tillträder tjänsten den 13 juni 2022 och kommer att ingå i koncernledningen. Hon har över efter marknadschefen Pia Törnqvist som även axlat HR-ansvaret sedan sommaren 2020. Dammert kommer närmast från Scandic Hotels där hon haft motsvarande roll. Innan dess har hon haft chefsroller inom HR på Santander Consumer Bank och Connecta Group. Dammert har även arbetat som managementkonsult på Capgemini och EY.

”Som Sveriges ledande affärspartner är det avgörande att vi är en attraktiv arbetsgivare som attraherar de bästa talangerna och att Aspia är en arbetsplats där människor kan utvecklas och har den bästa tiden i sin karriär. I Åsa får vi en trygg och erfaren ledare med starkt affärsdriv och vana att driva förändring”, säger Aspias vd Ola Gunnarsson i ett pressmeddelande.

Katarina Klingspor

Katarina Klingspor, tidigare vd för LRF Konsult (idag Ludvig & Co) och ordförande i branschföreningen Srf konsulterna, har tagit över som ordförande i Premium Svensk Lax, som vill bygga en omfattande fiskodling i Säffle. Nu söker Klingspor över två miljarder kronor till en anläggning som ska kunna producera 10 000 ton lax vilket motsvarar 20 procent av den svenska årliga laxkonsumtionen.

”Detta är den första storskaliga satsningen på odling av lax i Sverige, som stöper om mat-Sverige. Det är mycket glädjande att vi redan 2025 kommer kunna servera en välsmakande och landodlad lax från Säffle, och till 2026 ska vi vara uppe i full produktion”, säger Katarina Klingspor i ett pressmeddelande.

Under varumärket RE:OCEAN vill Premium Svensk Lax ta in cirka 2,3 miljarder kronor, varav en miljard i eget kapital, vilket krävs för att bygga anläggningen. Om de lyckas blir det en av de största livsmedelssatsningarna i Sverige. Projektet stöds av Axfood, Coop och ICA.

Arkitektskiss över fiskodlingen. Foto: RE:OCEAN

Texten är uppdaterad. I en tidigare version stod att Klingspor fortfarande sitter i Srf:s styrelse, rätt är att hon sitter i Ludvig & Co:s styrelse.

Peter Ågren

Ex-revisorn Peter Ågren blir ny CFO för Empir Group i Malmö, enligt ett pressmeddelande. Nuvarande CFO Torbjörn Nilsson och bolaget har ”gemensamt kommit överens om att Torbjörn Nilsson ska lämna Empir Group”. Nilsson kommer dock att kvarstå som CFO till och med den 30 juni 2022 och Peter Ågren tillträder tjänsten som CFO den 1 juli 2022.
Peter Ågren är konsult och styrelseledamot i bland annat Xavi Solutionnode AB (publ) och Nodebis Applications AB (publ). Han har tidigare varit auktoriserad revisor på EY och har sedan 1998 arbetat i olika positioner inom ekonomi med inriktning på redovisning och M&A.

”I och med renodlingen till ett fokuserat moderbolag finns det inte längre behov av en fulltids VD eller CFO, varför vi enats om att avsluta Torbjörns anställning per den sista juni 2022. Torbjörn är en mycket professionell och kompetent börs-CFO som verkat i koncernen i över 14 år och överlevt inte mindre än tre olika koncernchefer. Jag lämnar gärna både professionella som personliga referenser för den som skulle vilja veta mer”, skriver vd Lars Save i ett pressmeddelande.

Empir Group AB är en koncern bestående av ett antal självständiga bolag som alla bedriver verksamhet inom IT. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Small Cap.

Karin Lindberg

Karin Lindberg är ny i styrelsen för affärssystemet 24SevenOffice, enligt kommunikén från stämman. Hon är Head of People & Organisation på Karo Pharma Group. Tidigare har hon arbetat på Quadient, bland annat som global HR Business Process Director.

Staffan Herbst

Staffan Herbst är ny i styrelsen för affärssystemet 24SevenOffice, enligt kommunikén från stämman.
Herbst är CFO för teknikbolaget SPENN Technology. Han har bakgrund inom bank, bland annat från UBS och Credit Suisse. Madeleine Lindblom and Henrik Vilselius har lämnat styrelsen.

Johan Aspnäs

Johan Aspnäs tillträder som Head of Sales på Aspia den 23 maj. Han kommer i sin roll att ansvara för säljorganisationen som består av ca 20 personer i Stockholm, Göteborg och Malmö. Aspnäs kommer senast från rollen som Sales Director på finansbolaget Intrum och har även arbetat på Postnord och Bisnode.
Han rapporterar till Hampus Boström, Chief Sales Officer, CSO, på Aspia.

