Kia Orback Pettersson

Styrelseproffset Kia Orback Pettersson har rekryterats som extern ordförande, Chair, för styrelsenätverket WomenCorporateDirectors (WCD) i Sverige. Det skriver KPMG på den egna webbplatsen. Samtidigt blir skattechefen Tina Zetterlund ansvarig för KPMG Sveriges engagemang i WCD, som uppges vara världens största globala styrelsenätverk för kvinnor.

Kia Orback Pettersson är styrelseordförande i Teracom, Mediaplanet och Friskis&Svettis samt styrelseledamot i JM, Kungsleden och Odd Molly.

”WCD:s syfte är att utveckla styrelsearbetet genom att samla kvinnliga ledamöter med erfarenhet från större publika bolag. Vi är övertygade om att diversifierade team presterar bättre och det gäller på alla nivåer. För att bryta gamla invanda mönster måste vi agera och ta initiativ i vår vardag. För oss på KPMG handlar detta om bland annat om att driva WCD:s svenska verksamhet”, säger Tina Zetterlund, som tar rollen som Co-Chair.

WomenCorporateDirectors utgörs av styrelseledamöter med erfarenhet av stora publika bolag och finns representerat i över 40 länder. KPMG International har varit huvudsponsorer till WCD i över 10 år och har ett långsiktigt samarbete på global och lokal nivå. Den svenska delen lanserades i fjol under Almedalsveckan.

 

Kristoffer Lindén

Från och med den 1 maj blir Kristoffer Lindén ny kontorschef för Grant Thornton i Helsingborg. Han rekryterades nyligen från PwC i samma stad där han varit verksam som auktoriserad revisor och partner.

”Grant Thorntons tydliga fokus på ägarledda bolag samt strategi att erbjuda kunderna fullservice inom flera olika tjänsteområden var anledningen till mitt byte. Detta stämmer väl överens med min vision om hur jag vill leda ett kontor, att vi som kontor gemensamt erbjuder marknaden vår expertis. Helsingborg har en stor del ägarledda företag, så det finns ännu mycket att göra som ny kontorschef, även om Helsingborgskontoret varit otroligt framgångsrikt de senaste åren”, säger Kristoffer Lindén i ett pressmeddelande.

Grant Thornton i Helsingborg har 28 medarbetare och omsätter nu 34 miljoner kronor/år. Rickard Julin, som har varit kontorschef sedan 2013 tycks bli kvar på Grant Thornton. Skiftet av kontorschef förklaras i pressmeddelandet av att han förra året blev invald i Grant Thorntons styrelse.

Revisionsvärlden har talat med Kristoffer Lindén och publicerar inom kort en intervju.

Peter Tjärnkvist

Auktoriserade revisorn Peter Tjärnkvist har rekryterats till Siemens. Tjärnkvist kommer från Deloitte där han arbetat i över 12 år. Han blir Siemens nya Nordic Reporting Manager. Tjänsten är lokaliserad i Umeå och han tillträdde i mars i år, enligt Linkedin.

Karl Holgerson

Norconsult rekryterar Karl Holgerson som ny redovisningschef. Karl kommer från PwC där han närmast arbetat som auktoriserad revisor. Norconsult är nordens största rådgivare inom samhällsplanering och projektering. Karl Holgersson tillträdde i mars i år, enligt hans Linkedin-profil.

Petra Sjögren

Petra Sjögren tillträdde som ny CFO för Nalka Invest i början av april. Petra har 18 års erfarenhet från PwC, senast i rollen som auktoriserad revisor. Nalka är ett svenskt investmentbolag som förvärvar och utvecklar nordiska bolag.

 

 

Åsa Wirén

Åsa Wirén, senior advisor inom Bonnier och tidigare auktoriserad revisor och partner hos KPMG, föreslås till styrelsen i det börsnoterade spelbolaget Starbreeze. Det framgår av kallelsen till bolagsstämman.

Åsa Wirén jobbade för KPMG i 18 år men slutade 2013 för att bli CFO för Skistar. Idag kombinerar hon rådgivningsuppdrag på Bonnier med diverse styrelseuppdrag. Wirén är styrelseledamot och ordförande i revisionsutskottet i Actic Group samt styrelseledamot i N Å Future AB och Fjällförsäkringar AB.

Även Pricerunner-grundaren Kristofer Arwin förslås till Starbreezes styrelse. Han är styrelseordförande och medgrundare av Testfreaks och har även han andra styrelseuppdrag.

Anders Ahlgren

Anders Ahlgren har utsetts till chefsjurist på Revisorsinspektionen (RI) från och med 1 april 2018. Det skriver myndigheten på den egna webbplatsen. Anders Ahlgren har lång erfarenhet som jurist i statsförvaltningen. Han kom till RI för ungefär ett år sedan som biträdande chefsjurist, rekryterad av myndighetschefen Per Johansson. Han fick en nyinrättad tjänst och i samband med rekryteringen sades det att Ahlgren skulle arbeta särskilt med “kvalitetsfrågor kring Revisorsnämndens disciplinära verksamhet”. När den tidigare chefsjuristen Adam Diamant i augusti i fjol sa upp sig för att gå till Kemikalieinspektionen blev Anders Ahlgren tillförordnad chefsjurist. Nu är han alltså ordinarie.

Sten Olofsson

Tidigare auktoriserade revisorn Sten Olofsson är ny styrelseledamot i kapitalförvaltaren Investerum AB. Sten Olofsson lämnade Grant Thornton för ett par år sedan. Enligt ett pressmeddelande har han ”gedigen erfarenhet från den finansiella sektorn, statligt ägda företag, noterade bolag liksom familjeföretag”. Bland annat har Olofsson varit revisor för Carnegie Asset Management Sverige AB, Naventi Fonder AB, Sparbanken Gotland och Länsförsäkringar Gävleborg.

”Vi är väldigt nöjda med att ha fått tillskott till vår styrelse med den kompetens som Sten besitter. Genom sitt arbete med finansiella och börsnoterade bolag är Sten väl insatt i frågor avseende den finansiella sektorn”, säger styrelseordförande Krister Huth, som också han är ny. För något halvår sedan tillsattes Gunnar Åkerman, tidigare Carnegie Pension & Försäkring, som ny vd i Investerum.

 

Ulrika Öhlund


Ulrika Öhlund, auktoriserad revisor på PwC i Skellefteå är ny i styrgruppen för affärsnätverket Connect i Västerbotten. Det rapporterar AFFÄRSLIV24.

Nu består styrgruppen av:
Marlene Johansson, Umeå universitet
Fredrik Sundin, Ackordscentralen
Ludwig Stendahl, No Cloud
Ulrika Öhlund, PwC, (nyval)
Anders Rinzen, Deloitte
Mikael Carlson, SEB
Peter Knutsson, Toontrack, (nyval)
Veronica Nensen, EY
Källa: AFFÄRSLIV24

Catharina Johansson Söderström

Tidigare revisorn Catharina Johansson Söderström blir ordförande i Insamlingsstiftelsen Help to Help. Hon kommer närmast från PwC där hon arbetat som auktoriserad revisor, de senaste 17 åren som partner.

Help to Help ger stipendier för högskoleutbildning till unga i Östafrika genom crowdfunding. Stiftelsen vill även koppla samman studenter och det lokala näringslivet.

