Pia Bax

Pia Bax har rekryterats till Ludvig & Co som chef till avdelningen Kunderbjudande, Utveckling & IT. Bax kommer enligt ett pressmeddelande att ha ett övergripande ansvar för Ludvig & Co:s produktportfölj.

Bax har haft ledande roller inom produktledning, affärsutveckling, projektstyrning och IT på bolag som Intrum, Payex, Accenture & H&M. Närmast kommer hon från en roll som Product Management & IT Director på Intrum, där Ludvigs vd Fredrik Backman tidigare varit Sverigechef.

”Mitt mål är att skapa engagemang med fokus på resultat & lösning där kunden står i centrum”, säger Pia Bax i en kommentar.

Hon började på Ludvig & Co i mitten av oktober 2021. Ludvig & Co är en av Sveriges största byråer inom redovisning och lön och erbjuder även fastighetsförmedling, juridik, skatt och affärsrådgivning för småföretagare.

Mats Isaksson

Mats Isaksson är ny ledamot i Kollegiet för svensk bolagsstyrning, enligt ett pressmeddelande.
Mats Isaksson har från 2004 fram till april 2021 varit chef för OECD:s avdelning för Corporate Governance och Corporate Finance. Han är en av grundarna till Swedish Corporate Governance Forum och även Advisory Board Member vid Center för Global Markets och Corporate Ownership på Columbia University i New York.
”Mats Isaksson är en av de mest framstående experterna inom bolagsstyrning och har imponerande internationella meriter. Vi är mycket hedrade att ha Mats ombord” säger Katarina Lidén, vd för Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden.
Kollegiet för svensk bolagsstyrning ska främja god utveckling av svensk bolagsstyrning och se till att Sverige har en relevant, effektiv och väl fungerande kod för bolagsstyrning för börsnoterade bolag. Kollegiet ingår som ett av fem sakorgan i Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden.

Anneli Lindblom

Anneli Lindblom tillträder som ny CFO för Pandox AB (publ) den 1 december 2021. Hon har lång erfarenhet från börsnoterade bolag både i rollen som CFO och styrelseledamot. Anneli kommer närmast från Cabonline där hon var CFO och tillförordnad vd.

Frida Frykstrand

Elektroniktillverkaren NOTEs koncernredovisningschef och Treasurer Frida Frykstrand befordras till CFO. Nuvarande CFO Henrik Nygren har beslutat sig för att gå i pension och kommer att lämna bolaget i anslutning till årsstämman 2022. Frykstrand har arbetat hos NOTE sedan 2013, dessförinnan arbetade hon på Grant Thornton.

“Genom utnämnandet av Frida till CFO får vi en fortsatt stark organisation till vidareutvecklingen av NOTEs verksamhet och säkrar samtidigt en smidig övergång”, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef.

NOTE tillverkar kretskort (PCBA), delmontage och kompletta elektronikprodukter. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Nicklas Hermansson

Västerbottensbolaget Bilfrakt, med huvudkontor i Umeå, genomför nu en uppdelning av ledarskapet. Ny koncernchef blir Nicklas Hermansson. Han har sedan våren 2018 jobbat som ekonomichef i Bilfraktskoncernen och blir alltså befordrad. Han blir även vd för Bilfrakt Bothnia Kapitalförvaltning AB och fastighetsbolaget Logifast AB. Nicklas Hermansson har tidigare bland annat jobbat som auktoriserad revisor och kontorschef på KPMG i Umeå.

“Det är med glädje och stolthet jag lämnar över taktpinnen”, säger avgående vd Patrik Berglund till Folkbladet.

Harriet Piscator

Harriet Piscator har på eget initiativ bestämt sig för att lämna rollen som CFO för B3 Consulting Group nästa år för att gå i pension. Rekryteringsprocessen för att hitta en ny CFO kommer nu påbörjas, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Harriet Piscator började på B3 2012 och har varit medlem i koncernledningen sedan dess.

B3 Consulting Group är ett konsultföretag med 630 medarbetare. Omsättningen 2020 uppgick till 851 Mkr och kontor finns i Stockholm, Borlänge, Gävle, Göteborg, Jönköping, Linköping, Malmö, Sundsvall, Örebro samt Krakow och Warszawa. B3 är noterat på Nasdaq Stockholm, small cap.

Anna Tegstam

Den 1 oktober tillträdde Anna Tegstam som ny CPO på legal tech-bolaget Lexly. Hon blir ansvarig för Lexlys produktområden och tar plats i ledningsgruppen. Lexly hette tidigare Avtal 24 och är en digital uppstickare i juristbranschen. Redovisningsjätten Ludvig & Co köpte i fjol en mindre del av företaget, se tidigare artikel.

Tegstam har över 15 års erfarenhet av produkt- och affärsutveckling och kommer senast från AniCura där hon arbetat med veterinärtjänster. Innan dess arbetade hon under många år på Tobii där hon tog deras nya eyetracking upplevelser ut på den globala marknaden.

“Jag drivs av Lexlys syfte: att göra juridiken tillgänglig för alla. Det är en spännande resa som Lexly är på och att stärka länken mellan affär och tech och förvandla tekniken till fantastiska produkter och tjänster ser jag mycket fram emot”, säger Anna Tegstam i ett pressmeddelande.

Hans Börsvik

Hans Börsvik, vd för PwC 2009-2013, är ny styrelseordförande för nyhetssajten Realtid. Börsvik hade en lång karriär som auktoriserad revisor på PwC, de sista åtta åren var han vice vd och vd.
Sedan 2014 är han verksam som rådgivare och styrelseledamot. Nu tar han över ordförandeklubban i Realtid. Nyhetssajten har gått med förlust i många år och lanserade nyligen en prenumerationstjänst. Börsvik tror att nättidningen står inför en ”turn around”.

”Jag tycker det känns lockande att vara med på den resan framåt”, säger Hans Börsvik till Realtid.
Han tvingades hantera ett stort medietryck 2010 när SvD Näringsliv publicerade en serie granskande artiklar om de fyra stora revisionsbolagen, en granskning som senare belönades med Guldspaden.

”Jag skulle egentligen ha åkt till en världskongress i Malaysia. Men det var bara att ställa in den resan. I stället läste jag SvD klockan fem varje morgon och satte i gång mediehanteringen på morgontimmarna”, berättar Hans Börsvik i Realtid.

Det var svettigt då, men i backspegeln välkomnar han granskningen.

”Jag träffade journalisten Carolina Neurath i efterhand och tackade henne för artiklarna. De fick oss att inse att våra medarbetare ska känna till våra ersättningssystem och karriärvägar – inte genom Svenska Dagbladet utan genom oss själva. De innebar att vi blev mycket öppnare”, säger Börsvik.

Han är engagerad i cirka femton bolag, i styrelsen eller i advisory boards.

Marcus Lorendal

Börsnoterade CTEK, verksamt inom batteriladdningslösningar, söker ny CFO. Nuvarande finanschefen Marcus Lorendal kommer att lämna bolaget ”för att anta en position på en större internationell koncern inom en ej konkurrerande verksamhet. En process för att rekrytera hans efterträdare kommer att inledas omgående”, enligt ett pressmeddelande.
Marcus Lorendal kommer att arbeta kvar som finanschef under uppsägningsperioden om sex månader. Han varit på CTEK i drygt ett år. Dessförinnan var Lorendal vd för Filmstaden (SF Bio). Han har även arbetat med revision på PwC.
CTEK med huvudkontor i Vikmanshyttan i Dalarna är utvecklar batteriladdningslösningar, huvudsakligen för elfordon.

Elisabeth Johansson Heyl

Elisabeth Johansson Heyl, HR-chef på Mazars och tidigare medlem i ledningsgruppen, lämnar byrån. Det bekräftar hon till Revisionsvärlden. Hon tycks vara ledig för nya uppdrag och har inga uppgifter om någon efterträdare. Enligt Johansson Heyls Linkedinprofil har hon byggt upp HR-avdelningen inom Mazars under 6 år. Tidigare har hon haft HR-ansvar på Sparbanken Skåne/Färs&Frosta Sparbank.

