Joakim Söderström

Ludvig & Co har rekryterat Joakim Söderström som ny försäljningschef. Han kommer närmast från Grant Thornton, där han under sju år arbetat i ledande roller inom försäljning. Han har tidigare även haft liknande roller på PwC.

“Joakim har förutom gedigen kompetens inom säljkultur även specialistkompetens inom redovisning och strategi”, skriver Ludvig & Co i ett pressmeddelande.

Frida Rydin

Svalner Atlas Group, skattebyrån med verksamheter i Sverige, Finland och Nederländerna, har rekryterat Frida Rydin till rollen som Group Chief Operating Officer.
Rydin kommer senast från posten som vice VD på Advokatfirman Delphi. Hon är utbildad jurist och har även tidigare erfarenhet från både fastighets- och fondbranschen.

Rydin tillträdde sin tjänst den 21 maj och kommer fokusera på bolagets utveckling och integration mellan länderna.

Mark Shaw

Brittiska BDO har valt Mark Shaw, chef för Business Restructuring, att efterträda nuvarande vd:n Paul Eagland i oktober. Enligt Finacial Times är valet av Mark Shaw oväntat. Shaw har inte tidigare suttit i BDO:s ledning och revisionschefen Scott Knight sågs allmänt som favorit att efterträda Eagland. En partner uppger till Finacial Times att Mark Shaw i sin kandidatur förordat en ”kontrollerad tillväxt” och att han stått upp för byråns “arv och partnerskapsmodell”. Det tolkas av tidningen som en signal att Shaw är avvaktande till att ta in riskkapital till byrån, vilket blivit vanligare i framför allt USA. BDO US ingick nyligen en överenskommelse om att låna 1,3 miljarder dollar av private equity-gruppen Apollo.
BDO är för Storbritanniens femte största revisionsbyrå och under Paul Eagland ledning har byrån mer än fördubblat sin storlek. Antalet partners ökade från 244 till 441, medan den totala personalstyrkan växte från cirka 3 000 till 7 500.

Peter Boiardt

Peter Boiardt, vice ordförande för Srf konsulterna, “rundar nu av” sin tid på redovisningskoncernen Talenom, efter drygt 3 år. Han grundade och drev länge Progredo, en redovisningsbyrå i Östersund som såldes till Talenom i april 2021. Boiardt fortsatte därefter inom Talenom med utveckling av affärsrådgivning för redovisning- och lönekonsulter, samt med att öka “affärstänket” på kontoren. Sista året har han varit CFO för svenska delen av Talenom.

“Från hösten kommer jag att jobba med utveckling av redovisningsbyråer, stötta konsulter att bli mer rådgivande samt att vara rådgivare till företagare i hela Sverige”, skriver Boiardt på Linkedin. Han arbetar numera inom det egna konsultbolaget ZESTA.

Mariette Persson

Jönköpingsbyrån DA Revision, med Didric Andersson i spetsen, har anställt Mariette Persson, auktoriserad redovisningskonsult. I och med detta breddar DA Revision sitt tjänsteutbud och blir en kombibyrå som kan ta sig an löpande redovisningsuppdrag.

Hans Bredberg

Hans Bredberg, en av grundarna till Finnhammars Revisionsbyrå i norra Stockholm, lämnar revisorsyrket efter över 40 år. Enligt ett inlägg på Linkedin går han mot pension, även om han kommer han att vara kvar på byrån som rådgivare. Bredberg har varit en av personerna bakom boken ”En berättelse om Finnhammars” som tagits fram i samband med byråns 40-årsjubileum.

Helena Mueller

Hållbarhetsexperten Helena Mueller är ny chef för hållbarhetsrådgivning på Grant Thornton, med titeln Director. Hon har för flera år sedan haft motsvarande roll på KPMG, och även arbetat med hållbarhet på bland annat teknikkonsulten AFRY.

 

Mattias Olofsson

Auktoriserade revisorn Mattias Olofsson går in som delägare på Göteborgs Revision. Han kommer närmast från EY i samma stad och har även arbetat på PwC.

Pelle Lindblad

Auktoriserade revisorn Pelle Lindblad rekryteras som ny partner till Östersundsbyrån Edlund & Partners. Lindblad har arbetat på Deloitte och Grant Thornton i mer än 20 års samt i närmare 10 år drivit egen revisionsbyrå. Edlund & Partners grundare Jens Edlund kallar rekryteringen “strategiskt viktig”.

“Pelles ankomst till Edlund & Partners-familjen medför bl a att vi förstärker oss med fler klienter och ytterligare spetskompetens inom revision och rådgivning”, skriver han.

Lindblad börjar hos Edlund den 1:a maj. Edlund & Partners är en kombibyrå med 50 st anställda med en omsättning över 50 Mkr.

Marie Andersson

Den erfarna revisorn Marie Andersson arbetar på WeAudit i Eskilstuna sedan mitten av april. Andersson kommer närmast från PwC, där hon arbetade i 19 år. Hon har även jobbat på KPMG. Marie Andersson är inriktad på revision av små och medelstora ägarledda bolag.

Dan Brännström

På medlemsorganisationen Aktiespararnas kongressen nyligen valdes Revisionsvärldens ordförande Dan Brännström till ny ledamot i styrelsen. Brännström ledde länge branschorganisationen FAR och arbetar idag som rådgivare och styrelseproffs.

Marco Amitrano

Marco Amitrano blir ny chef för PwC Storbritannien och Mellanöstern efter avgående Kevin Ellis. Amitrano tillträder den 1 juli 2024 och har ett förordnande på fyra år.
Marco Amitrano kommer att leda en verksamhet som genererar 5,8 miljarder pund i intäkter årligen och har cirka 25 000 personer medarbetare i Storbritannien. Han är även ansvarig för PwC:s verksamhet i Mellanöstern som omsätter 1,6 miljarder pund och har över 10 000 anställda. Hani Ashkar fortsätter som Senior Partner för Mellanöstern.

Marco Amitrano är för närvarande Head of Clients and Markets på PwC UK. Han har varit delägare på byrån sedan 2005, i styrelsen sedan 2016, och haft flera roller inom PwC-nätverket, inklusive konsultchef för EMEA och global chef för Risk Assurance Services.
Marco Amitrano föddes i Italien men har vuxit upp i Storbritannien.

Jessika Valmin Eckert

Jessika Valmin Eckert har rekryterats till tjänsten som chefsjurist på FAR. Hon kommer närmast från EY, där hon haft en tjänst som bolagsjurist och dataskyddsombud. Valmin Eckert har bakgrund som advokat och har även arbetat på Revisorsnämnden (nuvarande Revisorsinspektionen). Hon är sedan flera år aktiv i FAR specialistgrupp Etik. Jessika Valmin Eckert kommer att ingå i FAR:s ledningsgrupp. Hon tillträder den 12 augusti och efterträder Maria Lantz som fått en tjänst på If försäkringar.