“Som styrelseledamot och ordförande får jag en unik möjlighet att genom Help to Helps verksamhet göra skillnad för unga människor i Tanzania och Uganda (…) Med drygt 30 års erfarenhet av arbete med företag och organisationer, av olika storlekar, olika branscher och utvecklingsfaser, vill jag bidra till styrelsens ambition att utveckla styrelsearbetet till nästa nivå” säger Catharina Johansson Söderström i ett pressmeddelande.

 

Ellinor Israelsson

Ellinor Israelsson, tidigare revisionsmedarbetare på EY i Stockholm har fått nytt jobb som projektledare på kommunikationskonsulten Ciceron Group. Enligt ett pressmeddelande kommer hon att ha en nyckelroll i affärsområdet ”Retail Activation”.

Pernilla Lindén

Fingerprints har utsett Pernilla Lindén till ny CFO och medlem av Fingerprints ledningsgrupp, med tillträde den 7 juni 2018. Hon kommer närmast från Mölnlycke Health Care, där hon varit verksam sedan 2007, som VP Finance Commercial och dessförinnan som tillförordnad CFO, skriver Fingerprint i ett pressmeddelande.

Företrädaren Hassan Tabrizi lämnar rollen som interim CFO på eget initiativ för ”ett nytt uppdrag utanför bolaget”. Hassan tillträdde som tillförordnad CFO i april 2017.

Karin Ljung

Fastighetsrådgivaren och auktoriserade värderaren Karin Ljung, har gått till NAI Svefas kontor i Malmö. Hon har de senaste tio åren varit verksam inom PWC‘s Corporate Finance Real Estate. Hon kommer arbeta med värderingar, marknadsanalyser, utredningar och projektledning, skriver FastighetsSverige.

Olle Alexandersson


Den auktoriserade revisorn Olle Alexandersson har börjat arbeta på Nexia Revision i Stockholm. Han tillträdde i februari i år och kommer från Allegretto Revision där han arbetade i sju år. Han kommer främst arbeta med aktiebolag, uppger Nexia på hemsidan.

Sofie Årsköld


EY i Malmö har rekryterat den auktoriserade revisorn Sofie Årsköld. Hon har över 16 års erfarenhet av revisionsbranschen och kommer närmast från Mazars Sweden i samma stad, enligt Linkedin.

Petri Böhm

Accountors vice vd Petri Böhm har lämnat outsourcingjätten. Det bekräftar kolleger till Revisionsvärlden. Petri Böhm arbetade för finländska Accountor Group i åtta år. Tills helt nyligen satt han i ledningsgruppen som chef för affärsområdet Enterprise Cluster samt vd för dotterbolaget Accountor ICT. Revisionsvärlden har inga uppgifter om någon ny arbetsgivare, det står inget på Linkedin.

Tord Fredriksson


Skatterådgivaren Pretax rekryterar Tord Fredriksson, som blir ny partner på byrån.

”Genom rekryteringen har Pretax stärkt sin position som oberoende fullservicerådgivare samtidigt som företagets kompetens inom framförallt internationell beskattning och transaktioner blir ännu vassare”, skriver Infotorg Juridik.

Tord Fredriksson kommer närmast från Grant Thornton där han varit verksam under tjugotvå år och bland annat byggt upp flera skattefunktioner samt ansvarat för rådgivning inom internationell beskattning. Dessförinnan har han varit verksam skatterådgivare i egen verksamhet och vid PwC.

Henrik Järleskog


Henrik Järleskog är ny försäljnings- och affärsutvecklingsdirektör på Sodexo Norden. Han kommer närmast från tjänst som rådgivare på EY inriktad på facilities Bland annat var han på EY globalt ansvarig för rådgivning kring affärsmodellen Vested. Järleskog är även styrelsemedlem i IAOP (International association for outsourcing professionals) inom området ”Global real estate and facilities management”.

Emma Svensson

Redovisningsekonomen Emma Svensson driver sedan årsskiftet den egna redovisningsbyrån Emson K i småländska Skillingaryd.

“Jag har haft det som en dröm under ganska många år att kunna få vara min egen. Vänner har påmint mig under flera år om drömmarna jag haft. Ena stunden har det inte passat, men nu gör det”, säger Emma Svensson till nättidningen Skillingaryd.nu.

Svensson kommer närmast från en roll som controller på Vaggeryds kommun, hon har tidigare arbetat som revisor på PwC i Jönköping.

Tomas Mellgren

Tomas Mellgren är ny koncerncontroller på Sandbäckens i Linköping, en av Sveriges största rörinstallatörer som omsatte 676 miljoner kronor under 2016. Mellgren kommer närmast från rollen som produktchef inom affärssystemtillverkaren IFS. Han har tidigare varit revisor på EY och controller på Saab och Toyota Material Handling/BT.

Elin Brobjer

Jobtip, som erbjuder rekryteringstjänster och Employer Branding på sociala medier, har rekryterat auktoriserade redovisningskonsulten Elin Brobjer som ny CFO. Hon kommer senast från Grant Thornton i Göteborg där hon varit i närmare 10 år.

”Elins bakgrund och kunskaper kommer att hjälpa oss fortsätta växa, både på den svenska och internationella marknaden. Hon hittade oss genom våra egna annonser på sociala medier, redan vid första intervjun kändes hon som rätt person för jobbet”, säger Ali Farshid, vd på Jobtip i ett pressmeddelande.

Nina Korfu-Pedersen

SEB:s chef för Group Finance Nina Korfu-Pedersen har utnämnts till medlem av SEB:s verkställande ledning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nina Korfu-Pedersen fortsätter i sin roll som chef för Group Finance men får titeln ekonomidirektör och medlem av verkställande ledningen. Korfu-Pedersen har arbetat i SEB sedan 2010 som chef för Financial Services inom Group Finance. Dessförinnan var hon managementkonsult vid PA Consulting.

Samtidigt har kollegan Masih Yazdi, idag chef för Group Financial Management, utnämnts till finansdirektör och medlem av verkställande ledningen. Masih har arbetat i SEB sedan 2013. Innan han började arbeta i sin nuvarande roll har han varit en högt rankad aktieanalytiker.

Chefen för Affärsstöd, Martin Johansson, har i samband med detta också utnämnts till stabschef. Omorganisationen beror på att Jan Erik Back, ekonomi- och finansdirektör sedan 2008, bestämt sig för att lämna storbanken. Han ska bli CFO vid ett ”internationellt finansinstitut utanför Europa”.

Utnämningarna träder i kraft den 1 maj 2018.

Susanne Tillqvist

Managementkonsulten och delägaren Susanne Tillqvist lämnar EY efter nästan 12 år och startar egen firma under namnet Still Consulting. Det skriver nättidningen Realtid.

På EY arbetade hon inom affärsområdet Advisory Services där hon arbetade mot offentlig sektor. Hon har även ett engagemang i jämställdhetsfrågor. 2016 initierade hon podcasten Pod for Parity där hon talade jämställdhet med personer från näringslivet och offentlig sektor.

”Jag håller på att mejsla fram min nya verksamhet, företaget är fortfarande i sin linda, men helt klart kommer jag att arbeta med att innovera och utveckla offentlig sektor, bland annat genom nya spännande samarbetsformer. Jag kommer självklart också fortsätta att driva på jämställdhetsfrågan i branschen”, säger Susanne Tillqvist till Realtid.

