Birgitta Granquist

Birgitta Granquist startar det egna företaget Coach & Change. Granquist kommer från PwC där hon har varit partner och arbetat som bland annat auktoriserad revisor och operativ chef för PwC:s Göteborgkontor. Granquist är också aktiv som föreläsare inom etikfrågor på handelshögskolan i Göteborg.

I sitt nya företag arbetar Granquist med att stödda ledare, individer och organisationer att förbättras genom professionell coachning, mentorskap och förändringsledning. Verksamheten bedriver hon i Göteborg sedan i juli.

Ian Charoub

Ian Charoub går från PwC till att bli direktör över Aztec Groups Sverigekontor. I sin nya roll kommer Charoub att ha det övergripande ansvaret över företagets affärer i Sverige.  Aztec Group grundades 2001 och levererar företagstjänster till bland annat finansmarknaden. Charoub arbetade på PwC i 11 år, där han i sin senaste roll ledde revisionsteam specialiserade på privatkapital och finansiella tjänster. Han tillträdde sin nya tjänst i juni i år.

Petter Rankell

Auktoriserade revisorn Petter Rankell har gått över till Grant Thornton i Malmö, där han får titeln Senior Manager Rankell kommer från EY där han arbetat i 16 år, på slutet med samma titel. Rankell arbetar främst med små och medelstora privatägda företag men har tidigare även arbetat med publika företag.

Cecilia Danckwardt-Lillieström

Medicinteknikbolaget C-Rad har utsett Cecilia Danckwardt-Lillieström till ny finanschef med start den 15 oktober. Det framgår av ett pressmeddelande. Danckwardt-Lillieström är idag kontorschef för KPMG i Uppsala med titeln Senior Manager. Hon har tidigare bland annat varit CFO för förvaltningsbolaget Fastum, finanschef på Raysearch Laboratories och även arbetat flera år på PwC. C-rads aktie är noterad på NASDAQ OMX. Danckwardt-Lillieström efterträder Therese Björklund, som lämnar positionen av personliga skäl men som kommer att arbeta kvar på bolagets ekonomiavdelning.

Bengt Skough

Bengt Skough

Mazars har rekryterat FAR:s branschspecialist Bengt Skough, ansvarig för branschorganisationens aktiviteter mot mindre och medelstora byråer. Han ansluter till Mazars i början av nästa år och får där titeln Senior Advisor inom Quality and Risk Management.

”Bengt har både lång och bred erfarenhet av rollen som revisor och det känns jätteroligt att han blir en del av vårt team”, säger Mazars vd Marianne Sandén-Ljungberg till Revisionsvärlden.

Skough kommer bland annat att arbeta med utveckling av byråns digitala revision.

Bengt Skough är i grunden revisor och var styrelseledamot och vice ordförande i Svenska Revisorsamfundet SRS, som fusionerades med FAR den 2006. Innan han började på FAR verkade han vid EY.

My Janghed Askler

My Janghed Askler

Auktoriserade revisorn My Janghed Askler, som tills helt nyligen var chef för Mazars kontor i Malmö, har lämnat byrån och branschen för ett jobb som redovisningschef inom konsultkoncernen Sigma, med grundaren Dan Olofsson.

”Vi tycker självklart att detta är mycket tråkigt, My har gjort ett fantastiskt jobb hos oss och kommer vara en saknad kollega, men vi önskar henne all lycka till i sin nya roll”, säger Lars Högvik, försäljnings- och marknadschef på Mazars, till Revisionsvärlden.

Tills vidare går den erfarne revisorn och delägaren Nils Albertsen in som tillförordnad kontorschef i Malmö. Albertsen tar även över Janghed Asklers plats i ledningsgruppen.

Nils Albertsen

”Vi tittar både internt och externt för att så snabbt som möjligt hitta en permanent lösning och rekryterar för fortsatt expansion i Malmö”, säger Lars Högvik.

Malmökontoret är ett av Mazars större. My Janghed Askler tog över som chef i januari i fjol efter Helen Grimberg.

Peter Anderson

Peter Anderson har rekryterats som ny CFO i Hemfosa. Han tillträder senast i november 2018, enligt ett pressmeddelande. Peter Anderson kommer närmast från rollen som ekonomichef för Kungsleden. Tidigare har Anderson bland annat varit CFO i ICA Fastigheter, ekonomidirektör i Steen & Ström Sverige samt arbetat som revisor i KPMGs fastighetsgrupp. Anderson kommer att ingå i Hemfosas ledningsgrupp. Karin Osslind, nuvarande CFO och medgrundare av Hemfosa, kommer under en övergångsperiod att gå parallellt med Peter Andersson. Hon uppges vilja avsluta sin operativa karriär.

Hemfosa planerar en delning av koncernen i två noterade bolag.

 

Jan Darrell

Kommunchefen i småländska Nybro kommun Jan Darrell slutar den 30 september. Han ska flytta till Stockholm för att i oktober börja på EY med rådgivning och revision av offentlig sektor.

”Jag tycker förstås det är mycket tråkigt för Nybro kommun men respekterar Jans familjeskäl och gratulerar honom till det nya jobbet”, säger kommunstyrelsens ordförande Christina Davidson i en kommentar på kommunens webbplats.

Kommunen söker en ny kommunchef.

Fredrik Hyltsten

Fredrik Hyltsten blir ny vd i programvaruföretaget Briox. Han tillträder i slutet av augusti. Styrelsen har kallat till en extra bolagsstämma den 28 augusti där nuvarande vd:n Johan Rutgersson ska väljas till arbetande styrelseordförande i bolaget. Nuvarande ordföranden Lars Karlsson kvarstår som ordinarie ledamot i styrelsen.

”Briox har sedan slutet av 2015 genomgått en turn-around och är nu inne i en stark positiv trend. Verksamheten växer inte minst i Växjö och rekryteringen av Fredrik är en viktig förstärkning av ledningsorganisationen inför Briox fortsatta expansion. Med en gedigen erfarenhet från IT-branschen är Fredrik väl lämpad för uppgiften. Han kommer senast från Växjöbolaget HRM Software AB som Sälj- och Marknadschef. Dessförinnan etablerade han och var VD för Itslearning AB mellan 2010-2015”, säger Johan Rutgersson i ett pressmeddelande.

Den nya vd:n kommer att arbeta med Jens Collskog, tidigare chef för Fortnox och nu styrelseledamot i Briox. De ska söka ”strategiska samarbetspartners för en breddning av den nuvarande affären och för etablering på nya geografiska marknader”, enligt pressmeddelandet.

Briox säljer affärssystem till små och medelstora företag och till redovisnings- och revisionsbyråer i Finland, Tyskland och England. Programutbudet, som omfattar bland annat redovisning, fakturering, säljstöd och tidredovisning.

Johan Boström

RTL Ekonomi & Revision AB förstärker laget med auktoriserade revisorn Johan Boström som tidigare jobbat på EY i Linköping. Han tillträder sin nya tjänst den 1 juni och blir delägare på den nya byrån.

”Jag är mycket glad över förtroendet och utmaningen … Vår bransch befinner sig i en spännande fas då mycket händer nu och förändringstakten kommer säkerligen inte minska”, säger Johan Boström i ett uttalande.

RTL Ekonomi & Revision AB är en fristående byrå som förra året omsatte 22 Mkr.

Sofia Svensson

Sofia Svensson har utsetts till ny vd och koncernchef i börsnoterade Lammhults Design Group. Hon ersätter Fredrik Asplund som har beslutat att lämna koncernen.

Svensson kommer närmast från en position som vice vd och CFO i Midway Holding och har varit del av Lammhults styrelse sedan april 2017. Hon har flera års erfarenhet som managementkonsult, bland annat inom PwC och Capgemini.

“Sofia har en stark bakgrund inom affärsutveckling, förvärv och finans, och erfarenhet från en rad olika branscher som operativt ansvarig, affärskonsult och styrelsemedlem”, säger styrelseordförande Anders Pålsson i ett pressmeddelande.

Svensson börjar sin anställning under hösten 2018.

Marie Bergenulf

I början av maj började auktoriserad redovisningskonsulten Marie Bergenulf på medlemsenheten på Sef konsulternas kontor i Falun.

”Jag har erfarenhet från flera olika arbetsplatser i branschen, jag har varit anställd på en mindre byrå, jag har drivit egen byrå och nu senast jobbade jag på KPMG GävleDala där jag också var ansvarig för ekonomiserviceenheten”, säger Marie Bergenulf till tidningen Konsulten.