Stephan Révay

M&A-rådgivaren Stephan Révay är ny styrelseordförande för PwC Sverige. Företrädaren Peter Nyllinge lämnade enligt Bolagsverket styrelsen redan den 5 april, varefter Eva Carlsvi var ordförande i några veckor fram till en ordinarie partnerstämma i fredags. Inga andra förändringar gjordes i styrelsen, som krymper från 11 till 10 ledamöter, plus representanter för fackföreningar. Stephan Révay är den första icke-revisor som leder PwC:s styrelse. Närmast före Nyllinge leddes PwC-styrelserna av Peter Clemedtson, Göran Tidström och Bertil Edlund.

Stephan Révay har under sin karriär inom PwC främst arbetat med due diligence, M&A och företagsvärderingar. Han har suttit i styrelsen sedan år 2020. I ett pressmeddelande skriver PwC att Stephan Révay haft många uppdrag av internationell karaktär och att han länge fokuserat på Private Equity-marknaden. Han är kundansvarig för några av PwC:s största uppdragsgivare och även ‘Private Equity Leader’ för den svenska firman.
Revisionsvärlden söker PwC.

Philip Svärd

Tidigare BDO-revisorn Philip Svärd blir vd på Luca Göteborg, Göteborgskontoret för nystartade byrån Luca. Luca är en rådgivningstung ekonomibyrå som säger sig erbjuda “skräddarsydda finansiella strategier och proaktiv rådgivning”. I Stockholm drivs Luca av entreprenören Simon Hoof.

Patrik Anderbro

Patrik Anderbro, tidigare vd på KPMG, går in i styrelsen för bemanningstjänsten Catch Me, och går även in som investerare i bolaget.

“Med Patriks breda erfarenhet har vi säkrat kompetensen internt för att kunna bygga en stabil ekonomisk grund inför Catch Me´s fortsatta expansion”, säger Poyan Sandnell, grundare och vd för Catch Me.

Catch Me lanserade vid årsskiftet en digital tjänst med fokus på extrajobb och har tagit steget fullt ut med automatiserad matchning. Till företagen marknadsför bolaget en “unik matchning som enbart grundar sig på relevant kompetens”. Patrik Anderbro valdes in i styrelsen vid årsstämman i mars 2024. Han ersätter Malin Engström.

Richard Jeppsson

Richard Jeppsson är ny partner på Svalner Skatt & Transaktion. Jeppsson som kom till Svalner 2019 och är en del av Svalners Transaction Services team med specialisering inom finansiell due diligence. Svalners verksamhet inom Transaction Services inleddes hösten 2019 och har sedan dess vuxit till 25 medarbetare.
“Vi har under de år jag arbetat på Svalner byggt ett starkt team inom finansiell due diligence och värdering som idag levererar transaktionsrådgivning av högsta kvalitet. En framgångsfaktor har varit vår förmåga att förstå klienternas behov och anpassa rådgivningen därefter. Jag är mycket glad över att fortsätta utveckla det här affärsområdet som Partner”, säger Richard Jeppsson i ett pressmeddelande.

Samtidigt som Richard Jeppsson tas även Gustav Åberg in som delägare.

Svalner är Nordens största oberoende byrå inom skatt- och finansiell transaktionsrådgivning med cirka 130 medarbetare i Stockholm och Göteborg.

Gustav Åberg

Gustav Åberg är ny partner på den oberoende skattebyrån Svalner.  Han ansvarar för Svalners verksamhet mot entreprenörer och ägarledda bolag och rekryterades från Grant Thornton år 2022.
“Under förra året gjordes fler strategiska rekryteringar till teamet och vi är nu bemannade för att kunna växa och ta ytterligare marknadsandelar”, säger Gustav Åberg i ett pressmeddelande.

Svalner är Nordens största oberoende byrå inom skatt- och finansiell transaktionsrådgivning med cirka 130 medarbetare i Stockholm och Göteborg.

Peder Albert

Ludvig & Co:s tidigare it-chef Peder Albert har rekryterats som CPO (produktchef) till Lesslie, som utvecklat en tjänst för utlandsbetalningar.
Peder Albert tar även plats i fintechbolagets styrelse. Peder Albert var strategikonsult på BCG innan han grundade Bokoredo, en snabbväxande redovisningsbyrå i Stockholm som bland var pionjär när det gäller bland annat strömlinjeformade processer och offshoring till Indien. Bokoredo förvärvades 2018 av Ludvig & Co, där Peder Albert var bland annat Head of Strategy and IT och satt i koncernledningen.

“Efter att ha drivit en redovisningsbyrå i över ett decennium har jag sett ett outnyttjat behov av effektiva finanstjänster hos små och medelstora företag. Våra större banker har ofta glömt bort detta segment. Min ambition är att genom Lesslie förändra spelplanen och sätta en ny digital standard för hur finansiella tjänster kostnadseffektivt erbjuds till SME-marknaden” säger Peder Albert i ett pressmeddelande.

Lesslie gjorde nyligen en nyemission i vilken bolaget fick in 18 nya miljoner som ska användas till produktutveckling och marknadsföring av sin tjänst, Lesslie PAY.

Marie Sterner Henriksson

RSM Stockholm rekryterar Marie Sterner Henriksson som ny “Head of People & Culture”. Hon kommer närmast från en liknande roll på Arlandastad Group, och har tidigare arbetat med HR på EY.

Mimmi Lindgren

Den auktoriserade revisorn Mimmi Lingren går till Skellefteåbaserade revisionsbyrån Bright Norr AB. Därmed lämnar hon tjänsten som senior manager och revisor på KMPG i Skellefteå efter tio år.

Gisela Gribe

Efter nästan 25 år som revisor och partner på Brandstams Revisionsbyrå AB startar Gisela Gribe den egna byrån GRG Revision AB i Huddinge. GRG Revision AB är en ny redovisning- och revisionsbyrå som registrerades i november ifjol.

Elie Aboujaoude

Elie Aboujaoude blir ny revisor och delägare på EH Revision, en Stockholmsbyrå som drivs av Halit Akan. Elie Aboujaoud har länge arbetat på PwC Sverige men kommer närmast från E-A Ekonomi AB.

Elias Ed

Säljaren Elias Ed ansluter till Slipp under mars månad. Han kommer närmast från det börsnoterade bolaget Byggfakta där han haft en liknande roll.

“Det känns riktigt bra att knyta till oss Elias och öka vår säljkraft, vi ser en ökad efterfrågan av våra tjänster och vi vill fortsätta driva digitaliserandet tillsammans med våra franchisetagare och kunder”,  säger Joakim Flodin Goude, head of sales på Slipp Redovisning.

 

Sara Mattsson Burell

Sara Mattsson Burell blir ny ekonomichef på Gamla Byn, det kommunala fastighetsbolaget i Avesta kommun. Hon kommer närmast från motsvarande position på AB Hedemorabostäder. Sara Mattsson Burell har tidigare varit ansvarig för PwC:s redovisningsavdelning i Falun/Borlänge, idag Aspia.

