Peter Alm

Peter Alm är ny expert på Revisorsinspektionen. Han har varit verksam på PwC i 36 år, bland annat som auktoriserad revisor och certifierad kommunal revisor. Alm har framförallt arbetat med revision av kommunala bolag och kommuner men även med revision av ägarledda bolag samt med PwC:s interna kvalitetskontroller. Han har även arbetat med utveckling av revisionsmetodik internt inom PwC och lämnat input till den standard för kommunal räkenskapsrevision som FAR, Skyrev och SKR tagit fram. Alm kommer på RI främst att delta i kvalitetskontroller och med expertkunskap vid den riskbaserade tillsynen.

Andreas Björkman

First North-bolaget M.O.B.A. Network utsåg i mars Andreas Björkman till CFO i koncernen. Han var tidigare business controller på samma bolag.  Björkman har tidigare varit revisor på Grant Thornton och CFO på Generaxion.

M.O.B.A Network driver communities för den globala gaming-marknaden. Bolaget äger ett av världens största nätverk för spelare samt YouTube-nätverket Union For Gamers (UFG).

Mia Bjurkell

Mia Bjurkell blir nu Director of Risk & Compliance på betalbolaget Trustly. Hon har tidigare lett tillsynen av betalinfrastrukturen vid
Finansinspektionen och varit riskkonsult på KPMG. Bjurkell kommer att tillträda sin tjänst den 22 maj och rapporterar till Chief
Risk & Compliance Officer för Europa.

Trustly rekryterar även Anna Bjurefeldt i en tung roll, se separat notis.

Anna Bjurefeldt

Betalbolaget Trustly tillsätter Anna Bjurefeldt som Head of Internal Audit. Rekryteringen sägs vara ett led i Trustlys ambition att “ytterligare stärka sin kompetens inom riskhantering och regelefterlevnad, i takt med att bolaget fortsätter sin hållbara tillväxtresa.” Anna Bjurefeldt är för närvarande Riskchef hos Pensionsmyndigheten och har tidigare varit chef för internrevisionen på Riksgälden. Dessförinnan jobbade hon 11 år som konsult på Deloitte där hon ledde internrevisioner för kunder i olika sektorer.

Bjurefeldt tillträder sin tjänst den 1 oktober och kommer att rapportera direkt till styrelsen och Josefin Lindstrand, ordförande för Trustlys risk och regelefterlevnadskommitté för gruppen.

Anders Jerkeryd

Anders Jerkeryd, säger upp sin auktorisation som revisor. Sedan april är han koncernredovisningsansvarig på Neobo Fastigheter. Närmast kommer han från Huvufdstaden, där han under en kortare period arbetat som konsult. Tidigare har han han under mer än 11 år arbetat på KPMG. Allt enligt Linkedin.

Anders Dahlberg

Vid helgens regionstämma för Centerpartiet i Västra Götaland valdes auktoriserade revisorn Anders Dahlberg till ny ordförande, skriver Lysekilsposten.

“Tillsammans med övriga i styrelsen och alla aktiva medlemmar runt om i Västra Götaland ser jag fram emot att bygga Centerpartiet starkare inför valet till Europaparlamentet 2024 och de allmänna valen 2026”, säger Anders Dahlberg.

Anders Dahlberg har arbetat på PwC i Trollhättan över tio år. Han började sin politiska bana inom Centerpartiets ungdomsförbund 2002. Dahlberg toppade den regionala C-listan vid det senaste riksdagsvalet, men Centerns dåliga valresultat gjorde att han missade en hägrande riksdagsplats.

“Verkligen tråkigt att falla på målsnöret. Jag var väldigt taggad på att göra jobbet och tycker att jag med ca 10 år som revisor har flera perspektiv att bidra med”, sa han då till Revisionsvärlden.

Mounir Messaoud

Mazars chef för it- och dataanalys Mounir Messaoud blev nyligen omvald till ordförande för svenska delen av ISACA, en internationell yrkesorganisation för it-revision. Det skriver ISACA Sweden på Linkedin.

Ibrahim Patel

Ibrahim Patel säger upp sin auktorisation som revisor och slutar på Grant Thornton i Jönköping där han tjänstgjort i nästan 6 år. I stället arbetar han nu som redovisningsekonom på Skogsstyrelsen.

“Jag vill rikta ett stort tack till både kunder och kollegor för 6 härliga år på GT! Nu ser jag fram emot nya utmaningar!”, skriver Ibrahim Patel på Linkedin.

Linda Norrman

Linda Norrman väljer att säga upp sin auktorisation som revisor för att istället börja arbeta som företagsrådgivare på Almi Företagspartner Kronoberg, i Växjö. Hon började sin karriär på EY i Stockholm 2010, och har sedan dess även arbetat på Advice Revision i Växjö. Senast kommer hon från Luminor Revision AB. 

Mattias Holm

Mattias Holm säger upp sin auktorisation och lämnar PwC i Gävle bakom sig efter fem och ett halvt år som revisor. Sedan en tid är han Risk Manager på Tube BU EMEA.

Max Enskog

Efter drygt 15 år som revisor säger Max Enskog upp sin auktorisation. I stället satsar han helt på sin egen konsultfirma Onewood Solutions AB. Han började sin karriär på BDO i Göteborg, och har därefter arbetat på KPMG som Senior Manager, enligt Linkedin.

“Dagen har kommit – efter 16 år inom revisionsbranschen på KPMG och BDO, varav de flesta som auktoriserad revisor har det nu blivit dags för mig att köra igång med mitt eget konsultbolag, 1W Solutions (uttalas Onewood – ja det är en ordvits).

Jag har redan rivstartat livet som fristående genom att hoppa in och hjälpa några av Sveriges största och främsta bolag med koncernredovisning och omstruktureringar.”, skriver Max Enskog på Linkedin.