Hanna Warnegård

Hanna Warnegård

Redovisningskonsulten Hanna Warnegård började på Revidecos Göteborskontor i augusti. Hon kommer närmast från Lidhed Boström i Jönköping och hon har tidigare arbetat för Revideco i samma stad.
I början av året anslöt även Linus Sande till Revideco från JPA Sverige (tidigare Adrian & partners).

Johanna Stahl m.fl.

Johanna Stahl

I Stockholm har Revideco förstärkt under våren med tre nya kollegor, Johanna Stahl, Lovisa Bolin och Leila Abbassi. Johanna Stahl kommer från Baker Tilly, Leila Abbassi från MTG medan Lovisa Bolin är nyexaminerad. Lovisa och Leila arbetar med revision medan Johanna förstärker redovisningsteamet.

Emilie Roslund m. fl.

Emilie Roslund

Revideco i Skellefteå har rekryterat Emilie Roslund, Michaela Hedin och Olivia Wikberg som alla ingår i byråns revisionsteam. Emilie Roslund och Michaela Hedin kommer båda från PwC, medan Olivia Wikberg kommer från Skatteverket. PwC:s kontor i Skellefteå försvann i samband med en omorganisation tidigare i år.

På inom redovisning och lön har Revideco anställt Emelie Nordström (närmast från Skellefteå kommun) och Carolina Sandqvist, lönespecialist med bakgrund på Skolföreningen Växa och Skellefteå AIK.

I Skellefteå har Revideco nu över 20 medarbetare. Kontoret leds av Britt-Inger Andersson.

Irén Frändå

Strax före sommarledigheten tillträdde Irén Frändå som Läkarmissionens nya globala chef för Ekonomi, Administration och HR, skriver Giva Sverige. Irén Frändå har en bakgrund som auktoriserad revisor på PwC, där hon 2014 slutade som delägare. Hon har därefter varit ekonomichef och biträdande regionchef inom både internationellt utvecklingssamarbete och den ideella sektorn.

“För att kunna arbeta i konfliktdrabbade länder och sköra stater krävs starka etablerade system för intern styrning, kontroll och antikorruption. Med min gedigna bakgrund ser jag fram emot att vidareutveckla Läkarmissionens arbete inom detta område för att bekämpa korruption, samt säkerställa att ingen lämnas utanför och att varje krona räknas”, säger hon i en kommentar.

Jim Forsberg

Exrevisorn Jim Forsberg, med bakgrund på Grant Thornton i Malmö och som kontorschef på Mazars i Lund, blir ny CFO på Godsinlösen Nordic AB (”GIAB”).
Han kommer närmast från rollen som Head Of Internal Audit på företagsgruppen Stockforsa Invest. I samband med att Jim tillsätts som CFO blir Pia Ringius redovisningschef.
Eric Thysell utses till IR-ansvarig, med tillsättning omgående. Han har en bakgrund inom finans som analytiker och portföljförvaltare på Ericsson & Partners Förmögenhetsförvaltning AB. Inom Investors Relations har Eric tidigare arbetat som IR-ansvarig för fastighetsutvecklingsbolaget Train Alliance Sweden AB och närmast som IR-ansvarig för e-handelsbolaget CDON AB, båda noterade på Nasdaq First North Growth Market.
GIAB erbjuder lösningar för att hantera returer och reklamationer åt e-handlare, producenter och distributörer. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market (GIAB).

Linda Hedenvi

Programvaruföretaget Wolters Kluwer har anställt Linda Hedenvi, som har expertis inom skatt och redovisning. Hon kommer att arbeta både i “skatteinformationsgruppen” och “programgruppen”, med fokus på support, information och utbildning. I ett pressmeddelande säger Hedenvi:

”Redovisning och skatter är oftast två helt skilda saker, men ju bättre koll du har på skattereglerna när du jobbar med redovisningen desto mer rätt blir slutprodukten– det sambandet brinner jag för”.

Linda Hedenvi har bakgrund som redovisningsekonom. År 2011 gick hon över till Skatteverket, där hon utvecklade myndighetens interna bokföringsutbildning. Närmast kommer hon från en redovisningsroll vid Lerøy Seafood.

Wolters Kluwer lanserade nyligen mjukvaran Capego Skatt, och Hedenvi ska bland annat arbeta med support- och information kring programmet.

”Min roll skiljer sig lite från mina väldigt duktiga kollegors, och jag tror att det blir en jättebra kombination. Jag ser på saker ur en redovisningssynvinkel och har som utgångspunkt att är det rätt i redovisningen så blir det också lättare att göra rätt skattemässigt”, säger Linda Hedenvi i pressmeddelandet.

Björn Wiksten

Björn Wiksten tog över rollen som vd på familjeägda fastighetsföretaget Rawi i Piteå från och med den 17 september, skriver Norrbottens Affärer. Han är tredje generationen Wiksten i bolaget och tar över stafettpinnen från fadern Ulf.

Björn har arbetat på Rawi i snart nio år i olika roller. Innan dess var han konsult på EY.

Rawi står för Ragnar och Anny Wiksten och startades 1962 av byggmästaren Ragnar Wiksten. Bolaget är Piteås största privata fastighetsägare. Syskonen Eva, Björn och Karin är alla aktiva i olika roller i företaget.

 

Markus Håkansson

Markus Håkansson ansvarar för BDO:s tjänsteutbud inom ESG och hållbarhet, enligt ett pressmeddelande.
Hans grupp erbjuder tjänster inom granskning, rapportering, rådgivning och Sustainable Finance/ESG. Som Revisionsvärlden tidigare skrivit har Markus Håkansson gått in som partner i BDO efter att ha rekryterats från Grant Thornton.

Kevin Sneader

Kevin Sneader, tidigare chef för McKinsey globalt, ansluter till investmentbanken Goldman Sachs, där han blir chef för Asien och Stillahavsområdet. Kevin Sneader kommer att flytta till Hongkong, där han verkat tidigare, skriver Consultancy.

I ett meddelande till personalen skriver Goldman Sachs vd David Solomon att Kevin Sneader tillför konsultjätten ”betydande internationell erfarenhet och en mängd expertis till företaget”.

McKinsey leds av en Global Managing Partner, som väljs vart tredje år av samtliga partner. I fjol gick det chockvågor genom konsultvärlden när McKinsey-delägarna bestämde sig för att inte välja om Kevin Sneader efter hans första mandatperiod. I stället drog de igång en ny nomineringsprocess, som utmynnade i valet av Bob Sternfels i mars i år. Även svensken Magnus Tyreman ska ha kandiderat. Sneader blev den första globala Managing Partnern på 40 år som bara tjänstgjorde en mandatperiod . Kevin Sneader tvingades som global McKinsey-chef att hantera flera kriser, bland annat Gupta-skandalen i Sydafrika (som även drabbade KPMG) och en stor opioid-uppgörelse i USA.

Philip Svärd

Auktoriserade revisorn Philip Svärd i Kungsbacka/Göteborg lämnar revision och BDO för en tjänst på konsultbolaget ESSIQ.
”I fredags gjorde jag min sista dag på BDO Sverige. Det blev över 10 år, alltså en tredjedel av mitt 31-åriga liv”, skriver han på Linkedin.

Anders Fornstedt

Auktoriserade revisorn Anders Fornstedt ansluter till Nexia Stockholm. Fornstedt har arbetat länge på Mazars, bland annat har han varit delägare, chef för Stockholmskontoret och medlem av ledningsgruppen. Han har  även arbetat på finansbolaget Klarna.

”Med Anders ombord kommer vår kompetens både breddas och fördjupas. Han har en stor kunskap om revisionskvalitet, företagsvärderingar och förvärv samt kvalificerade redovisningsfrågor och IFRS”, skriver Nexia på Linkedin.