Hon uppger i intervjun att hon kommer att jobba med support för Srf konsulternas medlemmar.

”… några av mina uppgifter blir att vara ISO-samordnare samt sekreterare i disciplinnämnden. Jag har själv jobbat mycket med kvalitet enligt vår branschstandard och även hållit i interna utbildningar i ämnet”, säger Marie Bergenulf i intervjun.

Ulrika Bergström

Ex-revisorn Ulrika Bergström blir ny finanschef på robotikföretaget Unibap. Enligt ett pressmeddelande kommer Bergström att ingå i ledningsgruppen och tillträda under hösten – allra senast den 4 december 2018.

Ulrika Bergström kommer närmast från Swedavia där hon har varit chef för koncernredovisningen och över redovisningsavdelningen. Före det var hon auktoriserad revisor på EY. Bland annat har hon varit chef för Uppsalakontoret som har ett 40-tal medarbetare.

Nuvarande finanschefen Liselotte Söder lämnar Unibap. Söder har bakgrund som auktoriserad redovisningskonsult och har bland annat varit kontorschef på Matrisen.

Unibap är verksamt inom AI-lösningar och robotik.

Magnus Midgard

I samband med att konsultavtalet med interim-CFO:n Annika Blondeau Henriksson löper ut har Pricer utsett bolagets koncernredovisningschef Magnus Midgard till tillförordnad CFO. Magnus Midgard började på Pricer så sent som i mars. Han har mångårig erfarenhet från Deloitte där han var auktoriserad revisor med titeln Senior Manager.

”Under tiden för tillförordnandet kommer Magnus ingå i bolagets koncernledning. Arbetet med att rekrytera en ersättare pågår”, skriver Pricer i ett pressmeddelande.Pricers aktie är noterad på Nasdaq OMX Stockholm.

Tommy Enstedt

Auktoriserad revisorn Tommy Enstedt, marknadsområdeschef för Norrbotten på PwC och delägare, blir ny ekonomi- och administrativ chef på hamburgerkedjan MAX Burgers. Han påbörjar arbetet i augusti och tillträder tjänsten fullt ut i oktober.

”Vi är förvissade om att Tommy kommer att vara en positiv kraft i att ta MAX till nästa höga nivå med fortsatt expansion i Sverige och en stark internationell tillväxt”, säger MAX vd Richard Bergfors i ett pressmeddelande.

Enstedt kommer att basa för cirka 45 medarbetare inom ekonomi, IT, inköp, löner och övrig administration. Han var kontorschef för PwC:s Luleåkontor med tillhörande satellitkontor i Norrbotten (Piteå, Kalix, Haparanda, Gällivare, Kiruna) under ett flertal år innan han tillträdde som marknadsområdeschef. Han var anställd på KPMG under åren 1994-2000.

MAX Burgers har 130 restauranger och sysselsätter ca 5 000 medarbetare. Koncernen omsatte 3,2 miljarder kronor under 2017, varav 3 miljarder kronor i Sverige.

Anna Hammarkvist

Anna Hammarkvist har utsetts som ny VD för Lön & HR Bolaget, den nyligen avknoppade lönedelen av redovisningsbyrån Ekonomibolaget i Stockholm. Hammarkvist har arbetat i 20 år med löneoutsourcing och kommer närmast från en roll som affärsområdeschef på Amesto Accounthouse.

”Jag ser fram emot att leda den fortsatta uppbyggnaden, och tillsammans med medarbetarna skapa upplevelser som ger våra kunder tid över till annat”, säger Anna Hammarkvist i ett pressmeddelande.

Anna Hammarkvist utsågs 2017 till Global Payroll Manager of the Year vid Global Payroll Awards årliga gala, och i år är Lön & HR Bolaget under hennes ledning nominerat i hela tre kategorier. Anna tillträdde under första kvartalet 2018 och ska bygga upp verksamheten i små enheter som möter kundernas behov på ett personligt plan.

Lön & HR Bolaget var tidigare en avdelning inom Ekonomibolaget men drivs sedan årsskiftet som eget bolag. Företagsgruppen erbjuder fullservice – allt från bolagsregistrering till lönehantering, HR-tjänster och affärsutveckling. Ekonomibolaget växer snabbt och omsatte i fjol nästan 18 Mkr.

”Vår innovativa, personliga touch är viktig, men nu vill vi få till ett större affärsdriv, vilket vi är trygga med att Anna kommer att leverera. Men samtidigt är branschen allergisk mot uppköp och fusioner, och personalomsättningen är enormt stor. Vi vill växa för egen kraft, och rekrytera rätt nyckelpersoner…”, säger Niklas Högstedt, som är delägare och CFO i Ekonomibolaget.

Henrik Ahnkron

Revisionsbyrån We Audit har rekryterat Henrik Ahnkron som får titeln produktägare. Ahnkron blir partner på byrån och tanken är att han ska utveckla byråns digitala revisionstjänst. Han kommer närmast från en liknande roll på redovisningstjänsten Dooer i Stockholm.

We Audit var tidigare en del av Dooers konkurrent Wint. I augusti 2016 köpte revisorerna loss verksamheten från Wint-koncernen, se tidigare artikel.

“We Audit har förändringsviljan i sitt DNA sedan deras tid som en del av Wint. Det var Wint med sin uppkäftiga attityd som från början inspirerade mig att börja jobba med att förändra den här lite mossiga branschen”, säger Henrik Ahnkron på We Audits webbplats.

Enligt We Audits vd Mikael Gustavsson är rekryteringen startskottet för ett framtidsarbete som ska placera We Audit ”i absolut framkant i revisionsbranschen”. Tanken är att själva eller i samarbete med andra utveckla ny mjukvara för revision av mindre och medelstora bolag.

”Det som Wint, PE Accounting och Dooer gör på redovisningssidan, ska vi göra på revisionssidan”, säger Mikael Gustavsson till Revisionsvärlden.

Henrik Ahnkron har tidigare arbetat som auktoriserad revisor på Grant Thornton. Han uppger att han ska uppdatera och automatisera We Audit processer för att göra revisionen smidigare och billigare för kunderna.

”Jag vill också digitalisera hela processen så att den inte tar onödig tid av kunder för att till exempel skicka material, åka på möten eller kladda med bläckpennor för att signera massor med papper”, säger han på webbplatsen.

Malin Enarson

Malin Enarson blir ny CFO då Christina Kassberg lämnar tjänsten och Addtech. Malin Enarson har arbetat som business controller inom affärsområdet Addtech Power Solutions. Dessförinnan arbetade hon som revisor på Mazars.

Milan Vujic

Mazars CIO Milan Vujic har lämnat byrån och driver sedan mars egen konsultverksamhet. Det framgår av hans Linkedinprofil.
”Mitt bolag heter Finaro IT Consulting AB och för tillfället har jag ett större uppdrag på Advokatfirman Lindahl KB. Dessutom hjälper jag ett investmentbolag och en annan advokatfirma med deras IT-upphandlingar … Jag kommer att hjälpa företag att vara kopplingen mellan verksamheten och IT. Dagens IT är inget som ska bara fungera utan ska vara en del av affären”, skriver Milan Vujic till Revisionsvärlden.

Philip Stensby

Philip Stensby öppnar egen redovisningsbyrå under namnet Stensby Redovisning och kontoret ligger i Partille. Philip Stensby har bakgrund som accountant på bland annat Dräger. Den nya byrån erbjuder tjänster inom redovisning, bokslut, skatteberäkningar, lön och deklaration.

Sofie Wandland

Sofie Wandland startar den nya redovisningsbyrån Klara Swar tillsammans med Anita Ristiharju. Byrån är lokaliserad i Lindesberg och erbjuder tjänster inom redovisning, lönehantering, bokslut och deklaration. Wandland och Ristiharju träffades första gången när de båda jobbade som redovisningskonsulter på PwC i Lindesberg och har nu startat eget tillsammans. Sofie Wandland kommer närmast från Desert Business Service i Örebro och Anita Ristiharju från LRF Konsult.

Johanna Arvung

Växjöbaserade mjukvaruföretaget Fortnox har rekryterat Johanna Arvung som ny Chief Customer Officer. Hon kommer närmast från möbelsäljaren Lammhult. Fortnox lyfter även upp affärsutvecklaren Camilla Skoog som blir Chief Sales Officer. Båda två kommer att ingå i ledningsgruppen.