Rasmus Edenblad

Rasmus Edenblad lämnar PwC och revisionen bakom sig och säger upp sin auktorisation efter nästan nio år i branschen. Nu axlar han rollen som ekonomichef på maskinhandelsföretaget Axima Ab.

“I mer än 8 år har jag haft förmånen att få arbeta med fantastiska kollegor och kunder på PwC Sweden, men nu väntar nya utmaningar och erfarenheter!”, skriver Rasmus Edenblad på Linkedin.

Therese Johansson

Efter närmare nio år på EY i Stockholm säger Therese Johansson nu upp sin auktorisation som revisor. I stället arbetar hon nu som Financial Controller på ljudboksförlaget Storytel. 

 

Ida Lindberg

I mars startade Ida Lindberg som HR-chef för VIEW Ledger i Sverige. Lindberg är utbildad beteendevetare och har arbetat med HR de senaste 15 åren främst med fokus på organisationsutveckling, rekrytering, ledarskap och kultur. Hon kommer närmast från utbildningsföretaget Junglemap.

“Med gedigen erfarenhet av att bygga upp och ansvara för HR-funktioner hos snabbväxande bolag både i Sverige, Norge och globalt blir hon en värdefullt resurs för snabbväxande VIEW Ledger”, skriver byrån.

Nawras Hussein

Auktoriserade revisorn Nawras Hussein lämnar Mazars i Malmö för att ansluta till Resursgruppen Revision & Rådgivning AB. Det visar uppgifter hos Revisorsinspektionen. Resursgruppen är en renodlad revisionsbyrå efter att man nyligen sålda redovisningsdelen till View Ledger, se tidigare artikel.

Matz Ekman

Auktoriserade revisorn Matz Ekman lämnar BDO för att köra egen låda. Hans byrå LR Revision Recenseo verkar i Kungsängen norr om Stockholm. Matz Ekman arbetade på BDO i fem år med titeln Director, men har även varit 27 år på PwC, enligt Linkedin.

Didric Andersson

Auktoririserade revisorn Didric Andersson lämnar Grant Thornton i Jönköping för starta den egna byrån DA Revision.
”Efter snart 9 år på Grant Thornton Sweden så bär det av mot nya äventyr … Lika delar läskigt som spännande”, skriver han på Linkedin.

Tatiana Andersson

Auktoriserade redovisningskonsulten Tatiana Andersson är ny på Revidecos Stockholmskontor. Hon kommer närmast från Hummelkläppen.

Christina Strömbäck

Christina Strömbäck är fr o m 20 mars avdelningschef på Revisorsinspektionen med ansvar för tillstånd, examination och verksamhetsstöd. Hon kommer närmast från tjänsten som administrativ chef vid myndigheten Delegationen mot segregation. Hon har även arbetat på Förvaltningsrätten som kanslienhetschef, controller på Pensionsmyndigheten samt olika uppdrag inom Kronofogdemyndigheten.
Strömbäck efterträder Kristina Rasmusson, som lämnar myndigheten för Statens historiska museer, som driver sju museer i Stockholm.

Carina Edlund

Nyligen berättade Revisorsinspektionen om att tidigare delägaren på PwC Bosse Hjalmarsson knyts till Revisorsinspektionen (RI) som expert. Nu är det klart att KPMG-veteranen Carina Edlund också börjar på myndigheten.

”Carina kommer främst att arbeta med redovisningsrelaterade frågor inom ramen för särskild kvalitetskontroll och riskbaserad tillsyn”, skriver RI på webbplatsen.

Edlund har mer än 35 års erfarenhet från revisionsbranschen och har främst arbetat med noterade bolag. Hon har även varit verkställande ledamot i Rådet för finansiell rapportering samt under mer än 10 år ledamot i Expertpanelen, som stödjer Rådet i sitt arbete att löpande bevaka utvecklingen av god redovisningssed för noterade svenska företag. Hon har även varit ledamot i Ekonomistyrningsverkets Redovisningsråd under mer än 10 år.

Bosse Hjalmarsson

Tidigare delägaren på PwC Bosse Hjalmarsson knyts till Revisorsinspektionen som expert. Hjalmarsson har främst arbetat med revision av börsnoterade internationella koncerner. Han lämnade nyligen PwC efter 37 år och har bland annat varit ansvarig för Risk Management inom PwC, både i Sverige och internationellt. Hjalmarsson har under många år även varit ordförande i FARs Policygrupp för revision.

“Bosse kommer främst att delta i kvalitetskontroller och med expertkunskap vid den riskbaserade tillsynen och i utvecklingsarbete”, skriver Revisorsinspektionen på webbplatsen.

Annica Glantz

Snabbväxande redovisningskoncernen Talenom förstärker organisationen i Sverige genom att rekrytera Annica Glantz som ny HR-direktör. Hon började i januari 2023. Glantz kommer närmast från ett dotterbolag till Bosch där hon verkade i roller som HR Projektledare, HR Business Partner chef och tillförordnad Head of HR/HR direktör.

”Det här är ett otroligt spännande uppdrag och jag är mycket glad över förtroendet och ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med alla fantastiska kollegor. Framåt ser jag att kultur, ledarskap, kompetensförsörjning, kompetensutveckling och ett hållbart arbetsliv kommer att vara avgörande för vår fortsatta framgång och tillväxt”, säger Annica Glantz i en kommentar.

Maria Olofsson

Revisionsbyrån WeAudit rekryterar Maria Olofsson som ny HR-ansvarig, med placering i Göteborg. Hon har liksom vd Daniel Kero Ljungberg bakgrund på RSM i Göteborg, där hon varit HR- och kontorsansvarig. Maria Olofsson tillträder hos WeAudit den 3 april.

