Christina Hegg

Christina Hegg lämnar revision bakom sig efter nästan 19 år i yrket. Hegg har varit revisor på EY sedan 2001 och varit delägare sedan 2011. Bland annat har hon varit kontorschef i Västerås. Hon är nu CFO för industriteknikjätten AQ Group, som omsatte nästan 4,76 miljarder kronor 2018.

Henrik Roos Wästfelt

Henrik Roos Wästfelt återgår till revision och sin gamla byrå Grant Thornton efter att ha arbetat på Swedbank i två år. Hans titel är nu Senior Associate, enligt hans profil på Linkedin.

Damir Pepic

Damir Pepic är ny tillväxtchef/CGO (Chief Growth Officer) på redovisningstjänsten PE Accounting. Han har de senaste fyra åren varit implementeringschef på PE Accounting och har tidigare jobbat som revisor på PwC och utredare av Transfer Pricing på Skatteverket.

Jenny Friberg

Skattejuristen Jenny Friberg är ny director inom Tax & Legal på Deloitte Sverige. Hon kommer senast från en roll som senior tax manager på KPMG Sverige och dessförinnan som tax manager på Grant Thornton. Hon har även jobbat som advokat på Bird & Bird och bolagsjurist på Visma.
Nättidningen Realtid var först med att rapportera om nyheten. Läs även hur KPMG i fjol plockade Mattias Bergman som ny Head of Legal Services från Deloitte.

Karolina Kjörling

Foyen Advokatfirma har rekryterat tidigare revisorn Karolina Kjörling som ny ekonomichef. Hon kommer att ansvara för att utveckla Foyens ekonomiavdelning och ingå i byråns ledningsgrupp, skriver Foyen i ett pressmeddelande.

Karolina Kjörling kommer närmast från Svitzer, en del av Maersk-koncernen, där hon de senaste nio åren haft rollen som ekonomichef med ansvar för Skandinavien och Tyskland.
Före Svitzer arbetade hon som revisor på PwC, Datarevision i Göteborg och Borås Redovisning och Revision.

Joel Köhl

Joel Köhl tillträder som vd för SoftOne Sverige AB den 16 mars 2020. I rollen kommer Joel Köhl att ansvara för försäljning, verksamhetskonsultation och löneoutsourcing på den svenska marknaden. Joel Köhl ingår i koncernledningen för SoftOne Group.
Han har tidigare haft en lång karriär inom Aditro.
SoftOne Group är ett nordiskt bolag som erbjuder molntjänsten SoftOne GO, ett affärs- och HR system för mindre och medelstora företag. Bland kunderna finns ICA, Elkedjan och Mathem, men även redovisningsbyråer. SoftOne GO omfattar moduler inom försäljning, ekonomi, projektredovisning, logistik, HR och lön.

Åsa Wikensten

Coromatic, ett konsult- och installationsföretag inom elförsörjning och datakommunikation, utser Åsa Wikensten till ny vd för företagets svenska verksamhet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Wikensten kommer närmast från en roll som affärsområdeschef för datacenter och connected workplace på Coromatic i Sverige och hon sitter både i den svenska ledningsgruppen samt i koncernledningen. Hon har arbetat på Coromatic sedan 2014. Innan Coromatic arbetade Åsa Wikensten under flera år som senior transaktionsrådgivare på EY.

Som vd efterträder hon Erik Bertman som har tagit en ny roll som chef för Corporate Energy Solutions på Coromatics ägarbolag E.ON.

Jonas Persson

Kombibyrån Revideco värvar redovisningsekonomen Jonas Persson till kontoret i Skellefteå. Han kommer närmast från hockeylaget Skellefteå AIKs ekonomiavdelning och har även verkat många år på PwC som auktoriserad redovisningskonsult.
”En av Jonas huvuduppgifter blir att hjälpa andra företagare med den digitala resan som bland annat AIK gjort”, skriver Revideco på webbplatsen.

Revideco utsågs i fjol till Årets Framtidsbyrå av FAR.

Göran Alvemalm

BDO:s tidigare skattechef Göran Alvemalm hoppar av byrån för att starta den egna rådgivningsfirman iVAT iMoms.

”Jag drog igång för två veckor sedan och har haft fullt upp sedan dag ett”, säger Göran Alvemalm till Revisionsvärlden.

Vilken typ av uppdrag arbetar du med?

”Jag är momsexpert och arbetar med en rad olika kunder. Några är med från BDO. Jag sätter fasta priser på uppdragen vilket är mycket uppskattat.”

Har du anställda?

”I dagsläget kör jag själv. Kanske kan jag anställa någon till hösten.”

Göran Alvemalm har bakgrund på Skatteverket, Grant Thornton och kommer närmast från BDO där han var partner. Han var chef för BDO:s skatteavdelning 2016-2018 varefter han ersattes av Håkan Behmer.

Anela Cmajcanin

Efter nästan 12 år i yrket lämnar nu Anela Cmajcanin revisionen bakom sig för att ta sig an uppdraget som finansiell controller på kulturförvaltningen på Göteborgs Stad. Cmajcanin har varit verksam på PwC sedan hon tog examen 2008, senast som assistant manager i Göteborg.

”Idag var det min sista dag på PwC efter många fina år. Det har verkligen varit en spännande och lärorik tid”, skriver Anela Cmajcanin på Linkedin.