Anna-Carin Jonsson

It-företaget Acon, med kontor i Lycksele, Umeå och Stockholm, får som ny styrelseordförande Anna-Carin Jonsson. Hon har gjort snabb karriär inom bland annat Grant Thornton, Swedbank, Lappland Goldminers och nu senast som vd på Umlax AB. Hon är sedan tidigare engagerad i flera andra bolagsstyrelser.

”Att vi fått in Anna-Carin som ny styrelseordförande ger ny energi och nya synsätt vilket skapar mer dynamik i styrelsen”, säger Johannes Näslund, delägare i Acon i ett pressmeddelande.

Fredrik Ekelund

Fredrik Ekelund blir ny Senior Vice President för Quality Hotel i Norden. Han kommer närmast från rollen som Chief Operating Officer för retailkedjan Nille. Tidigare var han Supply Chain-konsult på norska Deloitte med titeln Manager. Fredrik Ekelund är född och uppväxt i Halmstad men bor sedan många år i Oslo med sin familj. Han tillträder sin nya befattning den 31 oktober.

Andreas Dammert

KPMG har rekryterat Andreas Dammert från EY för att bli ny COO, Chief Operating Officer, för den svenska verksamheten. Andreas Dammert har en bakgrund som managementkonsult och värderingsspecialist inom Corporate Finance med uppdrag inom flera olika branscher med särskilt fokus på Private Equity och Life Science. Sedan 2011 har Dammert haft en position som Nordic Director of Operations på EY och varit en del av den svenska ledningsorganisationen.

Han har rekryterats av KPMG:s vd Magnus Fagerstedt, som även han kommer från EY.

”Andreas goda ledaregenskaper och breda erfarenhet kommer att vara till stor nytta när det gäller att stärka KPMG:s position på marknaden. Han är mycket resultatorienterad och har stor erfarnhet av att leda företag i förändring”, säger Magnus Fagerstedt, vd på KPMG Sverige, i ett pressmeddelande.

I en intervju med nättidningen Realtid säger Dammert att KPMG i Sverige står inför omställningar och att man kan agera snabbare än nätverk med mer nordisk eller internationell organisation.

”KPMG är därmed lite mer autonomt jämfört med andra stora firmor i Sverige. De strategier vi arbetar fram och verkar för kan vi anta med kortare beslutsvägar. Jag ser KPMG som ett mer snabbfotat företag, som samtidigt kan dra nytta av sitt globala nätverk, säger Andreas Dammert till Realtid.

Digitaliseringen och utvecklingen av AI-verktyg gör att KPMG kan öka kvalitén i sina kundleveranser.

”Den digitala resan är central och fundamental för vår bransch och KPMG verkar ha ett naturligt intresse av att driva utvecklingen framåt. Vår bransch präglas av ett tilltagande intresse från både kunder och medarbetare när det gäller hur det digitala kommer påverka vår omvärld. I branschen finns många som pratar om det digitala och i vissa fall är det mest buzzwords, men på KPMG jobbar man konkret med att utveckla digitala lösningar som ska hjälpa kunderna att fatta bättre beslut och därmed skapa större kundvärde”, säger Andreas Dammert till Realtid.

 

Håkan Fridh

Håkan Fridh

Håkan Fridh lämnar jobbet som CFO på Stiga Sports och blir kontorschef på BDO i Eskilstuna, skriver Eskilstuna-Kuriren. Han tar över som kontorschef den 1 september efter Stefan Bengtsson som ska fokusera mer på kundkontakter.

”Det ska bli intressant att vara med och se till att BDO tar nästa steg i utvecklingen i Eskilstuna. Stefan och jag kompletterar varandra väl och kommer att ha ett nära samarbete”, säger Håkan Fridh till tidningen.

Både Stefan Bengtsson och Håkan Fridh har bakgrund som revisorer på Grant Thornton i Eskilstuna, där Bengtsson en gång var Håkan Fridhs chef. En av deras kunder var Stiga Sports som de anställde Fridh som finanschef. Efter 10 år på Stiga återvänder Fridh till redovisnings- och revisionsbranschen, denna gång till BDO. Han säger till Revisionsvärlden att han har som mål att bli auktoriserad revisor “så fort som det är praktiskt möjligt”.

“På sikt strävar jag mot att kunna bli partner, dock är det inget som utlovats”, säger Håkan Fridh.

Stefan Bengtsson hoppade av från Grant Thornton och öppnade BDO-kontoret i Eskilstuna så sent som i januari 2016, något Revisionsvärlden skrivit om tidigare. Kort därefter köptes Eskilstunabyrån Häggqvist Redovisning & Revision. Idag uppges kontoret ha 25 anställda.

”Det är kul att komma till ett företag som växer och som är i början av en stark utveckling här. Man har växt väldigt fort. Nu handlar det om att skapa struktur och arbetsro för personalen, men att ändå fortsätta växa i lagom takt och leverera bra tjänster till våra kunder”, säger Håkan Fridh till Eskilstuna-Kuriren.

Den cirka 10 år äldre Stefan Bengtsson är nöjd med rekryteringen av sin efterträdare på chefsposten.

”I maj tar vi ytterligare kontorsytor i anspråk och inom några år räknar vi med att vara 40 anställda jämfört med dagens 25. Jag är övertygad om att Håkan är rätt person att ta oss dit”, säger Stefan Bengtsson till Eskilstuna-Kuriren.

Anna Hollström

Anna Hollström blir Financial Controller på Hydro66 och ekonomiansvarig för de svenska bolagen i Hydro66-koncernen, ett datacenter med huvudkontor i Boden. Enligt ett pressmeddelande kommer hon att rapportera till koncernens CFO.

Anna kommer närmast från Grant Thornton där hon arbetat som auktoriserad redovisningskonsult. Dessförinnan som rådgivare på Handelsbanken.

Cecilia Andersson

PwC-alumnen Cecilia Andersson är från den 1 maj vd för reklam- och kommunikationsbyrån CCJ Kommunikation i Huskvarna. Det framgår av ett pressmeddelande. Cecilia Andersson tar över efter Tomas Carlström. Enligt Anderssons Linkedinprofil har hon arbetat på PwC i närmare 20 år, bland annat som redovisningskonsult och som klusteransvarig för digitala redovisningstjänster i Mellansverige.

Hans Peter Larsson

Hans Peter Larsson. Foto: PwC

Skattejuristen och debattören Hans Peter Larsson rekryteras från PwC till branschorganisationen FAR, där han blir skatteansvarig. Hans Peter Larsson är en av landets mest välkända debattörer på skatteområdet. Han har varit på PwC sedan år 2000, dessförinnan arbetade han på Företagarna.

”FAR är mästare på att hantera ordning och reda och ser vad som fungerar och inte fungerar när det gäller att sätta ihop en lagstiftning. Och inom skatt är det sådant jag ska lyfta. Min uppgift blir också att synliggöra auktorisationen av skatterådgivarna och vad den innebär. Ett viktigt sätt är förstås att driva debatt, där skatterådgivare i dag inte är tillräckligt aktiva”, säger Hans Peter Larsson i ett pressmeddelande.

FAR hoppas med rekryteringen kunna driva skattepolitiska frågor bättre än idag.

”Skattesystemet är i stort behov av reformering, och FAR vill bidra konstruktivt till att skattereglerna blir tydliga, förutsägbara och rättvisa. Jämfört med förra översynen måste även faktorer som hållbarhet och digitalisering beaktas. Här kan Hans Peter Larsson hjälpa FAR att spela en avgörande roll”, säger FAR:s generalsekreterare Dan Brännström.

Hans Peter Larsson tillträder den 20 augusti.

Karin Attorps

Skattejuristen och delägaren vid advokatbyrån Mannheimer Swartling Karin Attorps har rekryterats till EY. Attorps rankas som en av Sveriges ledande jurister inom företagsbeskattning, bland annat i Legal Media Group’s Guide to the World’s Leading Tax Advisers. Attorps har arbetat med bland annat internationella omstruktureringar, företags- och fastighetsöverlåtelser och börsintroduktioner.

”Det ska bli spännande med en global organisation där skatt är ett av företagets kärnområden”, säger Karin Attorps i en kommentar.

Enligt Carl Pihlgren, Head of Tax & Law på EY i Sverige, blir Karin Attorps ett ”mycket värdefullt tillskott” till skatteavdelningen.

Karin Attorps blir partner på EY och börjar på Stockholmskontoret den 1 september 2018.

