Christian Karlsson

Tidigare regionchefen över Aspia i Västsverige, Christian Karlsson, inleder en karriär som styrelseproffs.

”Efter 15 år som entreprenör och sedermera 15 år som storbolagschef är det nu dags för mig att förverkliga mina planer som jag haft i några år – att professionellt fokusera på och utveckla olika företag från styrelserummet. Jag har smygstartat med några uppdrag 2021 men kommer alltså att ha plats för fler styrelseuppdrag från och med 2022”, skriver han på Linkedin.

Christian Karlsson tycks formellt ha lämnat Aspia vid årsskiftet. Han basade som regionchef med åtta kontorsområden och drygt 330 medarbetare varav 18 direktrapporterande chefer och partners Karlsson satt även i den nationella ledningsgrupp 2018-2020.

I mitten av 2020 vingklipptes Christian Karlsson i samband med att Nicklas Bohman befordrades till Head of Accounting. Regioncheferna rapporterar därefter till Nicklas Bohman och sitter inte i koncernledningen. Även tidigare regionchefen i Stockholm Erik Källås har lämnat Aspia, enligt Linkedin. Han har också startat egen konsultlåda inom ”redovisning och ledarskap”.

Christian Karlsson skriver på Linkedin att han inleder sin “karriär 2.0” med huvudfokus på styrelsearbete och tillkommande rådgivnings- och interimsuppdrag.
”Kanske hittar jag något spännande VD-jobb längs vägen också”, skriver Christian Karlsson.

Bjarne Ahlenius

Kryptovalutabolaget Goobit Group har utsett Bjarne Ahlenius till ny finanschef, med tillträde den 8 mars. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ahlenius kommer senast från rollen som finanschef i Cura Sweden och dessförinnan har han en bakgrund inom revision och corporate finance på EY och KPMG.

Goobits nuvarande finanschef Joachim Lundberg har beslutat att gå vidare till en annan arbetsgivare.

“Anställningen av Bjarne är ett steg på resan att ta Goobit till nästa nivå. Att växa i en reglerad samt noterad miljö ställer höga krav på bolagets CFO och Bjarne är helt rätt för den rollen”, kommenterar Goobits vd Erika Eliasson.

Liselotte Haglind

KPMG:s CFO Liselotte Haglind lämnar KPMG för att ta motsvarande roll på börsnoterade Projektengagemang Sweden. Arbetet med att finna en ny Chief Financial Officer har inletts, skriver KPMG i ett pressmeddelande.
Liselotte Haglind har ingått i KPMG:s ledningsgrupp som CFO och COO. Hon anslöt till KPMG i november 2020 och rekryterades från en roll som CFO för Sweco Sverige, teknikkonsulten Swecos största affärsområde . Haglind börjar på Projektengagemang Sweden senast den 17 juli.

Annika Odelros

Annika Odelros tillträder en nyinrättad roll på Grant Thornton med ansvar för att leda byråns kvalitet- och riskarbete, såväl internt som externt. Odelros får titeln CGRECO – Chief Governance, Risk, Ethics, Compliance Officer. Hon kommer rapportera till vd Anna Johnson.

“För oss är detta en hållbarhetsfråga, att hela tiden anpassa oss till omvärldens krav, nya förutsättningar och regelverk. Här kommer Annika leda arbetet såväl på övergripande nivå som tillsammans med riskansvariga inom våra olika affärsområden”, säger Anna Johnson i ett pressmeddelande.

Annika Odelros kommer närmast från rollen som riskchef på Riksbanken. Hon har tidigare erfarenhet från ledande befattningar inom bank och från Finansinspektionen. Annika börjar på Grant Thornton den 14 mars.

Hon säger i en kommentar att hon är både glad och tacksam över att ha fått förtroendet att applicera sina kunskaper i en ny bransch.

 

Filip Olsson

Filip Olsson blir ny segmentschef för Skog & Lantbruk på Ludvig & Co. Han efterträder Per Skargren, som nyligen gick in som vd på Sala Sparbank. Filip Olsson har liksom sin företrädare bakgrund på Swedbank.

“Filip är en driven och kundorienterad ledare med gedigen kunskap inom den gröna näringen och vi är mycket glada att han har valt att anta detta viktiga uppdrag. Genom sin bakgrund har han byggt upp en god förståelse för kundbehoven inom segmentet. Med Filip vid rodret kommer vi att lyckas med vår ambition att utveckla vårt erbjudande inom Skog och Lantbruk och ta det till nästa nivå”, säger Pia Bax, Chef Kunderbjudande, Utveckling & IT, som Olsson sorterar under.

Filip Olsson är utbildad Ekonomagronom och har under de senaste 12 åren jobbat inom finanssektor med fokus på skog och lantbruk. Förutom att ansvara för att utveckla Ludvig & Co:s affärsmodell och erbjudande ska Olsson även driva samarbetet med strategiska samarbetspartners och affärskontakter för den gröna näringen, enligt ett pressmeddelande.

Emma Loven

KPMG skalar upp tjänsteutbudet inom sjukvård och offentlig sektor genom rekryteringen av Emma Loven, som har över 14 års erfarenhet från hälso- och sjukvårdsbranschen. Hon blir partner på KPMG och kommer att driva digitaliseringsagendan för tjänster gentemot hälso- och sjukvården hos KPMG, enligt ett pressmeddelande.

“Jag känner mig oerhört taggad inför detta, att få vara med och bygga och utveckla snarare än att sitta och förvalta en position på marknaden. Nu ser jag fram emot att träffa olika kunder och vara med och utveckla deras verksamhet”, säger Emma Loven.

Loven kommer närmast från Södersjukhuset där hon som utvecklings- och IT-direktör ansvarat för verksamhetsutveckling, IT, medicinsk teknik och Sjukhusfysik. Utöver sin erfarenhet från hälso- och sjukvården har Loven även arbetat med fastighetsrelaterade projekt samt upphandlingsprojekt.

Jenny Alstierna

Mazars har fått en ny HR chef. Jenny Alstierna har arbetat för byrån som konsult under hösten och går in med full kraft som HR-chef från årsskiftet.

Sofia Svensson

Sofia Svensson har utsetts till ny vd för Hövding, som säljer uppblåsbara cykelhjälmar. Efter drygt tio år på posten som VD lämnar Fredrik Carling uppdraget och under första halvåret 2022 tillträder Sofia Svensson.

Svensson är har mångårig bakgrund inom Midway Holding och har även varit vd för Lammhult Design Group. Hennes senaste position är som Head of Strategic Business Development på Stena Metall AB. Hon har också flera års erfarenhet som managementkonsult, bland annat inom PwC.

Jonas Göransson

Den auktoriserade revisorn Jonas Göransson lämnar BDO Stockholm efter fem år för att satsa på sin egen byrå JG Revision & Rådgivning. Han har tidigare även tjänstgjort på PwC i drygt tio år.

Jennie Eklöf

Auktoriserade revisorn Jennie Eklöf lämnar KPMG i Skövde efter dryg 6 år, för att i stället ansluta till Lots Ekonomi i Skara.

Viktoria Berglund Blohmé

Viktoria Berglund Blohmé säger upp sin auktorisation efter drygt 6 år på EY i Stockholm. Istället fortsätter hennes karriär på Bitcoin-återförsäljaren Safello i rollen som Senior Financial Controller, med bas i Stockholm.

Paulina Håkansson

Efter fem år på Deloitte i Göteborg lämnar Paulina Håkansson nu både revision och byrån bakom sig, för att istället anta rollen som Finance Manager på Eliq, som ägnar sig åt mjukvaror kopplat till belysning.

”Beyond excited to jump on this journey as a Finance Manager at Eliq Thank you Deloitte incl great colleagues and clients for the past 5 years”, skriver hon på Linkedin.

Mikael Westman

Mikael Westman säger upp sin auktorisation som revisor för en ny tjänst på som Group Account Manager på sängföretaget Hilding Anders International. Senast kommer han från Deloitte där han tjänstgjort sedan 2012, det senaste året som Senior manager.