Jörgen Borgström

Jörgen Borgström slutar som vd för Snapphanebygdens sparbank för att bli konsult på Ludvig & Co:s kontor i Malmö.

“Det är dags för något nytt, nästa fas i livet”, säger Jörgen Borgström till Norra Skåne.

Han har varit vd på banken i Bjärnum sedan 2015 och tidigare drivit “Rörbäckens trädgård”, en plantskola och trädgårdsbutik som ligger mellan Viby och Rinkaby nära Kristianstad.

Borgströms sista arbetsdag på banken blir den nionde augusti om man inte kan hitta en ny vd snabbare än så.

Carolin Blomberg

Carolin Blomberg började den 1 februari hos Revisorsinspektionen som revisionsdirektör. Hon kommer närmast från Jönköpings universitet och Länsförsäkringar Skaraborg. I Jönköping undervisade hon i redovisning och revision och på Länsförsäkringar arbetade hon på ekonomifunktionen. Hon har tidigare varit licensierad revisor i finansiella företag med ett fokus på försäkringsföretag.

 

Anders Rabb

Anders Rabb började den 1 februari hos Revisorsinspektionen som revisionsdirektör. Han kommer närmast från en tjänst som ekonomichef för den kommunala fastighetskoncernen i Avesta. Han har tidigare varit certifierad kommunal revisor och arbetat med revision bland annat av kommuner, regioner och kommunala bolag.

Eva Melzig

Eva Melzig började den 1 februari hos Revisorsinspektionen som revisionsdirektör. Melzig har tidigare varit delägare på KPMG där hon primärt arbetade med större internationella koncerner och noterade företag. Hon har arbetat med den interna kvalitetskontrollen och även tidigare varit ersättare i Revisorsinspektionens tillsynsnämnd för revisorer.

Linnéa Carlsson

Linnéa Carlsson

Linnéa Carlsson började som revisor hos Frejs Revisorer AB i december förra året. Mellan 2018 till 2023 arbetade hon som revisor på WeAudit och hann även med en kort sväng till Skatteverket under 2023 innan hon började hos Frejs.

Rikard Sahle

Rikard Sahle

Rikard Sahle är det senaste tillskottet på Frejs Revisorer AB. Han är auktoriserad revisor och började på byrån i februari i år. Senast kommer Rikard Sahle från KPMG AB där han arbetade i två och ett halvt år. Tidigare arbetade han på Moore Ranby AB i 15 år.

Sandra Appeltofft

Sandra Appeltofft

Efter sex år på Gothia Revision AB har Sandra Appeltofft bytt arbetsplats. I januari i år började hon som revisor på Frejs Revisorer AB.

Pontus Dirtoft

Pontus Dirtoft

Deloitte har rekryterat Pontus Dirtoft. Närmast kommer Pontus Dirtoft från PwC där han har arbetat med hälso- och sjukvårdens olika delar i offentlig sektor. På Deloitte hoppas Pontus Dirtoft att kunna bidra som expert på hur sjukvården ska arbeta med data.

I somras rekryterade Deloitte även Fredrik Öhrn, tidigare innovationsledare på Karolinska institutet.

Tuva Palm

Den snabbt växande redovisningskoncernen Freedom Group har rekryterat Tuva Palm som ny CPO/ CTO (produktchef/teknisk chef). Tuva Palm är ett välkänt namn inom fintech och har över 20 års erfarenhet av produkt- och systemutveckling på bland annat Klarna och Nordnet. Hon har även erfarenhet av redovisningsbranschen genom tidigare styrelseuppdrag för både Fortnox och PE Accounting. Tuva Palm kommer närmast från en roll som produktchef på det musikbolaget Utopia Music, som tampats med tampas med ekonomiska problem och bytte vd i höstas.

 

Rikard Tingvall

Tidigare revisorn Rikard Tingvall har utsetts till ny CFO i OEM international AB, en börsnoterad komponenttillverkare med huvudkontor i Tranås. Han kommer att ingå i koncernens ledningsgrupp och tillträder sin befattning den 1 augusti 2024. Tingvall efterträder Johan Broman som lämnar OEM, enligt ett pressmeddelande. Rikard Tingvall har bakgrund som revisor på PwC i Jönköping och har varit anställd inom OEM sedan mars 2022 som redovisningschef.

Johan Sundblom

Johan Sundblom har utsetts till ny vd för Åland Post, skriver Nya Åland. Han har tidigare varit revisor på PwC i Göteborg och Stockholm. Sedan 2011 har Johan Sundblom varit Åland Posts ekonomichef. I höstas fick Åland Posts tidigare vd sparken.

“Det var självklart att ställa upp som ställföreträdande vd under de omständigheter som rådde, men att bli ordinarie har växt fram och jag fick frågan först förra veckan”, säger Johan Sundblom till Nya Åland.

Nikolay Burdakov

ODIN Fonder anställer Nikolay Burdakov som ny ESG-ansvarig för verksamheten i Sverige. Det skriver fondbolaget på sin hemsida. Burdakov kommer närmast från rollen som senior ESG-rådgivare för bolag och institutioner på Swedbank. Han har tidigare arbetat med hållbarhetsrevision och vanlig revision på KPMG, både i Stockholm och i Ryssland.

Elin Matsson

Elin Matsson lämnar revisionen efter över sju år på PwC. Hon börjar istället som Group Financial Controller på Munters, som är ett företag som utvecklar hållbara klimatlösningar.

“Efter 7,5 roliga och lärorika år på PwC har jag lämnat in passerkort och dator. Tusen tack till alla kollegor och kunder jag har samarbetat med under åren! Nu börjar jag som Group Financial Controller på Munters, ser fram emot nya utmaningar och möten”, skriver hon på sin LinkedIn.

Pernilla Källström Hagsund

Pernilla Källström Hagsund lämnar revision för att tillträda som Accounting Leader på IKEA Industry. Hon kommer senast från PwC där hon tillbringade 11 år, varav ett i New York och tio i Malmö.

Andrea Pålsson

Andrea Pålsson är ny Senior Manager på Grant Thornton. Hon kommer senast från FAR och har har tidigare varit avdelningschef på PwC i Östersund och KPMG. Tidigare har hon hennes yrkesproffession varit revision, men i rollen hos Grant Thornton är hon auktoriserad redovisningskonsult.

Notisen är korrigerad med info om revision.

Anders Noaksson

Efter 13 år på Grant Thornton går Anders Noaksson vidare till Stiftelsen Karlstadshus, där han tillträder som ekonomichef.

Anders Lindholm

Auktoriserade revisorn Anders Lindholm lämnar revisionen för att tillträda som Senior Financial Controller på Nic Sweden i Dalarna. Han kommer senast från Qrev där han spenderade 2 år.