Emil Ekbom

Emil Ekbom är ny näringslivsstrateg i Örebro kommun. Det skriver Dagens Samhälle. Han har länge arbetat som handläggare på Skatteverket och kommer närmast från en tjänst som revisions- och verksamhetskonsult på PwC, där han arbetat mot kommuner och landsting i norra Sverige.

Paula Ahlander

I maj blir Paula Ahlander ny vd för Office IT-Partners Jönköpingskontor, med tillhörande filial i Tranås. Hon kommer närmast från rollen som regionchef för och IT-konsultbolaget iStones e-handelsverksamhet i Jönköping. Tidigare har Ahlander arbetat med affärsutveckling på PwC och även varit flera år på EY, enligt hennes Linkedinprofil. Office IT-Partner erbjuder bland annat it-drift från ett 30-tal kontor över hela Sverige. Totalt finns 400 anställda och en omsättning på omkring en miljard svenska kronor.

Nora Hollender

Karriär EY arrangerar varje år Young Tax Professional of the Year, en tävling där studenter inom skatterätt har chansen att få anställning på EY. I veckan avgjordes 2018 års upplaga. Årets vinnare är Nora Hollender från Lunds universitet. Hon vann ett anställningskontrakt på EY, 20 000 kronor och en plats i den internationella finalen i Amsterdam.

Kruxet: Hon jobbar redan 50 procent vid Deloitte i Malmö på avdelningen GES Global Employer Services. Detta parallellt med att hon under våren skriver sitt examensarbete.

”Jag har inte bestämt hur jag ska välja”, säger Nora Hollender till Revisionsvärlden.

Kia Orback Pettersson

Styrelseproffset Kia Orback Pettersson har rekryterats som extern ordförande, Chair, för styrelsenätverket WomenCorporateDirectors (WCD) i Sverige. Det skriver KPMG på den egna webbplatsen. Samtidigt blir skattechefen Tina Zetterlund ansvarig för KPMG Sveriges engagemang i WCD, som uppges vara världens största globala styrelsenätverk för kvinnor.

Kia Orback Pettersson är styrelseordförande i Teracom, Mediaplanet och Friskis&Svettis samt styrelseledamot i JM, Kungsleden och Odd Molly.

”WCD:s syfte är att utveckla styrelsearbetet genom att samla kvinnliga ledamöter med erfarenhet från större publika bolag. Vi är övertygade om att diversifierade team presterar bättre och det gäller på alla nivåer. För att bryta gamla invanda mönster måste vi agera och ta initiativ i vår vardag. För oss på KPMG handlar detta om bland annat om att driva WCD:s svenska verksamhet”, säger Tina Zetterlund, som tar rollen som Co-Chair.

WomenCorporateDirectors utgörs av styrelseledamöter med erfarenhet av stora publika bolag och finns representerat i över 40 länder. KPMG International har varit huvudsponsorer till WCD i över 10 år och har ett långsiktigt samarbete på global och lokal nivå. Den svenska delen lanserades i fjol under Almedalsveckan.

 

Kristoffer Lindén

Från och med den 1 maj blir Kristoffer Lindén ny kontorschef för Grant Thornton i Helsingborg. Han rekryterades nyligen från PwC i samma stad där han varit verksam som auktoriserad revisor och partner.

”Grant Thorntons tydliga fokus på ägarledda bolag samt strategi att erbjuda kunderna fullservice inom flera olika tjänsteområden var anledningen till mitt byte. Detta stämmer väl överens med min vision om hur jag vill leda ett kontor, att vi som kontor gemensamt erbjuder marknaden vår expertis. Helsingborg har en stor del ägarledda företag, så det finns ännu mycket att göra som ny kontorschef, även om Helsingborgskontoret varit otroligt framgångsrikt de senaste åren”, säger Kristoffer Lindén i ett pressmeddelande.

Grant Thornton i Helsingborg har 28 medarbetare och omsätter nu 34 miljoner kronor/år. Rickard Julin, som har varit kontorschef sedan 2013 tycks bli kvar på Grant Thornton. Skiftet av kontorschef förklaras i pressmeddelandet av att han förra året blev invald i Grant Thorntons styrelse.

Revisionsvärlden har talat med Kristoffer Lindén och publicerar inom kort en intervju.

Peter Tjärnkvist

Auktoriserade revisorn Peter Tjärnkvist har rekryterats till Siemens. Tjärnkvist kommer från Deloitte där han arbetat i över 12 år. Han blir Siemens nya Nordic Reporting Manager. Tjänsten är lokaliserad i Umeå och han tillträdde i mars i år, enligt Linkedin.

Karl Holgerson

Norconsult rekryterar Karl Holgerson som ny redovisningschef. Karl kommer från PwC där han närmast arbetat som auktoriserad revisor. Norconsult är nordens största rådgivare inom samhällsplanering och projektering. Karl Holgersson tillträdde i mars i år, enligt hans Linkedin-profil.

Petra Sjögren

Petra Sjögren tillträdde som ny CFO för Nalka Invest i början av april. Petra har 18 års erfarenhet från PwC, senast i rollen som auktoriserad revisor. Nalka är ett svenskt investmentbolag som förvärvar och utvecklar nordiska bolag.

 

 

Åsa Wirén

Åsa Wirén, senior advisor inom Bonnier och tidigare auktoriserad revisor och partner hos KPMG, föreslås till styrelsen i det börsnoterade spelbolaget Starbreeze. Det framgår av kallelsen till bolagsstämman.

Åsa Wirén jobbade för KPMG i 18 år men slutade 2013 för att bli CFO för Skistar. Idag kombinerar hon rådgivningsuppdrag på Bonnier med diverse styrelseuppdrag. Wirén är styrelseledamot och ordförande i revisionsutskottet i Actic Group samt styrelseledamot i N Å Future AB och Fjällförsäkringar AB.

Även Pricerunner-grundaren Kristofer Arwin förslås till Starbreezes styrelse. Han är styrelseordförande och medgrundare av Testfreaks och har även han andra styrelseuppdrag.

Anders Ahlgren

Anders Ahlgren har utsetts till chefsjurist på Revisorsinspektionen (RI) från och med 1 april 2018. Det skriver myndigheten på den egna webbplatsen. Anders Ahlgren har lång erfarenhet som jurist i statsförvaltningen. Han kom till RI för ungefär ett år sedan som biträdande chefsjurist, rekryterad av myndighetschefen Per Johansson. Han fick en nyinrättad tjänst och i samband med rekryteringen sades det att Ahlgren skulle arbeta särskilt med “kvalitetsfrågor kring Revisorsnämndens disciplinära verksamhet”. När den tidigare chefsjuristen Adam Diamant i augusti i fjol sa upp sig för att gå till Kemikalieinspektionen blev Anders Ahlgren tillförordnad chefsjurist. Nu är han alltså ordinarie.

Sten Olofsson

Tidigare auktoriserade revisorn Sten Olofsson är ny styrelseledamot i kapitalförvaltaren Investerum AB. Sten Olofsson lämnade Grant Thornton för ett par år sedan. Enligt ett pressmeddelande har han ”gedigen erfarenhet från den finansiella sektorn, statligt ägda företag, noterade bolag liksom familjeföretag”. Bland annat har Olofsson varit revisor för Carnegie Asset Management Sverige AB, Naventi Fonder AB, Sparbanken Gotland och Länsförsäkringar Gävleborg.

”Vi är väldigt nöjda med att ha fått tillskott till vår styrelse med den kompetens som Sten besitter. Genom sitt arbete med finansiella och börsnoterade bolag är Sten väl insatt i frågor avseende den finansiella sektorn”, säger styrelseordförande Krister Huth, som också han är ny. För något halvår sedan tillsattes Gunnar Åkerman, tidigare Carnegie Pension & Försäkring, som ny vd i Investerum.

 

Ulrika Öhlund


Ulrika Öhlund, auktoriserad revisor på PwC i Skellefteå är ny i styrgruppen för affärsnätverket Connect i Västerbotten. Det rapporterar AFFÄRSLIV24.

Nu består styrgruppen av:
Marlene Johansson, Umeå universitet
Fredrik Sundin, Ackordscentralen
Ludwig Stendahl, No Cloud
Ulrika Öhlund, PwC, (nyval)
Anders Rinzen, Deloitte
Mikael Carlson, SEB
Peter Knutsson, Toontrack, (nyval)
Veronica Nensen, EY
Källa: AFFÄRSLIV24

Catharina Johansson Söderström

Tidigare revisorn Catharina Johansson Söderström blir ordförande i Insamlingsstiftelsen Help to Help. Hon kommer närmast från PwC där hon arbetat som auktoriserad revisor, de senaste 17 åren som partner.