 

Johan von Sydow

Johan von Sydow, som har ett förflutet som revisor på PwC, blir ny finanschef på Unlimited Travel Group, en resekoncernen noterad på First North. Det framgår av ett pressmeddelande.

Johan von Sydow kommer närmast från Delivery Hero, där han varit finanschef. Han tillträder den 21 maj.

Göran Laxén

Göran Laxén, tidigare PwC-konsult specialiserad på datasäkerhet och hantering av personuppgifter, har startat egen konsultverksamhet – Laxén Consulting. Han arbetar bland annat med flera GDPR-uppdrag, som underkonsult till PwC.

“Jag har redan fått förfrågningar om jag kan ta på mig fler GDPR-uppdrag, både i Stockholm, London, Dubai och Bangalore. Dock kommer jag att hålla mig till uppdrag i Sverige, åtminstone till en början”, skriver Göran Laxén i ett mejl till Revisionsvärlden.

Anna Henriksson

Auktoriserade revisorn Anna Henriksson är sedan årsskiftet ny kontorschef på BDO i Sollentuna norr om Stockholm. Henriksson kommer närmast från PwC, där hon arbetade på Täbykontoret. Hon har dessförinnan jobbat i många år på EY.

Mattias Nilsson

Auktoriserad revisorn Mattias Nilsson verkar sedan årsskiftet vid Malmöbyrån Revisorerna Syd, där han blivit delägare. Han kommer från EY i samma stad där han arbetat i 9 år, enligt Linkedin.

Åsa Zetterberg

Regeringskansliet har anställt Åsa Zetterberg som Chief Digital Officer, CDO. Rollen är ny i sitt slag och uppdraget är att driva på genomförandet av regeringens digitaliseringsstrategi som presenterades i våras.

”Hon kommer stödja mig i mitt arbete med att samordna insatser brett inom olika politikområden och av många aktörer för att klara konkurrenskraften, jobben, hållbarheten, välfärden och livskvaliteten, säger digitaliseringsminister Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Åsa Zetterberg kommer närmast från jobbet som sektionschef på SKL:s avdelning för digitalisering och har även suttit med i regeringens digitaliseringsråd och digitaliseringskommission.

Peter Montgomery

Sonetel, som är listat på Nasdaq First North Stockholm, har anlitat Peter Montgomery som ny CFO på deltid. Peter Montgomery är riskkapitalist och har 18 års erfarenhet från avyttring av verksamheter, bolagsförvärv, kapitalanskaffning, bolagsinvesteringar och notering av bolag.

Montgomery är även indirekt aktieägare i Sonetel via två kapitalförsäkringar.

Länk till pressmeddelande.

Andreas Ringman Uggla

Andreas Ringman Uggla

Andreas Ringman Uggla, som för en månad lämnade tjänsten som produktionsdirektör för Karolinska sjukhuset, har fått ett nytt uppdrag som konsult på finansbolaget Klarna. Det skriver nättidningen Breakit.

Klarna vill inte säga i detalj vad den den tidigare toppadministratören och BCG-konsulten Ringman Uggla ska hjälpa till med, utom att det handlar om att bolaget ska byta driftsmodell.

“Det är ett alldeles särskilt projekt han håller på med rörande ändringar i styrningen av företaget”, säger Aoife Houlihan, presstalesperson på Klarna till Breakit.

Andreas Ringman Uggla tvingades bort från Karolinska efter att Dagens Nyheter avslöjat att sjukhuset anlitat Ringman Ugglas tidigare arbetsgivare BCG i mycket stor omfattning. Totalt har strategikonsulten fakturerat sjukhuset en kvarts miljard kronor.

Snabbväxande Klarna rekryterar från olika håll. Anders Fornstedt, en av Mazars främsta revisorer och tills nyligen medlem av ledningsgruppen, lämnade nyligen byrån för en tjänst som Senior Account Manager, se separat artikel.

Klarnas nya HR-chef, Luminous Fujiwara plockas från McKinsey i London.

Filip Laurin

Auktoriserade revisorn Filip Laurin går från EY i Göteborg och blir partner på BDO i samma stad. På EY arbetade han i över åtta år, på slutet med titeln Senior manager. Enligt Linkedinprofilen arbetar Laurin mycket med entreprenörsdrivna tillväxtbolag. Förutom revision är effektivisering av verksamhet och koncernstrukturer samt digitalisering återkommande uppdrag.

 

 

Ulrika Berling

Ulrika Berling, som för mindre än ett år sedan lämnade tillvaron som revisor och delägare på EY, klättrar i sin nya karriär som distriktschef på begravningsentreprenören Fonus. Av en artikel i Göteborgs-Posten framgår att hon vid sidan av Göteborgsdistriktet, som hon fick ansvar för när hon tillträdde i maj 2017, från årsskiftet även basar över Halland och Skåne.

Enligt artikeln kom det ”närmast som en chock” för kollegerna på EY:s Göteborgskontor när delägaren bytte yrkesbana.

”Bara några år tidigare var jag själv övertygad om att det var på byrån jag hade min framtid. Jag gillade tempot i jobbet, hade många spännande kundkontakter, och – kanske framförallt – trivdes jag väldigt bra med kollegorna … Men någonstans började det gro ett litet frö: Vill jag hålla på så här i 20-25 år till? Kan det kanske finnas jobb som gör att man kommer lite närmare människan, och något som dessutom är lite mer praktiskt orienterat?”, säger Ulrika Berling till Göteborgs-Posten.

Dock ser hon paralleller mellan revisions- och begravningsbranschen.

”Båda är i hög grad erfarenhetsyrken som bygger på respekt och förtroende. Ju längre du arbetar, desto mer värdefull blir du. Den tanken tilltalar mig verkligen”, säger Ulrika Berling.

 

Christina Olsson

Christina Olsson, kommunrådgivare och Certifierad kommunal revisor på PwC i Göteborg, blir ny ekonomichef på Mariestads kommun. Hon har tidigare tidigare varit ekonomichef i Törebodas och Gullspångs kommuner. Under sin tid som rådgivare och konsult på PwC har Christina Olsson jobbat mycket mot kommuner och med frågor som översyn av budgetprocesser samt långsiktig ekonomisk planering.

”Det handlar om att titta mellan fem och tio år framåt, det kanske kommunerna inte alltid är så bra på”, säger Christina Olsson till Mariestads-Tidningen.

Hon efterträder Jonas Eriksson som fått nytt jobb i Uppsala kommun, där han har delar av sin familj.

Olsson tillträder i början av april.

 

Caj Virta

 

Fastighetsspecialisten Caj Virta på EY Real Estate har fått en ny tjänst som senior värderare på fastighetsrådgivaren JLL med titeln National Director. Caj Virta har cirka 20 års erfarenhet i fastighetsbranschen och har arbetat med rådgivning inom värdering, fastighetsförvärv och analys. På EY arbetade han i drygt fem år, han har tidigare arbetat hos rådgivningsfirmorna CBRE, Savills och Cushman & Wakefield.

”Vi är ett etablerat värderingsteam på marknaden med 10 dedikerade värderare. Med Caj på plats kan vi erbjuda ett mervärde till ännu fler kunder, inte enbart genom sedvanliga värderingar utan även i beståndsanalyser, due diligence samt rådgivning och analys vid investeringar”, säger Patrik Löfvenberg, värderingschef JLL Sverige i ett pressmeddelande.