Malin Ståhl

Malin Ståhl har sagt upp sin auktorisation som revisor för att i stället gå in som delägare på Franso Redovisning AB, med kontor i Södertälje. Senast kommer hon från MT Revision i Stockholm, där hon arbetat i 9 år, varav ett och ett halvt som auktoriserad revisor.

Linda Mannerby

Sveriges Marknadsföringsbolag, Visit Sweden, anställer Linda Mannerby som Senior Sustainability Manager från den 10 januari. Hon kommer att vara adjungerad till ledningsgruppen och rapportera till bolagets vice vd Hanna Stenholm, skriver TurismNytt.

Linda Mannerby kommer senast från en roll som Head of Sustainability hos Grant Thornton. Hon har även arbetat som rådgivare inom strategiskt hållbarhetsarbete i olika kunduppdrag.

Mannerby arbetade dessförinnan med hållbar utveckling på kosmetikkedjan KICKS.

Catharina Ekström Idehed

Redovisningsbyrån KlaraPappers Affärsområdeschef Catharina Ekström Idehed är sedan i höstas redovisningschef på fastighetsbolaget Familjebostäder i Stockholm. Det framgår av hennes Linkedinprofil. Hon är en erfaren redovisningskonsult, först på PwC, sedan KlaraPapper.

Per Widell

Efter 16 år som revisor säger nu Per Widell upp sin auktorisation, men är fortfarande verksam som konsult via egen firma. Han har tidigare arbetat på KPMG och EY. Senast kommer han från Baker Tilly i Halland, där han också var delägare.

Erik Malmqvist

Erik Malmqvist säger nu upp sin auktorisation efter drygt åtta år på PwC i Kungsbacka. Istället fortsätter hans karriär som Head of Accounting & Reporting på pappersföretaget Ekman & Co.

”Efter 8 år som revisor på PwC har jag bestämt mig för att anta nya utmaningar. Jag vill verkligen tacka alla kollegor och kunder som givit mig all den erfarenheten jag har idag och samtidigt givit mig många roliga minnen utmed vägen”, skriver han på Linkedin

Anders Bergman

Efter 32 år på PwC säger tidigare delägaren Anders Bergman upp sin auktorisation, och går över till egen konsultverksamhet.

”Vänner – efter 32 år som revisor på PwC tackar jag nu för mig. Tack alla kollegor och kunder för denna fantastiska tid. Ni har gett mig otroligt mycket glädje och erfarenheter. Tack!”, skriver han på Linkedin.

Adrienne Larsson

Adrienne Larsson lämnar revisionen bakom sig för att istället anta rollen som Teamleader på den digitala redovisningsbyrån Marginalen. Hon har tidigare arbetat på Rödl & Partner, Strawberry Audit och kommer senast från BDO där hon arbetat som auktoriserad revisor sedan 2014.

Ali Sharifi-Toiserkani

Den före detta auktoriserade revisorn Ali Sharifi-Toiserkani lämnar revisionen bakom sig för att ta sig an rollen som redovisningsspecialist på Aspia. Han kommer senast från PwC i Täby, där han varit verksam i drygt 10 år enligt Linkedin.

Lars Reidar Vold-Andersen

Compliancerådgivaren Transcendent Group har utsett norrmannen Lars Reidar Vold-Andersen till ny vd för bolaget med tillträde direkt efter stämman 2022. Han efterträder Martin Malm, som har föreslagits som styrelseordförande från och med årsstämman 2022.

Vold-Andersen har varit anställd i Transcendent Group sedan 2013. Han är tidigare vd för och grundare av Transcendent Group i Norge och har tidigare varit senior manager med ansvar för it-revisionstjänster hos PwC Norge.

”I Lars Reidar Vold-Andersen har vi hittat en stark ledare som kan axla ansvaret som vd för Transcendent Group. Lars har med stor framgång lett Transcendent Groups verksamhet i Norge och bidragit till koncernens framväxt och utveckling. Eftersom Lars redan idag ingår i Transcendent Groups koncernledning ser vi också att vd-bytet borgar för kontinuitet och fortsatt exekvering av bolagets strategi med fokus på lönsam tillväxt”, säger Sigrun Hjelmqvist, styrelseordförande för Transcendent Group.

Transcendent Group har över 100 anställda i 7 länder runtom i Europa. Aktien handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Erik Rydstad

Pr-byrån Kekst CNC (tidigare JKL) rekryterar Erik Rydstad som ny senior konsult på Stockholmskontoret, skriver Dagens Opinion. Han värvas direkt från medtech-bolaget Doctrin där han var försäljningschef. Dessförinnan jobbade han som managementkonsult på EY där han arbetade mot myndigheter som Arbetsförmedlingen, Polisen och Regeringskansliet.

Johan Waessman

Johan Waessman tillträder som ny Chief Technical Officer (CTO) hos SoftOne Group i början av mars 2022. Waessman kommer närmast från 14 år på Unit4, där han varit R&D Manager.
SoftOne är specialiserat på affärs- och personalsystem till bl.a. hantverkare inom El, VVS, Bygg, och Handeln. Kunder finns även inom hotell och restaurang, redovisningsbyråer samt tillverkande och tjänsteproducerande företag.

Tomas Andersson

Tomas Andersson är enda svensk på managementkonsulten Oliver Wymans lista på nya partner inför 2022. Oliver Wymans senaste partnerkull består av 62 personer och sägs vara den största hittills.

Oliver Wyman har huvudkontor i USA, och det är många amerikaner bland de nya delägarna, men även elva britter och sex tyskar. Managementkonsulten har 60 kontor i 29 länder.
Tomas Andersson är enligt Linkedin specialiserad på rådgivning till företag inom handel samt finansbolag.

Marie Baumgarts

KPMG rekryterar hållbarhetsexperten Marie Baumgarts, som blir partner på byrån. Baumgarts kommer närmast från SEB, där hon varit hållbarhetschef och senast ansvarat för regulatoriska frågor. Hon rankades i våras som nummer 10 på listan över “Sveriges hållbarhetsmäktigaste” av tidningen Aktuell Hållbarhet och var medlem i EU:s tekniska expertgrupp som tog fram taxonomin. Hon har tidigare i karriären varit sverigeansvarig för hållbarhetsrådgivningen på EY. Nu ska hon basa över KPMG:s hållbarhetsrådgivning i Sverige.

“Marie kommer att ha en central roll när KPMG lägger fokus på sitt hållbarhetserbjudande och lanserar en global ESG strategi. För att bistå marknaden i hållbarhetstransformationen och att nå vår vision, att vara det självklara valet, behövs en tydlig strategi kring hållbarhet. Under de kommande månaderna och åren tittar vi på hur vi kan stärka vårt engagemang inom dessa områden och där kommer Marie att vara en nyckelspelare, säger Patrik Anderbro, vd på KPMG, i ett pressmeddelande.

Marie Baumgarts börjar sin anställning på KPMG redan den 1 december.

“Regleringarna har gått blixtsnabbt, troligtvis snabbast i EU:s historia. Jag vill dela min kunskap med marknaden och samverka för att utveckla nya innovativa lösningar. Hållbarhet är här för att stanna, på alla nivåer, och vi välkomnar förfrågningar från styrelser, ledningar och individer”, säger Marie Baumgarts.

Rickard Åstrand

Rickard Åstrand, med bakgrund från bland annat PwC, är ny ekonomichef på Resolution Games, enligt Linkedin.
Den svenska spelutvecklaren har blivit en riktig storspelare på den nischade marknaden för VR- och AR-spel och hade en nettoomsättning på omkring 55 miljoner kronor i fjol.
Rickard Åstrand har tidigare varit CFO för Health and Sports Nutrition Group HSNG AB, som äger Gymgrossisten.com och Bodystore.com. Han har bakgrund på PwC inom Business Risk Services.