“Jag gör idag min sista dag som revisor på Qrev AB och tidigare PwC. Från och med imorgon tar jag steget ut i nya utmaningar inom Orkla och närmare bestämt Nic Sweden. Jag vill passa på att tacka alla gamla kollegor, kunder och andra som hjälpt mig genom åren. Utan er hade man inte kommit någonstans i livet”, skriver han på sin LinkedIn.

Magnus Leijon

Revisionsringen Sveriges senaste tillskott är auktoriserade revisorn Magnus Leijon. Han kommer senast från Grant Thornton, där han tillbringade sex år som revisor.

Claes-Göran Rapp

Auktoriserade revisorn Claes-Göran Rapp går nu, efter 14 år på Grant Thornton vidare till CGN Revision. Han kommer dessförinnan från Deloitte där han spenderade 3 år som finansiell rådgivare.

Lars-Åke Andreasson

Efter 12 år som partner lämnar auktoriserade revisorn Lars-Åke Andreasson Grant Thornton i Stockholm för en ny tjänst på R3 Revisionsbyrå. Andreasson spenderade även 24 år som partner på Mazars före sin tid på Grant Thornton.

Caisa Westin

Caisa Westin, auktoriserad revisor på Revidecos kontor i Göteborg, har tagit plats i Europastyrelsen för MGI Worldwide, skriver byrånätverket på Linkedin. MGI Worldwide är ett av de äldsta internationella nätverken för revisionsbyråer, skattekonsulter och redovisningsbyråer. I nätverket ingår byråer med över 8000 medarbetare i mer än 100 länder.

Maria Carlson

KPMG har utsett Maria Carlson till ny COO i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon har rekryterats utifrån och ersätter Anders Kling, som lämnade KPMG:s företagsledning i november.

Maria Carlson blir partner på KPMG och kommer senast från rollen som Nordic Head of Finance på Job&Talent, en matchnings- och rekryteringssajt. Hon arbetade på KPMG under 14 år i början av karriären, och har de senaste 10 åren haft en rad ledande befattningar inom ekonomi och rådgivning. Bland annat har Carlson varit finanschef på Röda korset och CFO på skosäljaren Footway.

“Jag ser mycket fram emot mitt nya uppdrag och att återvända till KPMG. Det känns som att komma hem igen! Jag hoppas kunna tillföra ett 360-graders perspektiv med mina erfarenheter från olika branscher och roller, och mitt fokus inledningsvis blir såklart att lära känna såväl behov som kollegor och prioriteringar”, kommenterar Maria Carlson i pressmeddelandet.

Hon tillträdde den 22 januari.

Texten är uppdaterad

Malcolm Gomersall

Malcolm Gomersall är ny ordinarie vd för Grant Thornton i Storbritannien. Han ska leda byrån i tre år, enligt ett pressmeddelande. Den tidigare vd:n David Dunckley avgick plötsligt efter julhelgerna, nästan tre år tidigare än planerat, se tidigare artikel. Malcolm Gomersall, byråns operativa chef, gick då in som tillförordnad chef, och han blir nu alltså ordinarie vd.

Grant Thornton i Storbritannien har cirka 5000 medarbetare.

Anna Johnson

Efter sju år lämnar Grant Thorntons vd Anna Johnson byrån för att bli ny vd och koncernchef på statliga Svenska Spel.
Svenska Spels nuvarande vd Patrik Hofbauer tillträder ett nytt uppdrag som vd för Telia Company den 1 februari 2024. Svenska Spels styrelseordförande Erik Strand går in som tillförordnad vd till dess att Johnson tillträder senast i juni 2024.

”Svenska Spel har ett av Sveriges starkaste varumärken som hela Sveriges spelbolag med många välkända spelupplevelser. Koncernen har en unik position och möjlighet att driva hållbart spelande som bidrar både till glädje och spänning till nytta för svenska folket och svensk idrott”, säger Anna Johnson i ett pressmeddelande.

I samband med jobbytet lämnar Anna Johnson revisorsyrket. Enligt databasen Retriever har hon idag relativt få revisionsuppdrag. Bland annat är hon påskrivande revisor för Centerpartiets investmentbolag Randello Invest.

Anna Johnson har arbetat på Grant Thornton i över tjugo år. Hon började som revisor i Stockholm och har varit kontorschef för byråns kontor i Visby, där hon fortfarande bor. De senaste åren har hon veckopendlat till Stockholm men framöver slipper hon det eftersom Svenska Spels huvudkontor ligger i Visby.

Under Anna Johnsons ledning har svenska Grant Thornton vuxit från 1 000 till 1 400 medarbetare. Hon har bland annat drivit frågan om jämställdhet bland delägarna. Idag har byrån 38 procent kvinnor i partnerkretsen. När Anna Johnson blev vd 2016 var andelen 24 procent. Styrelsen uppges ha har påbörjat processen med att utse Johnsons efterträdare.

”Anna har gjort ett fint jobb i att bygga ett starkt team runt sig, och arbetet fortsätter därför med full kraft i enlighet med strategi och affärsplan” säger byråns ordförande Michael Palm i ett pressmeddelande.

Johnson sitter även i styrelsen för det internationella nätverket Grant Thornton International, som leds av hennes företrädare Peter Bodin. Hon sitter även i branschorganisationen FAR:s styrelse.

Hans Lindblad

Styrelseproffset och tidigare statssekreteraren (M) Hans Lindblad tar från den 1 juni 2024 plats i Europeiska revisionsrätten. Det skriver han på Linkedin. Europeiska revisionsrätten övervakar EU:s räkenskaper och består av en revisor från varje medlemsstat. Idag heter den svenska revisorn Eva Lindström. Hon har tidigare bland annat varit riksrevisor och statssekreterare, fast i en S-regering.

Olivier Boutellis-Taft

Efter 18 år lämnar Olivier Boutellis-Taft posten som chef för Accountancy Europe, en lobbyorganisation i Bryssel som arbetar för revisionsbranschen på EU-nivå. FAR är svensk medlem. Fransmannen meddelar att han avgå i slutet av 2024. Han kopplar beslutet till det kommande EU-valet, som innebär ett nytt parlament och en ny kommission.

“Jag tänker att den här nya policycykeln är en bra tid för en ledarskapsövergång på Accountancy Europé, i föreningens intresse”, säger Olivier Boutellis-Taft i ett pressmeddelande.

Jens-Oskar Göransson

Norskägda redovisningskoncernen ECIT Services har bytt vd i Sverige, från Daniel Bolin till Jens-Oskar Göransson. Daniel Bolin har varit vd i hela 12 år sägs bli kvar inom kvar inom ECIT, där han ska “ta sig an nya utmaningar inom koncernen”.