Kristina Rasmusson

Administrativa chefen på Revisorsinspektionen (RI) Kristina Rasmusson lämnar myndigheten för samma roll på Statens historiska museer, som driver sju museer i Stockholm. Rasmusson har varit på RI sedan 2016. Hennes efterträdare kommer snart att presenteras.

Alexandra Mann

Alexandra Mann säger upp sin auktorisation för att istället jobba på STIHL Nordics med rollen Nordic Accounting Manager. Bolaget säljer sågar och trädgårdsverktyg för utomhusbruk. Alexandra Mann kommer senast från KPMG i Göteborg där hon arbetat sedan examen 1998, enligt Linkedin.

Henrik Wimmergren

Henrik Wimmergren lämnar yrket som auktoriserad revisor bakom sig för att satsa på sitt eget åkeribolag MÖRBYLÅNGA ÅKERI AB. Wimmergren har de senaste 21 åren arbetat på Deloitte, enligt Linkedin.

Magnus Håkansson

Magnus Håkansson säger nu upp sin auktorisation och lämnar EY efter 13 år. Han tar sig nu an tjänsten som Senior IFRS specialist på Vattenfall med bas i Solna. 

Rikard Hjamarsson

Efter drygt sju år på Deloitte i Stockholm säger Rikard Hjalmarsson upp sin auktorisation. Istället arbetar han nu som Group Accounting Specialist på Dometic, ett bolag som bland annat säljer kylskåp.

Veerle Groenendijk

Veerle Groenendijk har lämnat EY och lagt auktorisationen på hyllan. Istället arbetar hon nu som Head of Group Accounting and Reporting på techbolaget Nimlas Group AB i Linköping, enligt Linkedin.

Roland Sigbladh

Efter åtta år hos branschorganisationen Srf Konsulterna går Roland Sigbladh i pension. Efterträdaren Lena Lind tog redan i september 2022 över rollen som vd och från mars är hon även förbundsdirektör. I ett personligt “bokslut” i medlemstidningen Konsulten skriver Sigbladh:

“Den snabba teknikutvecklingen som förändrat vårt arbetssätt mot mindre rutinarbete och mer rådgivning har fått en egen plattform via den unika certifieringen av affärsrådgivare som Srf konsulterna erbjuder. Snart är hela 500 av våra medlemmar certifierade för den viktiga affärsrådgivarrollen och antalet medlemmar inom lön växer snabbt. Att få leda en sådan organisation har varit en stor glädje och stoltheten över vad vi uppnått är svår att beskriva i ord.”

Mounir Messaoud

Mounir Messaoud har tillträtt som head of IT och data analytics services hos Mazars Sverige.
Messaoud kommer närmast från RSA-gruppen där han arbetat som IT Audit Manager för Skandinavien och Mellanöstern. Tidigare har han innehaft befattningar hos Nordea och Transcendent Group. Mounir Messaoud är ordförande för ISACA, en internationell yrkesorganisation för it-revision. Han sitter även i styrelserna för Trygg-Hansa och Elissa Infinity.

Marie Baumgarts

KPMG:s hållbarhetsexpert Marie Baumgarts tar plats i en rådgivande expertgrupp för hållbar finanssektor (Platform on Sustainable Finance) inom EU.
”Plattformen har mandat att ge kommissionen råd om fullbordandet av EU:s ramverk Sustainable Finance och EU:s taxonomi”, säger Marie Baumgarts, partner på KPMG, i ett pressmeddelande.
Baumgarts är en blytung hållbarhetsprofil som rekryterades till KPMG för drygt ett år sedan. Hon kom närmast från SEB, där hon varit hållbarhetschef och ansvarat för regulatoriska frågor. Hon har varit med på tidningen Aktuell Hållbarhets lista över “Sveriges hållbarhetsmäktigaste”. Hon var även medlem i EU:s tekniska expertgrupp som tog fram taxonomin. Baumgarts har tidigare i karriären varit Sverigeansvarig för hållbarhetsrådgivningen på EY.

Sten Eriksson

Från vårens prov 2023 blir det förändringar i Revisorsinspektionens examensråd. Rådet utökas med en ny ledamot; Sten Eriksson, godkänd revisor på flyttaktuella Folkesson Råd & Revision i Uppsala.

“Myndigheten ser behovet av att de mindre företagens förutsättningar och perspektiv representeras i rådet och vid framtagandet av provet”, skriver RI på webbplatsen.

Walter Schuster, professor på Handelshögskolan i Stockholm, lämnar rådet och ersätts av Niclas Hellman, docent och tf professor på samma skola.

Examensrådet utses av myndighetschefen för en period av tre år. Förordandet gäller fr o m framtagandet av vårprovet 2023. Rådet består därefter av:

Niclas Hellman, docent på på Handelshögskolan i Stockholm

Sten Eriksson, Folkesson Råd & Revision

Mia Rutenius, ordförande, auktoriserad revisor, Grant Thornton AB

Anna-Karin Brusk Rönnqvist, vice ordförande, auktoriserad revisor, Revisorsinspektionen

Fredrik Nilsson, professor, Uppsala universitet

Katrin Schrewelius, auktoriserad revisor, KPMG AB

Tobias Stråhle, auktoriserad revisor, PwC AB

Lotta Westerberg

Lotta Westerberg började den 9 januari hos Revisorsinspektionen, skriver myndigheten på webbplatsen. Hon är jurist och kommer huvudsakligen att arbeta med tillsynsärenden och med särskilda kvalitetskontroller. Westerberg kommer närmast från Swedbank där hon var Senior Compliance Officer med speciell inriktning mot ekonomisk brottslighet. Innan dess har hon bl.a. arbetat på Fastighetsmäklarförbundet och Fastighetsmäklarinspektionen och Revisorsinspektionen.