Sebastian Robson

ADDvise Group AB (publ) tillsätter Sebastian Robson som ny Chief Financial Officer (CFO) och medlem i ledningsgruppen. Han efterträder nuvarande CFO Aaron Wong och tillträder tjänsten senast den 28 februari 2022. Konsulten Bengt Miller hoppar in som tillfällig CFO under perioden 29 november 2021 fram tills den 28 februari 2022.
Sebastian Robson kommer närmast från en roll som CFO för Hexicon. Miller började sin yrkesbana som auktoriserad revisor vid EY i Värmland, och jobbade sedan i flera år inom industrigruppen Wermia.
ADDvise Group AB (publ) är leverantör av utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter. Aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market.

Pernilla Halling

Pernilla Halling har utsetts till ny kommunikationschef på FAR. Hon tillträder den 1 december och efterträder Annica Gerentz som går i pension sommaren 2022.

Halling är i dag kommunikationsstrateg på FAR och har tidigare bland annat varit chefredaktör och ansvarig utgivare för FAR:s medlemstidning Balans under åren 2009-2020.  Halling kommer att ingå i FAR:s ledningsgrupp och rapportera till generalsekreterare och VD Karin Apelman.

Annica Gerentz fortsätter att arbeta på FAR fram till sommaren 2022 med i första hand fokus på överlämning, men också som strategisk rådgivare till Karin Apelman. Hon kommer också att vara adjungerad i ledningsgruppen.

Daniel Rudeklint

Medicinteknikbolaget Emotra har anställt Daniel Rudeklint som CFO. I och med anställningen går bolaget från att ha funktionen på konsultbasis till en fast anställd ekonomichef. Daniel Rudeklint har en bakgrund som auktoriserad revisor på EY. Han kommer närmast från biståndsmyndigheten Sida, där han varit internrevisor och arbetat med förbättring av myndighetens processer.

“I och med att bolaget genomgår förvärvet av Neurametrix finns ett behov av att gå från en CFO på konsultbasis till en fast anställd ekonomichef. Anställningen bör ses som ett led i den strategiska utveckling som bolaget nu ger sig in på, där är en viktig del i Daniels arbete blir att stötta framtida arbetet i det gemensamma bolaget”, skriver Emotra.

Rudeklint tillträder den 15 november 2021.

Emotra AB (publ) är ett medicintekniskt företag som bedriver forskning, utveckling, kliniska studier och marknadsföring inom mental hälsa.

Hampus Boström

Hampus Boström utses till Chief Sales Officer(CSO)  på Aspia och tar plats i koncernledningen. Det framgår av ett pressmeddelande. Som CSO leder Boström säljorganisationen. Han började på Aspia i april 2019 och har sedan dess jobbat med säljrelaterade frågor inom sin roll som Head of Commercial Excellence. Hampus Boström har en bakgrund som Head of Sales inom PwC och tillträder rollen som CSO den 22 november.

”Jag vet att Hampus kommer se till att vi får en tydligare och mer enhetlig agenda inom Sales & Commercial Excellence och ett ännu större kund-, sälj- & marknadsfokus inom Aspia”, säger vd Ola Gunnarsson.

Aspias koncernledning:

CEO: Ola Gunnarsson
CFO: Jens Wikman
CIO: Johan Ekblom
CSO: Hampus Boström (tillträder 22 nov)
Chief Strategic Planning Officer: Christoffer Sjögren
CHRO/CMO: Pia Törnqvist
Service Line Leader Accounting: Nicklas Bohman
Accounting Sweden: Gina Wiklund
Service Line Leader Payroll: Jessica Sorrone
Service Line Leader Tax & Advisory: Jari Burmeister

Tobias Stråhle

Auktoriserade revisorn Tobias Stråhle är förordnad som ny ledamot i Revisorsinspektionens examensråd i och med framtagandet av provet för revisorsexamen våren 2022. Tobias är revisor på PwC i Stockholm och ersätter den auktoriserade revisorn Kristian Stensjö som inte fortsätter i examensrådet efter höstprovet 2021.

Kristian Stensjö har varit ledamot av examensrådet i och med vårprovet 2013 och sedan höstprovet 2019 har han varit rådets ordförande. När han nu lämnar sin plats i examensrådet kommer Mia Rutenius ta över som ordförande.

Examensrådets sammansättning för vårprovet 2022

Mia Rutenius, ordförande, auktoriserad revisor, Grant Thornton AB
Anna-Karin Brusk Rönnqvist, vice ordförande, auktoriserad revisor, Revisorsinspektionen
Fredrik Nilsson, professor, Uppsala universitet
Katrin Schrewelius, auktoriserad revisor, KPMG AB
Walter Schuster, professor, Handelshögskolan i Stockholm
Tobias Stråhle, auktoriserad revisor, PwC AB

Eirik Stranden

Eirik Stranden är ny vd för norsk-svenska affärssystemet 24SevenOffice, vars aktie handlas på Spotlight. Stranden har det senaste halvåret varit ansvarig för affärsutveckling inom företaget och befordras med medelbar effekt. Enligt bolaget tillträder Eirik Stranden på “interimsbasis” tills styrelsen fattat “sitt slutgiltiga beslut”. Den tidigare vd:n Staale Risa kommer att fortsätta i bolagets styrelse, där han ska bli vice ordförande.

“Efter 20 års operativt arbete i 24SevenOffice är det dags för mig att ge plats åt nya krafter med nya sätt att tänka och starkt engagemang. Eirik har en enorm arbetsförmåga och energinivå som jag aldrig sett förut”, säger Staale Risa i ett pressmeddelande.

Eirik började sin karriär som managementkonsult på EY i New York. Han fortsatte på BCG, Boston Consulting Group och började alltså på 24SevenOffice i våras.

Mikael Lagerberg

Mikael Lagerberg blir nationell affärsutvecklare och sälj- och marknadsansvarig på LR.

”Vi kan framöver se att branschen får en mer rådgivande roll mot sina kunder, och då är det en fördel med lokal närvaro. Med rekryteringen av Mikael så växlar vi upp arbetet med att bli det ledande nätverket för fristående byråer som vill utvecklas”, säger Martin Johansson, vd på LR Revision & Redovisning.

Lagerberg ska arbeta med tillväxt av fler fristående delägarbyråer, men även med att utveckla de befintliga byråerna mot deras lokala marknader.  Han kommer närmast från EY och har tidigare även jobbat på PwC med affärsutveckling.

 

Anders Linné

Efter nära två decennier inom revision går Anders Linné mot nya utmaningar.

“Anledningen till att jag lämnade revisorsyrket efter totalt 19 år (15 år på Deloitte och 4 år som internrevisor på Trygg-Hansa/RSA) var främst en önskan om att söka nya utmaningar någonstans mitt i yrkeslivet”, skriver Anders Linné.

Under sin tid på Deloitte hade han rollen som bland annat senior manager och kontorschef för Umeåkontoret. Nu jobbar han istället som Ekonomichef/CFO på industribolaget Olofsfors AB som är en del av P Wikström J:r-koncernen.

Filip Enger

Auktoriserade revisorn Filip Enger är ny Senior Auditor på PwC i Schweiz, stationerad i Zug. Han kommer närmast från EY i Karlstad, där han arbetat i åtta år. Det framgår av hans Linkedinprofil.

Oskar Hettinger

Auktoriserade revisorn Oskar Hettinger arbetar sedan i somras på Bright redovisning & revision i Skellefteå. Han kommer närmast från PwC.

 

Karin Modén 

Auktoriserade revisorn Karin Modén gick nyligen till KPMG, där hon är manager inom Quality & Risk. Hon kommer närmast från PwC, där hon var gruppchef och manager. Det framgår av hennes Linkedinprofil. Karin Modén fick sin auktorisation i tidigare i år.

Goran Komasi

Auktoriserade revisorn Goran Komasi är ny på BDO i Stockholm. Han kommer närmast från Grant Thornton, enligt hans Linkedinprofil.