Help to Help ger stipendier för högskoleutbildning till unga i Östafrika genom crowdfunding. Stiftelsen vill även koppla samman studenter och det lokala näringslivet.

“Som styrelseledamot och ordförande får jag en unik möjlighet att genom Help to Helps verksamhet göra skillnad för unga människor i Tanzania och Uganda (…) Med drygt 30 års erfarenhet av arbete med företag och organisationer, av olika storlekar, olika branscher och utvecklingsfaser, vill jag bidra till styrelsens ambition att utveckla styrelsearbetet till nästa nivå” säger Catharina Johansson Söderström i ett pressmeddelande.

 

Ellinor Israelsson

Ellinor Israelsson, tidigare revisionsmedarbetare på EY i Stockholm har fått nytt jobb som projektledare på kommunikationskonsulten Ciceron Group. Enligt ett pressmeddelande kommer hon att ha en nyckelroll i affärsområdet ”Retail Activation”.

Pernilla Lindén

Fingerprints har utsett Pernilla Lindén till ny CFO och medlem av Fingerprints ledningsgrupp, med tillträde den 7 juni 2018. Hon kommer närmast från Mölnlycke Health Care, där hon varit verksam sedan 2007, som VP Finance Commercial och dessförinnan som tillförordnad CFO, skriver Fingerprint i ett pressmeddelande.

Företrädaren Hassan Tabrizi lämnar rollen som interim CFO på eget initiativ för ”ett nytt uppdrag utanför bolaget”. Hassan tillträdde som tillförordnad CFO i april 2017.

Karin Ljung

Fastighetsrådgivaren och auktoriserade värderaren Karin Ljung, har gått till NAI Svefas kontor i Malmö. Hon har de senaste tio åren varit verksam inom PWC‘s Corporate Finance Real Estate. Hon kommer arbeta med värderingar, marknadsanalyser, utredningar och projektledning, skriver FastighetsSverige.

Olle Alexandersson


Den auktoriserade revisorn Olle Alexandersson har börjat arbeta på Nexia Revision i Stockholm. Han tillträdde i februari i år och kommer från Allegretto Revision där han arbetade i sju år. Han kommer främst arbeta med aktiebolag, uppger Nexia på hemsidan.

Sofie Årsköld


EY i Malmö har rekryterat den auktoriserade revisorn Sofie Årsköld. Hon har över 16 års erfarenhet av revisionsbranschen och kommer närmast från Mazars Sweden i samma stad, enligt Linkedin.

Petri Böhm

Accountors vice vd Petri Böhm har lämnat outsourcingjätten. Det bekräftar kolleger till Revisionsvärlden. Petri Böhm arbetade för finländska Accountor Group i åtta år. Tills helt nyligen satt han i ledningsgruppen som chef för affärsområdet Enterprise Cluster samt vd för dotterbolaget Accountor ICT. Revisionsvärlden har inga uppgifter om någon ny arbetsgivare, det står inget på Linkedin.

Tord Fredriksson


Skatterådgivaren Pretax rekryterar Tord Fredriksson, som blir ny partner på byrån.

”Genom rekryteringen har Pretax stärkt sin position som oberoende fullservicerådgivare samtidigt som företagets kompetens inom framförallt internationell beskattning och transaktioner blir ännu vassare”, skriver Infotorg Juridik.

Tord Fredriksson kommer närmast från Grant Thornton där han varit verksam under tjugotvå år och bland annat byggt upp flera skattefunktioner samt ansvarat för rådgivning inom internationell beskattning. Dessförinnan har han varit verksam skatterådgivare i egen verksamhet och vid PwC.

Henrik Järleskog


Henrik Järleskog är ny försäljnings- och affärsutvecklingsdirektör på Sodexo Norden. Han kommer närmast från tjänst som rådgivare på EY inriktad på facilities Bland annat var han på EY globalt ansvarig för rådgivning kring affärsmodellen Vested. Järleskog är även styrelsemedlem i IAOP (International association for outsourcing professionals) inom området ”Global real estate and facilities management”.

Emma Svensson

Redovisningsekonomen Emma Svensson driver sedan årsskiftet den egna redovisningsbyrån Emson K i småländska Skillingaryd.

“Jag har haft det som en dröm under ganska många år att kunna få vara min egen. Vänner har påmint mig under flera år om drömmarna jag haft. Ena stunden har det inte passat, men nu gör det”, säger Emma Svensson till nättidningen Skillingaryd.nu.

Svensson kommer närmast från en roll som controller på Vaggeryds kommun, hon har tidigare arbetat som revisor på PwC i Jönköping.

Tomas Mellgren

Tomas Mellgren är ny koncerncontroller på Sandbäckens i Linköping, en av Sveriges största rörinstallatörer som omsatte 676 miljoner kronor under 2016. Mellgren kommer närmast från rollen som produktchef inom affärssystemtillverkaren IFS. Han har tidigare varit revisor på EY och controller på Saab och Toyota Material Handling/BT.

Elin Brobjer

Jobtip, som erbjuder rekryteringstjänster och Employer Branding på sociala medier, har rekryterat auktoriserade redovisningskonsulten Elin Brobjer som ny CFO. Hon kommer senast från Grant Thornton i Göteborg där hon varit i närmare 10 år.

”Elins bakgrund och kunskaper kommer att hjälpa oss fortsätta växa, både på den svenska och internationella marknaden. Hon hittade oss genom våra egna annonser på sociala medier, redan vid första intervjun kändes hon som rätt person för jobbet”, säger Ali Farshid, vd på Jobtip i ett pressmeddelande.

Nina Korfu-Pedersen

SEB:s chef för Group Finance Nina Korfu-Pedersen har utnämnts till medlem av SEB:s verkställande ledning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nina Korfu-Pedersen fortsätter i sin roll som chef för Group Finance men får titeln ekonomidirektör och medlem av verkställande ledningen. Korfu-Pedersen har arbetat i SEB sedan 2010 som chef för Financial Services inom Group Finance. Dessförinnan var hon managementkonsult vid PA Consulting.

Samtidigt har kollegan Masih Yazdi, idag chef för Group Financial Management, utnämnts till finansdirektör och medlem av verkställande ledningen. Masih har arbetat i SEB sedan 2013. Innan han började arbeta i sin nuvarande roll har han varit en högt rankad aktieanalytiker.

Chefen för Affärsstöd, Martin Johansson, har i samband med detta också utnämnts till stabschef. Omorganisationen beror på att Jan Erik Back, ekonomi- och finansdirektör sedan 2008, bestämt sig för att lämna storbanken. Han ska bli CFO vid ett ”internationellt finansinstitut utanför Europa”.

Utnämningarna träder i kraft den 1 maj 2018.

Susanne Tillqvist

Managementkonsulten och delägaren Susanne Tillqvist lämnar EY efter nästan 12 år och startar egen firma under namnet Still Consulting. Det skriver nättidningen Realtid.

På EY arbetade hon inom affärsområdet Advisory Services där hon arbetade mot offentlig sektor. Hon har även ett engagemang i jämställdhetsfrågor. 2016 initierade hon podcasten Pod for Parity där hon talade jämställdhet med personer från näringslivet och offentlig sektor.

”Jag håller på att mejsla fram min nya verksamhet, företaget är fortfarande i sin linda, men helt klart kommer jag att arbeta med att innovera och utveckla offentlig sektor, bland annat genom nya spännande samarbetsformer. Jag kommer självklart också fortsätta att driva på jämställdhetsfrågan i branschen”, säger Susanne Tillqvist till Realtid.

 

Johan von Sydow

Johan von Sydow, som har ett förflutet som revisor på PwC, blir ny finanschef på Unlimited Travel Group, en resekoncernen noterad på First North. Det framgår av ett pressmeddelande.

Johan von Sydow kommer närmast från Delivery Hero, där han varit finanschef. Han tillträder den 21 maj.

Göran Laxén

Göran Laxén, tidigare PwC-konsult specialiserad på datasäkerhet och hantering av personuppgifter, har startat egen konsultverksamhet – Laxén Consulting. Han arbetar bland annat med flera GDPR-uppdrag, som underkonsult till PwC.

“Jag har redan fått förfrågningar om jag kan ta på mig fler GDPR-uppdrag, både i Stockholm, London, Dubai och Bangalore. Dock kommer jag att hålla mig till uppdrag i Sverige, åtminstone till en början”, skriver Göran Laxén i ett mejl till Revisionsvärlden.