Caj Virta tillträdde befattningen den 26 januari.

Annika Andersen

Annika Andersen har rekryterats som supportchef till affärssystemet Blikk Sverige med säte i Piteå. Hon kommer närmast från Speedledger i Göteborg som utvecklar bokföringsprogram.

Blikk är ett molnbaserat system som förenklar projekthantering och minskar administration. Systemet är integrerat med flera ekonomisystem, bland annat Visma och Fortnox.

”Vi satsar stort på riksmarknaden och en förutsättning för detta är att bygga ett team i världsklass. Förutom Annika Andersen har vi innan årsskiftet anställt en ny säljare och vi planerar att rekrytera ytterligare personal under våren”, säger Blikks vd Niklas Gustafsson på den egna webbplatsen.

Jörgen Sigvardsson

Jörgen Sigvardsson, tidigare fastighetsrådgivare och delägare på PwC, har utsetts till ny vd för Bergsäker, ett konsultbolag specialiserat på omgivningspåverkan i samband med bygg- och miljöprojekt. Sigvardsson kommer närmast från en roll som vd för Fasticon och arbetade under 17 år på PwC som han lämnade 2015.

”Jörgen Sigvardsson har lång erfarenhet av att framgångsrikt ha ansvarat för konsultverksamhet, personal och företagsutveckling, vilket krävs för att ta Bergsäker till nästa nivå”, säger Jari Honkanen, styrelseordförande för Bergsäker i ett pressmeddelande.

Jörgen Sigvardsson tillträder sitt uppdrag som vd för Bergsäker den 1 februari.

Richard Oehme

PwC har anställt säkerhetsexperten Richard Oehme, skriver Aktuell Säkerhet. Han kommer närmast från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), där han under åtta års tid varit chef för cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet. På PwC får han titeln Director Cyber Security & Critical Infrastructure Protection.

”Fantastiskt roligt att ha Richard med i teamet. Med hans gedigna expertis inom samhällsviktig verksamhet och totalförsvar kommer vi att kunna erbjuda ännu fler insikter och relevanta tjänster kring cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet till våra kunder”, säger Jakob Bundgaard, Cyber Security Leader på PwC.  Oehme började på PwC måndagen den 15 januari.

 

Xiaomei Ankarklev, Cengiz Ilhan och Berkan Yildirim

Från vänster Xiaomei Ankarklev, Cengiz Ilhan och Berkan Yildirim.

Revideco har rekryterat tre personer till Stockholmskontoret.

  • Xiaomei Ankarklev har tidigare praktiserat på Revideco och är nu tillbaka på byrån som redovisningskonsult.
  • Cengiz Ilhan kommer närmast från en redovisningsbyrå i Sundbyberg där han jobbat i många år. Ilhan förväntas enligt Revideco bidra till att utveckla byråns digitala strategi.
  • Berkan Yildirim har jobbat som lärare innan han valde att sadla om till revision. Han kommer närmast från en tjänst som trainee och vd-asisstent på Tele2. Berkan Yildirim kommer i huvudsak att jobba med revision, bokslut och rådgivning.

Caroline Banér

Caroline Banér är ny projektledare på Vator Securities Corporate Finance. Det framgår av ett pressmeddelade. Hon kommer närmast från en roll som Associate inom Corporate Finance och M&A på BDO Sverige.

”Med erfarenhet från M&A/Corporate Finance-rådgivning på BDO i kombination med drygt fem års läkarstudier är Caroline ett betydande tillskott till Vator Securities när vi nu stärker vår industriexpertis inom life science, medicinteknik och diagnostik”, säger Homan Panahi, vd Vator Securities.

Monica Wikström-Johansson

Nyföretagarcentrum Nord expanderar och anlitar Monica Wikström-Johansson som ny rådgivare. Hon kommer att arbeta med rådgivning och utbildning både i Luleå och Haparanda. Monica Wikström-Johansson har tidigare varit investment manager på riskkapitalbolaget Partnerinvest och dessförinnan arbetat med marknadsföring på PwC i fem år. Hon kommer att arbeta genom ett eget konsultbolag.

”De som känner mig vet att jag brinner för att utveckla affärer, näringsliv och människor, därför är mitt uppdrag på Nyföretagarcentrum som klippt och skuret. För egen del hamnar jag väl också i statistiken för år 2018 då jag startar eget konsultbolag och återgår till att bli företagare”, säger Monica Wikström-Johansson till Affärer i Norr.

 

 

Martina Johansson

Auktoriserade revisorn Martina Johansson har rekryterats till BDO i Nyköping. Hon kommer närmast från PwC i Stockholm, där hon arbetat i cirka 10 år med framför allt medelstora bolag.

Per Skalk

Per Skalk, idag kommunrådgivare och Certifierad kommunal yrkesrevisor på KPMG i Leksand, blir i vår kommunchef i Pajala. Det skriver Norrländska Socialdemokraten. Han har även jobbat som näringslivsutvecklare i Leksands kommun. Per Skalk tillträder som kommunchef i Pajala kommun i april.

Thomas Sageland

Sedan december 2017 är Thomas Sageland verksam vid Security Solution, ett Göteborgsbaserat konsultbolag inom informations- och IT- säkerhet. Enligt ett pressmeddelande kommer han att arbeta som underkonsult med eget bolag. Sageland har över 15 års erfarenhet av säkerhetsbranschen och kommer närmast från PwC där han var ansvarig för affärsområde Cyber Security i sydvästra Sverige. Den senaste tiden har han haft fokus på tekniska lösningar för att implementera GDPR i större organisationer.

Åsa Bejvall

Åsa Bejvall, tidigare certifierad kommunal revisor på PwC i Kalmar, blir ny ekonomichef i Mörbylånga kommun. Det skriver tidningen Barometern. Åsa Bejvall har arbetat i 15 år som revisor på PwC, bland annat som gruppchef, och bland arbetsuppgifterna har granskning av kommunerna i länet ingått. De senaste fyra åren har hon arbetat som controller på Kalmar kommun, där hon hjälpt till med att leda övriga förvaltningsekonomer. Nu blir hon alltså chef i Mörbylånga i sydvästra Öland.

”Jag tyckte att det var dags att ta klivet över till chef, jag tycker att jag har tillräckligt med kunskap för det och Mörbylånga verkar vara en trevlig kommun som är lagom stor”, säger Bejvall till Barometern. Åsa Bejvall tillträder enligt planen sin tjänst i Mörbylånga den 1 april.

Bengt Ekenberg

Auktoriserade revisorn Bengt Ekenberg är ny ordförande i Mazars styrelse. Han ersätter styrelseproffset Lars Wahlström, som lämnar styrelsen. revisorskollegan, som lämnar styrelsen. Ny ledamot är skattejuristen Michael Asplund, som ersätter Mikael Fredstrand.

Bengt Ekenberg har erfarenhet av såväl större ägarledda bolag som noterade företag. Bland annat reviderar han flera bolag inom Midroc-gruppen.

 

Mattias Eriksson

KPMG:s tidigare regionchef Mattias Eriksson är nyligen invald i KPMG:s styrelse. Det framgår av handlingar hos Bolagsverket. Mattias Eriksson är delägare, auktoriserad revisor och har arbetat på KPMG i 20 år. Under 2005-2012 var Eriksson kontorschef i Karlstad och han var regionchef för Region Mellan-Sverige 2013-2016. Under 2016-2017 har han suttit i ledningsgruppen för affärsområde SME. Utöver revision har Mattias Eriksson erfarenhet av transaktioner, Due Diligence, rekonstruktioner. Han ersätter revisorskollegan Johan Pauli i styrelsen.