Jens-Oskar Göransson har många års erfarenhet inom redovisningsbranschen. Han har tidigare varit vd för Fortner, som såldes till ECIT, och även haft diverse ledande positioner på Azets i Sverige. Han har arbetat på ECIT sedan 2018. År 2021 tog han över som vd i Modern Ekonomi efter Frans Blom. Sedan oktober i år är han vd för både Modern Ekonomi AB och ECIT Services.

“Jag tar mig an den nya rollen som VD för ECIT Services AB med stor respekt för det arbete som Daniel lett under många år och som tagit bolaget till den ställning det har idag. Det är en imponerande resa som gjorts, där organisationen och dess erbjudande har utvecklats under nya förutsättningar och med stark tillväxt”, säger Göransson i ett pressmeddelande.

Norska ECIT grundades 2013 och tillhandahåller tjänster inom redovisning, lön och IT. Koncernen har en helårs proformaomsättning på 3,5 MDR NOK per tredje kvartalet 2023 och mer än 2 500 anställda fördelade på tio länder. Förvärv har varit en huvudsaklig faktor till företagets tillväxt och ECIT har genomfört mer än 130 förvärv sedan bolagets start 2013. I Sverige har man köpt bland annat Modern Ekonomi.

Svenska ECIT Services har ca 150 anställda i Sverige fördelat på fyra kontor som finns i Stockholm, Malmö, Jönköping och Kalmar.

Sara Lissdaniels

Branschorganisationen FAR utser Sara Lissdaniels till hållbarhetsspecialist. De senaste åren har hållbarhetsfrågorna fått ett ökat fokus, bland annat i och med EU:s direktiv om företagens hållbarhetsrapportering, CSRD, som nu ska implementeras i Sverige.

“För att vara fortsatt relevanta behöver vi förstärka inom hållbarhet och därför är det väldigt glädjande att vi nu har en egen hållbarhetsspecialist”, säger Therese Andersson, affärsområdeschef Medlem på FAR.

Sara Lissdaniels är i grunden auktoriserad revisor och har arbetat på FAR sedan 2021. Hon har tidigare varit anställd på bland annat Mazars och KPMG. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 december.

Dan Håfström

Den 1 december tar Dan Håfström över som chefredaktör och ansvarig utgivare för FAR:s medlemstidning Balans. Dan Håfström varit journalist, producent och kommunikationsproffs i 25 år. Under det senaste året har han som frilansjournalist skrivit flera artiklar i Balans.

“Jag ser fram emot att ta ett helhetsgrepp på tidningen, och se vad vi kan skruva på för att göra den ännu mer angelägen och relevant. Att Balans från och med årsskiftet blir en renodlad webbtidning gör att vi kan bli mer snabbfotade och höja den journalistiska nivån. Det jag personligen tycker är roligast är att knyta kontakter med alla de människor som på olika sätt bidrar till utvecklingen av branschen”, säger Dan Håfström i ett pressmeddelande.

Dan Håfström efterträder Kristina Israelsson som varit tf chefredaktör sedan den juni, då Charlotta Marténg lämnade uppdraget som chefredaktör.

Christoffer Sellberg

Christoffer Sellberg, idag partner och Head of Automotive, blir ny Head of Clients & Markets på KPMG. Han efterträder Tina Zetterlund, som fått en internationell roll inom KPMG-nätverket som ny EMA Head of Clients & Markets, med ett ansvar som täcker Europa, Mellanöstern och Afrika. Sellberg har varit verksam inom KPMG sedan 2001, främst inom konsultdelen.

“Med ett tydligt fokus på våra kunder och djupa insikter om vår marknad och omvärld känns det naturligt att Christoffer nu axlar rollen som ny Head of Clients & Markets och bidrar till att lyfta vårt erbjudande till nya höjder”, kommenterar Mathias Arvidsson, vd på KPMG.

Både Arvidsson och Sellberg har bakgrund från KPMG:s kontor i Göteborg. Sellberg har redan tillträtt och kommer att ingå på KPMGs ledningsgrupp. Däremot lämnar Anders Kling KPMG:s ledningsgrupp och rollen som COO. Enligt kommunikationsavdelningen är Anders Kling kvar på KPMG i en annan roll.

Patrik Odlander

Patrik Odlander är ny CFO på Mazars med placering i Malmö. Han efterträder Ann-Sofie Kjellberg, som haft rollen sedan 2019 och nu slutar. Patrik Odlander har de senaste åren varit interimskonsult inom ekonomi med eget bolag. Han har tidigare haft flera chefsroller inom ekonomi och finans.

Joakim Holmquist

Joakim Holmquist har beslutat att återvända till baka på EY i Örebro, efter en kortare tid som ekonomichef på Kumbro-koncern. Holmquist har jobbat på EY över 10 år.

Eva Skymgård

Auktoriserade revisorn Eva Skymgård lämnar revisionen för att bli CFO på A Lot Decoration Sweden i Falköping. Hon har tidigare spenderat 13 år på EY, varav 4 var som kontorschef i Skaraborg. 

Gustav Svensson

Auktoriserade revisorn tillträder som koncernredovisningschef på Pamica och lämnar därmed revisionen efter 8 år. Han startade sin karriär på Grant Thornton och gick därefter vidare till KPMG. 

“Idag har varit sista dagen som revisor efter 8 år i branschen, stort tack till KPMG Sweden/kontoret i Halmstad/kunder/kollegor för det senaste året. “På måndag påbörjas officiellt en spännande resa med gänget på Pamica”, skriver han på LinkedIn. 

Jenny Falk

Auktoriserade revisorn Jenny Falk har börjat som redovisningsansvarig på Autocirc. Hon kommer senast från Grant Thornton, där hon tillbringade de senaste 8 åren och hade olika roller, inklusive redovisningsansvarig och ansvarig för utbildning inom ES (Ekonomisk Styrning). Hon var även en del av ES ledningsgrupp.

Nikola Pljevaljcic

Nikola Pljevaljcic går från GO Revision & Consulting till  RevisionsDuon NR, enligt färska uppgifter från RI. 

Christine Berglund

Auktoriserade revisorn Christine Berglund tillträder som ny internrevisor på Riksbanken. Senast kommer hon från EY, enligt hennes LinkedInprofil.

Antony Deng

Auktoriserade revisorn Antony Deng i Stockholm lämnar sin tjänst på Allians Revision & Redovisning AB för att starta egna byrån: Deng Revision. Det framgår av uppgifter från RI. På Allians Revision & Redovisning arbetade han i 2 år, varav de senaste två var som auktoriserad revisor. Deng har även arbetat på Parameter Revision.

Johan Skog

Efter att ha tillbringat 12 år på EY i Stockholm, varav de senaste 4 åren som Senior Manager, tar Johan Skog nu steget till Accountia Revision Det framgår av uppgifter från Revisorsinspektionen.

Maria Ullinger

Auktoriserade revisorn Maria Ullinger är ny revisor på Warmare revisionsbyrå i Borås, enligt uppgifter från RI. Hon kommer senast från KPMG där hon arbetat sen 2014. Innan dess drev hon byrån Företagsrevision Sjuhärad AB, enligt hennes LinkedInprofil. 