Anna Henriksson

Auktoriserade revisorn Anna Henriksson är sedan årsskiftet ny kontorschef på BDO i Sollentuna norr om Stockholm. Henriksson kommer närmast från PwC, där hon arbetade på Täbykontoret. Hon har dessförinnan jobbat i många år på EY.

Mattias Nilsson

Auktoriserad revisorn Mattias Nilsson verkar sedan årsskiftet vid Malmöbyrån Revisorerna Syd, där han blivit delägare. Han kommer från EY i samma stad där han arbetat i 9 år, enligt Linkedin.

Åsa Zetterberg

Regeringskansliet har anställt Åsa Zetterberg som Chief Digital Officer, CDO. Rollen är ny i sitt slag och uppdraget är att driva på genomförandet av regeringens digitaliseringsstrategi som presenterades i våras.

”Hon kommer stödja mig i mitt arbete med att samordna insatser brett inom olika politikområden och av många aktörer för att klara konkurrenskraften, jobben, hållbarheten, välfärden och livskvaliteten, säger digitaliseringsminister Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Åsa Zetterberg kommer närmast från jobbet som sektionschef på SKL:s avdelning för digitalisering och har även suttit med i regeringens digitaliseringsråd och digitaliseringskommission.

Peter Montgomery

Sonetel, som är listat på Nasdaq First North Stockholm, har anlitat Peter Montgomery som ny CFO på deltid. Peter Montgomery är riskkapitalist och har 18 års erfarenhet från avyttring av verksamheter, bolagsförvärv, kapitalanskaffning, bolagsinvesteringar och notering av bolag.

Montgomery är även indirekt aktieägare i Sonetel via två kapitalförsäkringar.

Länk till pressmeddelande.

Andreas Ringman Uggla

Andreas Ringman Uggla

Andreas Ringman Uggla, som för en månad lämnade tjänsten som produktionsdirektör för Karolinska sjukhuset, har fått ett nytt uppdrag som konsult på finansbolaget Klarna. Det skriver nättidningen Breakit.

Klarna vill inte säga i detalj vad den den tidigare toppadministratören och BCG-konsulten Ringman Uggla ska hjälpa till med, utom att det handlar om att bolaget ska byta driftsmodell.

“Det är ett alldeles särskilt projekt han håller på med rörande ändringar i styrningen av företaget”, säger Aoife Houlihan, presstalesperson på Klarna till Breakit.

Andreas Ringman Uggla tvingades bort från Karolinska efter att Dagens Nyheter avslöjat att sjukhuset anlitat Ringman Ugglas tidigare arbetsgivare BCG i mycket stor omfattning. Totalt har strategikonsulten fakturerat sjukhuset en kvarts miljard kronor.

Snabbväxande Klarna rekryterar från olika håll. Anders Fornstedt, en av Mazars främsta revisorer och tills nyligen medlem av ledningsgruppen, lämnade nyligen byrån för en tjänst som Senior Account Manager, se separat artikel.

Klarnas nya HR-chef, Luminous Fujiwara plockas från McKinsey i London.

Filip Laurin

Auktoriserade revisorn Filip Laurin går från EY i Göteborg och blir partner på BDO i samma stad. På EY arbetade han i över åtta år, på slutet med titeln Senior manager. Enligt Linkedinprofilen arbetar Laurin mycket med entreprenörsdrivna tillväxtbolag. Förutom revision är effektivisering av verksamhet och koncernstrukturer samt digitalisering återkommande uppdrag.

 

 

Ulrika Berling

Ulrika Berling, som för mindre än ett år sedan lämnade tillvaron som revisor och delägare på EY, klättrar i sin nya karriär som distriktschef på begravningsentreprenören Fonus. Av en artikel i Göteborgs-Posten framgår att hon vid sidan av Göteborgsdistriktet, som hon fick ansvar för när hon tillträdde i maj 2017, från årsskiftet även basar över Halland och Skåne.

Enligt artikeln kom det ”närmast som en chock” för kollegerna på EY:s Göteborgskontor när delägaren bytte yrkesbana.

”Bara några år tidigare var jag själv övertygad om att det var på byrån jag hade min framtid. Jag gillade tempot i jobbet, hade många spännande kundkontakter, och – kanske framförallt – trivdes jag väldigt bra med kollegorna … Men någonstans började det gro ett litet frö: Vill jag hålla på så här i 20-25 år till? Kan det kanske finnas jobb som gör att man kommer lite närmare människan, och något som dessutom är lite mer praktiskt orienterat?”, säger Ulrika Berling till Göteborgs-Posten.

Dock ser hon paralleller mellan revisions- och begravningsbranschen.

”Båda är i hög grad erfarenhetsyrken som bygger på respekt och förtroende. Ju längre du arbetar, desto mer värdefull blir du. Den tanken tilltalar mig verkligen”, säger Ulrika Berling.

 

Christina Olsson

Christina Olsson, kommunrådgivare och Certifierad kommunal revisor på PwC i Göteborg, blir ny ekonomichef på Mariestads kommun. Hon har tidigare tidigare varit ekonomichef i Törebodas och Gullspångs kommuner. Under sin tid som rådgivare och konsult på PwC har Christina Olsson jobbat mycket mot kommuner och med frågor som översyn av budgetprocesser samt långsiktig ekonomisk planering.

”Det handlar om att titta mellan fem och tio år framåt, det kanske kommunerna inte alltid är så bra på”, säger Christina Olsson till Mariestads-Tidningen.

Hon efterträder Jonas Eriksson som fått nytt jobb i Uppsala kommun, där han har delar av sin familj.

Olsson tillträder i början av april.

 

Caj Virta

 

Fastighetsspecialisten Caj Virta på EY Real Estate har fått en ny tjänst som senior värderare på fastighetsrådgivaren JLL med titeln National Director. Caj Virta har cirka 20 års erfarenhet i fastighetsbranschen och har arbetat med rådgivning inom värdering, fastighetsförvärv och analys. På EY arbetade han i drygt fem år, han har tidigare arbetat hos rådgivningsfirmorna CBRE, Savills och Cushman & Wakefield.

”Vi är ett etablerat värderingsteam på marknaden med 10 dedikerade värderare. Med Caj på plats kan vi erbjuda ett mervärde till ännu fler kunder, inte enbart genom sedvanliga värderingar utan även i beståndsanalyser, due diligence samt rådgivning och analys vid investeringar”, säger Patrik Löfvenberg, värderingschef JLL Sverige i ett pressmeddelande.

Caj Virta tillträdde befattningen den 26 januari.

Annika Andersen

Annika Andersen har rekryterats som supportchef till affärssystemet Blikk Sverige med säte i Piteå. Hon kommer närmast från Speedledger i Göteborg som utvecklar bokföringsprogram.

Blikk är ett molnbaserat system som förenklar projekthantering och minskar administration. Systemet är integrerat med flera ekonomisystem, bland annat Visma och Fortnox.

”Vi satsar stort på riksmarknaden och en förutsättning för detta är att bygga ett team i världsklass. Förutom Annika Andersen har vi innan årsskiftet anställt en ny säljare och vi planerar att rekrytera ytterligare personal under våren”, säger Blikks vd Niklas Gustafsson på den egna webbplatsen.

Jörgen Sigvardsson

Jörgen Sigvardsson, tidigare fastighetsrådgivare och delägare på PwC, har utsetts till ny vd för Bergsäker, ett konsultbolag specialiserat på omgivningspåverkan i samband med bygg- och miljöprojekt. Sigvardsson kommer närmast från en roll som vd för Fasticon och arbetade under 17 år på PwC som han lämnade 2015.

”Jörgen Sigvardsson har lång erfarenhet av att framgångsrikt ha ansvarat för konsultverksamhet, personal och företagsutveckling, vilket krävs för att ta Bergsäker till nästa nivå”, säger Jari Honkanen, styrelseordförande för Bergsäker i ett pressmeddelande.

Jörgen Sigvardsson tillträder sitt uppdrag som vd för Bergsäker den 1 februari.

Richard Oehme

PwC har anställt säkerhetsexperten Richard Oehme, skriver Aktuell Säkerhet. Han kommer närmast från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), där han under åtta års tid varit chef för cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet. På PwC får han titeln Director Cyber Security & Critical Infrastructure Protection.