Fredrik Hellmark

Auktoriserade revisorn Fredrik Hellmark i Stockholm har bytt byrå från KPMG till Grant Thornton. Det framgårav hans LinkedIn-profil.

Andreas Vretblom

Auktoriserade revisorn Andreas Vretblom i Umeå är ny kontorschef på KPMG i Umeå efter att tidigare ha jobbat på Grant Thornton. Det framgår av hans LinkedIn-sida.

Andreas Vretblom har tidigare även ett förflutet på PwC.

Jenny Qvist

Auktoriserade revisorn Jenny Qvist i Stockholm har bytt byrå från Allegretto Revision till Parsells. Det framgår av hennes LinkedIn-sida.

Jenny Qvist har tidigare även arbetat som Financial Controller på Hong Kong Trade Development Council.

Karin Grönlund

Karin Grönlund

Auktoriserade revisorn Karin Grönlund i Göteborg har bytt byrå från KPMG till Adact Revisorer & Konsulter Det framgår av hennes LinkedIn-profil.

Karin Grönlund har tidigare bland annat jobbat på EY.

David Carlsvi

Säkerhetsrådgivaren 2Secure har rekryterat David Carlsvi från PwC, Forensic Services, för att starta affärsområdet Investigations. Det framgår av ett pressmeddelande. Bolaget ser en ökad efterfrågan på utredningar av misstänkta oegentligheter och bistånd vid förtroendekriser.

”Vi kan tydligt se att efterfrågan av externa utredningar ökar. Därför väljer vi att än mer fokusera inom detta område. På 2Secure har vi sedan starten genomfört en stor mängd utredningar och har många skickliga specialister. David Carlsvi har en lång erfarenhet av denna typ av arbete från PwC och kommer bidra till att öka vår förmåga inom utredningar, inte minst vad gäller projektledning och ekonomiska utredningar”, säger Jeanette Lesslie, vd 2Secure.

David Carlsvis affärsområde kommer att bistå kunder med rådgivning och utredningar av misstänkta oegentligheter, ekonomisk brottslighet och andra typer av förtroendekriser. Det kan exempelvis handla om förskingring, bedrägerier, mutor och korruption, intressekonflikter och informationsstölder. 2Secures visselblåsningstjänster kommer också att ingå som en del av affärsområdet.

David Carlsvi uppges ha har över 15 års erfarenhet från PwC, varav de sista sju åren som ansvarig för PwCs Forensic Services i södra Sverige. Innan dess arbetade David med intern kontroll och styrningsrelaterade frågor inom Risk Management Solutions på PwC.

Monica Rodrigo

Monica Rodrigo

Juristen Monica Rodrigo blir ny generaldirektör för Ekobrottsmyndigheten, EBM. Hon tillträder sin nya tjänst på EBM den 1 mars 2018. Monica Rodrigo är generaldirektör för Rättsmedicinalverket sedan 2015. Under åren 2011 – 2015 var hon var expeditions- och rättschef i Arbetsmarknadsdepartementet. Monica Rodrigo har även arbetat som chefsjurist vid både Rikspolisstyrelsen och Ekobrottsmyndigheten (2005-2010) och som bolagsjurist vid Stockholmsbörsen. Det skriver regeringen på sin webbplats.

Amina Lönberg

Amina Lönberg, transaktionsrådgivare på PwC Advisory Real Estate, har rekryterats till fastighetsrådgivaren Cushman & Wakefield. Det framgår av ett pressmeddelande. Enligt Linkedin har hon arbetat på PwC i knappt två år.

Frida Thorman

Frida Thorman, transaktionsrådgivare på PwC Advisory Real Estate, har rekryterats till fastighetsrågivaren Cushman & Wakefield. Det framgår av ett pressmeddelande. På PwC hade Frida Thorman titeln Associate.

Jenny Stenesjö Wöhrman

Jenny Stenesjö Wöhrman, sedan september affärsområdeschef för skatt på Mazars, tas in i byråns ledningsgrupp för att representera skatt. Revisionsvärlden skrev i september om hur ledningsgruppen utökades med flera andra affärsområdeschefer, bland andra revisionschefen Samuel Bjälkemo.

 

Petra Carlbaum

Petra Carlbaum

Petra Carlbaum, tidigare kontorschef på PwC i Gävle, blir ny chef för Danske Banks Gävlekontor.

Carlbaum rekryterades till banken i början av 2016 som kundansvarig, nu befordras hon alltså till kontorschef.

”Jag vill fortsätta i samma anda som hittills där vi jobbar mycket tillsammans. Men på sikt vill jag förstås sätta min egen prägel på verksamheten”, säger hon till Arbetarbladet.

 

 

 

Lee Wermelin

Lee Wermelin

Sälj och ledarskapskonsulten Lee Wermelin blir ny ordförande för Civilekonomerna. Det skriver tidningen Civilekonomen. Hon tillträder vid årsskiftet och blir då den första kvinnan på posten.

”I frågor som rör utbildningens kvalitet, jämställdhet i yrkeslivet och balans i livet så tror jag vi har goda möjligheter att snäppa upp oss bli mer aktiva”, säger Lee Wermelin till Civilekonomen.

Lee Wermelin har bland annat arbetat på it- och managementkonsulten Comparo, varit vd på rekryteringskonsulten Agentum samt drivit egen verksamhet. Hon efterträder Civilekonomernas mångårige ordförande Mikael Igelström. Han har suttit på ordförandeposten i 20 år och avgår vid årsskiftet.

 

 

Peter Larsen

Sagax ekonomichef, EY-alumnen Peter Larsen, lämnar bolaget. Larsen har varit fastighetsbolagets ekonomichef sedan 2004 och enligt ett pressmeddelande sker avhoppet på egen begäran.

“Det var som roligast i uppstartsfasen”, säger Peter Larsen till tidningen FastighetsSverige.

Larsen kommer att vara kvar till den 31 maj 2018 och rekrytering av en efterträdare har påbörjats.

Peter Larsen är född 1961, inledde sin karriär som revisor på EY i Stockholm och London, men gick 1993 till HSB-koncernen.

Daniel Frigell

Daniel Frigell

Rådgivningsbyrån Alvarez & Marsal rekryterar KPMG Sveriges värderingschef för att leda den nordiska värderingsverksamheten. Frigell, som närmast kommer från posten som Head of Valuation Services på KPMG Sverige, är ytterligare en i raden av KPMG:are som går till A&M:s Stockholmskontor. Kontoret leds av Helene Willberg, tidigare vd för KPMG Sverige och Christer Wiberg, tidigare rådgivningschef på KPMG.

Enligt ett pressmeddelande kommer Daniel Frigell i sin nya position bygga upp företagets nordiska värderingsverksamhet som är inriktad på rådgivning kring bl.a. tvister, skatte- och transaktionsvärderingar, finansiell modellering och analys.

”De skärpta regelverken innebär allt högre krav på nordiska företag att söka lokala experter som är oberoende från revisionskonflikter och som har den kompetens och erfarenhet som traditionellt varit förknippade med Big Four”, säger Christer Wiberg, i pressmeddelandet.