Madeleine Lindblom

Efter Madeleine Lindblom, som bland annat suttit i styrelsen för programvaruföretaget 24SevenOffice, har fått en ny tjänst som Product Manager på konkurrenten Fortnox.

”Efter 13 år som partner, slutkund, styrelseledamot och anställd hos 24SevenOffice Sverige & 24SevenOffice Norge är det dags för mig att stänga ner datorn och tacka för mig…”, skriver Madeleine Lindblom på Linkedin.

Till Revisionsvärlden skriver Lindblom att hon ska ansvara för området “Rapportera” som bland annat inkluderar modulerna Avstämning & Rapportering och Bokslut & Skatt.

Lindblom var delägare på redovisningsbyrån Credité Consulting i Stockholm som senare köptes av 24SevenOffice.
Hon lämnade i maj 2022 styrelsen för 24SevenOffice Group och i december styrelsen för det svenska bolaget 24SevenOffice Sweden AB.

Martina Torp

Martina Torp lämnar revision för att i stället bli koncernredovisningschef på SBB, ett fastighetsbolag noterat på Stockholmsbörsen. Hon har arbetat i åtta år på PwC.

Adam Bermhagen

Nätverkskoordinatorn på Baker Tilly Sverige – Adam Bermhagen – är numera även International Business Leader på samma organisation.
”Tack vare min tid som Nätverkskoordinator har jag fått möjlighet att vidareutvecklas och ta på mig en ny utmaning parallellt med min nuvarande roll”, skriver Adam Bermhagen på Linkedin.

Charlotta Lundberg

Programvaruföretaget Fortnox meddelar att Charlotta Lundberg har utsetts till ny chef för Affärsområdet Byrån, vilket även innefattar en plats i Fortnox koncernledning. Charlotta Lundberg har tidigare haft chefspositioner inom EF Education och Hi3G Access. Enligt Linkedin kommer hon närmast från en roll som Chief Commercial Officer (CCO) på Silver Life, ett bolag som utvecklar äldreboenden och som ägs av bland andra EQT:s ordförande Conni Jonsson. Lundberg kommer att börja på Fortnox den 6 mars. Camilla Skoog, som varit chef för affärsområdet sedan 2020, kommer att lämna Fortnox för nya utmaningar, enligt ett pressmeddelande.

 

Albin Holm

Albin Holm säger nu upp sin auktorisation som revisor och lämnar PwC i Helsingborg efter drygt sju år i tjänst. I stället ska han arbeta som ekonomichef på transportbolaget NTG Cargorange AB. Bolaget hade en omsättning på 190 Mkr 2021.

Bjarne Andreassen

Bjarne Andreassen lämnar både KPMG och revision bakom sig efter över 24 år på KPMG i Stockholm. I stället arbetar han nu på Magnusson Law som ekonomichef.

”Känns fantastiskt kul och spännande!”, skriver han på Linkedin.

David Hanson

Efter drygt åtta år i branschen väljer David Hanson att säga upp sin auktorisation som revisor för att i stället ta sig an rollen som Head of Group Consolidation på Munters i Stockholm, enligt Linkedin. Hanson har sedan 2015 arbetat på EY i Stockholm.

Lovisa Gunnarsson

Lovisa Gunnarsson lämnar nu revisionen och PwC bakom sig för att i stället börja arbeta på Mpya Finance som ekonomikonsult, enligt linkedin. Gunnarsson arbetade på PwC i nästan sex år.

Philip Sahl

Efter drygt elva år på Grant Thornton i Västerås lämnar nu Philip Sahl byrån och säger upp sin auktorisation. I stället börjar han nu arbeta på AW Group AB som Financial Controller.

Denice Nyström

Auktoriserade revisorn Denice Nyström lämnar KPMG i Eskilstuna där hon arbetat i fyra år, och börjar nu arbeta på Rådek i samma stad.

Ivan Ticic

Auktoriserade revisorn Ivan Ticic lämnar EY i Stockholm efter sju år för att i stället arbeta på Ekonum i Örebro, där han även är delägare.

Joe Ucuzoglu

Joe Ucuzoglu

Sedan årsskiftet leds Deloitte-nätverket av Joe Ucuzoglu, enligt ett pressmeddelande. Ucuzoglu har varit vd för Deloitte USA sedan 2019.
Ucuzoglu efterträder Punit Renjen, som har varit global vd sedan 2015. Deloitte USA har i sin tur utsett Jason Girzadas till vd. Dessutom ska Lara Abrash bli ny styrelseordförande. Båda går in i sina nya roller den 4 juni (med förbehåll för partneromröstningar).
Girzadas har varit chef för den amerikanska konsultdelen och var senast ”US principal of businesses”, en roll som tycks ha gått ut på att integrera de olika tjänsteområdena hos Deloitte i USA.
Deloitte Global har 415 000 medarbetare och intäkter på 59,3 miljarder dollar/år.

Carl-Oscar Lindholm och Linda Täpp

Aspia Group informerar om två nya partnerutnämningar:

Carl-Oscar Lindholm, kundansvarig och auktoriserad redovisningskonsult. Han är verksam i Stockholm har enligt Linkedin arbetat på Aspia i fyra år. Dessförinnan har han bland annat varit CFO LabRum och auktoriserad revisor på PwC.

Linda Täpp: Market Area Leader Dalarna och auktoriserad redovisningskonsult. Hon har verkat på PwC och sedan Aspia i hela karriären, enligt Linkedin.

“Carl-Oscar och Linda är viktiga tillskott för att vara med och driva Aspias fortsatta tillväxtagenda och de har båda bidragit till vår framgång och utveckling”, säger Ola Gunnarsson, vd på Aspia.