”Fantastiskt roligt att ha Richard med i teamet. Med hans gedigna expertis inom samhällsviktig verksamhet och totalförsvar kommer vi att kunna erbjuda ännu fler insikter och relevanta tjänster kring cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet till våra kunder”, säger Jakob Bundgaard, Cyber Security Leader på PwC.  Oehme började på PwC måndagen den 15 januari.

 

Xiaomei Ankarklev, Cengiz Ilhan och Berkan Yildirim

Från vänster Xiaomei Ankarklev, Cengiz Ilhan och Berkan Yildirim.

Revideco har rekryterat tre personer till Stockholmskontoret.

  • Xiaomei Ankarklev har tidigare praktiserat på Revideco och är nu tillbaka på byrån som redovisningskonsult.
  • Cengiz Ilhan kommer närmast från en redovisningsbyrå i Sundbyberg där han jobbat i många år. Ilhan förväntas enligt Revideco bidra till att utveckla byråns digitala strategi.
  • Berkan Yildirim har jobbat som lärare innan han valde att sadla om till revision. Han kommer närmast från en tjänst som trainee och vd-asisstent på Tele2. Berkan Yildirim kommer i huvudsak att jobba med revision, bokslut och rådgivning.

Caroline Banér

Caroline Banér är ny projektledare på Vator Securities Corporate Finance. Det framgår av ett pressmeddelade. Hon kommer närmast från en roll som Associate inom Corporate Finance och M&A på BDO Sverige.

”Med erfarenhet från M&A/Corporate Finance-rådgivning på BDO i kombination med drygt fem års läkarstudier är Caroline ett betydande tillskott till Vator Securities när vi nu stärker vår industriexpertis inom life science, medicinteknik och diagnostik”, säger Homan Panahi, vd Vator Securities.

Monica Wikström-Johansson

Nyföretagarcentrum Nord expanderar och anlitar Monica Wikström-Johansson som ny rådgivare. Hon kommer att arbeta med rådgivning och utbildning både i Luleå och Haparanda. Monica Wikström-Johansson har tidigare varit investment manager på riskkapitalbolaget Partnerinvest och dessförinnan arbetat med marknadsföring på PwC i fem år. Hon kommer att arbeta genom ett eget konsultbolag.

”De som känner mig vet att jag brinner för att utveckla affärer, näringsliv och människor, därför är mitt uppdrag på Nyföretagarcentrum som klippt och skuret. För egen del hamnar jag väl också i statistiken för år 2018 då jag startar eget konsultbolag och återgår till att bli företagare”, säger Monica Wikström-Johansson till Affärer i Norr.

 

 

Martina Johansson

Auktoriserade revisorn Martina Johansson har rekryterats till BDO i Nyköping. Hon kommer närmast från PwC i Stockholm, där hon arbetat i cirka 10 år med framför allt medelstora bolag.

Per Skalk

Per Skalk, idag kommunrådgivare och Certifierad kommunal yrkesrevisor på KPMG i Leksand, blir i vår kommunchef i Pajala. Det skriver Norrländska Socialdemokraten. Han har även jobbat som näringslivsutvecklare i Leksands kommun. Per Skalk tillträder som kommunchef i Pajala kommun i april.

Thomas Sageland

Sedan december 2017 är Thomas Sageland verksam vid Security Solution, ett Göteborgsbaserat konsultbolag inom informations- och IT- säkerhet. Enligt ett pressmeddelande kommer han att arbeta som underkonsult med eget bolag. Sageland har över 15 års erfarenhet av säkerhetsbranschen och kommer närmast från PwC där han var ansvarig för affärsområde Cyber Security i sydvästra Sverige. Den senaste tiden har han haft fokus på tekniska lösningar för att implementera GDPR i större organisationer.

Åsa Bejvall

Åsa Bejvall, tidigare certifierad kommunal revisor på PwC i Kalmar, blir ny ekonomichef i Mörbylånga kommun. Det skriver tidningen Barometern. Åsa Bejvall har arbetat i 15 år som revisor på PwC, bland annat som gruppchef, och bland arbetsuppgifterna har granskning av kommunerna i länet ingått. De senaste fyra åren har hon arbetat som controller på Kalmar kommun, där hon hjälpt till med att leda övriga förvaltningsekonomer. Nu blir hon alltså chef i Mörbylånga i sydvästra Öland.

”Jag tyckte att det var dags att ta klivet över till chef, jag tycker att jag har tillräckligt med kunskap för det och Mörbylånga verkar vara en trevlig kommun som är lagom stor”, säger Bejvall till Barometern. Åsa Bejvall tillträder enligt planen sin tjänst i Mörbylånga den 1 april.

Bengt Ekenberg

Auktoriserade revisorn Bengt Ekenberg är ny ordförande i Mazars styrelse. Han ersätter styrelseproffset Lars Wahlström, som lämnar styrelsen. revisorskollegan, som lämnar styrelsen. Ny ledamot är skattejuristen Michael Asplund, som ersätter Mikael Fredstrand.

Bengt Ekenberg har erfarenhet av såväl större ägarledda bolag som noterade företag. Bland annat reviderar han flera bolag inom Midroc-gruppen.

 

Mattias Eriksson

KPMG:s tidigare regionchef Mattias Eriksson är nyligen invald i KPMG:s styrelse. Det framgår av handlingar hos Bolagsverket. Mattias Eriksson är delägare, auktoriserad revisor och har arbetat på KPMG i 20 år. Under 2005-2012 var Eriksson kontorschef i Karlstad och han var regionchef för Region Mellan-Sverige 2013-2016. Under 2016-2017 har han suttit i ledningsgruppen för affärsområde SME. Utöver revision har Mattias Eriksson erfarenhet av transaktioner, Due Diligence, rekonstruktioner. Han ersätter revisorskollegan Johan Pauli i styrelsen.

Fredrik Hellmark

Auktoriserade revisorn Fredrik Hellmark i Stockholm har bytt byrå från KPMG till Grant Thornton. Det framgårav hans LinkedIn-profil.

Andreas Vretblom

Auktoriserade revisorn Andreas Vretblom i Umeå är ny kontorschef på KPMG i Umeå efter att tidigare ha jobbat på Grant Thornton. Det framgår av hans LinkedIn-sida.

Andreas Vretblom har tidigare även ett förflutet på PwC.

Jenny Qvist

Auktoriserade revisorn Jenny Qvist i Stockholm har bytt byrå från Allegretto Revision till Parsells. Det framgår av hennes LinkedIn-sida.

Jenny Qvist har tidigare även arbetat som Financial Controller på Hong Kong Trade Development Council.

Karin Grönlund

Karin Grönlund

Auktoriserade revisorn Karin Grönlund i Göteborg har bytt byrå från KPMG till Adact Revisorer & Konsulter Det framgår av hennes LinkedIn-profil.

Karin Grönlund har tidigare bland annat jobbat på EY.

David Carlsvi

Säkerhetsrådgivaren 2Secure har rekryterat David Carlsvi från PwC, Forensic Services, för att starta affärsområdet Investigations. Det framgår av ett pressmeddelande. Bolaget ser en ökad efterfrågan på utredningar av misstänkta oegentligheter och bistånd vid förtroendekriser.

”Vi kan tydligt se att efterfrågan av externa utredningar ökar. Därför väljer vi att än mer fokusera inom detta område. På 2Secure har vi sedan starten genomfört en stor mängd utredningar och har många skickliga specialister. David Carlsvi har en lång erfarenhet av denna typ av arbete från PwC och kommer bidra till att öka vår förmåga inom utredningar, inte minst vad gäller projektledning och ekonomiska utredningar”, säger Jeanette Lesslie, vd 2Secure.

David Carlsvis affärsområde kommer att bistå kunder med rådgivning och utredningar av misstänkta oegentligheter, ekonomisk brottslighet och andra typer av förtroendekriser. Det kan exempelvis handla om förskingring, bedrägerier, mutor och korruption, intressekonflikter och informationsstölder. 2Secures visselblåsningstjänster kommer också att ingå som en del av affärsområdet.

David Carlsvi uppges ha har över 15 års erfarenhet från PwC, varav de sista sju åren som ansvarig för PwCs Forensic Services i södra Sverige. Innan dess arbetade David med intern kontroll och styrningsrelaterade frågor inom Risk Management Solutions på PwC.