Innan KPMG hade Daniel Frigell positioner vid PwC och Cap Gemini.

Annie Sebelius

Annie Sebelius

Annie Sebelius blir ny marknads- och kommunikationschef på Grant Thornton, där hon också kommer att ingå i företagsledningen. Sebelius efterträder Lisbeth Larsson som tidigare i höstas gick till en tjänst som kommunikationschef på Världsnaturfonden WWF.

”Att få jobba på Grant Thornton som så uttalat stöttar ägarledda bolag på deras tillväxtresa lockar mig”, säger Annie Sebelius i ett pressmeddelande.

Annie Sebelius kommer närmast från en liknande roll hos Skandia, där hon arbetade i åtta år och satt i koncernledningen. Hon har också över tio års erfarenhet från kommunikationsbyrån Hill+Knowlton.

Annie Sebelius blir chef för en kommunikationsavdelning med cirka 10 anställda och tillträder den 1 januari 2018.

Heikki Ilkka

Nordeakoncernens finanschef Heikki Ilkka lämnar banken för att åter blir partner i EY. Ilkka ska börja på EY i Finland i mars 2018 och kommer jobba med de största revisionskunderna som Global Client Service Partner, enligt ett pressmeddelande. Han ska även leda EY:s Nordic Audit Committee program och föreslås som grädde på moset till ordförande för EY Finland (väljs på årsstämman 2018).

Heikki Ilkka jobbade på EY i över 20 år innan han gick till Nordea. Under sin karriär på byrån var Ilkka bland annat chef för affärsområdet Assurance i Finland.

”Heikki Ilkka stärker EY:s kompetens med sin erfarenhet från stora multinationella kunder och höjer vår branschkunskap inom speciellt finans och bank. Han har enastående branscherfarenhet, djup marknadskunskap och egenskaper som skapat tydligt värde åt hans kunder och de organisationer han arbetat med. Jag är mycket glad att Heikki Ilkka har bestämt sig för att bli en del av EY och jag välkomnar honom varmt tillbaka”, säger Erik Mamelund, Nordic Regional Managing Partner på EY, i pressmeddelandet.

”Precis som bankverksamheten förändras även revisionen i snabb takt. Båda branscherna är både globala och hårt reglerade vilket gör dem spännande på ett krävande sätt. Samtidigt har digitaliseringen och dataanalyser gett otroliga möjligheter att kunna erbjuda mer branschkunskap och affärsinsikter, vilket stödjer kunderna i den snabbt föränderliga världen”, säger Heikki Ilkka.

 

Åsa Andersson

Åsa Andersson

Åsa Andersson är ny vd på Fortnox Försäkring. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon kommer närmast från inredningskedjan Svenssons i Lammhult där hon haft rollen som kundservicechef. Tidigare har hon haft ledarpositioner inom Trygg-Hansa, Ikano Bank och Moderna Försäkringar.

Camilla Nilsson

Camilla Nilsson

Auktoriserade revisorn Camilla Nilsson har bytt byrå från BDO till KONREV Konsultation & Revision i Göteborg. På BDO var hon i drygt 10 år, enligt hennes Linkedprofil.

Magnus Leijon

Magnus Leijon

Den auktoriserade revisorn Magnus Leijon har rekryterats till Grant Thornton i Göteborg. Dessförinnan var han Ekonomichef på Hedin Bil under nästan 3 år och dessförinnan director på PwC i Göteborg i nästan 14 år. Det skriver han på sin Linkedprofil.

Carin Forsström

Carin Forsström

Den auktoriserade revisorn Carin Forsström har bytt byrå från BDO Sverige till Grant Thornton i Uppsala. På BDO jobbade hon i nästan 3 år. Det framgår av hennes Linkedprofil.

Emma Ung

Emma Ung

Den auktoriserade revisorn Emma Ung har bytt byrå från PwC till Stratego AB i Kinna. På PwC var hon i nästan 7 år, enligt hennes Linkedprofil.

Anna Niss-Jonsson

Anna Niss-Jonsson

Fastighetsbolaget John Mattson har rekryterat Anna Niss-Jonsson som controller. Enligt ett pressmeddelande kommer hon att arbeta med ekonomistyrning av bolagsförvaltningen. Anna Niss-Jonsson kommer närmast från PwC i Stockholm där hon arbetat med revision.

Henrik Ehrenpohl

RSM i Göteborg har rekryterat auktoriserade revisorn Henrik Ehrenpohl. Han kommer närmast från KPMG har tidigare arbetat på Frejs Revisorer i Göteborg.

”Det känns kul att få vara med på RSM:s tillväxtresa. Jag ser även fram emot att få fokusera på ägarledda bolag”, säger Ehrenpohl i en kommentar.

 

Martin Nilsson

Martin Nilsson

Slussgården, som ägs av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), har rekryterat EY-revisorn Martin Nilsson som ny ekonomichef. Det framgår av ett pressmeddelande.  Martin Nilsson har varit nio år på EY och arbetat mycket med fastighets- och energisektorn. Han har även en erfarenhet av revision av kommunalägda, landstingsägda och statliga bolagskoncerner. Hans titel på EY var Senior Manager. På Slussgården kommer han bland annat att arbeta med miljardprojekt Snäckan 8, som går ut på att riva KPMG:s gamla huvudkontor på Tegelbacken i Stockholm och i stället uppföra SKL:s nya kontor.

Eva Lindström

Eva Lindström, Foto: K Pohl/Regeringskansliet

Regeringen nominerar statssekreterare Eva Lindström som ny ledamot i Europeiska revisionsrätten. Det är första gången Sverige nominerar en kvinna på posten, skriver regeringen i ett pressmeddelande. Eva Lindström har tidigare varit riksrevisor och budgetchef på finansdepartementet. För närvarande innehas den svenska posten i EU-revisionen av HG Wessberg men hans förordnande är på väg att löpa ut. Ledamöterna i Europeiska revisionsrätten utses formellt av EU:s ministerråd. Lindström väntas tillträda den 1 mars 2018.

Magnus Joachimsson

Magnus Joachimsson

Fastighetsbolaget Hemsö anställer Magnus Joachimsson som ny projektekonom. Det framgår av ett pressmeddelande. Joachimsson arbetar idag på Parameter Revision i Stockholm.

Marina Stubbing

Marina Stubbing är ny verksamhetschef på Allians Revision & Redovisning i Järfälla norr om Stockholm. Enligt företagets webbplats kommer hon bland annat att arbeta med tillväxtstrategier och digitalisering. Stubbing kommer närmast från Accountor, där hon var Business Area Manager med ansvar för över 100 konsulter. Allians har 35 medarbetare på kontor i Järfälla, Stockholm (södra) och i Visby.

Timo Lehtinen

Timo Lehtinen

Timo Lehtinen är ny CFO på outsourcingspecialisten Accountor Group, med huvudkontor i Helsingfors. Det framgår i ett pressmeddelande. Lehtinen kommer närmast från motsvarande roll vid byggbolaget YIT.

Markus Forsberg

Markus Forsberg

Auktoriserade revisorn Markus Forsberg har efter drygt 10 år på KPMG bytt byrå till Grant Thornton i Örebro. Det framgår av hans Linkedinprofil.