Björn Bondesson

Efter 22 år i branschen lämnar Björn Bondesson revisionen bakom sig. Han har sedan examen varit verksam på EY och var senast gruppchef för Audit-gruppen i Karlskrona. Nu tar sig Bondesson an rollen som avdelningschef på redovisningsavdelningen på Region Blekinge.

Maria Sahlén

Fastighetsrådgivaren NREP Sverige rekryterar Maria Sahlén som chief operating officer, COO.
Förutom att ansvara för det operativa arbetet i Sverige kommer Sahlén även bidra till bolagets satsning på nya affärer, skriver NREP Sverige i ett pressmeddelande.

Hon kommer senast från PwC där hon varit partner och head of banking and capital markets. Sahlén känner NREP sedan tidigare.

”Jag har arbetat med NREP som konsult under en period och vet vilken inspirerande tillväxtresa bolaget befinner sig på”, säger Maria Sahlén i ett pressmeddelande.

Nils Carlsson

Nils Carlsson, som vid årsskiftet stämplade ut som vd för programvarutillverkaren Fortnox, blir till sommaren vd för nischbanken Resurs Bank.

”Nils goda erfarenhet av affärsutveckling och försäljning samt hans förmåga att skapa långsiktigt hållbar tillväxt passar väl överens med Resurs strategi och framtida behov”, säger Martin Bengtsson, styrelseordförande i Resurs Holding, i ett pressmeddelande.

Nuvarande vd:n Kenneth Nilsson lämnar sin tjänst efter 32 år som anställd i koncernen. De senaste åtta åren har han varit koncernchef.

”Men inget varar för evigt. Styrelsen har gjort ett utmärkt jobb med att rekrytera min efterträdare och jag är övertygad om att Nils, tillsammans med vår väl sammansvetsade ledningsgrupp, kommer ta Resurs vidare mot nya framgångar”, säger Kenneth Nilsson.

Wren Kabir

Wren Kabir är ny delägare på strategikonsulten Bains Stockholmskontor, skriver Consultancy.
Amerikanen har arbetat inom Bain sedan 2006, först I San Francisco sedan i New York, Houston och sedan några månader i Stockholm. Enligt Consultancy har Bain sju delägare i Sverige.

Ted Wiener

Efter drygt fem år på EY i Malmö lämnar Ted Wiener byrån och jobbet som auktoriserad revisor. Nästa steg för Wiener är rekryteringsbolaget Mpya Finance där han arbetar som konsult.

”Tack EY för alla erfarenheter och all utbildning som jag har fått genom mitt jobb hos er”, skriver Wiener på Linkedin.

Carl-Johan Almqvist

Göteborgsbaserade redovisningsbyrån 8082 Ekonomi rekryterar auktoriserade redovisningskonsulten Carl-Johan Almqvist. Han kommer närmast från Aspia och var dessförinnan auktoriserad revisor på PwC.

”Vi är väldigt glada över att ha knutit ‘Calle’ till oss efter att ha fört dialog under lång tid från och till. Calle kommer att passa bra in med befintliga medarbetare och bidra med spetskompetens. Rekryteringen kommer att göra oss mindre beroende av ägarna i operativa frågor vilket gör att vi kan vidareutveckla både affären och det digitala för att fortsätta växa utan att tumma på den kvalitet som är vårt framgångsrecept”, säger Erik Larsson, en av två delägare på 8082 Ekonomi AB och tidigare kollega med Almqvist på PwC.

8082 har cirka 10 anställda och har vuxit snabbt de senaste åren. Erik Larsson blev i fjol utnämnd till Årets auktoriserade redovisningskonsult av branschorganisationen Srf konsulterna, se tidigare artikel.

Emir Smajic

Tidigare fotbollsproffset Emir Smajic, idag Junior Associate Assurance på Grant Thornton i Västerås, föreslås till styrelsen i Västerås SK, fotbollsklubben där han själv spelade så sent som i fjol.

”Det har varit på tapeten ett par veckor. Jag fick en förfrågan om det var intressant och jag tvekade inte. Självklart är det intressant att sitta i VSK:s styrelse. En kul grej”, säger Emir Smajic till VLT.

VSK-anfallaren lade i december skorna på hyllan på grund av skadeproblem, men nu ser han alltså ut att få ett förtroendeuppdrag för fotbollsklubben. Årsmötet hålls den 24 mars.

Anna Smith

Fastighetsbolaget Estea rekryterar Anna Smith som Portfolio Manager. Hon kommer senast från Novi Real Estate, där hon under drygt två år ingått i företagsledningen som ansvarig för bolagets affärsutveckling.

Anna Smith har tidigare bland annat arbetat på Nordea som Senior Business Developer och på EY som managementkonsult.