Lisa Lindström

Lisa Lindström, grundare av den EY-ägda designbyrån Doberman, är en av profilerna i Handelshögskolan i Stockholms nya kurs på entreprenörskap.
Ideate är en kurs som ska få fler studenter att bilda bolag. Det lanserades tidigare i år av Handelshögskolan i Stockholm och deras företagsinkubator SSE Business Lab. Nu är kursen tillbaka, med en rad stjärnentreprenörer.
Förutom Lisa Lindström hör Willard Ahdritz, grundare av Kobalt Music, Oatly-grundaren Björn Öste och Elsa Bernadotte som grundat Karma, till föreläsarna.
För tillfället är programmet endast tillgängligt för studenter på Handelshögskolan i Stockholm, men framöver kommer studenter från andra lärosäten att kunna delta, skriver skolan i ett pressmeddelande.

Johanna Öhlin

Johanna Öhlin, finansiell revisor på Riksrevisionen, påbörjar en så kallad sekundering (secondment på engelska) under två år på Europeiska revisionsrätten. Det skriver tidningen Balans och hänvisar till LinkedIn.
”Jag har blivit antagen som nationell expert och kommer att jobba på en avdelning som inriktar sig på finansiering och administration för den Europeiska unionen. Jag kommer främst att arbeta som finansiell revisor och granska den konsoliderade årsredovisningen för EU. Jag kommer delvis även att granska regelefterlevnad”, säger Johanna Öhlin på Linkedin.

Olle Lindahl

Investmentbolaget ABG Fastena har anställt Olle Lindahl som Finance Manager inom avdelningen Asset Management. Han tillträdde sin tjänst i augusti, skriver World In Property.
Olle Lindahl kommer närmast från EY där han jobbat i sex år med revision inriktad mot bygg- och fastighetsbolag. Har var auktoriserad men lämnar nu revision.
”Olle har en gedigen erfarenhet som passar perfekt för rollen i teamet”, kommenterar Andreas Birgersson, vd för ABG Fastena.

Johan Bonnevier

Riskanalytikern Johan Bonnevier har efter 7 år på Länsförsäkringar återvänt till EY, där han sedan augusti är Head of Prudential Risk. Det framgår av hans Linkedinprofil.

Hayaat Ibrahim

Juristen och ekonomen Hayaat Ibrahim har utsetts till ny generalsekreterare för Institutet Mot Mutor (IMM), enligt ett pressmeddelande. Ibrahim har i snart ett år varit tf. generalsekreterare i fjol under tidigare generalsekreterare Natali Engstam Phaléns föräldraledighet, och blir nu alltså ordinarie. Pressmeddelandet säger inget vart Natali Engstam Phalén är på väg.

Hayaat Ibrahim har tidigare arbetat med antikorruption på advokatfirman Vinge.

Anna-Karin Sahlén

Efter dryga 13 år på EY i Linköping lägger Anna-Karin Sahlén nu både byrån och revisionen bakom sig. Istället tar hon sig nu ann rollen som koncerncontroller på Runsvensgruppen AB, som är verksamma inom detaljhandeln.

My Olsensius

My Olsensius väljer nu att säga upp sin auktorisation för att ta sig ann rollen som Controller på det regionala avfallsbolaget SSAM. My Olsensius kommer senast från Deloitte, där hon arbetat sedan 2016.

Katharina Norberg

Katharina Norberg säger nu upp sin auktorisation för att istället arbeta som redovisningschef på inkassobolaget PRA Group med bas i Uppsala. Katharina Norberg har tidigare arbetat på BDO, för i Göteborg, sedan på BDO Mälardalen.

Stefan Lungström

Efter drygt 21 på byrå har Stefan Lungström valt att lägga revisionen på hyllan. Efter sin examen på Karlstad universitet 1999 började han arbeta på Deloitte där han tjänstgjorde fram till 2016. Senast kommer han från PwC i Karlstad, och tar nu sig an rollen som ekonomichef på Österbergs Industrihandel Ab.

Marcus Lexing

Efter drygt sju och ett halvt år på lämnar Marcus Lexing både revisionen och BDO bakom sig. Marcus Lexing började på BDO i Stockholm i början på 2014, och har sedan 2018 varit auktoriserad.

Marcus Lexing blir CFO på byggföretaget JVAB i Stockholm.

Tove Larsson

Tove Larsson lämnar revision efter sju år på EY i Lund. Hon tar sig nu an rollen som ekonomikonsult på MPYA Finance.

”Det har varit sju år av lärorika, spännande och roliga utmaningar och jag har haft det så roligt med bästa Lundagänget och alla andra som jag lärt känna längs med vägen! Nu väntar nya utmaningar på MPYA där jag redan fått ett fantastiskt välkomnande!”, skriver Tove Larsson på Linkedin.

Klara Kristoffersson

Efter 11 år på EY i Malmö har Klara Kristoffersson valt att lämna auktorisationen bakom sig. Hon tar sig nu ann rollen som ekonomichef på fastighetsbolaget Limhamnhusgruppen, som äger och förvaltar fastigheter från Malmö till Falkenberg.

Linnea Karlsson

Linnéa Karlsson har efter sex på PwC i Göteborg nu valt att säga upp sin auktorisation för att axla rollen som Expert Accountant på Volvo Cars. Linnéa Karlsson har arbetat på PwC sedan examen 2015.

Björn Irle

FAR har rekryterat Björn Irle som auktoriserad revisor till sin medlemsverksamhet. Björn kommer närmast från PwC och började på FAR i somras.
Irle har särskilt fokus på revisionsprocessen och revisionsverktygen.

”De senaste sju åren har jag jobbat ungefär halvtid med just de arbetsuppgifterna som specialist på PwC – svarat på frågor, utbildat och stöttat medarbetare vid specifika problem. Jag gillar interaktionen med människor som följer med jobbet”, säger Björn Irle på FAR:s webbplats.

Björn Irle har tidigare varit ledamot i Revisorsinspektionens examensråd.

Daniel de Paula

Auktoriserade revisorn Daniel de Paula lämnar Deloitte och revision och går över till egen rådgivningsverksamhet – DDP Advisory.
“After more than 20 years with Deloitte and Arthur Andersen it is time to move on. As some of you already know I retired from Deloitte at the end of May this year. I had come to a point where I felt I had accomplished the goals that I had set out for myself professionally and it was time to find something new to focus my attention on”, skriver han på Linkedin.
Daniel de Paula var partner vid Deloitte. Han har bland annat varit påskrivande revisor i bemanningsbolagen Poolia, Uniflex och Dedicare, samt i delvis statliga Svensk Kärnbränslehantering.
Han satt under många år i FAR:s policygrupp för revision och även i Deloittes styrelse.

Anna Johannesson

Göteborgsbaserade ekonomibyrån 8082 har rekryterat HR-specialisten och auktoriserade lönekonsulten Anna Johannesson från Modern ekonomi.

”Anna har lång erfarenhet av lönearbete, är van att driva den affären men är också van att leda andra och har erfarenhet av HR-arbete vilket gör att hon har en stor bredd och kommer naturligt att ta rollen som ledare för vårt lönespår, säger Per Sandén, delägare på 8082 Ekonomi , i ett pressmeddelande.

Johannesson började hos 8082 ekonomi i början av september. Göteborgsbyrån vill nu utöka löneaffären.

”Vi får mycket förfrågningar om att vid sidan av redovisningsuppdrag även ta löneuppdrag och vi tror mycket på den tjänsten i framtiden som komplement till våra övriga tjänster”, säger Per Sandén.

8082 har nominerats som årets Srf Företag och en av grundarna har vunnit pris som Årets auktoriserade redovisningskonsult.

 

Urban Rydin

Juris Doktor Urban Rydin börjar på Fyrklövern den 1 september efter över 30 års arbete inom LRF- sfären. På LRF har Urban Rydin med utbildningar, rådgivning och näringspolitik främst för småföretag, bl.a. inom de gröna näringarna. Han har även skrivit flera skattehandböcker.
Urban Rydin blir ny skattechef på Fyrklövern, som har kontor på elva orter i Mellansverige, enligt hemsidan.