“Warmare, min nya arbetsplats! Ser fram emot en ny spännande resa! “Vi är ett härligt team på sju personer – och vi växer”, skriver hon i ett inlägg på LinkedIn. 

Lars Ahlert

Enligt uppgifter från RI lämnar nu auktoriserade revisorn Lars Ahlert sin anställning på Gothia Revision för att arbeta på sin egen byrå L.A. Revision. Ahlert har varit vid Gothia Revision i 8 år.

Johan Wintervalld

Baker Tilly Sveriges ordförande Johan Wintervalld, till vardags partner på Baker Tilly Helsingborg, valdes nyligen till nordisk ordförande inom nätverket. Han efterträder dansken Ramazan Turan på posten. Wintervalld får även en plats i European council, ett råd som består av åtta personer.

”Vi kommer att träffas varannan månad och diskutera samt verkställa strategier, tillväxt och personalfrågor, bland annat. Det är kul att Sverige tar ett större ansvar för det internationella nätverket och kan vara med och påverka”, säger Johan Wintervalld till Revisionsvärlden.

Johan Söderström

Johan Söderström tas in som delägare i kombibyrån Revideco. Söderström har de senaste åren drivit Revidecos rådgivningsavdelning med specialisering på delägarfrågor, företagsorganisation, incitamentsprogram och företagsvärdering. Han har arbetat på Revideco i 17 år, i början med revision.

Tina Zetterlund

KPMG:s marknadschef och tidigare skattechef Tina Zetterlund får en roll inom KPMG-nätverket som ny EMA Head of Clients & Markets, med ett ansvar som täcker Europa, Mellanöstern och Afrika.
Tina Zetterlund kommer att lämna sin nuvarande roll som Head of Clients & Markets för Sverige, Lettland och Litauen. Arbetet med att tillsätta en ersättare pågår. Zetterlund fortsätter som partner inom KPMG Sverige.

”Det känns otroligt spännande och utvecklande att få ta mina insikter och erfarenheter från vår marknad vidare inom KPMG i en internationell ledarroll”, säger Tina Zetterlund, i ett pressmeddelande.

Tina Zetterlund omvaldes nyligen till vice ordförande i branschorganisationen FAR, och förväntas få ordförandeposten om ett år.

Rolf Dahlberg

Entreprenören och Växjöprofilen Rolf Dahlberg, tidigare vd för Visma SPCS, har på senare år drivit Confido Redovisning, som i fjol såldes till redovisningskoncernen Talenom. Nu går han in som hälftenägare i Vendex Media som har visionen att om fem år vara ”den ledande webbyrån i Växjö”.
Vendex Media drivs av vd Per Jacobsson och vill ”erbjuda moderna och responsiva hemsidor” samt e-handelslösningar.
Rolf Dahlberg anser att marknadsföring och att synas på webben är viktigt inte minst för redovisningsbyråer.

”Redovisningsbyråer är generellt sett mindre bra på att marknadsföra sig. Argumentet är att man har för mycket att göra. Men om man inte marknadsför sig innebär det att man kan inte välja vilka kunder man vill jobba med eller kan ta betalt för det värde man faktiskt levererar till kunden”, skriver Rolf Dahlberg till Revisionsvärlden.

Rolf Dahlberg grundade mjukvaruföretaget SPCS på 1980-talet tillsammans med Jan Älmeby. Efter att bolaget köptes av Visma drog Jan Älmeby i stället igång konkurrenten Fortnox. Rolf Dahlberg blev vd på Visma SPCS och slutade 2015, men inte heller han kunde slå sig till ro som pensionär. Han gick in i redovisningsbyrån Confido Redovisning som i fjol såldes till redovisningskoncernen Talenom.

Läs RV:s intervju med Dahlberg från när Confido fick priset Årets tillväxtbyrå 2019 i Kronobergs län. En byrå som Vendex Media kan approchera är Melcob i Kalmar, som “jobbar aktivt med att inte synas“. 

Martin Hedberg

Martin Hedberg är ny CTO (it-chef) på WeAudit, den renodlade revisionsbyrån som även utvecklar programvara i systerbolaget Tech by WeSoft. Hedberg kommer att arbeta med båda verksamheterna och där igenom ”ta ett grepp om helheten”.
”När jag blev kontaktad av WeAudit blev jag väldigt glad, för jag tror verkligen mycket på deras resa och WeSofts mjukvaror för revisionsbyråer”, säger Martin Hedberg i ett pressmeddelande.
Hedberg har tidigare erfarenhet av mjukvaruutveckling inom koncerner som Ericsson och Tieto och har även arbetat med e-handel och i banksektorn.

 

Sven Cristea

Sven Cristea, tidigare auktoriserad revisor, delägare på KPMG och känd under namnet ”Tillväxtrevisorn”, blir ny vd och partner på SEVR Group som marknadsför sig som ett ”kunskapshus för ekonomifunktionen”. SEVR erbjuder bland annat tjänster inom rekrytering och interimsuthyrning, rådgivning kring transaktioner samt ekonomitjänster som leverantörskontra, redovisning och lön.

SEVR Group har sitt huvudkontor i Göteborg men finns även i Stockholm och Östersund. Koncernen drivs av bland andra managementkonsulten Henrik Wiberg, rekryteringskonsulten Elin Lindén och Andreas Colliander, tidigare revisor på KPMG. Sven Cristeas mor Diana är ordförande i  SEVR som tycks ingå i familjens konglomerat av bolag. Även Svens syster sitter i styrelsen.

Varför tror ni på att kombinera rekrytering, rådgivning och traditionella ekonomitjänster?

“Det saknas en aktör som på ett bra och personligt sätt lyckas vara rätt stöd för bolagen. Vi ska skala upp och etablera Finance as a service som det nya svarta inom ekonomi – bolagens bästa vän – i både goda och dåliga tider. Konceptet är enkelt – vi kan ersätta eller förbättra din ekonomifunktion”, skriver Sven Cristea till Revisionsvärlden.

Vad händer med den tidigare vd:n Henrik Wiberg?

“Henrik kommer att fokusera på Advisory/Management consulting – där vi bland annat ska etablera oss i USA”, skriver Sven Cristea.

 

Hans Nyström

I väntan på att en ny ekonomichef kan börja sin tjänst har Mariestads kommun tillfälligt tagit in Hans Nyström som en interimslösning som ekonomichef. Det skriver Mariestads-Tidningen.
Nyström har tidigare varit ekonomichef i flera kommuner, bland annat Västerås, Enköping och Nacka, jobbat för PwC samt haft flera uppdrag för Finansdepartementet. Nu driver han egen konsultfirma, Hans Nyström kommunanalys och interim AB.