Ulrika Grewe Ståhl

Tidigare revisorn Ulrika Grewe Ståhl har blivit utsedd till ny CFO för fastighetsbolaget K2A och kommer att tillträda tjänsten den 15 juni 2020, enligt ett pressmeddelande. Nuvarande CFO Christian Lindberg kommer att tillträda en nyinrättad tjänst som vice vd för K2A och kommer fortsättningsvis att ingå i ledningsgruppen.
Ulrika Grewe Ståhl kommer närmast från en position som ekonomichef på fastighetsbolaget Intea. Hon har tidigare arbetat på Strawberry Properties som CFO, Pandox som koncerncontroller och dessförinnan som revisor på Deloitte.
K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB (publ.) äger hyresrätter samt samhällsfastigheter i Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter i övriga Sverige. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Andreas Boman

Andreas Boman blir den 1 mars ny kontorsområdeschef för Aspia i Skellefteå och Piteå, skriver Norran. Andreas Boman är för närvarande auktoriserad revisor och kommer närmast från kombibyrån Revidecos Skellefteåkontor. Han har även varit CFO på Trelleborg Ersmark och arbetat på PwC.
Aspia har totalt 35 medarbetare i Skellefteå och Piteå. Den tidigare kontorsområdeschefen Susanne Karlsson går vidare och blir redovisningschef på byggbolaget Contractor.

Elin Kröger Nygren

Webbhotellet Loopia Group har utnämnt Elin Kröger Nygren till CTO, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Kröger Nygren arbetade tidigare som chef för projektet & utvecklingsfunktionen på PwC Sverige och hanterade ett team på 100+ personer inom områdena Projektledning, Arkitektur, Programutveckling, Krav, Test och Data & Analytics.

Ida Roman

Ida Roman är ny Recruitment & Employer Brand Specialist på Grant Thornton. Hon kommer senast från Meritmind där hon varit konsultchef och dessförinnan Talent Acquisition, skriver Personal & Ledarskap.

Anna Olsson

Anna Olsson är ny ansvarig för affärsområdet redovisning/lön på Guide Revision, en byrå med ca 40 anställda som huvudsakligen verkar i Göteborgsregionen. Anna Olsson har bakgrund som auktoriserad revisor på EY samt från näringslivet – senast som tf CFO/Finance Manager för Göteborgs Hamn.

Anna Olsson kommer att utveckla Guides redovisnings- och löneaffär och tillför kompetens inom redovisnings- och skattetransaktionsfrågor, skriver byrån.

Alexander Byström

Alexander Byström börjar på EY som ansvarig för fastighetsvärdering inom EY Real Estate, Hospitality & Construction (EY RHC). Byström kommer närmast från Fabege där han under de senaste sex åren arbetat som fastighetsanalytiker och specialist inom fastigheter. Arbetet omfattade även granskning av externa värderingar och upprättande av fastighetsvärderingar. Alexander har även stor erfarenhet av att göra analyser vid fastighetstransaktioner och hålla utbildningar internt i fastighetsvärdering.

“Vi är mycket glada över att Alexander Byström ska börja hos oss. Han har både en bred och djup erfarenhet av att ha arbetat med fastighetsvärderingar och fastighetsanalyser vilket gör att han passar oss mycket väl i rollen som fastighetsspecialist med ansvar för fastighetvärdering”, säger Marianne Förander ansvarig för EY RHC i Sverige.

Alexander planerar att börja på EY i maj.

Johan Tilander

Johan Tilander är ny affärsområdeschef Revision på Mazars, med plats i ledningsgruppen. Johan Tilander startade sin karriär inom byrån 2005, gick sedan till PwC, för att 2018 återvända till Mazars.

Företrädaren på posten som affärsområdeschef Revision Samuel Bjälkemo tar i stället plats i Mazars styrelse.

Karin Steenstrup

Karin Steenstrup lyfts upp i Mazars ledningsgrupp med titeln Verkställande administrativ skattechef / CAO. Steenstrup är skattejurist med bakgrund på BDO och rekryterades till Mazars för ett par år sedan som administrativ skattechef, med ansvar för ledarskap, utveckling och tillväxt inom affärsområdet. Steenstrup ersätter i ledningsgruppen Jenny Stenesjö Wöhrman, som i stället tar plats i styrelsen.

Jesper Flemme

Jesper Flemme, som sedan 2016 innehaft rollen som Head of Financial Controlling & Group Reporting för Bygghemma Group, har utsetts till tillförordnad CFO för den börsnoterade näthandlaren. Flemme inledde karriären som revisor på Deloitte i Malmö.

Flemme befordras i samband med att Bygghemmas CFO Adam Schatz har utsetts till ny vd och koncernchef. Tidigare vd:n Martin Edblad tillträder en nyinrättad tjänst som strategiansvarig och ansvarig för M&A, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Koncernledningen i Bygghemma Group kommer att bestå av vd Adam Schatz, CFO Jesper Flemme, samt koncernens Operativa chef Mikael Olander.

Jonatan Forsberg

Styrelsen i Arctic Minerals, ett gruvbolag med aktien på First North, har utsett Jonatan Forsberg till ny VD för koncernen. Han ersätter Krister Söderholm, som går i pension och som kvarstår som styrelseledamot. Forsberg tillträder den 1 mars 2020, enligt ett pressmeddelande.

Jonatan Forsberg har 14 års erfarenhet från koncernledningar inom gruv- och verkstadsindustrin samt från finansbranschen. Han kommer senast från rollen som CFO för industrikoncern Velcora Holding. Innan dess var Jonatan även CFO för de två noterade gruvbolagen Nordic Mines och Lappland Goldminers AB. Forsberg har också arbetat på Deloitte i Stockholm, där han specialiserade sig på företagsvärdering och ekonomisk analys.

Ola Hektor

Ola Hektor är ny ekonomichef på Borga Plåt AB i Skara. Han ingår även i ledningsgruppen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Hektor har bakgrund från Skatteverket och PwC, där han under många år var auktoriserad redovisningskonsult. Under de senaste 2,5 åren har han ingått i Borgas ekonomiavdelning. Borga är en internationell leverantör av prefabricerade stålhallar.