 

Gabriella Lomm Mann

Gabriella Lomm Mann, Assurance Associate på PwC i Stockholm, reser i slutet av november till Puerto Rico för att representera Sverige i skönhetstävlingen Miss World. Lomm Mann är utbildad ekonom och har tidigare varit fotomodell. Hon har arbetat på PwC i snart två år men är just nu är tjänstledig i några månader pga studier. Det gjorde att hon tackade ja när möjligheten att delta i Miss World-tävlingen dök upp för någon vecka sedan.

“Jag kan ta med mina studier till Karibien och om min situation inte hade sett ut så, så hade mitt deltagande inte blivit av”, säger Gabriella Lomm Mann till Revisionsvärlden.

Återgår du till revision om du vinner?

“Jag kommer absolut att återgå till revision. Revision är inget jag har ‘bara hamnat’ i utan jag har ägnat flera år av mitt liv åt studier, både finansekonomi på Stockholms universitet samt kurser på masternivå på Universitet i Rom, Italien. Mitt mål alltid har varit att få arbeta inom revision samt ekonomi/finans”, säger Gabriella Lomm Mann.

Hon tar sin karriär inom revision “på största allvar” och är är “väldigt tacksam och stolt” över tiden på PwC. Efter årsskiftet fortsätter karriären dock på EY.

“Det kommer då att vara 110 procent fokus på revision igen”, säger hon.

Enligt Expressen väntas två miljarder människor följa den tv-sända Miss World-finalen den 16 december. Skönhetstävlingar jobbar trots det stora intresset i motvind, flera har lagts ner de senaste åren som en följd av kritik mot själva konceptet.

”Just Miss World handlar om att ha ett större syfte, och att använda utrymmet man får till att göra någonting bra där man kan ge tillbaka”, säger Gabriella Lomm Mann till Expressen.

Hon anser även att olika människor och kroppsformer accepteras på skönhetstävlingar ”på ett helt annat sätt i dag än genom historien”.

Åsa Wirén

Exrevisorn Åsa Wirén blir ny ekonomi- och finansdirektör för Scandic Hotels Group. Wirén tillträder sin tjänst senast i april och kommer att ingå i Scandics koncernledning. Hon kommer närmast från Bonnier Group, där hon arbetat sedan 2016.

Innan Bonnier arbetade Åsa Wirén som finansdirektör på Skistar och dessförinnan var hon under många år revisor och partner på KPMG Sverige. Hon väckte uppmärksamhet internt på KPMG när hon 2013-2014 gick från att ha varit påskrivande revisor i börsnoterade liftoperatören Skistar, till att bli CFO i samma bolag, se tidigare artikel.

Åsa Wirén sitter idag i flera styrelser, bland annat i Aspia och gymoperatören Actic Group.

”Besöksnäringen är en framtidsindustri och Scandic har med sitt starka varumärke och sin medarbetarkultur mycket goda förutsättningar att, efter 18 tuffa månader, fortsätta sin starka utvecklig”, säger Åsa Wirén i en kommentar.

Scandics nuvarande CFO Jan Johansson lämnar Scandic efter sex år för att i stället gå över till att ”driva egen verksamhet”. Han fortsätter som CFO fram till den 28 februari 2022.

 

Erik Arwinge

Konsultbolaget Digital Engine rekryterar Erik Arwinge, som varit Chief Digital Officer och affärsutvecklingschef på BDO.

”Erik kommer att ansvara för två av våra prioriterade sektorer: Redovisning & Revision samt Risk & Compliance. Med sin djupa branscherfarenhet blir Erik ett kraftfullt tillskott i att hjälpa våra kunder att komma framåt med sin digitaliseringsagenda”, skriver Digital Engine på Linkedin.

Digital Engine är ett konsultbolag inriktat på Professional Services-sektorn. Det grundades 2020 av Per Defalva, tidigare CIO på PwC i Sverige.

Pia Bax

Pia Bax har rekryterats till Ludvig & Co som chef till avdelningen Kunderbjudande, Utveckling & IT. Bax kommer enligt ett pressmeddelande att ha ett övergripande ansvar för Ludvig & Co:s produktportfölj.

Bax har haft ledande roller inom produktledning, affärsutveckling, projektstyrning och IT på bolag som Intrum, Payex, Accenture & H&M. Närmast kommer hon från en roll som Product Management & IT Director på Intrum, där Ludvigs vd Fredrik Backman tidigare varit Sverigechef.

”Mitt mål är att skapa engagemang med fokus på resultat & lösning där kunden står i centrum”, säger Pia Bax i en kommentar.

Hon började på Ludvig & Co i mitten av oktober 2021. Ludvig & Co är en av Sveriges största byråer inom redovisning och lön och erbjuder även fastighetsförmedling, juridik, skatt och affärsrådgivning för småföretagare.

Mats Isaksson

Mats Isaksson är ny ledamot i Kollegiet för svensk bolagsstyrning, enligt ett pressmeddelande.
Mats Isaksson har från 2004 fram till april 2021 varit chef för OECD:s avdelning för Corporate Governance och Corporate Finance. Han är en av grundarna till Swedish Corporate Governance Forum och även Advisory Board Member vid Center för Global Markets och Corporate Ownership på Columbia University i New York.
”Mats Isaksson är en av de mest framstående experterna inom bolagsstyrning och har imponerande internationella meriter. Vi är mycket hedrade att ha Mats ombord” säger Katarina Lidén, vd för Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden.
Kollegiet för svensk bolagsstyrning ska främja god utveckling av svensk bolagsstyrning och se till att Sverige har en relevant, effektiv och väl fungerande kod för bolagsstyrning för börsnoterade bolag. Kollegiet ingår som ett av fem sakorgan i Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden.

Anneli Lindblom

Anneli Lindblom tillträder som ny CFO för Pandox AB (publ) den 1 december 2021. Hon har lång erfarenhet från börsnoterade bolag både i rollen som CFO och styrelseledamot. Anneli kommer närmast från Cabonline där hon var CFO och tillförordnad vd.

Frida Frykstrand

Elektroniktillverkaren NOTEs koncernredovisningschef och Treasurer Frida Frykstrand befordras till CFO. Nuvarande CFO Henrik Nygren har beslutat sig för att gå i pension och kommer att lämna bolaget i anslutning till årsstämman 2022. Frykstrand har arbetat hos NOTE sedan 2013, dessförinnan arbetade hon på Grant Thornton.

“Genom utnämnandet av Frida till CFO får vi en fortsatt stark organisation till vidareutvecklingen av NOTEs verksamhet och säkrar samtidigt en smidig övergång”, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef.

NOTE tillverkar kretskort (PCBA), delmontage och kompletta elektronikprodukter. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Nicklas Hermansson

Västerbottensbolaget Bilfrakt, med huvudkontor i Umeå, genomför nu en uppdelning av ledarskapet. Ny koncernchef blir Nicklas Hermansson. Han har sedan våren 2018 jobbat som ekonomichef i Bilfraktskoncernen och blir alltså befordrad. Han blir även vd för Bilfrakt Bothnia Kapitalförvaltning AB och fastighetsbolaget Logifast AB. Nicklas Hermansson har tidigare bland annat jobbat som auktoriserad revisor och kontorschef på KPMG i Umeå.

“Det är med glädje och stolthet jag lämnar över taktpinnen”, säger avgående vd Patrik Berglund till Folkbladet.

Harriet Piscator

Harriet Piscator har på eget initiativ bestämt sig för att lämna rollen som CFO för B3 Consulting Group nästa år för att gå i pension. Rekryteringsprocessen för att hitta en ny CFO kommer nu påbörjas, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Harriet Piscator började på B3 2012 och har varit medlem i koncernledningen sedan dess.

B3 Consulting Group är ett konsultföretag med 630 medarbetare. Omsättningen 2020 uppgick till 851 Mkr och kontor finns i Stockholm, Borlänge, Gävle, Göteborg, Jönköping, Linköping, Malmö, Sundsvall, Örebro samt Krakow och Warszawa. B3 är noterat på Nasdaq Stockholm, small cap.