”Det blir då jätteinspirerande att få arbeta med dessa frågor, som jag verkligen brinner för, i en miljö där man verkligen satsar på kunskap i rådgivningen och dessutom ser människan bakom företaget”, säger Urban Rydin i ett pressmeddelande.

Fyrklöverns vd Lars Bjerke är nöjd med rekryteringen och säger:

”Att Fyrklövern får en skattechef som innehar den djupaste kunskapen inom såväl 3:12 regelverket som enskild firma är mycket värdefullt för oss och våra kunder.”

Patrik Nygard

Auktoriserade revisorn Patrik Nygard lämnar Stockholmsbyrån Crowe Osborne och börjar på BDO:s kontor i Uppsala. Det framgår av uppgifter hos RI.

Johanna Svensson

Auktoriserade revisorn Johanna Svensson lämnar PwC i Varberg och börjar på Revisionstjänst Falkenberg. Det framgår av uppgifter hos RI.
”Efter 20 år på PwC är det nu dags för nya utmaningar”, skriver hon på Linkedin.

Merle Adamson

Auktoriserade revisorn Merle Adamson i Stockholm lämnar Conseil Revision och drar igång den egna byrån MeDe revision,. Det framgår av uppgifter hos RI.

Jonathan Yarnold

Auktoriserade revisorn Jonathan Yarnold byter byrå från Dillon AB i Malmö till Scania Revisorer, som ligger i närbelägna Vellinge. Det framgår av uppgifter hos RI.

Hanna Olsen

Auktoriserade revisorn Hanna Olsen byter byrå från JHM Revision i Malmö till Baker Tilly Sydost i Karlshamn. Det framgår av uppgifter hos RI.

“Efter många fantastiska år i Malmö kommer jag hem till Karlshamn igen”, skriver hon på Linkedin.

 

 

Jamie Graham

Britten Jamie Graham, idag Chief Audit Executive på Nordea, utses till Chief Compliance Officer och blir medlem i koncernledningen. Virpi Vuorinen, idag chef för Group Internal Audit Operations, utses till Chief Audit Executive.

Nordeas nuvarande Chief Compliance Officer återvänder till USA. Förändringarna sker den 1 oktober.

Nina Fellbrant Salonen

Nina Fellbrant Salonen tillträdde den 9 augusti som ny redovisningschef på Obos Nya Hem, en av Sveriges största bostadsutvecklare. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon ska bland annat arbeta med utvecklingen av Obos nya boköpmodeller – Obos Deläga och Obos Bostadsbyte.

Nina Fellbrant Salonen kommer närmast från Grant Thornton, där hon hade titeln Assistant Manager Assurance. Hon har även spelat fotboll på professionell nivå.

Mats Dahl

Mats Dahl, tidigare Head of Lighthouse Center-of-Excellence för Data & Analytics på KPMG, är ny Senior Vice President på Sirocco Group. Det framgår av hans profil på Linkedin. Revisionsvärlden skrev i maj att han skulle sluta, men då kunde han inte säga vart han skulle gå.

Dahl är expert på digitala processer och affärssystem och har erfarenheter både från flera it-konsultbolag och från Microsoft.

”Jag har byggt upp den svenska Lighthouse-verksamheten (KPMG:s egenutvecklade kundlösningar inom bland annat revision och skatt, RV:s anmärkning) till närmare drygt 40 personer under de senaste två och ett halvt åren”, sa Dahl i maj.

Han rekryterades till KPMG år 2017 som Director Digitalization, Data & Analytics.

Kamilla Saether

Kamilla Saether, auktoriserad redovisningskonsult och certifierad affärsrådgivare på EY i Oskarshamn, ansluter den 1 sept till nystartade Atrakta, som i dagsläget har basen i Östersund.

Mette Knudsen

Auktoriserade redovisningskonsulten Mette Knudsen går in som delägare i Baker Tilly MLT (en av Baker Tillys större medlemsbyråer med kontor i Malmö, Lund Trelleborg).

”Mette är vår första redovisningskonsult som går in som delägare vilket vi är väldigt stolta över. Mette är auktoriserad redovisningskonsult och huserar till vardags på vårt kontor i Trelleborg och fokuserar på interna kvalitetsfrågor utöver redovisning. Framåt har vi som mål att vässa till vår redovisning där ett exempel är att anställa en redovisningsexpert eller någon som är intresserad att jobba mot expert rollen”, säger Lenny Persson, auktoriserad revisor och partner på Baker Tilly MLT.

Samtidigt blir även auktoriserade revisorerna Anette Nilsson och Maria Wulff delägare i Baker Tilly MLT . Både Anette och Maria utgår ifrån Malmö kontoret.

 

Malin Nilsson

Auktoriserade revisorn Malin Nilsson är ny Group Financial Controller på ENWELL, en totalentreprenör inom energilösningar för villa- och fastighetsägare. Det framgår av hennes Linkedinprofil.
Malin Nilsson har arbetat med revision i över åtta år, först på KPMG, sedan på Nexia i Stockholm.

Niklas Köhlmark

Niklas Köhlmark rekryteras som product manager till integrationsplattformen Zwapgrid. Han har bakgrund inom dataintensiva branscher och har utöver sitt senaste uppdrag för Bambora Wordline under tio år varit med och byggt upp förmånsplattformen Benify.

“Behovet av att kunna skicka data mellan system ökar stadigt och där behövs vi för att se till att rätt data kommer till rätt system vid rätt tillfälle. Det gäller inte minst för redovisningsbyråerna som behöver kunna hantera många kunder och system på samma gång. Målet är att inga verksamheter som inte har integrationer som affärsidé ska behöva fokusera på just det”, säger Niklas Köhlmark i ett pressmeddelande.

Zwapgrid är en plattform som gör det möjligt för olika system att skicka data mellan varandra. Bland systemen finns bland annat Klarna, Stripe, SEB, Nordea, Harvest, Fortnox, Visma och Woo Commerce.

Magnus Serratusell Wallin

Kommunikationsexperten Magnus Serratusell Wallin rekryteras från redovisningstjänsten PE Accounting till integrationsplattformen Zwapgrid, där han får titeln Head of Marketing and Communication.

“Det som nu lockat mig till Zwapgrid är möjligheten att vara med och skapa bättre förutsättningar för många redovisningsbyråer, växande företag och SaaS-bolag … Det måste bli enkelt för företag att sätta upp de processer som krävs för att till exempel betalningar och bokföring ska fungera. SaaS-bolag ska kunna fokusera på att utveckla världens bästa system eller tjänster. Redovisningsbyråer ska kunna arbeta med kvalificerad uppgifter och företag ska kunna göra allt annat än integrationsutveckling”, säger Magnus Serratusell Wallin i ett pressmeddelande.

Zwapgrid är en plattform som gör det möjligt för olika system att skicka data mellan varandra. Bland systemen finns bland annat Klarna, Stripe, SEB, Nordea, Harvest, Fortnox, Visma och Woo Commerce.

Mikael Brandt

Lindbäcks Bygg, som bygger flerbostadshus, får en ny styrelseordförande i Mikael Brandt. Han är tidigare partner och delägare i Capacent Management Consulting och senior konsult på EY, Corporate Finance.

Brandt räds inte de miljonförluster som Lindbäcks redovisat för 2019 och 2020.
“Lindbäcks är inne i en förändringsprocess vars syfte är att skapa en plattform för framtida tillväxt och lönsamhet. Mycket har gjorts, ett imponerande arbete av organisationen och ledningen måste jag säga, men vi har en del kvar att göra innan vi kan säga att vi är där vi vill vara”, säger han i ett pressmeddelande.

Maria Lilliestierna

Maria Lilliestierna är ny ansvarig partner för Deloittes Legal-verksamhet i Sverige, rapporterar tidningen Balans.
Lilliestierna kommer närmast från en roll som bolagsjurist på Adven Group, men hon har tidigare arbetat flera år med affärsjuridik på Deloitte.
För ett par år sedan gick dåvarande chefen för Deloittes affärsjuridiska avdelning Mattias Bergman över till KPMG för att bygga upp deras avdelning Legal Services.
Då fick Johan Mikaelsson ansvaret för Deloittes Legal-verksamhet. Han är enligt webbplatsen director och baserad i Malmö, medan Lilliestierna rekryteras som partner och är baserad i Stockholm.