Steve Varley

EY-nätverket har utsett Steve Varley till EY Global Vice Chair – Sustainability. Han ska rapportera direkt till nätverkets vd Carmine Di Sibio, enligt ett pressmeddelande. Steve Varley är idag Regional Managing Partner och ordförande för EY Storbritannien och Irland. Rollen som global hållbarhetschef är ny. Nyligen meddelande EY att nätverket vill bli koldioxodneutralt till slutet av 2020.

Panos Kakoullis

Panos Kakoullis blir ny koncernchef på managementkonsulten PA Consulting. Han har arbetat mer än 30 år på Deloitte i Storbritannien, senast som Managing Director, inom Global Audit & Assurance.

”Panos tar med sig en kombination av ledarskap, erfarenhet och ambition i kombination med personliga egenskaper som gör honom idealisk för att ta PA Consulting till nästa nivå i vår tillväxtresa”, säger PA Consultings ordförande John Alexander i ett pressmeddelande.

PA Consulting Group är ett managementkonsultföretag med 3 000 anställda globalt varav 350 i Norden och 100 i Sverige.

Lars Jonsson

Tidigare revisorn Lars Jonsson har utsetts till ny CFO för börsnoterade Internationella Engelska Skolan (IES). Han efterträder Fredrik Åkerman som blir CFO på översättningsföretaget Semantix.

Lars Jonsson kommer från en roll som Head of Financial Control & Treasury på det börsnoterade kontanthanteringsföretaget Loomis. Han har även arbetat som revisor och rådgivare inom företagsförvärv på EY.

”Lars kommer med sin solida erfarenhet av ekonomistyrning i ett expansivt internationellt företag vara ett värdefullt tillskott till IES och ledningsgruppen när vi kommande år fortsätter att växa i Sverige och Spanien” säger IES vd Anna Sörelius Nordenborg i ett pressmeddelande.

Lars Jonsson tillträder senast den 17 augusti 2020.

Linus Styrman

Linus Styrman blir ny vd för rådgivnings- och redovisningsbyrån Dagertun Support & Consulting, skriver Affärer i Norr. Han går från rollen som verksamhetsansvarig och att han nu blir vd beror på att byråns grundar Klas Dagertun sedan en tid är vd för gruvbolaget Kaunis Iron.

”Jag kommer inte att lämna Dagertun men jag har en utmanande uppgift som vd för Kaunis Iron att realisera gruvdriften i Pajala. Ett uppdrag som kräver min fulla uppmärksamhet. Därför känns det tryggt att utse en erfaren och driven medarbetare till vd. Linus har visat att han är mogen rollen efter tre år i bolaget”, säger Klas Dagertun till tidningen.

Luleåbyrån passar även på att tillkännage två rekryteringar: Fredrik Karlsson från den hajpade kommunikationsbyrån Vinter blir affärsutvecklare. Caroline Stenvall rekryteras för att stärka ekonomi och redovisning.

Dagertun grundades 2010 av entreprenören Klas Dagertun. Byrån drevs under flera år av honom och hans fru Sofi. År 2017 bestämde de sig för att växla upp, och idag är man 11 medarbetare. Affärsmodellen är en mix av en traditionell redovisningsbyrå och renodlad managementbyrå.

Omsättningen ökade under 2019 från 11 till 17 miljoner kronor. I år siktar bolaget på att öka omsättningen till 20 miljoner kronor, skriver Affärer i Norr. Revisionsvärlden intervjuande Linus Styrman i höstas i samband med att Dagertun tog hem priset Årets tillväxtbyrå 2019 i Norrbottens län, läs artikeln.

Hans Pihl

Hans Pihl, tidigare revisor och vd i svenska Deloitte, har valts in som ordförande i det Malmöbaserade fintechbolaget Plexian, som bygger lojalitetslösningar via sin mobila plattform Edge.

Pihl arbetar idag som styrelseproffs och rådgivare. Han är styrelseledamot i flera bolag, bland annat Forex Bank och Malmö City Fastigheter.

Även verksamhetsutvecklaren Cecilia Wallersköld väljs in som ledamot i Plexians styrelse.

Katarina Klingspor

Srf Konsulternas styrelseordförande Katarina Klingspor föreslås som ny styrelseledamot i det börsnoterade fastighetsbolaget Corem Property. Det framgår av ett pressmeddelande. Klingspor var tidigare vd i LRF Konsult, som håller på att byta namn till Ludvig & Co, och hon sitter fortfarande i redovisningsjättens styrelse.
Magnus Uggla, som varit högt uppsatt chef inom Handelsbanken, föreslås även han till Corems styrelse. Bland de sittande ledamöterna som föreslås för omval i Corem märks Patrik Essehorn, Fredrik Rapp och Rutger Arnhult.

Tuva Palm

Valberedningen i programvaruföretaget Fortnox föreslår att techprofilen Tuva Palm väljs in som ny ledamot i styrelsen. Palm är rådgivare och styrelseproffs och har bakgrund inom it och fintech, bland annat som CTO på Nordnet och produktdirektör på Klarna.

Hon valdes i fjol in i redovisningstjänsten PE Accountings styrelse. PE Accounting är en redovisningsbyrå men utvecklar även egen mjukvara.