Anna Tegstam

Den 1 oktober tillträdde Anna Tegstam som ny CPO på legal tech-bolaget Lexly. Hon blir ansvarig för Lexlys produktområden och tar plats i ledningsgruppen. Lexly hette tidigare Avtal 24 och är en digital uppstickare i juristbranschen. Redovisningsjätten Ludvig & Co köpte i fjol en mindre del av företaget, se tidigare artikel.

Tegstam har över 15 års erfarenhet av produkt- och affärsutveckling och kommer senast från AniCura där hon arbetat med veterinärtjänster. Innan dess arbetade hon under många år på Tobii där hon tog deras nya eyetracking upplevelser ut på den globala marknaden.

“Jag drivs av Lexlys syfte: att göra juridiken tillgänglig för alla. Det är en spännande resa som Lexly är på och att stärka länken mellan affär och tech och förvandla tekniken till fantastiska produkter och tjänster ser jag mycket fram emot”, säger Anna Tegstam i ett pressmeddelande.

Hans Börsvik

Hans Börsvik, vd för PwC 2009-2013, är ny styrelseordförande för nyhetssajten Realtid. Börsvik hade en lång karriär som auktoriserad revisor på PwC, de sista åtta åren var han vice vd och vd.
Sedan 2014 är han verksam som rådgivare och styrelseledamot. Nu tar han över ordförandeklubban i Realtid. Nyhetssajten har gått med förlust i många år och lanserade nyligen en prenumerationstjänst. Börsvik tror att nättidningen står inför en ”turn around”.

”Jag tycker det känns lockande att vara med på den resan framåt”, säger Hans Börsvik till Realtid.
Han tvingades hantera ett stort medietryck 2010 när SvD Näringsliv publicerade en serie granskande artiklar om de fyra stora revisionsbolagen, en granskning som senare belönades med Guldspaden.

”Jag skulle egentligen ha åkt till en världskongress i Malaysia. Men det var bara att ställa in den resan. I stället läste jag SvD klockan fem varje morgon och satte i gång mediehanteringen på morgontimmarna”, berättar Hans Börsvik i Realtid.

Det var svettigt då, men i backspegeln välkomnar han granskningen.

”Jag träffade journalisten Carolina Neurath i efterhand och tackade henne för artiklarna. De fick oss att inse att våra medarbetare ska känna till våra ersättningssystem och karriärvägar – inte genom Svenska Dagbladet utan genom oss själva. De innebar att vi blev mycket öppnare”, säger Börsvik.

Han är engagerad i cirka femton bolag, i styrelsen eller i advisory boards.

Marcus Lorendal

Börsnoterade CTEK, verksamt inom batteriladdningslösningar, söker ny CFO. Nuvarande finanschefen Marcus Lorendal kommer att lämna bolaget ”för att anta en position på en större internationell koncern inom en ej konkurrerande verksamhet. En process för att rekrytera hans efterträdare kommer att inledas omgående”, enligt ett pressmeddelande.
Marcus Lorendal kommer att arbeta kvar som finanschef under uppsägningsperioden om sex månader. Han varit på CTEK i drygt ett år. Dessförinnan var Lorendal vd för Filmstaden (SF Bio). Han har även arbetat med revision på PwC.
CTEK med huvudkontor i Vikmanshyttan i Dalarna är utvecklar batteriladdningslösningar, huvudsakligen för elfordon.

Elisabeth Johansson Heyl

Elisabeth Johansson Heyl, HR-chef på Mazars och tidigare medlem i ledningsgruppen, lämnar byrån. Det bekräftar hon till Revisionsvärlden. Hon tycks vara ledig för nya uppdrag och har inga uppgifter om någon efterträdare. Enligt Johansson Heyls Linkedinprofil har hon byggt upp HR-avdelningen inom Mazars under 6 år. Tidigare har hon haft HR-ansvar på Sparbanken Skåne/Färs&Frosta Sparbank.

Hanna Warnegård

Hanna Warnegård

Redovisningskonsulten Hanna Warnegård började på Revidecos Göteborskontor i augusti. Hon kommer närmast från Lidhed Boström i Jönköping och hon har tidigare arbetat för Revideco i samma stad.
I början av året anslöt även Linus Sande till Revideco från JPA Sverige (tidigare Adrian & partners).

Johanna Stahl m.fl.

Johanna Stahl

I Stockholm har Revideco förstärkt under våren med tre nya kollegor, Johanna Stahl, Lovisa Bolin och Leila Abbassi. Johanna Stahl kommer från Baker Tilly, Leila Abbassi från MTG medan Lovisa Bolin är nyexaminerad. Lovisa och Leila arbetar med revision medan Johanna förstärker redovisningsteamet.

Emilie Roslund m. fl.

Emilie Roslund

Revideco i Skellefteå har rekryterat Emilie Roslund, Michaela Hedin och Olivia Wikberg som alla ingår i byråns revisionsteam. Emilie Roslund och Michaela Hedin kommer båda från PwC, medan Olivia Wikberg kommer från Skatteverket. PwC:s kontor i Skellefteå försvann i samband med en omorganisation tidigare i år.

På inom redovisning och lön har Revideco anställt Emelie Nordström (närmast från Skellefteå kommun) och Carolina Sandqvist, lönespecialist med bakgrund på Skolföreningen Växa och Skellefteå AIK.

I Skellefteå har Revideco nu över 20 medarbetare. Kontoret leds av Britt-Inger Andersson.

Irén Frändå

Strax före sommarledigheten tillträdde Irén Frändå som Läkarmissionens nya globala chef för Ekonomi, Administration och HR, skriver Giva Sverige. Irén Frändå har en bakgrund som auktoriserad revisor på PwC, där hon 2014 slutade som delägare. Hon har därefter varit ekonomichef och biträdande regionchef inom både internationellt utvecklingssamarbete och den ideella sektorn.

“För att kunna arbeta i konfliktdrabbade länder och sköra stater krävs starka etablerade system för intern styrning, kontroll och antikorruption. Med min gedigna bakgrund ser jag fram emot att vidareutveckla Läkarmissionens arbete inom detta område för att bekämpa korruption, samt säkerställa att ingen lämnas utanför och att varje krona räknas”, säger hon i en kommentar.

Jim Forsberg

Exrevisorn Jim Forsberg, med bakgrund på Grant Thornton i Malmö och som kontorschef på Mazars i Lund, blir ny CFO på Godsinlösen Nordic AB (”GIAB”).
Han kommer närmast från rollen som Head Of Internal Audit på företagsgruppen Stockforsa Invest. I samband med att Jim tillsätts som CFO blir Pia Ringius redovisningschef.
Eric Thysell utses till IR-ansvarig, med tillsättning omgående. Han har en bakgrund inom finans som analytiker och portföljförvaltare på Ericsson & Partners Förmögenhetsförvaltning AB. Inom Investors Relations har Eric tidigare arbetat som IR-ansvarig för fastighetsutvecklingsbolaget Train Alliance Sweden AB och närmast som IR-ansvarig för e-handelsbolaget CDON AB, båda noterade på Nasdaq First North Growth Market.
GIAB erbjuder lösningar för att hantera returer och reklamationer åt e-handlare, producenter och distributörer. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market (GIAB).

Linda Hedenvi

Programvaruföretaget Wolters Kluwer har anställt Linda Hedenvi, som har expertis inom skatt och redovisning. Hon kommer att arbeta både i “skatteinformationsgruppen” och “programgruppen”, med fokus på support, information och utbildning. I ett pressmeddelande säger Hedenvi:

”Redovisning och skatter är oftast två helt skilda saker, men ju bättre koll du har på skattereglerna när du jobbar med redovisningen desto mer rätt blir slutprodukten– det sambandet brinner jag för”.

Linda Hedenvi har bakgrund som redovisningsekonom. År 2011 gick hon över till Skatteverket, där hon utvecklade myndighetens interna bokföringsutbildning. Närmast kommer hon från en redovisningsroll vid Lerøy Seafood.

Wolters Kluwer lanserade nyligen mjukvaran Capego Skatt, och Hedenvi ska bland annat arbeta med support- och information kring programmet.