Niclas Lundin

Doxa Aktiebolag (publ) har utsett Niclas Lundin till ny Chief Financial Officer (CFO). Han tillträder sin tjänst senast den 1 mars 2021. Lundin kommer närmast från it-entreprenören Dan Olofssons Danir/Sigma Group där han varit CFO sedan 2014. Han har även arbetat som CFO på Skånemejerier, som auktoriserad revisor på Deloitte samt som CFO på Obducat AB.
Niclas Lundin kommer att ingå i Doxas ledningsgrupp. Doxa är verksamt inom fastighetsinvesteringar och dentalprodukter. Aktien är listad på Nasdaq First North Growth Market.

Sara Arildsson

Sara Arildsson har utsetts till ledamot i redovisningsjätten Ludvig & Co:s styrelse. Arildsson är tekniker i grunden har en lång karriär inom IBM där hon bland annat ledde mjukvarudivisionen i Sverige. Hon har även varit vd för redovisningsprogrammet Fortnox och operativ chef/COO på iZettle.

”Ludvig & Co satsar på att vara det ledande rådgivningsföretaget för småföretagare med ett brett tjänsteutbud – något som ger mycket goda möjligheter till tillväxt och utveckling. Jag brinner för att få vara en pusselbit i att hjälpa småföretagare och förenkla för dem vilket är ett av skälen till att jag tackade ja till uppdraget. Jag ser fram emot att vara en partner till ledningen och göra den här resan tillsammans med Ludvig & Co”, säger Sara Arildsson i ett pressmeddelande.

Samtidigt väljs Anna Storåkers in i styrelsen.

Sara Arildsson och Anna Storåkers kan tillsammans med ordföranden Michael Halbye, Senior Partner på McKinsey i Köpenhamn beskrivas som oberoende. De övriga ledamöterna representerar ägarna; LRF och PE-bolaget Altor. Dessutom sitter fackliga representanter i styrelsen.

Anna Storåkers

Anna Storåkers har utsetts till ledamot i redovisningsjätten Ludvig & Co:s styrelse. Storåkers är investerare och styrelseproffs. Hon har tidigare bland annat varit Sverigechef för Nordea och Strategichef för Nordea-koncernen.

”Ludvig & Co har en betydelsefull verksamhet för småföretag och mycket kompetent personal. Två viktiga perspektiv som jag tar med är erfarenheten från att ha lett rådgivningsverksamheter med kontor i hela Sverige. Dessutom har jag ägnat mig åt att hitta bra hybridlösningar för fysisk & digital rådgivning. Jag ser fram emot att tillsammans med ledningen jobba för att vara ett rådgivningsföretag i framkant”, säger Anna Storåkers i ett pressmeddelande.

Samtidigt väljs Sara Arildsson in i styrelsen.

Sara Arildsson och Anna Storåkers kan tillsammans med ordföranden Michael Halbye, Senior Partner på McKinsey i Köpenhamn, beskrivas som oberoende. De övriga ledamöterna representerar ägarna; LRF och PE-bolaget Altor. Dessutom sitter fackliga representanter i styrelsen.

Andreas Wång

Andreas Wång ansluter till Slipp Redovisning, som därmed får närvaro i ytterligare en stad. Wång har enligt Linkedin tidigare arbetet som redovisningsekonom på ekonomihuset Köping.
Franchisekonceptet Slipp Redovisning har nu ett 20-tal anslutna byråer/ redovisningsekonomer, enligt webbplatsen.

Anna-Carin Bjelkeby

Sizes, en industriell tillverkare av flerbostadshus som nyligen fick SBB som ny delägare, har rekryterat Anna-Carin Bjelkeby, enligt ett pressmeddelande.
Bjelkeby har lång erfarenhet inom finansiell rapportering, förvärv, börsnotering och upphandling, senast i rollen som CFO på Zengun Group AB. Tidigare har hon arbetat som bland annat CFO på FM Mattsson Mora Group, auktoriserad revisor och delägare i PwC och Business Controller på GEAB AB.

Adam Diamant

Revisorsinspektionens tidigare chefsjurist Adam Diamant är ny chefsjurist på Riksrevisionen. Det framgår av hans Linkedinprofil. Diamant har de senaste åren arbetat som chefsjurist på Kemikalieinspektionen.

Armine Movsisjana

Armine Movsisjana , vd för KPMG Lettland (som sedan i fjol ingår svenska KPMG), listas av tidningen Forbes som en av Lettlands 100 mest framgångsrika kvinnor. Det rapporterar tidningen Balans.
KPMG Lettland består av cirka 200 anställda som samtliga är baserade på kontoret i Riga. Movsisjana har arbetat inom KPMG i över 20 år och varit med och etablerat byrån i Belarus. Hon sitter i styrelsen för Latvian Association of Certified Auditors.

Andreas Adolphsson

Auktoriserade skatterådgivaren Andreas Adolphsson startar den egna verksamheten Aditum Förvaltning efter nio år på Grant Thornton. Enligt Linkedinprofilen har Adolphsson varit partner och branschgruppsansvarig för Fastigheter och Bygg. Han tidigare arbetat på Deloittes skatteavdelning.

Kristoffer Nilsson

Auktoriserade revisorn Kristoffer Nilsson arbetar sedan strax före sommaren på Lundin Revisionsbyrå i Göteborg. Han kommer närmast från Frejs Revisorer i samma stad.

Peter Calderon

Ludvig & Co har rekryterat Peter Calderon som chef för affärsområdet Fastighetsförmedling. Han kommer närmast från Skogssällskapet och en roll som affärsområdeschef inom ”egna innehav”, och har tidigare varit bland annat vd för Skogssällskapets Förvaltning.
Ludvig & Co har en omfattande mäklarverksamhet och inrättande av den nya chefsrollen sker inom en större satsning på fastighetsförmedlingen med etablering av ett dedikerat affärsområde för verksamheten. Calderon ska säkerställa att Ludvig anpassas till den nya fastighetsmäklarlagen som ställer nya krav på verksamheten från och med den 1 juli.
”Vi är den ledande rådgivaren inom de gröna näringarna med en marknadsledande position inom förmedling av jord- och skogsfastigheter. Det är en position vi nu vill fortsätta investera i för att även framgent vara det självklara förstahandsvalet för våra kunder”, säger Fredrik Backman, vd Ludvig & Co.
Peter Calderon tillträder under senhösten 2021, senast innan årsskiftet.

Bahare Hagshenas

PE-bolaget EQT rekryterar Bahare Haghshenas som ny global chef för hållbar omvandling. Haghshenas kommer från en roll som partner på Deloitte i Köpenhamn och chef för Acacia som är Deloittes innovationshub inom hållbarhet. Hon tillträder i september och rapporterar till EQT:s vd.
Bahare Haghshenas är svensk och har bland annat varit vice ordförande för Svenska Röda Korset.

Idha Tell

Wolters Kluwer Scandinavia har rekryterat Idha Tell till tjänsten som Senior Communications Specialist, med ansvar för press och PR. Hon kommer närmast från en roll som Nordic Communications Manager på evenemangsbolaget Easyfairs Nordic och har tidigare jobbat inom mediabolaget Stampen. Hon tillträdde sin tjänst på Wolters Kluwer i maj 2021.

Fotograf: Hannes Almeräng.

Jesper Widfeldt

Jesper Widfeldt har rekryterats som Investment Controller på fastighetsinvesteraren NREP, skriver World in Properties. Widfeldt har bakgrund som auktoriserad revisor på EY och kommer närmast från tjänsten som Senior Financial Controller på fastighetskonsulten CBRE. Även Johanna Kull har rekryterats till NREP till en liknande roll. Även hon har bakgrund inom revision, fast på EY i London.