Fortnox valberedningen vill även att bolagets störste ägare Olof Hallrup blir ordförande. Han lämnade styrelsen 2017 i samband med ett åtal om insiderbrott. Efter att han friades i hovrätten tog han återigen plats i Fortnox styrelse och nu föreslås han alltså som ny ordförande.

Philip Nyman

Fastighetskonsulten Philip Nyman har rekryterats till det nya investmentbolaget Altaal, som startats av fastighetsprofilerna Stefan Gattberg och Henrik Schmidt. Även finansmannen Erik Penser är delägare och styrelsemedlem i bolaget.

Philip Nyman kommer närmast från PwC, där han varit Senior associate på Corporate Finance-avdelningen, specialiserad på Real Estate.

Altaal ska investera i fastigheter men även även operativa bolag, shipping och infrastruktur.

Kajsa Nylander

Kajsa Nylander är ny hållbarhetschef för Svenska Spel. Hon kommer närmast från en tjänst som Sustainability Manager på Systembolaget.

Dessförinnan var hon Senior Manager på Climate Change & Sustainability Services på EY och vd för Respect Sustainable Business. Som hållbarhetschef kommer Kajsa Nylander att ansvara för Svenska
Spel-koncernens hållbarhetsarbete där spelansvar, det vill säga att
erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt, är det viktigaste området.

Kajsa Nylander efterträder Scarlett Roa som lämnade Svenska Spel i
december. Tjänsten som hållbarhetschef ingår i Kommunikation och
hållbarhet och rapporterar till kommunikationsdirektör Joakim Mörnefält.

Ian Smith

Britten Ian Smith, Group Chief Financial Officer (CFO) på Virgin Money UK, har utsetts till Group CFO på Nordea. Han ska ingå i koncernledningen, skriver Nordea i ett pressmeddelande.

Ian Smith har en bred bakgrund från finanssektorn och han har haft ledande befattningar på brittiska Deloitte, som Banking audit partner och därefter som ledare för Financial Services M&A. Ian Smith har även varit chef för Group Finance i Lloyds Banking Group och i Halifax Bank of Scotland. Han startade karriären på PwC.

Ian Smith kan tillträda tidigast i maj 2020. Utnämningen förutsätter myndighetsgodkännande.

Henrik Richardsson

Auktoriserade revisor Henrik Richardsson är sedan 20 januari anställd på Stockholmsbyrån Certe Revision. Han kommer närmast från PwC Stockholm.

Certe Revisions verksamhetschef, Claes Sjöblom, säger i en kommentar:

”Certe Revision fortsätter sin tillväxtresa med ytterligare en viktig rekrytering när auktoriserade revisorn Henrik Richardsson börjar på företaget. Henrik har gedigen erfarenhet med nio år som revisor och passar mycket bra in i företaget genom sin höga kompetens och uppskattade personlighet.”

Jonas Hernlund

Jonas Hernlund blir chief commersial officer (CCO) hos Einride, som utvecklar självkörande fordon. Senast var han Nordeuropachef för Googles investerar- och startupverksamhet. Bland tidigare uppdrag märks rollen som affärsutvecklingschef på Postnord och strategikonsult hos Deloitte och Accenture.

Start up-bolaget Einride är först i världen med elektriska självkörande lastbilar på allmän väg och har samarbeten med Coca-Cola och Lidl.

Charlotta Marténg

Charlotta Marténg tar över efter Pernilla Halling som chefredaktör och ansvarig utgivare för FAR:s tidning Balans (som går till medlemmar). Hon är sedan tidigare chefredaktör och ansvarig utgivare för FAR:s tidning Resultat (som bland annat läses av byråns kunder). Genom att ha en chefredaktör för båda FAR:s tidningar skapas en effektivare organisation med tydligare roller.

”Jag är glad och stolt över att få ta över tidningen Balans och ser fram mot att utveckla tidningen så att den även i framtiden är en uppskattad medlemstidning med högt förtroende. Vår senaste läsarundersökning visar att allt fler läser Balans digital och jag kommer fortsätta vässa vårt digitala erbjudande, säger Charlotta Marténg i ett pressmeddelande.

Pernilla Halling

Pernilla Halling, som under elva år varit chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Balans, övergår till att arbeta som kommunikationsstrateg hos FAR med fokus på PR och opinionsbildning.

”Vi stärker organisationen för att bättre möta uppdraget från medlemmarna, där ett område är att driva opinionsbildning. Det syftar till att stärka förtroendet för medlemmarnas yrkesroller, öka fokus på framtidsfrågorna och för samhällsnyttan”, säger Karin Apelman, generalsekreterare och vd FAR, i ett pressmeddelande.

I den nya rollen kommer Pernilla Halling att arbeta tillsammans med FAR:s kommunikationschef Annica Gerentz.

Annica Hedmark

Annica Hedmark

Annica Hedmark blir ny chef för “People & Culture” (e.g. HR-direktör) på KPMG. Hon tar även plats i den svenska företagsledningen, skriver byrån på webbplatsen.
Annica Hedmark kommer senast från en tjänst som HR-chef på Sweco Sverige där hon arbetat i över 16 år. Hon börjar sin nya tjänst på KPMG efter påsk.