”Min roll skiljer sig lite från mina väldigt duktiga kollegors, och jag tror att det blir en jättebra kombination. Jag ser på saker ur en redovisningssynvinkel och har som utgångspunkt att är det rätt i redovisningen så blir det också lättare att göra rätt skattemässigt”, säger Linda Hedenvi i pressmeddelandet.

Björn Wiksten

Björn Wiksten tog över rollen som vd på familjeägda fastighetsföretaget Rawi i Piteå från och med den 17 september, skriver Norrbottens Affärer. Han är tredje generationen Wiksten i bolaget och tar över stafettpinnen från fadern Ulf.

Björn har arbetat på Rawi i snart nio år i olika roller. Innan dess var han konsult på EY.

Rawi står för Ragnar och Anny Wiksten och startades 1962 av byggmästaren Ragnar Wiksten. Bolaget är Piteås största privata fastighetsägare. Syskonen Eva, Björn och Karin är alla aktiva i olika roller i företaget.

 

Markus Håkansson

Markus Håkansson ansvarar för BDO:s tjänsteutbud inom ESG och hållbarhet, enligt ett pressmeddelande.
Hans grupp erbjuder tjänster inom granskning, rapportering, rådgivning och Sustainable Finance/ESG. Som Revisionsvärlden tidigare skrivit har Markus Håkansson gått in som partner i BDO efter att ha rekryterats från Grant Thornton.

Kevin Sneader

Kevin Sneader, tidigare chef för McKinsey globalt, ansluter till investmentbanken Goldman Sachs, där han blir chef för Asien och Stillahavsområdet. Kevin Sneader kommer att flytta till Hongkong, där han verkat tidigare, skriver Consultancy.

I ett meddelande till personalen skriver Goldman Sachs vd David Solomon att Kevin Sneader tillför konsultjätten ”betydande internationell erfarenhet och en mängd expertis till företaget”.

McKinsey leds av en Global Managing Partner, som väljs vart tredje år av samtliga partner. I fjol gick det chockvågor genom konsultvärlden när McKinsey-delägarna bestämde sig för att inte välja om Kevin Sneader efter hans första mandatperiod. I stället drog de igång en ny nomineringsprocess, som utmynnade i valet av Bob Sternfels i mars i år. Även svensken Magnus Tyreman ska ha kandiderat. Sneader blev den första globala Managing Partnern på 40 år som bara tjänstgjorde en mandatperiod . Kevin Sneader tvingades som global McKinsey-chef att hantera flera kriser, bland annat Gupta-skandalen i Sydafrika (som även drabbade KPMG) och en stor opioid-uppgörelse i USA.

Philip Svärd

Auktoriserade revisorn Philip Svärd i Kungsbacka/Göteborg lämnar revision och BDO för en tjänst på konsultbolaget ESSIQ.
”I fredags gjorde jag min sista dag på BDO Sverige. Det blev över 10 år, alltså en tredjedel av mitt 31-åriga liv”, skriver han på Linkedin.

Anders Fornstedt

Auktoriserade revisorn Anders Fornstedt ansluter till Nexia Stockholm. Fornstedt har arbetat länge på Mazars, bland annat har han varit delägare, chef för Stockholmskontoret och medlem av ledningsgruppen. Han har  även arbetat på finansbolaget Klarna.

”Med Anders ombord kommer vår kompetens både breddas och fördjupas. Han har en stor kunskap om revisionskvalitet, företagsvärderingar och förvärv samt kvalificerade redovisningsfrågor och IFRS”, skriver Nexia på Linkedin.

Lisa Lindström

Lisa Lindström, grundare av den EY-ägda designbyrån Doberman, är en av profilerna i Handelshögskolan i Stockholms nya kurs på entreprenörskap.
Ideate är en kurs som ska få fler studenter att bilda bolag. Det lanserades tidigare i år av Handelshögskolan i Stockholm och deras företagsinkubator SSE Business Lab. Nu är kursen tillbaka, med en rad stjärnentreprenörer.
Förutom Lisa Lindström hör Willard Ahdritz, grundare av Kobalt Music, Oatly-grundaren Björn Öste och Elsa Bernadotte som grundat Karma, till föreläsarna.
För tillfället är programmet endast tillgängligt för studenter på Handelshögskolan i Stockholm, men framöver kommer studenter från andra lärosäten att kunna delta, skriver skolan i ett pressmeddelande.

Johanna Öhlin

Johanna Öhlin, finansiell revisor på Riksrevisionen, påbörjar en så kallad sekundering (secondment på engelska) under två år på Europeiska revisionsrätten. Det skriver tidningen Balans och hänvisar till LinkedIn.
”Jag har blivit antagen som nationell expert och kommer att jobba på en avdelning som inriktar sig på finansiering och administration för den Europeiska unionen. Jag kommer främst att arbeta som finansiell revisor och granska den konsoliderade årsredovisningen för EU. Jag kommer delvis även att granska regelefterlevnad”, säger Johanna Öhlin på Linkedin.

Olle Lindahl

Investmentbolaget ABG Fastena har anställt Olle Lindahl som Finance Manager inom avdelningen Asset Management. Han tillträdde sin tjänst i augusti, skriver World In Property.
Olle Lindahl kommer närmast från EY där han jobbat i sex år med revision inriktad mot bygg- och fastighetsbolag. Har var auktoriserad men lämnar nu revision.
”Olle har en gedigen erfarenhet som passar perfekt för rollen i teamet”, kommenterar Andreas Birgersson, vd för ABG Fastena.

Johan Bonnevier

Riskanalytikern Johan Bonnevier har efter 7 år på Länsförsäkringar återvänt till EY, där han sedan augusti är Head of Prudential Risk. Det framgår av hans Linkedinprofil.

Hayaat Ibrahim

Juristen och ekonomen Hayaat Ibrahim har utsetts till ny generalsekreterare för Institutet Mot Mutor (IMM), enligt ett pressmeddelande. Ibrahim har i snart ett år varit tf. generalsekreterare i fjol under tidigare generalsekreterare Natali Engstam Phaléns föräldraledighet, och blir nu alltså ordinarie. Pressmeddelandet säger inget vart Natali Engstam Phalén är på väg.

Hayaat Ibrahim har tidigare arbetat med antikorruption på advokatfirman Vinge.

Anna-Karin Sahlén

Efter dryga 13 år på EY i Linköping lägger Anna-Karin Sahlén nu både byrån och revisionen bakom sig. Istället tar hon sig nu ann rollen som koncerncontroller på Runsvensgruppen AB, som är verksamma inom detaljhandeln.

My Olsensius

My Olsensius väljer nu att säga upp sin auktorisation för att ta sig ann rollen som Controller på det regionala avfallsbolaget SSAM. My Olsensius kommer senast från Deloitte, där hon arbetat sedan 2016.

Katharina Norberg

Katharina Norberg säger nu upp sin auktorisation för att istället arbeta som redovisningschef på inkassobolaget PRA Group med bas i Uppsala. Katharina Norberg har tidigare arbetat på BDO, för i Göteborg, sedan på BDO Mälardalen.

Stefan Lungström

Efter drygt 21 på byrå har Stefan Lungström valt att lägga revisionen på hyllan. Efter sin examen på Karlstad universitet 1999 började han arbeta på Deloitte där han tjänstgjorde fram till 2016. Senast kommer han från PwC i Karlstad, och tar nu sig an rollen som ekonomichef på Österbergs Industrihandel Ab.

Marcus Lexing

Efter drygt sju och ett halvt år på lämnar Marcus Lexing både revisionen och BDO bakom sig. Marcus Lexing började på BDO i Stockholm i början på 2014, och har sedan 2018 varit auktoriserad.

Marcus Lexing blir CFO på byggföretaget JVAB i Stockholm.

Tove Larsson

Tove Larsson lämnar revision efter sju år på EY i Lund. Hon tar sig nu an rollen som ekonomikonsult på MPYA Finance.