Daniel Jonsson

Den auktoriserade revisorn Daniel Jonsson lämnar KPMG där han arbetat sedan examen 2015. I stället ska Daniel Jonsson nu arbeta på Svevia som Senior Group Financial Controller.

Jamie Miller

Jamie Miller blir ny global CFO för EY, som planerar att knoppa av konsultdelen som ett fristående bolag. Miller har tidigare varit finansdirektör för bland annat GE och revisor (samt partner) på amerikanska PwC. Idag är hon CFO på det amerikanska livsmedelsföretaget Cargill.
Utnämningen av Miller är enligt ett pressmeddelande ”ytterligare ett steg” i processen att dela upp EY i en revisions- och en konsultdel.

”EY går framåt på ett genomtänkt och medvetet sätt och gör stora framsteg på vägen mot partneromröstningar”, försäkrar EY i pressmeddelandet.

“Detta är en unik möjlighet att vara en del av vad som kommer att bli en av de mest omvälvande processerna det här decenniet, oavsett bransch”, kommenterar Miller.

Jamie Miller får som CFO ansvar för hela nätverket, det är oklart vilken roll hon kommer att få när uppdelningen väl är genomförd. Det blev nyligen klart att Julie Boland, chefen för amerikanska EY, ska bli global chef för den framtida revisionsdelen. Den nuvarande globala EY-chefen Carmine Di Sibio kommer att bli ordförande för den ännu namnlösa konsultdelen. Det meddelande EY redan i december.

EY räknar med att under de kommande veckorna utnämna ytterligare chefer till en rad positioner i de både den framtida revisions- och konsultdelen. Allt med förbehåll att partners i nätverkets medlemsbyråer löstar igenom uppdelningen.

Julie Boland

Julie Boland, chefen för amerikanska EY, ska bli global chef för det nya smalare EY som skapas när nätverket knoppat av konsultdelen. Den nuvarande globala EY-chefen Carmine Di Sibio, kommer att bli ordförande för den ännu namnlösa konsultdelen. Det meddelande EY redan i december.
EY räknar med att under de kommande veckorna utnämna ytterligare chefer till en rad positioner i både den framtida revisions- och konsultdelen. Allt med förbehåll att partners i nätverkets medlemsbyråer röstar igenom uppdelningen.

Janette Tuz

Janette Tuz ansluter till Revidecos Stockholmskontor. Hon kommer närmast från Ekonomiproffs AB där hon jobbat som redovisningskonsult i 3 år. Nu sadlar hon om och inriktar sig på revision.

Rebecca Strand

Rebecca Strand blir ny vd för Nya Ekonomikompetens, skriver den Karlstadbaserade byrån i ett kundbrev. Hon efterträder byråns grundare Stefan Ahlmark, som driver byrån tillsammans med sin fru Kristina Ahlmark.

Nya Ekonomikompetens etablerades 2017 och Rebecca Strand är en av de som arbetat längst i företaget, som omsatte drygt 7 Mkr år 2021.

”Jag har sedan min start på Nya Ekonomikompetens i början av 2019, arbetat i nära samarbeten med kunder. Det gör att jag har god insyn i både våra kunders behov och hur vårt tjänsteerbjudande svarar mot detta. I en vd-roll kan jag se att jag får direkt användning av detta och därigenom kan vidareutveckla vårt tjänsteerbjudande på bredare front”, säger Rebecca Strand.

Vid sidan av kontoret i Karlstad har byrån sedan den i höstas två medarbetare i Örebro. De sitter på kontorshotellet MyOffice bredvid Gustavsviksbadet.

”Kortsiktigt ser jag inte att vi ska ha några stora förändringar, utan jag leder teamet med mycket frihet under ansvar både i Karlstad såväl som i Örebro. I ett längre perspektiv, men med start redan 2023, kommer vi att bredda erbjudandet till våra medarbetare. Jag vill arbeta för långsiktiga relationer och göra denna resa tillsammans med kollegorna i Nya Ekonomikompetens”, säger Rebecca Strand.

Jesper Johansson

Jesper Johansson anställs som finance manager inom avdelningen Asset management på investmentbolaget ABG Fastena, skriver Fastighetsnytt. Han tillträdde sin tjänst den 14 november. Jesper Johansson kommer närmast från Trophi Fastighets där han jobbat som controller i knappt två år. Dessförinnan arbetade han i fem år med revision på EY, inriktad mot bygg- och fastighetsbolag.

Oskar Björklund

Byggbolaget Zengun har utsett Oskar Björklund till ny CFO med ansvar för finans- och ekonomifrågor inom Zengunkoncernen. Han kliver därmed in i koncernledningen. Björklund tillträder rollen den 1 januari 2023 och ersätter då Stefan Lindh som sedan tidigare har meddelat att han går i pension. Björklund har bakgrund som auktoriserad revisor på PwC. Han har även arbetat med business controlling från NCC. Sedan i mars 2021 är han ekonomichef på Zengun.

“Vi är glada att Oskar har valt att tacka ja till rollen som CFO. Oskar har en bred erfarenhet och kompetens inom finans och ekonomi, dessutom
känner han Zengun, vår kultur och våra värderingar väl”, säger Mick Salonen Högberg, vd på Zengun.

Sawen Kader

Revideco utökar sitt internationella redovisningsteamet med rekryteringen av Sawen Kader. Hon har bakgrund från en internationell redovisningsmiljö och kommer att arbeta både med utländska kunder med närvaro i Sverige och med svenska företag med internationella rapporteringskrav.

Wictoria Leijonqvist

Wictoria Leijonqvist är ny redovisningskonsult på Annikas Redovisningsbyrå i Norrköping, skriver ägaren Annika Andersson på Linkedin. Wictoria Leijonqvist kommer närmast från Agero Revision i samma stad.