”Det lockar att lära känna en ny verksamhet och att få vara med och driva den förändring KPMG är inne i. Medarbetarfrågorna är en tydlig prioritering vilket är helt rätt i en personal- och kunskapsbaserad verksamhet. För mig är KPMG också ett fint varumärke som står för kompetens och professionalism”, säger Annica Hedmark.

I samband med rekryteringen döper KPMG också om HR-avdelningen till “People & Culture” (P&C). Samma namnförändring görs inom hela nätverket.

”P&C har en aktiv roll i såväl varumärket som affären”, säger Annica Hedmark.

Den som läste Revisionsvärldens intervju med Patrik Anderbro i höstas vet att han varit på jakt efter en HR-chef.

Elna Lembrér Åström

Före detta auktoriserade revisorn och Deloittedelägaren Elna Lembrér Åström i Malmö lämnar revisionen bakom sig för att satsa på sin egen rådgivningslåda. Lembrér Åström tjänstgjorde på Deloitte i drygt 17 år, och arbetade dessförinnan 12 år på Arthur Andersen.

Hanna Paulsson

Hanna Paulsson lämnar revisionen bakom sig för att axla rollen som Risk & Compliance Business Partner på Ingka group, holdingbolaget som driver majoriteten av Ikeas butiker. Paulsson har verkat länge vid EY, där hon arbetade i drygt nio år, både i New York och Stockholm. Hon tog sedan ett stickspår och arbetade på bland annat Telia innan hon 2015 återvände till EY i positionen Senior Manager.

Björn Irle

Auktoriserade revisorn Björn Irle är ny ledamot i Revisorsinspektionens examensråd. Irle är revisor på PwC i Stockholm och ersätter Petra Lindström som på egen begäran slutar i examensrådet. Hon arbetade på KPMG och är sedan årsskiftet Group Accounting Specialist i utbildningsföretaget Academedia, enligt Linkedin.

Marie Fossum Strannegård

EY-konsulten och -delägaren Marie Fossum Strannegård har utsetts till ny vd för IVL Svenska Miljöinstitutet. Hon tillträder tjänsten den 15 april och ersätter Tord Svedberg.

Marie Fossum Strannegård har varit på EY sedan 2018 och har arbetat med rådgivning inom bland annat telekom-, tech- samt media. Dessförinnan har hon haft olika ledande befattningar på Ericsson, Fortum och Capgemeni.

”IVL har med sin forskning en unik erfarenhet inom miljö och klimatarbete och en stor framtidspotential – inte minst genom att fortsätta utvecklas inom det digitala området. Jag är övertygad att jag med min erfarenhet av AI, framtidens energisystem och affärer kan tillföra både IVL och deras kunder mycket”, säger Marie Fossum Strannegård i ett pressmeddelande.

IVL är ett oberoende miljöforskningsinstitut som arbetar för att utveckla lösningar som kommer till praktisk nytta på miljöområdet.

Fredrik Backman

Fredrik Backman har rekryterats som ny kontorsrörelsechef på LRF Konsult, som håller på att byta namn till Ludvig & Co. Han kommer närmast från rollen som Sverige-vd för inkassobolaget Intrum och tillträder sin nya roll på Ludvig & Co den 1 mars, enligt ett pressmeddelande. Fredrik Backman blir chef över kontorsrörelsen som består av 130 kontor runt om i Sverige och 1300 medarbetare.

”Vi har stort fokus på att modernisera verksamheten för att växa och möta nya behov på marknaden. Fredrik är en engagerad och inspirerande ledare med lång erfarenhet av att driva förändring och skapa ett arbetsklimat med en tydlig kultur- och värderingsgrund”, säger Rickard Westlund, vd på Ludvig & Co.

Rickard Westlund har även han arbetat inom Intrum, som chef för hela verksamheten i Nordeuropa. Fredrik Backman är den andra kända chefsrekryteringen Westlund gör efter att han tog över som chef för redovisnings- och rådgivningsbyrån i april i fjol. Den första var Per Skargren, som hämtades från Swedbank och som är segmentschef för Skog & Lantbruk på Ludvig & Co/LRF Konsult.

Dan Brännström

Dan Brännström, oberoende rådgivare och f.d. generalsekreterare i FAR, är nominerad till Skandias fullmäktige, pensionsjättens högsta beslutande organ. Det framgår av ett pressmeddelande. Skandia är en kundägd koncern. Fullmäktige utövar ägarfunktionen i bolaget och utser bland annat Skandias styrelse, som i sin tur fastställer strategin och utser vd.
Fullmäktige består av totalt 21 ledamöter som utses för en treårsperiod. Bolagsstämman hålls den 6 maj.

Transparens: Dan Brännström är även ordförande i Revisionsvärldens ägarbolag.

Björn Bergman

KPMG:s kommunikationsdirektör Björn Bergman blir ny marknads- och kommunikationschef i Sverige på Implenia. Den schweiziska bygg- och anläggningskoncernen är involverat i några av landets största infrastrukturprojekt, bl a Slussen, Förbifart Stockholm, Varbergstunneln, Getingmidjan.

Bergman har varit på KPMG i sex år, där han varit en del av företagsledningen. Han har tidigare haft ledande roller på Com Hem, Skanska, SAS och i Regeringskansliet.