Frida Gustafsson

Spelbolaget Beyond Frames Entertainment AB (publ) har rekryterat Frida Gustafsson som ny CFO och medlem i ledningsgruppen. Hon kommer närmast från rollen som CFO på Yggdrasil Gaming Group, dotterbolag till Cherry, och har även arbetat som revisor på Deloitte. Gustafsson tillträder sin roll senast den 1:a september 2021.

Linda Höglund

Linda Höglund blir ny Chief People Officer (ung. personalchef) på fintechbolaget Zimpler, skriver sajten It-finans. Hon kommer närmast från Klarna och har även arbetat i flera år på EY, bland annat med att rekrytera invandrare.

Peter Lindstrand

Lindstrand. Foto: Knut Koivisto

Den 1 juni tog Peter Lindstrand över rollen som ordförande för FAR:s Strategigrupp Skatt, efter Magnus Larsson som gick i pension. Det skriver tidningen Balans.
Lindstrand är sedan 25 år skatterådgivare på PwC och har varit auktoriserad skatterådgivare de senaste tio åren. Han har också suttit i Strategigrupp Skatt i drygt två år, innan han blev ordförande.
I en intervju med Balans tar han upp DAC6, en skyldighet för skatterådgivare att i vissa fall rapportera sina kunder till skattemyndigheten.

”Vi jobbar fortfarande med att i samtal med Skatteverket få fram tydliga riktlinjer och på andra sätt mejsla ut exakt vad som gäller inom DAC6 … Hos våra medlemsföretag finns arbetsgrupper och specialister som jobbar aktivt med tolkningen av reglerna. DAC6 tolkas inte alltid på samma sätt i de länder vi verkar i. Det är också intressant att långt färre arrangemang hittills har rapporterats än vad Skatteverket och lagstiftaren förväntat sig”, säger Peter Lindstrand till Balans.

Han säger att medietrycket i skattefrågor gör det lätt att gå fel i diskussionerna.

”Det har ibland framförts en uppfattning att skatterådgivaren är en möjliggörare för företag att undvika betala den skatt de ”borde”. Det är inte det vi gör och står för – och det tycker jag att vi förmedlar på ett bra sätt”, säger Peter Lindstrand till Balans.

Eva-Maj Mühlenbock

Eva-Maj Mühlenbock. Foto: Tom Knutson

Eva-Maj Mühlenbock blir ny ordförande i Sveriges advokatsamfund. Hon tillträder den 1 juli, enligt ett pressmeddelande.

Mühlenbock är delägare på Cirio advokatbyrå i Stockholm och arbetar huvudsakligen med offentlig upphandling, EU- och konkurrensrätt samt tvistlösning.

Eva-Maj Mühlenbock har gjort karriär på diverse olika advokatbyråer. Under åren 2000–2002 var hon delägare på EY men gick 2003 till Advokatfirman Lindahl, och blev då åter advokat. Sedan 2019 är hon delägare på Cirio advokatbyrå.

Eva-Maj Mühlenbock efterträder Christer Danielsson som ordförande för Advokatsamfundet.

Viktor Pilemyr

Viktor Pilemyr är ny ekonomichef i bostadsbolaget OBOS Kärnhem. Han tillträdde i sin tjänst den 6 april 2021 och ingår i ledningsgruppen, med placering i Växjö. Han har tidigare arbetat som ekonomi- och it-chef på Trivselhus, varit revisor på KPMG och Business Controller på Södra.

Norska OBOS, med över 500 000 medlemmar i Norge, har höga tillväxtambitioner i Sverige. Företaget erbjuder bostäder med alternativa boköpsmodeller. Sedan medlemsprogrammet öppnade har närmare 8 000 svenska medlemmar anslutit sig.

Ab Klink

Den tidigare hälsoministern i Nederländerna Ab Klink blir Senior Advisor på PwC i Nederländerna. Han kommer att sortera under strategidelen Strategy&, skriver Consultancy.
Ab Klink är en erfaren konsult och hälsovårdsexpert. Efter att ha lämnat den Nederländska regeringen 2010, där han representerade kristdemokratiska CDA, gick han till Booz & Company, som köptes av PwC 2014.
Efter att i några år ha suttit i styrelsen för Coöperatie VGZ går han nu åter till Strategy&.

Petter Lindkvist

Taxikoncernen Cabonline har utsett Petter Lindkvist till ny CFO (finansdirektör) från första juni. Petter har varit tillförordnad CFO sedan december 2020 och kommer att fortsätta ingå i koncernledningen skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Lindkvist började i bolaget 2017 och har succesivt utvecklats i olika roller, bland annat som chefcontroller. Han har tidigare erfarenhet som analytiker på PwC med fokus på finansiell due diligence.

Martin Dahlgren

Martin Dahlgren säger nu upp sin auktorisation som revisor för att ta sig an rollen som Head of Finance på den digitala läroplattformen Albert AB. Martin Dahlgren kommer senast från Deloitte i Göteborg där han arbetat i fem och ett halvt år, senast som manager på Audit & Assurance.

Astrid Löfgren

Astrid Löfgren, tidigare revisionsmedarbetare på Deloitte, är ny CFO på SPP Fonder, skriver Hedgenordic. Hon kommer närmast från en tjänst som finanschef på IPM.

Katrin Schrewelius

Auktoriserade revisorn Katrin Schrewelius på KPMG är från den 1 juli ledamot i Revisorsinspektionens examensråd. Hon ersätter Björn Irle som börjar på branschorganisationen FAR, skriver RI på sin webbplats.

En annan förändring är att RI:s nya chefsrevisor Anna-Karin Brusk Rönnqvist blir ordinarie ledamot och vice ordförande i examensrådet – även hon från 1 juli.

Anna-Karin Brusk Rönnqvist

Ny chefsrevisor på Revisorsinspektionen blir Anna-Karin Brusk Rönnqvist. Hon tillträder tjänsten den 1 juli och efterträder Carin Rytoft Drangel som går i pension. Brusk Rönnqvist arbetar sedan 2017 som revisionsdirektör vid myndigheten.

“Hennes mångåriga erfarenhet, gedigna kompetens inom revisionsmetodik och internationella engagemang gör henne utmärkt lämpad i rollen”, säger Per Johansson, myndighetschef på webbplatsen.

Malin Svanberg

Försäljningschefen Malin Svanberg befordras till Country Manager på Wolters Kluwers, som bland annat säljer det välkända skatteprogrammet Capego och rapportverktyget Finsit.
Malin Svanberg har lång erfarenhet inom försäljning och började på Wolters Kluwer 2010 i rollen som Key Account Manager. År 2018 tog hon över som försäljningschef och nu, tre år senare, blir hon alltså Sverigechef inom divisionen Tax & Accounting (TAA).
Rollen är ny och skapades i samband med en omorganisation som genomfördes i TAA Scandinavia efter årsskiftet. Innan omorganisationen var det vd för Wolters Kluwer TAA Scandinavia, Katarina Thörnqvist, som var operativt ansvarig även för den svenska verksamheten.
Wolters Kluwer är en internationell koncern inom affärsinformation och programvara med verksamhet i över 40 länder. Koncernen omsatte cirka 4,6 miljarder euro 2019 och sysselsätter cirka 19 000 medarbetare. Huvudkontoret finns i Nederländerna.

Licia Gomes

Den 24 maj började Licia Gomes som ny registrator/administrativ handläggare på Revisorsinspektionen. Gomes kommer närmast från en tjänst som registrator vid Skolverket. Hon efterträder Karl-Arne Pålmo som kommer att gå i pension 30 juni.

Kristin Agnebro

Den norska onlinetjänsten DIBkunnskap har rekryterat Kristin Agnebro som innehållsansvarig för IFRS och svensk GAAP. Agnebro kommer närmast från en tjänst som Group Accounting Specialist på börsbolaget Husqvarna. Hon har tidigare erfarenhet från If Livsförsäkring och PwC i Stockholm.
Revisionsvärlden skrev nyligen om att DIBkunnskap, en del av det börsnoterade informationsförlaget Karnov Group, vill lansera bolagets egenutvecklade IFRS-verktyg på den svenska marknaden.