Alexander Palmér

Alexander Palmér lämnar nu Mazars där han arbetat sedan 2021 för att istället börja arbeta på Jönköpingsbaserade Lidhed Boström Redovisning & Revision. Alexander Palmér har tidigare arbetat på BDO och KPMG, enligt Linkedin.

Hanna Hoof

Auktoriserade revisorn Hanna Hoof lämnar PwC i Borås efter 11 år i tjänst för att istället ansluta sig till T Abrahamssons Revisionsbyrå AB.

Johanna Hellström

Auktoriserade revisorn Johanna Hellström lämnar Grant Thornton efter fem och ett halvt år för att istället ansluta sig till Parsells Revisionsbyrå. Johanna Hellström har tidigare arbetat nästan 11 år på Allegretto Revision KB.

Anneli Wahlgren

Anneli Wahlgren, auktoriserad lönekonsult på Salario LöneExperter i Göteborg, vann utmärkelsen ”Årets Lönekonsult Guld” på Qbis Partner Awards 2022.

Årets Lönekonsult Guld delas ut till en person som arbetat i branschen i över 20 år. Dessutom blev hennes byrå Salario LöneExperter, ”Årets Byrå”. Totalt delades sex olika priser ut på galan som sändes på YouTube den 24 november.

 

Joachim Carlsson

är ny CFO på Estea, som erbjuder fonder för investeringar i kommersiella fastigheter och social infrastruktur. Carlsson har mer än 11 års erfarenhet från finans- och fastighetsmarknaden och kommer närmast från Arctic Securities. Joachim har även bakgrund som CFO på fastighetsinvesteringsbolaget Redito, business manager på Pareto och som audit manager på EY.

Joachim Carlsson har påbörjat sin anställning och är baserad på kontoret
i Stockholm.

Maria Strandberg

Maria Strandberg blir CFO för Amasten Fastighets AB (publ), ett nytt nytt fristående bolag med fokus på bostadsfastigheter som ska knoppas av från och delas ut till aktieägarna i SBB. Strandberg kommer närmast från rollen som CFO på Castellum och har dessförinnan arbetat i olika ledande befattningar inom Kungsleden sedan 2015. Hon är civilekonom och har bland annat jobbat som revisor på EY. Strandberg kommer ingå i bolagets koncernledning och tillträder sin roll under våren 2023.

Daniel Leifson

Auktoriserade redovisningskonsulten Daniel Leifson drar igång Slipp Redovisning i Gävle, som blir franchisekonceptets 27 kontor. Han har tidigare varit vd för ett industriföretag, arbetat som ekonomiansvarig och som redovisningskonsult, de senaste åren på Norengs Redovisning i Gävle.

“Den som väljer att bli kund hos Slipp Redovisning i Gävle lämnar sitt företags redovisning i trygga händer”,  skriver Slipp på sin webbplats.

Lisa Logren

Lisa Logren kommer den 1 januari 2023 att tillträda tjänsten som CFO för Avensia, en specialist på  e-handel. Logren är sedan augusti 2020 ”Head of Accounting” på Avensia. Dessförinnan hon på Deloitte som auktoriserad revisor.

Anders Wehtje, som är en av Avensias huvudägare,  har varit CFO på Avensia sedan 1 januari 2020. Dessförinnan satt han i styrelsen för Avensia i 15 år.

“Vi har rekryterat ett nytt team, infört ett gemensamt ekonomisystem, arbetat med att tydliggöra processer och förflyttat oss mot mer controlling och analys. För framtiden måste vi vara ”spets” inom dessa områden och där är förutsättningarna nu i stort sett på plats. Det känns därför naturligt att lämna över till Lisa som jag själv rekryterade till att en dag ta över som CFO. Mitt starka engagemang för Avensia kommer att kvarstå där min ägarposition kontinuerligt ökat över åren”, säger Anders Wehtje.

Sofie Malmberg

Sofie Malmberg börjar den 1 november som revisor på Revidecos Stockholmskontor. Enligt byrån är Malmberg är en revisor med ett starkt hållbarhetsintresse som närmast kommer från Allians Revision & Redovisning.

Natalia Palmer

Redovisningskonsulten Natalia Palmer började på Revidecos Göteborgskontor i september. Palmer kommer närmast från en tjänst som som redovisningsassistent. Hon har redan börjat blogga om aktiebolagsrätt på Revidecos webbplats.

 

Helena Forsberg

Auktoriserad redovisningskonsulten Helena Forsberg arbetar på Revidecos Skellefteåkontor sedan september. Forsberg är bokslutsspecialist med 20 år i branschen och kommer närmast Value & Friends, byrån som i början av året sålde redovisningsdelen till den nya koncernen Freedom Holding, se tidigare artikel.

Rebecca Checa

KPMG har rekryterat Rebecca Checa som ny Head of Marketing and Communication med ansvar för företagets marknadsföring, kommunikation och varumärkesarbete i Sverige, Lettland och Litauen. Rebecca har lång erfarenhet från marknads- och kommunikationsbranschen, och kommer senast från rollen som kommunikationsstrateg på Södersjukhuset i Stockholm.

“Vi är mitt inne i en intensiv fas där marknadsföring, kommunikation och varumärke spelar en central roll och enhetlighet i uttryck oavsett kanal blir avgörande”, kommenterar Tina Zetterlund, Partner och Head of Clients and Markets.

KPMG lanserade nyligen en ESG-kampanj för att stärka byråns position som hållbarhetsrådgivare, se tidigare artikel.