”Det har varit sju år av lärorika, spännande och roliga utmaningar och jag har haft det så roligt med bästa Lundagänget och alla andra som jag lärt känna längs med vägen! Nu väntar nya utmaningar på MPYA där jag redan fått ett fantastiskt välkomnande!”, skriver Tove Larsson på Linkedin.

Klara Kristoffersson

Efter 11 år på EY i Malmö har Klara Kristoffersson valt att lämna auktorisationen bakom sig. Hon tar sig nu ann rollen som ekonomichef på fastighetsbolaget Limhamnhusgruppen, som äger och förvaltar fastigheter från Malmö till Falkenberg.

Linnea Karlsson

Linnéa Karlsson har efter sex på PwC i Göteborg nu valt att säga upp sin auktorisation för att axla rollen som Expert Accountant på Volvo Cars. Linnéa Karlsson har arbetat på PwC sedan examen 2015.

Björn Irle

FAR har rekryterat Björn Irle som auktoriserad revisor till sin medlemsverksamhet. Björn kommer närmast från PwC och började på FAR i somras.
Irle har särskilt fokus på revisionsprocessen och revisionsverktygen.

”De senaste sju åren har jag jobbat ungefär halvtid med just de arbetsuppgifterna som specialist på PwC – svarat på frågor, utbildat och stöttat medarbetare vid specifika problem. Jag gillar interaktionen med människor som följer med jobbet”, säger Björn Irle på FAR:s webbplats.

Björn Irle har tidigare varit ledamot i Revisorsinspektionens examensråd.

Daniel de Paula

Auktoriserade revisorn Daniel de Paula lämnar Deloitte och revision och går över till egen rådgivningsverksamhet – DDP Advisory.
“After more than 20 years with Deloitte and Arthur Andersen it is time to move on. As some of you already know I retired from Deloitte at the end of May this year. I had come to a point where I felt I had accomplished the goals that I had set out for myself professionally and it was time to find something new to focus my attention on”, skriver han på Linkedin.
Daniel de Paula var partner vid Deloitte. Han har bland annat varit påskrivande revisor i bemanningsbolagen Poolia, Uniflex och Dedicare, samt i delvis statliga Svensk Kärnbränslehantering.
Han satt under många år i FAR:s policygrupp för revision och även i Deloittes styrelse.

Anna Johannesson

Göteborgsbaserade ekonomibyrån 8082 har rekryterat HR-specialisten och auktoriserade lönekonsulten Anna Johannesson från Modern ekonomi.

”Anna har lång erfarenhet av lönearbete, är van att driva den affären men är också van att leda andra och har erfarenhet av HR-arbete vilket gör att hon har en stor bredd och kommer naturligt att ta rollen som ledare för vårt lönespår, säger Per Sandén, delägare på 8082 Ekonomi , i ett pressmeddelande.

Johannesson började hos 8082 ekonomi i början av september. Göteborgsbyrån vill nu utöka löneaffären.

”Vi får mycket förfrågningar om att vid sidan av redovisningsuppdrag även ta löneuppdrag och vi tror mycket på den tjänsten i framtiden som komplement till våra övriga tjänster”, säger Per Sandén.

8082 har nominerats som årets Srf Företag och en av grundarna har vunnit pris som Årets auktoriserade redovisningskonsult.

 

Urban Rydin

Juris Doktor Urban Rydin börjar på Fyrklövern den 1 september efter över 30 års arbete inom LRF- sfären. På LRF har Urban Rydin med utbildningar, rådgivning och näringspolitik främst för småföretag, bl.a. inom de gröna näringarna. Han har även skrivit flera skattehandböcker.
Urban Rydin blir ny skattechef på Fyrklövern, som har kontor på elva orter i Mellansverige, enligt hemsidan.

”Det blir då jätteinspirerande att få arbeta med dessa frågor, som jag verkligen brinner för, i en miljö där man verkligen satsar på kunskap i rådgivningen och dessutom ser människan bakom företaget”, säger Urban Rydin i ett pressmeddelande.

Fyrklöverns vd Lars Bjerke är nöjd med rekryteringen och säger:

”Att Fyrklövern får en skattechef som innehar den djupaste kunskapen inom såväl 3:12 regelverket som enskild firma är mycket värdefullt för oss och våra kunder.”

Patrik Nygard

Auktoriserade revisorn Patrik Nygard lämnar Stockholmsbyrån Crowe Osborne och börjar på BDO:s kontor i Uppsala. Det framgår av uppgifter hos RI.

Johanna Svensson

Auktoriserade revisorn Johanna Svensson lämnar PwC i Varberg och börjar på Revisionstjänst Falkenberg. Det framgår av uppgifter hos RI.
”Efter 20 år på PwC är det nu dags för nya utmaningar”, skriver hon på Linkedin.

Merle Adamson

Auktoriserade revisorn Merle Adamson i Stockholm lämnar Conseil Revision och drar igång den egna byrån MeDe revision,. Det framgår av uppgifter hos RI.

Jonathan Yarnold

Auktoriserade revisorn Jonathan Yarnold byter byrå från Dillon AB i Malmö till Scania Revisorer, som ligger i närbelägna Vellinge. Det framgår av uppgifter hos RI.

Hanna Olsen

Auktoriserade revisorn Hanna Olsen byter byrå från JHM Revision i Malmö till Baker Tilly Sydost i Karlshamn. Det framgår av uppgifter hos RI.

“Efter många fantastiska år i Malmö kommer jag hem till Karlshamn igen”, skriver hon på Linkedin.

 

 

Jamie Graham

Britten Jamie Graham, idag Chief Audit Executive på Nordea, utses till Chief Compliance Officer och blir medlem i koncernledningen. Virpi Vuorinen, idag chef för Group Internal Audit Operations, utses till Chief Audit Executive.

Nordeas nuvarande Chief Compliance Officer återvänder till USA. Förändringarna sker den 1 oktober.

Nina Fellbrant Salonen

Nina Fellbrant Salonen tillträdde den 9 augusti som ny redovisningschef på Obos Nya Hem, en av Sveriges största bostadsutvecklare. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon ska bland annat arbeta med utvecklingen av Obos nya boköpmodeller – Obos Deläga och Obos Bostadsbyte.

Nina Fellbrant Salonen kommer närmast från Grant Thornton, där hon hade titeln Assistant Manager Assurance. Hon har även spelat fotboll på professionell nivå.

Mats Dahl

Mats Dahl, tidigare Head of Lighthouse Center-of-Excellence för Data & Analytics på KPMG, är ny Senior Vice President på Sirocco Group. Det framgår av hans profil på Linkedin. Revisionsvärlden skrev i maj att han skulle sluta, men då kunde han inte säga vart han skulle gå.

Dahl är expert på digitala processer och affärssystem och har erfarenheter både från flera it-konsultbolag och från Microsoft.

”Jag har byggt upp den svenska Lighthouse-verksamheten (KPMG:s egenutvecklade kundlösningar inom bland annat revision och skatt, RV:s anmärkning) till närmare drygt 40 personer under de senaste två och ett halvt åren”, sa Dahl i maj.

Han rekryterades till KPMG år 2017 som Director Digitalization, Data & Analytics.

Kamilla Saether

Kamilla Saether, auktoriserad redovisningskonsult och certifierad affärsrådgivare på EY i Oskarshamn, ansluter den 1 sept till nystartade Atrakta, som i dagsläget har basen i Östersund.

Mette Knudsen

Auktoriserade redovisningskonsulten Mette Knudsen går in som delägare i Baker Tilly MLT (en av Baker Tillys större medlemsbyråer med kontor i Malmö, Lund Trelleborg).

”Mette är vår första redovisningskonsult som går in som delägare vilket vi är väldigt stolta över. Mette är auktoriserad redovisningskonsult och huserar till vardags på vårt kontor i Trelleborg och fokuserar på interna kvalitetsfrågor utöver redovisning. Framåt har vi som mål att vässa till vår redovisning där ett exempel är att anställa en redovisningsexpert eller någon som är intresserad att jobba mot expert rollen”, säger Lenny Persson, auktoriserad revisor och partner på Baker Tilly MLT.