Mats Dahl

Mats Dahl, Head of Lighthouse Center-of-Excellence för Data & Analytics på KPMG, går vidare till annan verksamhet. Det bekräftar han till Revisonsvärlden.

”Det är korrekt att beslutat mig för att gå vidare i karriären och har sagt upp mig, men jag kan tyvärr inte säga vart jag går”, säger Mats Dahl.

Dahl är expert på digitala processer och affärssystem och har erfarenheter både från flera it-konsultbolag och från Microsoft.

”Jag har byggt upp den svenska Lighthouse-verksamheten (KPMG:s egenutvecklade kundlösningar inom bland annat revision och skatt, RV:s anmärkning) till närmare drygt 40 personer under de senaste två och ett halvt åren”, säger Mats Dahl.

Han rekryterades till KPMG år 2017 som Director Digitalization, Data & Analytics.

Magnus Larsson

Efter 32 år som skatterådgivare går Deloittes tidigare skattechef Magnus Larsson i pension. I en intervju i tidningen Balans berättar han om hur skatterådgivarens roll utvecklats under hans karriär.

”Förr om åren brukade vi skoja att vi var nörden i hörnet, bihanget till revisorn. Nu är skatterådgivaren en aktiv part i företaget. Skatter är i dag en styrelsefråga, och har fått en naturlig och större plats i företagandet. Under 1990-talet, mycket på grund av att Sverige gick med i EU, så kom specialiseringen. Plötsligt behövde skatterådgivaren ha specialkunskaper om moms, fåmansföretag och internationell rätt”, säger Magnus Larsson till Balans.

Larsson började på Arthur Andersen som sedermera gick upp i Deloitte. Han har haft ett starkt engagemang i branschorganisationen FAR, var med och skapade skatterådgivarnas auktorisation inom FAR och har varit ordförande i skatterådgivarnas auktorisationsnämnd. Han var även FAR:s ordförande 2016-2018, den förste icke-revisorn på posten. Han ledde då rekryteringen av FAR:s nuvarande generalsekreterare Karin Apelman, som även hon har bakgrund utanför revision.

Larsson säger sig vara ”glad och stolt” över att ha varit med och skapa skatterådgivarnas auktorisation.

”Nu är auktoriserade skatterådgivare en naturlig del av svenskt näringsliv. Vi har en titel och en yrkeskår som vi har skapat, med en tydlig identitet”, säger Magnus Larsson till Balans.

Skattejuridiken lämnar han nu helt.

”Jag har lite olika engagemang som jag tänkte utöka. En sak vet jag, jag kommer inte att konsulta, för att göra det måste man vara på tårna hela tiden. Från och med nu ska jag odla andra intressen”, säger han i intervjun.

Peter Wiman

EY har rekryterat Peter Wiman som ansvarig för analys och fastighetsvärdering. Wiman kommer närmast från Savills där han arbetat i 16 år, de senaste åren arbetat som analyschef och tillförordnad transaktionschef. Men han startade karriären som fastighetsvärderare på EY.
”Vi är oerhört glada över att Peter Wiman kommer tillbaka till oss. Han har både en bred och djup erfarenhet, vilket gör att han passar utmärkt i rollen som fastighetsspecialist med ansvar för analys och fastighetsvärdering”, säger Marianne Förander ansvarig för EY Real Estate, Hospitality & Construction (EY RHC). i ett pressmeddelande.

Carolina Nerman

Börsnoterade Lammhults Design Group utser Carolina Nerman till ny CFO, enligt ett pressmeddelande. Carolina Nerman har mellan mars 2020 och april 2021 haft rollen som Group Financial Controller på bolaget. Hon har sedan Daniel Tell lämnade CFO-rollen för uppdraget som vd agerat som tillförordnad CFO.
Innan Nerman anställdes i koncernen var hon redovisningsspecialist och revisor på EY och har även arbetat som ekonomichef i fastighetsbolaget Trelleborgshem.
Nerman tillträder rollen som CFO den 19 maj 2021. Hon ingår i koncernledningsgruppen.

Susanne Larsson

Mjukvaruplattformen Valuer föreslår Susanne Larsson, tidigare marknadschef för svenska KPMG, till styrelsen. Det framgår av ett pressmeddelande.
Susanne Larsson rekryterades till KPMG Sverige i mars 2016 som chef för marknad och sälj 2016. Hon var partner och medlem i ledningsgruppen under knappt två år. Hon är ursprungligen från Finland och har haft en internationell karriär inom nätverket. Larsson började på KPMG 2001 och hade de första sju åren London som bas.
Under 2014 och 2015 var Susanne Larsson delaktig i återuppbyggnaden av det nya KPMG Danmark efter partner och personal (och en stor del av kunderna) gått över till EY.
Efter att hon lämnade KPMG 2018 har Larsson haft både operativa roller och styrelseuppdrag, bland annat i North, Moneyflow och Prodata Consult.
Valuer är en dansk plattform som ska föra samman tillväxtföretag och riskkapital. Aktien handlas på Nasdaq First North Premier. Både Deloitte och PwC finns på bolagets lista över kunder och samarbetspartner.

Per Giljam

Det svenska sensorbolaget Insplorion meddelar att man rekryterat Per Giljam som Chief Financal Officer (CFO). Giljam kommer närmast från Vitrolife där han haft rollen som Business Controller; han har dessförinnan arbetat med revision på PwC. Han börjar sin anställning den 6 september 2021 och kommer att ersätta Henrik Landervik som tjänstgjort som bolagets externa CFO.

“Vi står inför uppskalning av våra sensoraffärer och ser att Pers fleråriga erfarenheter inom både revision och som business controller ger honom den bredd och djup som behövs för att fortsätta öka bolagets kommersiella omvandling”, kommenterar vd Patrik Dahlqvist i ett pressmeddelande.

Insplorion handlas på Nasdaq First North Growth Market.

Dan Wahrenberg

Börsnoterade bildskärmsbolaget Multiq utser Dan Wahrenberg till tillförordnad finanschef, enligt ett pressmeddelande.

Wahrenberg kommer närmast från samma roll på Råå S AB. Han har även varit finanschef på bolag som Lifeassays och Anoto samt bakgrund som revisor.

Tjänsten tillträds den 19 maj.

Jan Berntsson

Deloittechefen Jan Berntsson hör till de näringslivstoppar som ansluter till Mitt Livs vd-nätverk CEOs for Diversity & Inclusion. Nätverket ska arbeta för ”ökad mångfald och inkludering på arbetsmarknaden”, eller rakare uttryckt att invandrare ska få jobb.

”Det handlar om att lyfta frågorna till toppen i bolagen där de måste ligga för att driva större förändring”, säger Sofia Appelgren, grundare av Mitt Liv och initiativtagare till nätverket.

I vd-nätverket ingår förutom Jan Berntsson Simone Margulies (VD Hemköp & Tempo), Jacob Torell (VD Next Step Group), Magnus Rosén (VD Nobina AB), Pernilla Bonde (VD HSB Riksförbund), Robert Dackeskog (VD Duni Group), Therese Bohlin (VD Prime Weber Shandwick) och Thomas Ekman (VD Dustin Group). Planering pågår och nätverket kommer formellt att starta i september 2021.

 

Sandra Ebbvik

Efter nästan sex år på KPMG lämnar nu Sandra Ebbvik sin auktorisation bakom sig för att ta sig ann rollen som Group Business Controller på SJ. Sandra Ebbvik har varit auktoriserad sedan 2015 och har det senaste året arbetat med due dilligence på KPMG i Stockholm, enligt Linkedin.

Stuart Ells

Forensic Risk Alliance (FRA), en nischfirma inom risk och ekobrott, har rekryterat Stuart Ells som vd (CEO), enligt ett pressmeddelande. Han kommer att ha bas i London. Ells kommer närmast från en roll som chef för Alvarez & Marsal Europe and Middle East. Alvarez & Marsal är en specialistforma inom framför allt företagsvärdering, transaktioner och “operations”, alltså operativ företagsanalys.