Emma Lindeberg

Emma Lindeberg blir ny produktspecialist inom revision på mjukvaruföretaget Wolters Kluwer. Hon rekryteras från Frejs Revisorer där hon arbetat sedan 2016. I en kommentar säger Lindeberg  att hon hoppas kunna ”bidra med viktiga insikter efter åren som revisor”.

Fredrik Blomqvist

Fredrik Blomqvist säger nu upp sin auktorisation och lämnar KPMG i Malmö efter drygt fyra år. Istället arbetar han som koncernekonomichef på Limhamnshusgruppen AB.

“Efter fyra fantastiska år på KPMG vill jag ta tillfället i akt och tacka alla mina tidigare kollegor”, skriver han på Linkedin.

Johanna Hellström

Johanna Hellström lägger revisionen på hyllan efter sjutton år i branschen. Hon har tidigare arbetat på Allegretto Revision samt KPMG, och kommer senast ifrån Parsells. Nu tar hon sig an rollen som Finance Manager på maskintillverkaren Jungner Machines AB. 

Sandra Hassén

Sandra Hassén

Efter nästan 20 år i branschen lägger Sandra Hassén revisionen bakom sig och säger upp sin auktorisation.

Hon började sin karriär på Resam AB i Malmö där hon arbetade i drygt 13 år. Därifrån gick hon till Moore i Malmö, där hon arbetade i fyra och ett halvt år. Senast kommer hon ifrån Grant Thornton. Nu axlar hon rollen som Finance Accountant på Graphic Packaging International, som säljer förpackningar.

“Efter nästan två decennier i revisionsbranschen vill jag rikta ett stort tack till alla kollegor och kunder som jag haft förmånen att jobba med! Nu börjar ett nytt kapitel på Graphic Packaging International!”, skriver hon på Linkedin.

 

 

Malin Fredin

Auktoriserade revisorn Malin Fredin byter byrå från LR Akridi KB i Halmstad till Munka Ljungby Revision, en byrå hon själv driver. Det framgår av uppgifter hos RI.

Niklas Lindh

Efter 13 år på Grant Thornton startar Niklas Lindh eget: Enligt Revisorsinspektionen arbetar han numera på Strömsbergs Revisionsbyrå, med säte i Karlstad. Bolaget registrerades så sent som i augusti och har angett följande som verksamhetsbeskrivning: “Bolagets ska bedriva revision och därmed förenlig verksamhet.” I styrelsen sitter Niklas Lindh.

Pierre Jibro

Auktoriserade revisorn Pierre Jibro går från Nexia Revision Stockholm till Deloitte. Det framgår av uppgifter hos Revisorsinspektionen.

Joakim Holmquist

Efter 10 år som revisor på EY i Örebro och Västerås blir Joakim Holmquist ny ekonomichef för Kumbro-koncernen, som ägs av Örebro kommun och Kumla kommun.

Per Gunnarsson

Per Gunnarsson, tidigare styrelseordförande i programvaruföretaget INBooks, tar över som ny vd i bolaget efter Mikael Folkesson som enligt ett pressmeddelande “valt att anta nya utmaningar”. Ny styrelseordförande blir Håkan Jansson, tidigare styrelseledamot i INBooks.

Per Gunnarsson har varit aktiv i bolaget under tre år i form av arbetande styrelseordförande och ansvarig för den kommersiella delen av bolaget. Per Gunnarsson har över 20 års erfarenhet från ledande positioner från både TeliaSonera och Oriflame.

INBooks erbjuder mjukvarulösningar till redovisningsbyråer och bokföringsprogram till mindre företag. Nyligen lanserades ett nytt affärsområde i form av mjukvarulösningar till fastighetsbranschen. Bolaget har nära 30 medarbetare på kontor i Växjö, Stockholm och Göteborg.

 

Susanne Tillqvist

Managementkonsulten Susanne Tillqvist, tidigare delägare på EY, har fått ett nytt jobb som Managing Vice President, Regional lead Nordics, på analysfirman Gartner. Det skriver Tillqvist på Linkedin. Susanne Tillqvist arbetade under 12 år på EY, bland annat med rådgivning till offentlig sektor. Efter att hon lämnade EY år 2018 har hon drivit egen konsultverksamhet och startat jämställdhetsplattformen WizWomen.

Mikael Gramer

Programvaruföretaget Blikks medgrundare att Mikael Gramer kommer att återgå till rollen som vd på bolaget, skriver nyhetssajten Breakit.  De senaste åren har Gramer haft rollen som produktchef, medan Kersti Bergström varit vd. Nu byter de delvis roller.

“Kersti har varit vd i 4 år och gjort ett helt fantastiskt jobb. Hon ville fokusera än mer på sina hjärtefrågor som produkt, användarresa och marknad och hon kommer nu att istället ta rollen som produktchef samt vice vd. Jag var ju vd innan Kersti tog vid, så nu ska det bli kul att få komma tillbaka och bestämma lite igen”, säger Mikael Gramer till Breakit.

Blikk är baserat i Piteå och utvecklar programvara för bland annat tidsrapportering. Bolaget har en lösning för byråer som heter Blikk Byrå. Under förra året klev norska Visma in som majoritetsägare i bolaget med en ägarandel på 51 procent.

Jens Edlund

Jens Edlund, grundare av Edlund & Partners i Östersund, har utsetts till Regional Director Nordic-Baltic i byrånätverket TGS och medlem av TGS Strategic Council, en rådgivande ägargrupp till TGS internationella styrelse.
Edlund & Partners är en växande kombibyrå som år 2020, som första byrå i Sverige, gick med i TGS, en byråallians grundad i Frankrike.

Kristofer Håkansson

Kristofer Håkansson har den 27 juni utsetts till vd för RSM i Göteborg. Han är auktoriserad revisor och sedan flera år tillbaka partner och styrelseledamot. Han rekryterades till RSM Göteborg från EY 2017. Vd-tjänsten är ny, det senaste året har byrån haft kontorschefer.
“Jag är entusiastisk inför denna nya utmaning och ser fram emot att fortsätta bygga på företagets framgångar genom tillväxt, innovation och starka kundrelationer. Medarbetarnas välmående är viktigt för mig, och jag är engagerad i att skapa en positiv arbetsmiljö där de kan trivas och bidra till vår framgång”,  säger Kristofer i pressmeddelandet från RSM.

 

Emil Jansbo

Fastighetsbolaget Emilshus har utsett Emil Jansbo till Chief Financial Officer, CFO, med planerat tillträde vid årsskiftet. Han efterträder nuvarande CFO Jonas Karlsson som har valt att lämna sin tjänst. Jansbo kommer närmast från en CFO-tjänst på fastighetsbolaget Intea Fastigheter och har tidigare jobbat på Savills Investment Management och varit avdelningschef inom PwC Corporate Finance.