”Implenia har i Sverige nått en kritisk storlek vilket motiverar ett mer systematiskt arbete kring marknad och kommunikation. Det känns därför jättekul att få välkomna Björn Bergman till företagsledningen. Med hans erfarenheter inom ledarskap och kommunikation får vi kraft att tydliggöra vår position på marknaden, attrahera flera medarbetare och skapa större kunskap om vår kompetens och verksamhet för potentiella kunder”, säger Fredrik Björckebaum, vd Implenia Sverige, i ett pressmeddelande.

Bergman tar plats i Implenias företagsledning med ansvar för företagets interna och externa kommunikationer, press- och mediakontakter, public affairs, marknadsföring och varumärke.

Annika Melin Jakobsson

Advokatfirman Delphi rekryterar transaktionsjuristen Annika Melin Jakobsson till sitt kapitalmarknadsteam. Enligt ett pressmeddelande anslöt hon den 13 januari 2020. Närmast kommer Melin Jakobsson från KPMG där hon varit managing partner för Deal Advisory Capital Markets. Fram till i höstas satt hon även i styrelsen. Tidigare var hon managing partner för EY:s Nordiska Capital-Markets-verksamhet.

”Det är mycket glädjande att välkomna Annika till oss, hon har gedigen erfarenhet av rådgivning inom kapitalmarknadsfrågor och har ett starkt personligt varumärke i branschen”, säger Stefan Erhag, executive partner på Delphi.

Annika Melin Jakobsson och revisorn Thomas Forslund bestämde sig i höstas för att sluta i styrelsen och lämna byrån, se tidigare artikel. Båda har bakgrund på EY och rekryterades över till KPMG 2015 respektive 2014.

Niclas Lundin

Soltech Energy rekryterar Niclas Lundin som ny finansdirektör. Han är i dag CFO på restaurangkedjan Vapiano. Han har tidigare arbetat som auktoriserad revisor på Deloitte. Niclas Lundin tillträder senast den 25 mars 2020.

Soltech Energy Sweden AB (publ), handlas på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet SOLT och har cirka 31 000 aktieägare.

Robert Swaak

Nederländska bankjätten ABN Amro utser Robert Swaak till ny vd. Han tar över i samband med årsstämman den 22 april och ersätter Kees van Dijkhuizen.

Robert Swaak är veteran inom nederländska PwC med uppdrag även inom det internationella PwC-nätverket. Han har tidigare varit vd och ordförande för PwC i Nederländerna. Swaak har idag titeln Global Relationship Partner med kundansvar för flera multinationella jättar och har suttit med i PwC:s International Strategy Council.

Lena Nelson

24Storage, en snabbväxande aktör inom hyrlager, har utsett Lena Nelson till ny Chief Financial Officer. Hon tillträder den 24 februari och blir medlem av koncernledningen. Lena Nelson är för närvarande Head of Financial Operation på Climeon. Hon har tidigare varit Senior Manger på KPMG Management Consulting och auktoriserad revisor på EY. 24Storage är ett self storage-bolag som erbjuder kunder förvaringsyta utanför hemmet. Bolaget har 23 förrådsanläggningar. Aktien är noterad på Nasdaq First North Growth Market.

Caj Virta

Fastighetsspecialisten Caj Virta är ny värderingschef hos fastighetsrådgivaren Colliers, skriver Fastighetsvärlden. Caj Virta kommer närmast från JLL. Innan dess var han under sex år ansvarig för värdering inom Norden hos EY. Caj Virta har cirka 20 års erfarenhet i fastighetsbranschen och har arbetat med rådgivning inom värdering, fastighetsförvärv och analys.

Ulrika Badenfelt

KPMG breddar tjänsteutbudet inom skatterådgivning och erbjuder utökade
tull- och exportkontrolltjänster. Ny ansvarig för tjänsteområdet blir
Ulrika Badenfelt, som närmast kommer från PwC i Göteborg.
Ulrika Badenfelt är disputerad forskare (industriell ekonomi, Chalmers)
med specialisering inom tull och exportkontroll. Under de senaste 10
åren har hon arbetat med en bred repertoar av tull- och
exportkontrolluppdrag, både som tullprocessutvecklare på Volvo AB,
tullspecialist på advokatbyrån VINGE samt under de senaste tre åren som
områdesansvarig för PwC Sveriges tullfunktion.
”Vi märker att efterfrågan på spetskompetens inom tullområdet ökar. De
stora riskerna gör att företag vill ha vår hjälp med en optimal
tullhantering och begränsning av tullkostnaderna. Vi är därför mycket
glada över att ha Ulrika på plats och att vi nu kan erbjuda rådgivning
på tullområdet till våra kunder”, säger Tina Zetterlund, Head of Tax på
KPMG i Sverige, i ett pressmeddelande.

Anna Elmfeldt

Infrastrukturfonden Macquarie Infrasturcture and Real Assets, MIRA, har rekryterat Anna Elmfeldt som chef över verksamheten i Norden. Elmfeldt kommer att identifiera nya investeringsmöjligheter i Norden för MIRA:s fonder.

“Vi har investerat inom Norden i över 15 år och idag förvaltar vi samhällskritiska infrastrukturföretag i Danmark, Norge och Sverige. Att Anna utses till Nordenchef visar på ett fördjupat engagemang i regionen. Genom att dra nytta av hennes erfarenhet inom infrastruktur och förståelse för de Nordiska marknaderna kan vår lokala investeringsportfölj växa ytterliggare”, säger Leigh Harrison, Head of MIRA EMEA.