 

 

Matz Ekman

Matz Ekman

Auktoriserade revisorn Matz Ekman har efter 27 år på PwC bytt byrå till BDO. Han kommer att arbeta på kontoret i Sollentuna och som tidigare främst arbeta med ägarledda företag, bostadsrättsföreningar, stiftelser och ideella föreningar. På BDO får han titeln Director.

Claes Englund

Claes Englund

Claes Englund, manager och gruppchef Financial Services på EY, är ny internrevisor på Handelsbanken. Det framgår av hans Linkedprofil. På EY stannade han i nästan sju år.

Erik Elmerkind

Erik Elmerkind

Erik Elmerkind, auktoriserad revisor på KPMG i Kalmar, är ny Finansieringsrådgivare på Almi Företagsparter i Kalmar. På KPMG var han specialist på utveckling och revisionsverktyg för små och medelstora företag. Elmerkind har även varit revisor på PwC.

Caroline Karlsson

Caroline Karlsson

Caroline Karlsson, revisor på PwC inriktad på finanssektorn och med titeln manager, är ny Global Financial Controller (Market & Statutory) på SEB i Stockholm. Det framgår av hennes Linkedprofil.

Camilla Wideroth

Camilla Wideroth

Camilla Wideroth blir ny CFO på Axel Johnson. Det framgår av ett pressmeddelande. Hon har jobbat inom koncernen i åtta år, först inom Axel Johnson International och de senaste tre och ett halvt åren på Axel Johnson AB som Head of group financial control . Innan dess var Wideroth 15 år på KPMG, först som revisor och därefter som konsult i samband med börsbolagens införande av IFRS. Camilla tillträder sin nya tjänst 1 november.

”Jag sa ja direkt när jag fick frågan. Det är en ära att få vara CFO för Sveriges största privat ägda bolagsgrupp”, säger Camilla Wideroth i en kommentar.

Johan Fant, nuvarande CFO, får en ny roll inom Axel Johnson Gruppen. Johan har utsetts till ny VD för AltoCumulus AB, Axel Johnson Gruppens kapitalförvaltningsbolag.

Gustaf Albèrt

Gustaf Albèrt

Isofol Medical har rekryterat Gustaf Albèrt som Chief Financial Officer. Det framgår av ett pressmeddelande. Gustaf Albèrt kommer närmast från tjänsten som vd för Elanders Sverige AB, ett dotterbolag till börsbolaget Elanders. Före sin tid på Elanders arbetade Albèrt under nästan 20 år för Deloitte som auktoriserad revisor med en rad tunga uppdrag. Isofol Medicals aktie handlas på Nasdaq First North Premier.

Theresa Lénberg

Theresa Lénberg är t.f. regionchef på utbildningsorganisationen Ung Företagsamhet (UF) i Älvsborg. Hon kommer närmast från Skattverket och har tidigare under många år arbetat som skattejurist på EY.

Ante Björkebaum

PwC har anställt fotbollsspelaren Ante Björkebaum. Anfallsspelaren från allsvenska laget Sirius är skadedrabbad och tycks 29 år gammal välja revision framför fotboll. I en intervju med UNT framgår det att han började på Stockholmskontoret i augusti. Detta bekräftas av hans LinkedIn-profil, där han har titeln Audit Associate.

Björkebaum har drabbats av sin fjärde korsbandsskada. “Tidigare när jag har skadat mig så har jag bestämt mig ganska direkt att jag bara ska tillbaka, men det har jag inte gjort nu. Så jag tvivlar verkligen. Det känns som att det är en lång väg tillbaka. Fast jag vet ju att det går, men jag vet inte om jag har motivation nog att göra det den här gången”, säger han till tidningen.

Hanna Olsson

System Verification har rekryterat Hanna Olsson som ny finanschef. Hon efterträder Agneta Larsson.

Hanna har Olsson tidigare bland annat varit flerårig senior auditor på Deloitte men kommer närmast från en tjänst som Finance Business Partner på Schneider Electric.

Hanna kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp.

System Verification är en kvalitetssäkrare inom mjukvaror med huvudkontor i Malmö.

Johan Wiktorin

PwC har anställt en av Sveriges mest kända säkerhetsexperter, Johan Wiktorin, till affärsområdet Cyber Security. Det framgår av ett pressmeddelande. Wiktorin har på senare år arbetat som säkerhetskonsult på den egna byrån Brqthrough, men har bakgrund som officer och arbetade i över 20 år inom Försvarsmakten. På PwC får han titeln Director.

”I dagsläget arbetar ett sjuttiotal konsulter på PwC med att stödja kundernas verksamheter inom området Cyber Security. Tillväxttakten är hög och expansionen sker genom både företagsförvärv och rekryteringar. Nu förstärks affärsområdet ytterligare med säkerhetsprofilen Johan Wiktorin som ska hjälpa till att lösa säkerhetsutmaningar för PwC:s kunder”, skriver PwC i pressmeddelandet.

Johan Wiktorin välkänd som försvars- och säkerhetskommentator i media under flera år var han återkommande kolumnist i Dagens Industri. Han skriver ofta debattartiklar och citeras flitigt i media som säkerhetsexpert. Bara det senaste året ger en sökning på hans namn i artikeldatabasen Retriever nära 400 träffar.

”Med Johan Wiktorins spetskompetens har vi möjlighet att ytterligare vässa vårt erbjudande inom Cyber Security”, säger Rolf Rosenvinge, affärsområdeschef Cyber Security på PwC, i pressmeddelandet.

Helene Willberg

Helene Willberg

Helene Willberg, nyutnämnd chef för konsultföretaget Alvarez & Marsals Nordenkontor och under åren 2008-2012 vd för KPMG, går in i styrelsen för ljusutrustningsföretaget Profoto. Hon kommer även att investera i bolaget, enligt ett pressmeddelande. Samtidigt går Oriflamechefen Magnus Brännström och tidigare delägaren i Nordic Capital, Hans Eckerström, in i styrelsen. Hela trion uppges investera i bolaget och Eckerström tar över som styrelseordförande.

Profoto gör ljuskällor, ljusformare och fototillbehör som används av fotografer. Sedan 2013 har omsättningen ökat från cirka 250 miljoner kronor/år till cirka 700 miljoner kronor idag..

“I dagens uppkopplade och digitaliserade värld finns bildkreatörer överallt vilket gör att marknaden för fotografisk utrustning växer. Den utvecklingen drar vi nytta av. De senaste åren har vi undersökt olika möjligheter för att stötta bolaget under en fortsatt tillväxtresa och ta Profoto till nästa nivå. Vi är mycket glada med att nu kunna ta del av den kunskap och erfarenhet som våra nya styrelseledamöter och investerare kan bidra med, inte minst när det gäller företagsutveckling och internationalisering”, säger Anders Hedebark, vd för Profoto och en av dagens huvudägare, i pressmeddelandet.

Matti Malinen

Matti Malinen

Redovisnings- och outsourcingspecialisten Accountor Group, med huvudkontor i Helsingfors, har anställt Matti Malinen som ny CIO, Chief Information Officer. Han kommer närmast från en tjänst som Director Business Operations på Microsoft i USA.

Monika Lindgren

Monika Lindgren

Monika Lindgren blir ny kontorschef för KPMG i Luleå. Lindgren är auktoriserad revisor, har tidigare varit marknadsansvarig för KPMG Norrbotten och suttit i kontorets ledningsgrupp.