Monica Rodrigo

Monica Rodrigo

Juristen Monica Rodrigo blir ny generaldirektör för Ekobrottsmyndigheten, EBM. Hon tillträder sin nya tjänst på EBM den 1 mars 2018. Monica Rodrigo är generaldirektör för Rättsmedicinalverket sedan 2015. Under åren 2011 – 2015 var hon var expeditions- och rättschef i Arbetsmarknadsdepartementet. Monica Rodrigo har även arbetat som chefsjurist vid både Rikspolisstyrelsen och Ekobrottsmyndigheten (2005-2010) och som bolagsjurist vid Stockholmsbörsen. Det skriver regeringen på sin webbplats.

Amina Lönberg

Amina Lönberg, transaktionsrådgivare på PwC Advisory Real Estate, har rekryterats till fastighetsrådgivaren Cushman & Wakefield. Det framgår av ett pressmeddelande. Enligt Linkedin har hon arbetat på PwC i knappt två år.

Frida Thorman

Frida Thorman, transaktionsrådgivare på PwC Advisory Real Estate, har rekryterats till fastighetsrågivaren Cushman & Wakefield. Det framgår av ett pressmeddelande. På PwC hade Frida Thorman titeln Associate.

Jenny Stenesjö Wöhrman

Jenny Stenesjö Wöhrman, sedan september affärsområdeschef för skatt på Mazars, tas in i byråns ledningsgrupp för att representera skatt. Revisionsvärlden skrev i september om hur ledningsgruppen utökades med flera andra affärsområdeschefer, bland andra revisionschefen Samuel Bjälkemo.

 

Petra Carlbaum

Petra Carlbaum

Petra Carlbaum, tidigare kontorschef på PwC i Gävle, blir ny chef för Danske Banks Gävlekontor.

Carlbaum rekryterades till banken i början av 2016 som kundansvarig, nu befordras hon alltså till kontorschef.

”Jag vill fortsätta i samma anda som hittills där vi jobbar mycket tillsammans. Men på sikt vill jag förstås sätta min egen prägel på verksamheten”, säger hon till Arbetarbladet.

 

 

 

Lee Wermelin

Lee Wermelin

Sälj och ledarskapskonsulten Lee Wermelin blir ny ordförande för Civilekonomerna. Det skriver tidningen Civilekonomen. Hon tillträder vid årsskiftet och blir då den första kvinnan på posten.

”I frågor som rör utbildningens kvalitet, jämställdhet i yrkeslivet och balans i livet så tror jag vi har goda möjligheter att snäppa upp oss bli mer aktiva”, säger Lee Wermelin till Civilekonomen.

Lee Wermelin har bland annat arbetat på it- och managementkonsulten Comparo, varit vd på rekryteringskonsulten Agentum samt drivit egen verksamhet. Hon efterträder Civilekonomernas mångårige ordförande Mikael Igelström. Han har suttit på ordförandeposten i 20 år och avgår vid årsskiftet.

 

 

Peter Larsen

Sagax ekonomichef, EY-alumnen Peter Larsen, lämnar bolaget. Larsen har varit fastighetsbolagets ekonomichef sedan 2004 och enligt ett pressmeddelande sker avhoppet på egen begäran.

“Det var som roligast i uppstartsfasen”, säger Peter Larsen till tidningen FastighetsSverige.

Larsen kommer att vara kvar till den 31 maj 2018 och rekrytering av en efterträdare har påbörjats.

Peter Larsen är född 1961, inledde sin karriär som revisor på EY i Stockholm och London, men gick 1993 till HSB-koncernen.

Daniel Frigell

Daniel Frigell

Rådgivningsbyrån Alvarez & Marsal rekryterar KPMG Sveriges värderingschef för att leda den nordiska värderingsverksamheten. Frigell, som närmast kommer från posten som Head of Valuation Services på KPMG Sverige, är ytterligare en i raden av KPMG:are som går till A&M:s Stockholmskontor. Kontoret leds av Helene Willberg, tidigare vd för KPMG Sverige och Christer Wiberg, tidigare rådgivningschef på KPMG.

Enligt ett pressmeddelande kommer Daniel Frigell i sin nya position bygga upp företagets nordiska värderingsverksamhet som är inriktad på rådgivning kring bl.a. tvister, skatte- och transaktionsvärderingar, finansiell modellering och analys.

”De skärpta regelverken innebär allt högre krav på nordiska företag att söka lokala experter som är oberoende från revisionskonflikter och som har den kompetens och erfarenhet som traditionellt varit förknippade med Big Four”, säger Christer Wiberg, i pressmeddelandet.

Innan KPMG hade Daniel Frigell positioner vid PwC och Cap Gemini.

Annie Sebelius

Annie Sebelius

Annie Sebelius blir ny marknads- och kommunikationschef på Grant Thornton, där hon också kommer att ingå i företagsledningen. Sebelius efterträder Lisbeth Larsson som tidigare i höstas gick till en tjänst som kommunikationschef på Världsnaturfonden WWF.

”Att få jobba på Grant Thornton som så uttalat stöttar ägarledda bolag på deras tillväxtresa lockar mig”, säger Annie Sebelius i ett pressmeddelande.

Annie Sebelius kommer närmast från en liknande roll hos Skandia, där hon arbetade i åtta år och satt i koncernledningen. Hon har också över tio års erfarenhet från kommunikationsbyrån Hill+Knowlton.

Annie Sebelius blir chef för en kommunikationsavdelning med cirka 10 anställda och tillträder den 1 januari 2018.

Heikki Ilkka

Nordeakoncernens finanschef Heikki Ilkka lämnar banken för att åter blir partner i EY. Ilkka ska börja på EY i Finland i mars 2018 och kommer jobba med de största revisionskunderna som Global Client Service Partner, enligt ett pressmeddelande. Han ska även leda EY:s Nordic Audit Committee program och föreslås som grädde på moset till ordförande för EY Finland (väljs på årsstämman 2018).

Heikki Ilkka jobbade på EY i över 20 år innan han gick till Nordea. Under sin karriär på byrån var Ilkka bland annat chef för affärsområdet Assurance i Finland.

”Heikki Ilkka stärker EY:s kompetens med sin erfarenhet från stora multinationella kunder och höjer vår branschkunskap inom speciellt finans och bank. Han har enastående branscherfarenhet, djup marknadskunskap och egenskaper som skapat tydligt värde åt hans kunder och de organisationer han arbetat med. Jag är mycket glad att Heikki Ilkka har bestämt sig för att bli en del av EY och jag välkomnar honom varmt tillbaka”, säger Erik Mamelund, Nordic Regional Managing Partner på EY, i pressmeddelandet.

”Precis som bankverksamheten förändras även revisionen i snabb takt. Båda branscherna är både globala och hårt reglerade vilket gör dem spännande på ett krävande sätt. Samtidigt har digitaliseringen och dataanalyser gett otroliga möjligheter att kunna erbjuda mer branschkunskap och affärsinsikter, vilket stödjer kunderna i den snabbt föränderliga världen”, säger Heikki Ilkka.

 

Åsa Andersson

Åsa Andersson

Åsa Andersson är ny vd på Fortnox Försäkring. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon kommer närmast från inredningskedjan Svenssons i Lammhult där hon haft rollen som kundservicechef. Tidigare har hon haft ledarpositioner inom Trygg-Hansa, Ikano Bank och Moderna Försäkringar.

Camilla Nilsson

Camilla Nilsson

Auktoriserade revisorn Camilla Nilsson har bytt byrå från BDO till KONREV Konsultation & Revision i Göteborg. På BDO var hon i drygt 10 år, enligt hennes Linkedprofil.

Magnus Leijon

Magnus Leijon

Den auktoriserade revisorn Magnus Leijon har rekryterats till Grant Thornton i Göteborg. Dessförinnan var han Ekonomichef på Hedin Bil under nästan 3 år och dessförinnan director på PwC i Göteborg i nästan 14 år. Det skriver han på sin Linkedprofil.

Carin Forsström

Carin Forsström

Den auktoriserade revisorn Carin Forsström har bytt byrå från BDO Sverige till Grant Thornton i Uppsala. På BDO jobbade hon i nästan 3 år. Det framgår av hennes Linkedprofil.

Emma Ung

Emma Ung

Den auktoriserade revisorn Emma Ung har bytt byrå från PwC till Stratego AB i Kinna. På PwC var hon i nästan 7 år, enligt hennes Linkedprofil.

Anna Niss-Jonsson

Anna Niss-Jonsson

Fastighetsbolaget John Mattson har rekryterat Anna Niss-Jonsson som controller. Enligt ett pressmeddelande kommer hon att arbeta med ekonomistyrning av bolagsförvaltningen. Anna Niss-Jonsson kommer närmast från PwC i Stockholm där hon arbetat med revision.