Både FRA och Alvarez & Marsal har de senaste åren öppnat kontor i Stockholm.

Stuart Ells har bakgrund inom musik och underhållning. Han har haft chefspositioner vid PolyGram Filmed Entertainment, EMI Music, Pearson Plc och vid musikalkungen Andrew Lloyd Webbers Really Useful Group.

Emma Källqvist

Emma Källqvist, auktoriserad revisor på KPMG Malmö, blir ny CFO på Veg of Lund från och med den 1 juli enligt ett pressmeddelande.

Karriären på KPMG började år 2010, fem år senare blev hon auktoriserad revisor och 2019 avancerade hon till avdelningschef. Under några år var hon Audit manager på KPMG i Australien, vilket Revisionsvärlden har skrivit om tidigare.

”Jag ser fram emot att vara en del av Veg of Lunds spännande tillväxtresa och tillsammans med ledning och styrelse vill jag bidra till en positiv utveckling av resultat och finansiell ställning”, säger Emma Källqvist.

Veg of Lund utvecklar växtbaserade drycker och livsmedel bland annat med varumärken som Dug och Myfoodie där de fokuserar på såväl smak som hållbarhet. Företaget som har sin grund i forskningsarbetet vid Lunds universitet äger även ”patenterade metoder för att utveckla nya matkategorier inom växtbaserade livsmedel”. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

 

Sara Nilsson

Sara Nilsson har utsetts till Chief Financial Officer, CFO, för börsnoterade programvarubolaget Vitec. Hon efterträder Olle Backman som tillträtt som CEO.
Sara Nilsson har lång erfarenhet inom Vitec och har närmast varit Manager Group Finance, alltså ansvarat för koncernens centrala redovisningsfunktion. Hon har tidigare jobbat bland annat på Deloitte i Umeå och på Mirror Accounting.

Marie Jernkrok

BDO:s lönechef Marie Jernkrok har ersatt Claes Nordebäck, partner inom corporate finance, i byråns styrelse. Det framgår av uppgifter hos Bolagsverket.

Anette Lindkvist

Foto Linkedin

Anette Lindkvist, redovisningskonsult på EY i Karlskrona, har utsetts till Årets Mentor 2020 Nya företag Karlskrona, skriver Sydöstran. Priset delas ut av NyföretagarCentrum i Karlskrona.
Anette Lindkvist arbetar sedan 2016 som redovisningskonsult på EY i Karlskrona. Hon uppmärksammades under en virtuell avslutningsmiddag där mentorer och företagare deltog.
”Otroligt överraskande och fantastiskt roligt”, säger Anette Lindkvist till tidningen.
Under förra året var Anette Lindkvist mentor för Lina Campbell som driver Hot yoga studio Karlskrona. Campbell blev Årets nyföretagare i Karlskrona förra året.

Robert Nordström

Gapwaves AB (publ) har rekryterat Robert Nordström som ny CFO och medlem av ledningsgruppen med start i juni 2021, enligt ett pressmeddelande.
Nordström efterträder Lars Westlund som innehar rollen som tillförordnad. Nordström har mer än 10 års erfarenhet av internationella M&A-transaktioner. Närmast kommer han från en roll som M&A Manager på OptiGroup och har tidigare jobbat med transaktionsrådgivning på PwC och EY.
Gapwaves AB (publ) verkar inom antennsystem för millimetervågor. Aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market Stockholm.

Peter Lind

KPMG-rådgivaren Peter Lind som varit director, Digital Transformation & Innovation, har slutat på byrån och gått över till egen verksamhet. Det bekräftar han till Revisionsvärlden.

Nyligen slutade även Pontus Winstén, som gick till Avanza.

Charlotte Hübel

Charlotte Hübel har utsetts till ny finanschef, CFO, för Lexington Company. Hon tillträder i augusti och efterträder Jonas Buijsse som lämnar bolaget efter en kort tid på posten. Charlotte Hübel kommer närmast från Babyshop Group där hon verkat som head of finance. Hon har även ett förflutet varit Group Business Controller på ICA Gruppen och var dessförinnan verksam inom revision och transaktionsrådgivning på EY.

Robin Boheman

Robin Boheman, CFO i Instalco, har utsetts till ny vd i börsbolaget. Han tillträder positionen den 1 september 2021.
Boheman var en av de allra första anställda i Instalco efter sittande vd Per Sjöstrand och har varit en del av koncernledningen sedan starten. Han arbetade 2014-2019 som förvärvs- och affärsutvecklingschef och utsågs 2019 till CFO för koncernen. Han var under ett par år konsult på PwC inom ”M&A Integration and Separation”.

”Robin Boheman har sedan han anställdes arbetat tätt ihop med Per Sjöstrand. Styrelsen är mycket glad att Robin accepterat att ta över rollen som vd efter Per. Hans erfarenheter från koncernens förvärvsarbete och ekonomifunktion gör honom till en utmärkt efterträdare. Med Robin som ny vd säkerställer vi kontinuitet för Instalco, säger Olof Ehrlén, styrelseordförande för Instalco, i ett pressmeddelande.

Rekryteringsprocessen för en ny CFO kommer att inledas omgående. Instalcos vd Per Sjöstrand blir ny styrelseordförande från den dagen då Boheman tillträder sin tjänst. Instalco är ett installationsföretag inom el, VS, ventilation, kyla, industri och teknikkonsult. Bolaget verkar i Sverige, Norge och Finland. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Andreas Svensson

Andreas Svensson

Andreas Svensson tar över vd-posten på Wengbrand Redovisning, med kontor i Ulricehamn och Borås. Han blir företagets första vd som inte heter Wengbrand i efternamn. Wengbrand Redovisning grundades i Ulricehamn 1989 av Kjell Wengbrand, som nu går i pension. Kjell Wengbrand har succesivt släppt över alltmer av ansvaret till sonen David, grundare av redovisningsappen Wrebit och ledamot i Srf konsulternas styrelse. David Wengbrand har varit vd sedan 2006 och kommer nu att få en friare roll som affärsrådgivare och huvudägare.

”Det har varit en långsam generationsväxling som löpt under många år. Sedan jag tog ansvaret för byrån har den sakta men säkert förändrats till vad den är idag. Det hade inte varit möjligt utan de fantastiska människorna i företaget som har gjort att min roll nu kan förändras”, säger Kjell Wengbrand i en kommentar.

Andreas Svensson rekryterades till Wengbrand Redovisning 2018 som kontorschef, se tidigare notis. Han har bakgrund som skatterådgivare vid PwC i Borås och säger sig vara nöjd med sin befordran.

”Det är en ära att få kliva in som vd i företaget”, säger han.

Wengbrand redovisning ägs nu av David Wengbrand, Andreas Svensson och Jennie Näsström. Jennie Näsström kallas ”ledande redovisningskonsult och affärsrådgivare” på byrån. Både Andreas Svensson och Jennie Näsström är delägare sedan tidigare. David Wengbrand köpte sin fars andel i byrån redan 2006. Han fortsätter som vd för Wrebit, som tidigare.

Per Naarttijärvi

Pajalas kommunchef, Per Naarttijärvi, återvänder till sin tidigare arbetsgivare KPMG där han får rollen som Affärsområdesansvarig Norr- och Västerbotten uppger nyhetswebben Affärer i norr. Innan han blev kommunchef i Pajala arbetade han som kommunrådgivare och certifierad kommunal yrkesrevisor på KPMG mellan åren 2011 och 2018. Per Naarttijärvi har även varit näringslivsutvecklare och utredare i Leksands kommun.

”Roligt att vara tillbaka och få möjligheten att fortsätta arbete med att stärka offentlig sektor tillsammans med mina lysande kollegor. Ett spännande och brett arbete.” kommenterar Per Naarttijärvi den nya rollen på Linkedin.