”Vi utvecklar ständigt våra tjänster inom revision, redovisning, skatt och rådgivning där vi kombinerar vår starka lokala expertis med global erfarenhet och kunskap”, säger Monika Lindgren i ett pressmeddelande.

Hon ersätter Kristian Damlin som varit tillförordnad kontorschef under ett år. Han fortsätter nu sitt uppdrag som senior manager inom KPMG:s offentliga verkamhet, och sitter kvar i ledningsgruppen.

Camilla Andersson

Camilla Andersson

Revidecos kontor i Skellefteå har fått ett tillskott i form av Camilla Andersson. Andersson kommer närmast från PwC där hon arbetat med både extern och intern service, bolagsärenden och redovisning. På Revideco får Camilla liknande arbetsuppgifter då hon kommer att bli kontorets kontorskoordinator.

”Vi är jätteglada att Camilla vill komma till oss, vi var i stort behov av hennes kompetenser och i och med det så har vi mera resurs för att ta emot nya kunder”, säger Britt-Inger Andersson, kontorschef i Skellefteå, som nu består av 17 medarbetare.

Per-Anders Pettersson

Frejs Revisorer förstärker kontoret i Smålandsstenar med auktoriserad revisor Per-Anders Pettersson, tidigare på PwC i Jönköping.  Per-Anders har sina rötter i trakten och byrån hoppas att han ska bidra till Frejs fortsatta tillväxt i Småland/Västbo. Per-Anders går även in i rollen som platschef på kontoret.

Ulrika Oskarsson

Ulrika Oskarsson

Revideco i Göteborg har rekryterat auktoriserade redovisningskonsulten Ulrika Oskarsson, som närmast kommer från LRF Konsult. Hos Revideco kommer Ulrika att jobba med ägarledda och internationella uppdrag och då med kvalificerad rådgivning inom skatt och redovisning samt year end procedures.

”Vi på Revideco är jätteglada med  att Ulrika vill komma till oss, det ger oss en indikation av att vi nu är en av de etablerade byråerna i Göteborg. Vi har just nu många kundförfrågningar och i och med den här rekryteringen har vi möjlighet att ta emot större och mer kvalificerade uppdrag”, skriver Revideco på sin webbplats.

Ingrid Bengtsson Rijavec

Ingrid Bengtsson Rijavec

Ingrid Bengtsson Rijavec, tidigare hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne, har fått en senior rådgivartjänst på PwC i Malmö. Hennes titel blir Senior Manager och hon kommer att arbeta med utveckling av stora organisationer, verksamhetsstyrning och ledningsfrågor. Det skriver Dagens Medicin.

Carin Forsström

Carin Forsström

Auktoriserade revisorn Carin Forsström har rekryterats till Grant Thornton i Uppsala. Hon kommer närmast från BDO, där hon enligt Linkedin haft titeln Manager. Forsström har även jobbat på KPMG.

Christian Gottfries

Christian Gottfries

Skattejuristen Christian Gottfries har rekryterats till Grant Thornton i Göteborg. Han kommer närmast från PwC där han haft titeln VAT Manager.

Anders Fornstedt

Anders Fornstedt, en av Mazars främsta revisorer och tills nyligen medlem av ledningsgruppen, lämnar byrån efter 13 år för en tjänst som Senior Account Manager på finansbolaget Klarna.

”Anledningen är en vilja att testa något nytt i kombination med att Klarna är ett väldigt spännande bolag”, säger Anders Fornstedt till Revisionsvärlden.

Fornstedt är auktoriserad revisor, tung delägare (internationell partner i Mazars) och har tidigare bland annat basat för Stockholmskontoret. Han är idag revisor i ett 80-tal bolag, bland andra S.M.A.R.T. Media Group och MFEX Mutual Funds Exchange som driver fondhandelsplatsen Fondmarknaden.se.

Anna Larsson

Anna Larsson

Hållbarhetsspecialisten Anna Larsson slutar på PwC i Storbritannien och går tillbaka till konsultbolaget U&We i Stockholm, där hon arbetat tidigare. Hon blir nu partner på byrån som bland annat utför strategi- och förändringsprojekt inom hållbarhetsområdet.

”Jag ser fram mot att återigen vara del av en av Sveriges främsta hållbarhetsbyråer med starka värderingar”, säger Anna Larsson i ett pressmeddelande.

Som hållbarhetsspecialist på PwC i Storbritannien arbetade Larsson bland annat med leverantörsrevisioner, tredjepartsgranskning och som projektledare i internationella utvecklingsprojekt.

Joachim Carlsson

Det lilla fastighetsbolaget Mälaråsen, vars aktie handlas på Aktietorget,  har utsett Joachim Carlsson till vd i bolaget. Mälaråsen är knutet till finansbolaget Pareto, där Joachim Carlsson nu verkar. Carlsson kommer närmast från EY där han sedan 2011 arbetat som revisor inom fastighetssektorn, med titeln Audit Manager.

Mälaråsen äger en fastighetsportfölj i Stockholmsområdet och Uppsala som är fullt uthyrd till Upplands Motor. Portföljen omfattar ca 34 000 kvadratmeter och värdet av fastigheterna är knappt en miljard kronor.

 

Lisbeth Larsson

 

Från den 1 september börjar Grant Thorntons informationschef Lisbeth Larsson som ny kommunikationschef på Världsnaturfonden WWF. Larsson varit på Grant Thornton sedan 2003. Hon har ansvarat för företagets informations- och marknads och hållbarhetsarbete och ingått i ledningsgruppen. Lisbeth Larsson kommer även på WWF att vara del av ledningen.

”Vi lever i en tid när det är ytterst angeläget att vi minskar de ekologiska fotavtrycken och ökar den biologiska mångfalden. Jag vill med min erfarenhet inom kommunikations- och ledningsarbete bidra till att få fler att stötta det viktiga arbete som WWF utför”, säger Lisbeth Larsson i ett pressmeddelande.

Grant Thornton är redan igång med att rekrytera en efterträdare. Under tiden ansvarar vice vd:n Karitha Ericson för kommunikationsfrågorna.

Anna-Carin Bjelkeby

Anna-Carin Bjelkeby

Anna-Carin Bjelkeby har rekryterats som CFO för entreprenadföretaget Zengun. Enligt tidningen Fastighetsvärlden är detta ytterligare en pusselbi inför en framtida notering av bolaget.

”Det är ett stimulerande men utmanande arbete som står framför oss närmsta åren. Att ha tillgång till den kompetens som Anna-Carin tar med sig känns ovärderligt och vi hälsar henne hjärtligt välkommen till oss”, säger Zenguns vd Ulf Jonsson till tidningen.

Bjelkeby har de senaste fyra åren haft motsvarande position vid FM Mattsson Mora Group som noterades i våras. Tidigare var hon auktoriserad revisor och delägare på PwC. Både Zengun och PwC har huvudkontor i Bonnierhuset i Stockholm, så det borde inte vara omöjligt att få till en lunch med gamla kollegor.

Koray Göker

Koray Göker

Koray Göker som arbetat med revision på PwC går till Grant Thorntom i Stockholm, där han får titeln Manager. Det framgår av hans Linkedinprofil. På PwC har han bland annat arbetat med konsument- och verkstadssektorerna.

Alexander Cerda Österlind

Alexander Cerda Österlind

Grant Thornton har rekryterat Alexander Cerda Österlind till kontoret i Stockholm. Han kommer närmast från en roll som Financial Manager på Occident AB.