Christofer Kernén

Christofer Kernén axlar en ny roll som f

 

Daniel Stamenkovic

Daniel Stamenkovic inleder ett nytt kapitel efter tolv år som revisor på EY med en ny roll som Chief Financial Officer på investeringsbolaget 

Jakob Widin

Jakob Widin lämnar revision och säger upp sin auktorisation efter drygt sju år på EY. Istället ska han arbeta som

Johan Forsblom

Efter drygt fyra år på KPMG i Stockholm säger nu Johan Forsblom upp sin auktorisation. Istället ska han nu arbeta som , med bas i Stockholm.

Malin Nordén

Maria Karlsten

Efter trettiofem år i branschen lämnar Maria Karlsten Grant Thornton där hon bland annat varit partner, auktoriserad revisor, kontorschef och medlem av ledningsgruppen. Hon kommer att verka som konsult inom affärsrådgivning, ledarskap, mentor i dem egna firman Karlsten Consulting, och även ta styrelseuppdrag.

Melina Granéll

Melina Granéll tar sig an en ny roll som koncernredovisningschef på 

Sigge Kleen

Sigge Kleen lägger nu revisionen på hyllan och säger upp sin auktorisation för att i stället ta sig an rollen som CFO på finansbolaget Strivo i Göteborg. Senast kommer han från KPMG i Göteborg, där han arbetade i drygt fem år.

Tijana Radic

Tijana Radic säger upp sin auktorisation som revisor för att i stället axla rollen som Stockholm. Hon har arbetat på PwC i Stockholm i elva år, varav två år var som gruppchef.

Filip Bons Larsson

Filip Bons Larsson får en nyinrättad roll som hållbarhetschef på fondförvaltaren Estea. Han kommer närmast från PwC där han under sju år verkat inom finansiell revision och hållbarhet, först som revisor och på senare år konsult. Enligt Linkedin hade han titeln Manager Sustainability & Climate Change på PwC i Stockholm.

“Som ett led i vår satsning på att stärka vårt erbjudande med nya fonder och ökat fokus på institutioner har vi sett behovet av att ytterligare
lyfta vårt hållbarhetsarbete. Med Filip ombord får vi en ledare och inspirationskälla av toppklass”, säger Johan Eriksson Rydermark, vd för Estea.

Samtidigt har Estea:s CFO Henrik Zetterström valt att gå vidare till en roll som CFO hos fastighetsbolaget Genova, se separat notis.

Estea investerar i fastigheter genom diverse fonder.

Oskar Ölmhagen

Oskar Ölmhagen lämnar RSM Sweden för ett nytt jobb på Revata AB i Umeå. Han arbetade på RSM Sweden i sju år, varav två år var som auktoriserad revisor. Innan det arbetade han ett år på Baker Tilly som redovisningskonsult.

Kristian Raa

Kristian Raa har börjat på Revexa Revision i Göteborg. Han har tidigare arbetat i över trettiofem år som revisor hos EY. Revexa Revision har varit en etablerad revisionsbyrå sedan mitten av 1980-talet.

Johan Bäcke

Oxceed, en molntjänst för finansiell rapportering och budgetering, får en ny styrelseordförande i Johan Bäcke, entreprenör och investerare med över 20 års erfarenhet av företagsutveckling. Idag verkar Bäcke som styrelseproffs och rådgivare åt tiotalet bolag. Han är bland annat styrelseledamot i logistikbolaget Sonat och styrelseordförande för veckopengsappen Gimi. Han har suttit i Oxceeds styrelse sedan 2018 och nu tar han över ordförandeklubban. Oxceeds tidigare ordförande Stefan Ström sitter kvar som ledamot i styrelsen, som också får två nya medlemmar; Robin Mellstrand och Anna Elverheim. Robin Mellstrand är grundare och tidigare VD för SaaS-bolaget Loop54. Anna Elverheim har mer än 15 års erfarenhet från ledande positioner på Hogia och är ordförande i flera myndighetsinitiativ inom fintech.

Henrik Zetterström

Fastighetsbolaget Genova Property har rekryterat Henrik Zetterström som ny finanschef. Han tillträder 1 januari 2023, enligt ett pressmeddelande.

Zetterström har tidigare varit finanschef på Estea och M2 Gruppen samt arbetat som auktoriserad revisor på KPMG, med tidigare revisionskunder som . HL Display, Nobia, Skanska, Stadium och Baltic Beverages Holding.

Nuvarande finanschef på Genova Property – Edvard Schéele (också han exrevisor, men från EY) kommer lämna vid årsskiftet för ett annat uppdrag. Det framgår av ett pressmeddelande.

 

Timothy Gore

KPMG i Sverige rekryterar den brittiska hållbarhetsexperten Timothy Gore, som blir senior rådgivare inom klimat, mänskliga rättigheter och cirkulär ekonomi.  Han får titeln director. Gore har över 15 års erfarenhet av forskning och policyarbete inom miljömässig och social hållbarhet, från myndigheter, internationella organisationer och företag.

I över ett decennium var Gore Global Head of Policy for Climate, Food and Land på Oxfam International, närmast kommer han från en roll som chef för programmet för klimat och cirkulär ekonomi vid det Brysselbaserade Institutet för europeisk miljöpolitik (IEEP).

Timothy Gores arbete om ojämlika koldioxidutsläpp har citerats bland annat av FN:s klimatpanel (IPCC) och FN:s generalsekreterare. Hans arbete kring ”human rights due diligence”, tillsammans med nordiska livsmedelsföretag, har prisats med amfori Members’ Award.

“Jag ser fram emot att välkomna Timothy till vårt team. Han tar med sig den senaste och mest aktuella kompetensen för våra multinationella företag i Sverige och för våra kunder i det globala KPMG-nätverket. Det gläder mig extra mycket att IEEP har varit föredragande för de återstående fyra taxonomimålen som är på gång efter begränsning av och anpassning till klimatförändringarna. Jag tror inte att marknaden är fullt medveten om kraften i det skifte som ligger framför oss”, säger Marie Baumgarts, Partner Sustainability Advisory på KPMG.