Samtidigt blir även auktoriserade revisorerna Anette Nilsson och Maria Wulff delägare i Baker Tilly MLT . Både Anette och Maria utgår ifrån Malmö kontoret.

 

Malin Nilsson

Auktoriserade revisorn Malin Nilsson är ny Group Financial Controller på ENWELL, en totalentreprenör inom energilösningar för villa- och fastighetsägare. Det framgår av hennes Linkedinprofil.
Malin Nilsson har arbetat med revision i över åtta år, först på KPMG, sedan på Nexia i Stockholm.

Niklas Köhlmark

Niklas Köhlmark rekryteras som product manager till integrationsplattformen Zwapgrid. Han har bakgrund inom dataintensiva branscher och har utöver sitt senaste uppdrag för Bambora Wordline under tio år varit med och byggt upp förmånsplattformen Benify.

“Behovet av att kunna skicka data mellan system ökar stadigt och där behövs vi för att se till att rätt data kommer till rätt system vid rätt tillfälle. Det gäller inte minst för redovisningsbyråerna som behöver kunna hantera många kunder och system på samma gång. Målet är att inga verksamheter som inte har integrationer som affärsidé ska behöva fokusera på just det”, säger Niklas Köhlmark i ett pressmeddelande.

Zwapgrid är en plattform som gör det möjligt för olika system att skicka data mellan varandra. Bland systemen finns bland annat Klarna, Stripe, SEB, Nordea, Harvest, Fortnox, Visma och Woo Commerce.

Magnus Serratusell Wallin

Kommunikationsexperten Magnus Serratusell Wallin rekryteras från redovisningstjänsten PE Accounting till integrationsplattformen Zwapgrid, där han får titeln Head of Marketing and Communication.

“Det som nu lockat mig till Zwapgrid är möjligheten att vara med och skapa bättre förutsättningar för många redovisningsbyråer, växande företag och SaaS-bolag … Det måste bli enkelt för företag att sätta upp de processer som krävs för att till exempel betalningar och bokföring ska fungera. SaaS-bolag ska kunna fokusera på att utveckla världens bästa system eller tjänster. Redovisningsbyråer ska kunna arbeta med kvalificerad uppgifter och företag ska kunna göra allt annat än integrationsutveckling”, säger Magnus Serratusell Wallin i ett pressmeddelande.

Zwapgrid är en plattform som gör det möjligt för olika system att skicka data mellan varandra. Bland systemen finns bland annat Klarna, Stripe, SEB, Nordea, Harvest, Fortnox, Visma och Woo Commerce.

Mikael Brandt

Lindbäcks Bygg, som bygger flerbostadshus, får en ny styrelseordförande i Mikael Brandt. Han är tidigare partner och delägare i Capacent Management Consulting och senior konsult på EY, Corporate Finance.

Brandt räds inte de miljonförluster som Lindbäcks redovisat för 2019 och 2020.
“Lindbäcks är inne i en förändringsprocess vars syfte är att skapa en plattform för framtida tillväxt och lönsamhet. Mycket har gjorts, ett imponerande arbete av organisationen och ledningen måste jag säga, men vi har en del kvar att göra innan vi kan säga att vi är där vi vill vara”, säger han i ett pressmeddelande.

Maria Lilliestierna

Maria Lilliestierna är ny ansvarig partner för Deloittes Legal-verksamhet i Sverige, rapporterar tidningen Balans.
Lilliestierna kommer närmast från en roll som bolagsjurist på Adven Group, men hon har tidigare arbetat flera år med affärsjuridik på Deloitte.
För ett par år sedan gick dåvarande chefen för Deloittes affärsjuridiska avdelning Mattias Bergman över till KPMG för att bygga upp deras avdelning Legal Services.
Då fick Johan Mikaelsson ansvaret för Deloittes Legal-verksamhet. Han är enligt webbplatsen director och baserad i Malmö, medan Lilliestierna rekryteras som partner och är baserad i Stockholm.

Niclas Lundin

Doxa Aktiebolag (publ) har utsett Niclas Lundin till ny Chief Financial Officer (CFO). Han tillträder sin tjänst senast den 1 mars 2021. Lundin kommer närmast från it-entreprenören Dan Olofssons Danir/Sigma Group där han varit CFO sedan 2014. Han har även arbetat som CFO på Skånemejerier, som auktoriserad revisor på Deloitte samt som CFO på Obducat AB.
Niclas Lundin kommer att ingå i Doxas ledningsgrupp. Doxa är verksamt inom fastighetsinvesteringar och dentalprodukter. Aktien är listad på Nasdaq First North Growth Market.

Sara Arildsson

Sara Arildsson har utsetts till ledamot i redovisningsjätten Ludvig & Co:s styrelse. Arildsson är tekniker i grunden har en lång karriär inom IBM där hon bland annat ledde mjukvarudivisionen i Sverige. Hon har även varit vd för redovisningsprogrammet Fortnox och operativ chef/COO på iZettle.

”Ludvig & Co satsar på att vara det ledande rådgivningsföretaget för småföretagare med ett brett tjänsteutbud – något som ger mycket goda möjligheter till tillväxt och utveckling. Jag brinner för att få vara en pusselbit i att hjälpa småföretagare och förenkla för dem vilket är ett av skälen till att jag tackade ja till uppdraget. Jag ser fram emot att vara en partner till ledningen och göra den här resan tillsammans med Ludvig & Co”, säger Sara Arildsson i ett pressmeddelande.

Samtidigt väljs Anna Storåkers in i styrelsen.

Sara Arildsson och Anna Storåkers kan tillsammans med ordföranden Michael Halbye, Senior Partner på McKinsey i Köpenhamn beskrivas som oberoende. De övriga ledamöterna representerar ägarna; LRF och PE-bolaget Altor. Dessutom sitter fackliga representanter i styrelsen.

Anna Storåkers

Anna Storåkers har utsetts till ledamot i redovisningsjätten Ludvig & Co:s styrelse. Storåkers är investerare och styrelseproffs. Hon har tidigare bland annat varit Sverigechef för Nordea och Strategichef för Nordea-koncernen.

”Ludvig & Co har en betydelsefull verksamhet för småföretag och mycket kompetent personal. Två viktiga perspektiv som jag tar med är erfarenheten från att ha lett rådgivningsverksamheter med kontor i hela Sverige. Dessutom har jag ägnat mig åt att hitta bra hybridlösningar för fysisk & digital rådgivning. Jag ser fram emot att tillsammans med ledningen jobba för att vara ett rådgivningsföretag i framkant”, säger Anna Storåkers i ett pressmeddelande.

Samtidigt väljs Sara Arildsson in i styrelsen.

Sara Arildsson och Anna Storåkers kan tillsammans med ordföranden Michael Halbye, Senior Partner på McKinsey i Köpenhamn, beskrivas som oberoende. De övriga ledamöterna representerar ägarna; LRF och PE-bolaget Altor. Dessutom sitter fackliga representanter i styrelsen.

Andreas Wång

Andreas Wång ansluter till Slipp Redovisning, som därmed får närvaro i ytterligare en stad. Wång har enligt Linkedin tidigare arbetet som redovisningsekonom på ekonomihuset Köping.
Franchisekonceptet Slipp Redovisning har nu ett 20-tal anslutna byråer/ redovisningsekonomer, enligt webbplatsen.

Anna-Carin Bjelkeby

Sizes, en industriell tillverkare av flerbostadshus som nyligen fick SBB som ny delägare, har rekryterat Anna-Carin Bjelkeby, enligt ett pressmeddelande.
Bjelkeby har lång erfarenhet inom finansiell rapportering, förvärv, börsnotering och upphandling, senast i rollen som CFO på Zengun Group AB. Tidigare har hon arbetat som bland annat CFO på FM Mattsson Mora Group, auktoriserad revisor och delägare i PwC och Business Controller på GEAB AB.