“Jag är glad att vi får Emil ombord som ny CFO för Emilshus. Hans erfarenhet och driv blir en viktig tillgång för oss när bolaget
fortsätter att växa”, kommenterar Jakob Fyrberg, VD för Emilshus.

Emilshus är ett fastighetsbolag som förvaltar kommersiella fastigheter med södra Sverige som kärnmarknad.

Carmine Di Sibio

EY:s globala ordförande och vd Carmine Di Sibio går i pension i juni nästa år, ett år tidigare än planerat. Det rapporterar Wall Street Journal. Beslutet kommer cirka två månader efter att EY avbröt den planerade avknoppningen av konsultdelen. Avknoppningen drevs hårt av Di Sibio men stoppades efter internt motstånd bland amerikanska partners.

Di Sibio skulle leda en avknoppad konsultdel. Arbetet med att hitta en efterträdare inleds senare i sommar.

Kristina Israelsson

Branschorganisationen FAR:s kommunikatör Kristina Israelsson blir ny tf chefredaktör för medlemstidningen Balans.

”Jag är glad att jag har fått förtroendet att ta över Balans. Nu ser jag fram mot att få fortsätta att utveckla tidningen så att vi hittar de medlemsnära texterna som berör och är relevanta för våra läsare”, säger Kristina Israelsson i en kommentar.

Den tidigare chefredaktören Charlotta Marténg lämnar tjänsten som chefredaktör och ansvarig utgivare för Balans och startar nu eget inom journalistik och kommunikation.
FAR:s kommunikationschef Pernilla Halling blir ansvarig utgivare för Balans, som kommer ut som papperstidning sex gånger per år och som även har en webb och ett nyhetsbrev. FAR har också rekryterat ytterligare två kommunikatörer, Cajsa Wiklund och Eric Widegren, som tillträder efter sommaren.

 

 

Cecilia Brunnberg

Cecilia Brunnberg är sedan i mars ny marknadschef för Talenom Sverige. Hon arbetar även globalt tillsammans med koncernens övriga marknader; Finland, Spanien och Italien. Brunnberg kommer enligt hennes Linkedinprofil närmast från näthandlaren Ankorstore, där hon varit Head of Marketing Nordics.

Adam Bermhagen

Adam Bermhagen är ny verksamhetschef för Baker Tillys huvudkontor, samtidigt som han fortsätter sin roll som International Business Leader.

“Är glad över att få meddela att jag kliver in i en ny roll på Baker Tilly Sverige och lämnar min tidigare roll som Nationell Nätverkskoordinator”, skriver Bermhagen på Linkedin.

Kirsi Rönnlycke

Auktoriserade redovisningskonsulten Kirsi Rönnlycke återvänder till Revideco i Stockholm. Rönnlycke arbetade med revision hos Revideco under 10 år fram till 2008 och har sedan arbetat på flera andra byråer, bland annat Allians.

“Kirsi kommer att jobba med redovisning och rådgivning både mot internationella och svenska kunder”, skriver Revideco på sin webbplats.

Peter Alm

Peter Alm är ny expert på Revisorsinspektionen. Han har varit verksam på PwC i 36 år, bland annat som auktoriserad revisor och certifierad kommunal revisor. Alm har framförallt arbetat med revision av kommunala bolag och kommuner men även med revision av ägarledda bolag samt med ghostwriting i PwC:s interna kvalitetskontroller. Han har även arbetat med utveckling av revisionsmetodik internt inom PwC och lämnat input till den standard för kommunal räkenskapsrevision som FAR, Skyrev och SKR tagit fram. Alm kommer på RI främst att delta i kvalitetskontroller och med expertkunskap vid den riskbaserade tillsynen.

Andreas Björkman

First North-bolaget M.O.B.A. Network utsåg i mars Andreas Björkman till CFO i koncernen. Han var tidigare business controller på samma bolag.  Björkman har tidigare varit revisor på Grant Thornton och CFO på Generaxion.

M.O.B.A Network driver communities för den globala gaming-marknaden. Bolaget äger ett av världens största nätverk för spelare samt YouTube-nätverket Union For Gamers (UFG).

Mia Bjurkell

Mia Bjurkell blir nu Director of Risk & Compliance på betalbolaget Trustly. Hon har tidigare lett tillsynen av betalinfrastrukturen vid
Finansinspektionen och varit riskkonsult på KPMG. Bjurkell kommer att tillträda sin tjänst den 22 maj och rapporterar till Chief
Risk & Compliance Officer för Europa.

Trustly rekryterar även Anna Bjurefeldt i en tung roll, se separat notis.

Anna Bjurefeldt

Betalbolaget Trustly tillsätter Anna Bjurefeldt som Head of Internal Audit. Rekryteringen sägs vara ett led i Trustlys ambition att “ytterligare stärka sin kompetens inom riskhantering och regelefterlevnad, i takt med att bolaget fortsätter sin hållbara tillväxtresa.” Anna Bjurefeldt är för närvarande Riskchef hos Pensionsmyndigheten och har tidigare varit chef för internrevisionen på Riksgälden. Dessförinnan jobbade hon 11 år som konsult på Deloitte där hon ledde internrevisioner för kunder i olika sektorer.

Bjurefeldt tillträder sin tjänst den 1 oktober och kommer att rapportera direkt till styrelsen och Josefin Lindstrand, ordförande för Trustlys risk och regelefterlevnadskommitté för gruppen.

Anders Jerkeryd

Anders Jerkeryd, säger upp sin auktorisation som revisor. Sedan april är han koncernredovisningsansvarig på Neobo Fastigheter. Närmast kommer han från Huvufdstaden, där han under en kortare period arbetat som konsult. Tidigare har han han under mer än 11 år arbetat på KPMG. Allt enligt Linkedin.

Anders Dahlberg

Vid helgens regionstämma för Centerpartiet i Västra Götaland valdes auktoriserade revisorn Anders Dahlberg till ny ordförande, skriver Lysekilsposten.

“Tillsammans med övriga i styrelsen och alla aktiva medlemmar runt om i Västra Götaland ser jag fram emot att bygga Centerpartiet starkare inför valet till Europaparlamentet 2024 och de allmänna valen 2026”, säger Anders Dahlberg.

Anders Dahlberg har arbetat på PwC i Trollhättan över tio år. Han började sin politiska bana inom Centerpartiets ungdomsförbund 2002. Dahlberg toppade den regionala C-listan vid det senaste riksdagsvalet, men Centerns dåliga valresultat gjorde att han missade en hägrande riksdagsplats.

“Verkligen tråkigt att falla på målsnöret. Jag var väldigt taggad på att göra jobbet och tycker att jag med ca 10 år som revisor har flera perspektiv att bidra med”, sa han då till Revisionsvärlden.

Mounir Messaoud

Mazars chef för it- och dataanalys Mounir Messaoud blev nyligen omvald till ordförande för svenska delen av ISACA, en internationell yrkesorganisation för it-revision. Det skriver ISACA Sweden på Linkedin.