Emma Loven

Emma Loven, som rekryterades av KPMG i januari som partner och chef för KPMG:s rådgivningstjänster till hälso- och sjukvårdssektorn, blir från den 1 oktober ansvarig för KPMG:s samtliga tjänster till offentlig sektor (inkl. hälso- och sjukvården). Hon efterträder Stefan Lundström.

Loven har över 14 års erfarenhet från hälso- och sjukvårdsbranschen och har bland annat varit utvecklings- och it-direktör på Södersjukhuset i Stockholm. Utöver sin erfarenhet från hälso- och sjukvården har Loven även arbetat med fastighetsrelaterade projekt samt upphandlingsprojekt.

Daniel Broman

Daniel Broman lämnar CFO-jobbet på Vislandaföretaget Duroc Machine Tool för en motsvarande roll på Växjöbaserade livsmedelsbolaget Lohilo, vars aktie handlas på First North. Broman har tidigare bland annat varit revisor på EY  och haft ledande roller inom ekonomi på Region Kronoberg och Växjö Kommun.

Han efterträder Maria Falk Ekenstam som lämnar Lohilo.

Nathalie Liljegren

Nathalie Liljegren

Nathalie Liljegren, chef för affärsrådgivning på Ludvig & Co, med placering i Vimmerbyvaldes in i styrelsen för Srf Konsulterna vid kongressen 28 september.

En annan förändring i styrelsen är att Peter Boiardt (Talenom) ersätter Jeanette Isaksson som vice förbundsordförande. Annars sitter förbundsordförande Frans Blom och de andra i styrelsen kvar.

Madeleine Andersson

Madeleine Andersson har börjat på WeAudit i Göteborg. Hon har tidigare arbetat i över fyra år som revisor hos Moore Ranby AB.

Jonas Persson

Revideco får en ny delägare i Jonas Persson som sedan ett par år arbetar på byråns Skellefteåkontor.
”Jonas hjälper norrländska företag med digitalisering och internationella bolag med att hitta en trygg samarbetspartner inom redovisning, lön och rådgivning”, skriver Revideco på webbplatsen.
Jonas Persson rekryterades till Revideco 2020. Han har tidigare flera års erfarenhet från PwC och har även arbetat på Skellefteå AIK:s ekonomiavdelning.

Cecilia Thulin

Cecilia Thulin lämnar BDO i Stockholm efter fem år i tjänst, varav åtta månader som auktoriserad revisor. I stället axlar hon nu rollen som Ekonomichef på pantbanken Sefina Svensk Pantbelåning AB.

Daniel Persson

Daniel Persson har efter drygt sju år på EY i Stockholm valt att säga upp sin auktorisation som revisor. I stället ska han nu arbeta som Group Financial Controller på elektronikföretaget Sivers Semiconductors AB.

Ellen Högnäs

Ellen Högnäs lämnar revision för att ta sig an rollen som Business Controller på investmentbolaget Inventure, med bas i Helsingfors. Ellen Högnäs har tidigare arbetat på Deloitte i Helsingfors, men kommer senast från Deloitte i Göteborg där hon arbetade i nästan fyra år.

Emma Fjällvide

Emma Fjällvide lämnar revision att istället arbeta som Financial manager på W3 Energy i Umeå. Hon började sin revisionskarriär på Grant Thornton i januari 2009 där hon blev kvar i fem år. Därefter tjänstgjorde hon ett och ett halvt år som controller på Region Östergötland. Senast kommer hon från Gran Thornton i Umeå, där hon tjänstgjort i nästan 7 år.

Jacob Lind

Jacob Lind säger nu upp sin auktorisation efter dryg sex år på PwC i Norrköping. Istället ska han nu arbeta som Ekonomichef på merch-bolaget Voky i Linköping.

 

Johanna Fejne

Johanna Fejne säger upp sin auktorisation för att i stället ta sig an rollen som Head of Accounting på designbutiken Nordiska Galleriet i Stockholm. Hon lämnar EY i Stockholm efter åtta år i tjänst.

Marcus Nordgren

Marcus Nordgren lämnar EY och revisorsrollen för att arbeta som Head Of Accounting på Spiideo, ett bolag som arbetar med film och streaminglösningar för sportevenemang. Han började sin karriär på Mazars 2013 som redovisningsassistent, innan han senare övergick till EY i Malmö år 2017.

Tobias Andersson

Tobias Andersson väljer nu, efter åtta år på KPMG i Stockholm, att säga upp sin auktorisation. Han börjar nu i stället arbeta som Senior Group Internal Auditor på NCC i Stockholm

Karim Al-Asi

Efter sex år på PwC i Malmö säger nu Karim Al-Asi upp sin auktorisation. Istället ska han nu arbeta som Strategic Projects and M&A Controller på kemiindustriföretaget Perstorp, med bas i Malmö.

Mikael Borghede

Mikael Borghede lägger nu revisionen på hyllan och säger upp sin auktorisation för att i stället ta sig an rollen som Group Financial Controller på Stena i Göteborg. Senast kommer han från EY i Göteborg där han arbetade i 7 år.

Lova Liif

Lova Liif väljer att säga upp sin auktorisation som revisor. Hon kommer senast från EY i Stockholm där hon tjänstgjort sedan 2011. Hon ska nu i stället arbeta på byggföretaget JM som chef för koncernredovisning och finansiell kontroll, enligt Linkedin.

Tushar Amin

Efter knappt sex år i branschen säger Tushar Amin nu upp sin auktorisation. Han började sin revisionskarriär på PwC i Stockholm, för att senare börja arbeta på BDO i Stockholm. Tushar Amin tar sig nu an rollen som Business Unit Manager på Intertrust Group, med bas i Stockholm.