Niclas Borenstein

Niclas Borenstein, ansvarig för Aspias säljteam i Göteborg, tillträder som Head of Sales Excellence den 1 juni. Han får en roll med fokus på affärs- och processutveckling inom försäljning och med ansvar att driva ”flera av Aspias övergripande tillväxtinitiativ”, enligt ett pressmeddelande. Borenstein har tidigare arbetat med sälj- och affärsutveckling inom exempelvis SJR.
Han rapporterar till Hampus Boström, Chief Sales Officer, CSO, på Aspia.

Enrique Patrickson

Streamingbolaget NENT Group har utsett Enrique Patrickson till ny Chief Financial Officer (CFO). Han blir medlem i koncernledningen, rapporterar direkt till koncernchefen Anders Jensen och kommer att vara placerad i Stockholm.

Patrickson kommer att leda bolagets finansfunktion samt strategi- och M&A-team. Åsa Regen Jansson, idag tillförordnad CFO, kommer att återgå till sin tidigare position som SVP Group Business Control & Commercial Finance, enligt ett pressmeddelande. Enrique Patrickson inledde sin karriär inom Corporate Finance på PwC. Han är idag ansvarig för of Sales, Asia-Pacific & Middle East and Africa, på Electrolux och baserad i Singapore. Han tillbringade nio år på ASSA ABLOY.
NENT Group är noterat på Nasdaq Stockholm och håller på att byta namn till Viaplay Group.

Sophie Nachemson-Ekwall

Sophie Nachemson-Ekwall, författare och forskare inom bolagsstyrning och hållbarhet, knyts till PwC i Sverige. I ett inlägg på Linkedin skriver Nachemson-Ekwall att hon ska arbeta 50 procent som rådgivare inom på PwC inom ramen för hållbarhetserbjudandet The New Equation. Resterande tid lägger hon på sin forskning vid Center for Sustainability Research på Handelshögskolan i Stockholm.

Sophie Nachemson-Ekwall arbetade i många år som journalist på bland annat Dagens Industri. År 2004 skrev hon och Bengt Carlsson boken “Guldregn – Sagan om Skandia”. Hon har även skrivit en bok om Old Mutuals bud på Skandia samt en avhandling om fientliga bud på Stockholmsbörsen.

Alexander Jancke

Alexander Jancke lämnar revisionen bakom sig för att ta sig an nya utmaningar. Nästa stopp för Alexander Jancke är mjukvaruutvecklaren Griffeye, med bas i Göteborg, där han axlar rollen som CFO. Han började sin revisionskarriär på Grant Thornton i Göteborg i januari 2016, för att i juli 2017 gå över till KPMG.

”Jag har haft en fantastisk tid bakom mig men ser nu fram emot nya utmaningar som CFO på Griffeye”, skriver han på Linkedin.

Arvin Yousefi

Efter drygt sex år som revisor väljer Arvin Yousefi att säga upp sin auktorisation. Han har sedan januari 2016 tjänstgjort på PwC i Stockholm, och har varit auktoriserad sedan 2020, enligt Linkedin.

Det senaste året har hans fokusområde varit Capital Markets. Nästa steg för Arvin Yousefi är att axla rollen som Business Controller på Northvolt, ett bolag som gör batterier till elbilar.

”Excited to join Northvolt and the journey towards a greener future!”, skriver han på Linkedin.

Emma Durling

Emma Durling väljer att säga upp sin auktorisation efter nästan åtta år på EY i Stockholm. Hon har varit auktoriserad sedan 2019 och har senast arbetat inom området Forensic & Integrity Services. Emma Durling blir nu Internal Control Manager på Husqvarna Group, med bas i Stockholm.

Josef Daoud

Efter nästan åtta år på EY väljer nu Josef Daoud att säga upp sin auktorisation som revisor. Josef Daoud är nu ny CFO på industrimaskinbolaget Stenbergs med bas i Malmö. Han började sin tid på EY i Malmö 2014 och har sedan 2017 verkat på EY i Jönköping, enligt Linkedin.

Josef Daoud har även varit krönikör i tidningen Balans.

Philip Angenfelt

Philip Angenfelt väljer att säga upp sin auktorisation som revisor efter drygt sex år på PwC. Huvudsakligen har han varit verksam i Norrköping. Philip Angenfelt arbetar nu som Regional Finance Manager på hälsovårdsföretaget Falck Healthcare.

Jens Nielsen

Efter nästan 10 år på Mazars lämnar auktoriserade revisorn Jens Nielsen byrån för att i stället gå till BDO i Stockholm. Detta framgår av uppgifter från Revisorsinspektionen.

”I’m excited to announce that I will be joining BDO as Manager IT Audit”, skriver han på Linkedin.

Lena Lidman

Fastighetsrådgivaren ABG Fastena har anställt Lena Lidman i rollen som Associate inom avdelningen för Investment Management, skriver Fastighetsvärlden.
Lidman kommer närmast från PwC där hon jobbat i tre år med finansiell transaktionsrådgivning. Hon har en civilingenjörsexamen från Lunds Tekniska Högskola.