Anna Elmfeldt har mer än 17 års erfarenhet av transaktionsrådgivning och strategisk rådgivning inom infrastruktursektorn i Norden och kommer senast från en position som Head of Energy, Utilities och Resources på PwC, där hon jobbade med transaktion- och privatiseringsprocesser och ledde PwC:s team inom infrastruktur.

Hon är även ordförande för Kraftkvinnorna, en nätverksförening för ökad kvinnlig representation och ledarskap inom Sveriges energisektor. Föreningen har idag ungefär 500 medlemmar.

I Norden är Macquarie mest känt för förvärvet av TDC, den största telekommunikationsleverantören i Danmark, och Elenia, Finlands näst största eldistributionsföretag. Även Arlanda Express – snabbtåget mellan Stockholm och Arlanda, hör till engagemangen.

Per Göransson

Efter drygt elva år på EY lämnar nu Per Göransson byrån och revisionen bakom sig. Istället axlar han nu rollen som Finance Manager på it-bolaget BIMobject.

Liv Bernard

Efter drygt fem år i branschen lämnar nu Liv Bernard yrket som auktoriserad revisor. Bernard kommer senast från KPMG, och fortsätter nu sin karriär som Group Financial Controller på investmentbolaget Ratos.

Lars Wallén

Tidigare delägare och auktoriserade revisorn Lars Wallén lämnar både PwC och revisionen bakom sig, efter nästan 30 år. Wallén är nu ekonomichef på energibolaget SEOM, Sollentuna Energi & Miljö.

Katja Tebring

Efter drygt nio år i revisionsbranschen lämnar Katja Tebring yrket som revisor för en tjänst som senior rådgivare på LRF Konsult. Tebring har tidigare tjänstgjort på Wahlberg & Co och kommer senast från BDO Ängelholm, där hon varit auktoriserad revisor i drygt ett år.

Erik Olmsäter

Efter drygt åtta år i tjänst lämnar Erik Olmsäter KPMG och revisionen bakom sig. Olmsäter tar sig nu an tjänsten som koncernredovisningschef på CELLINK, vilka huvudsakligen är verksamma inom 3D-bioprinting.

Emmelie Cristea

Efter drygt 10 år som revisor på EY i Göteborg lämnar Emmelie Cristea revisionen. Istället har hon fått en tjänst som Financial Controller på modekedjan Gina Tricot i Borås.

Christoffer Darland

Före detta auktoriserade revisorn Christoffer Darland lämnar branschen efter nästan elva år på PwC. Istället axlar nu Darland rollen som CFO på sågverksföretaget ALMAB Storvik.

Alessandro Mangiapia Nilsson

Efter sju år på KPMG väljer Alessandro Mangiapia Nilsson att lämna både KPMG och Sverige
för en tjänst som internrevisor på den schweiziska banken Credit Suisse i Zürich.

Merete Hverven

Merete Hverven kommer att efterträda Øystein Moan som ny vd för programvarukoncernen Visma. Förändringen träder i kraft den 31 mars 2020. Till skillnad från svenska Fortnox, som nyligen rekryterade en ny vd utifrån, väljer norska Visma att en intern lösning. Merete Hverven är för närvarande vice vd och HR-chef för koncernen.

”Jag är övertygad om att Visma kommer att fortsätta vara ett mycket framgångsrikt företag, men det kommer att kräva en fortsatt tydlig strategi, en ännu mer professionell och gedigen kundupplevelse, samt ett fortsatt fokus på att förvärva framgångsrika cloudbolag som kan hjälpa oss att ytterligare stärka vår närvaro i Europa”, säger Merete Hverven i ett pressmeddelande.

Merete Hverven har varit anställd på Visma sedan 2011 och har enligt pressmeddelandet varit ”djupt involverad i bolagsförvärv, sammanslagningar av bolag och omstruktureringsprocesser”.

Øystein Moan har varit vd för Visma sedan 1997. Under hans ledarskap har bolaget gått från att vara ett bolag med 310 anställda till att bli en europeiskt programvaruleverantörerna med fler än 10 000 anställda och förväntade intäkter under 2019 på 1,61 miljarder euro. Visma har växt genom strategiska förvärv och har för närvarande verksamhet i hela Norden, Benelux, Centraleuropa, Östeuropa och Latinamerika. Moan meddelade sitt beslut att träda tillbaka från rollen som vd under 2020, men kommer att fortsätta verka som styrelseordförande för Visma.

Tobias Rydén

Revisor Tobias Rydén tar steget till Stockholmsbyrån Certe Revision. Han kommer närmast från PwC Stockholm.

Certe Revisions verksamhetschef, Claes Sjöblom, säger i en kommentar: ”Genom Tobias kompetens och uppskattade personlighet stärks Certe ytterligare i arbetet med att bygga och utveckla ett kundorienterat och vasst revisions- och rådgivningsföretag.”

Jimmy Larsson

Jimmy Larsson, lantmästare och nationell affärsutvecklare vid Hushållningssällskapet, är ny ledamot i Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien (Jordbruksavdelningen). Han var under många år segmentschef för Skog och Lantbruk hos LRF Konsult.
Kungl. Skogs och Lantbruksakademiens verkar för att ”till samhällets gagn främja jordbruk och skogsbruk samt därmed knuten verksamhet”. Akademien instiftades år 1811 på initiativ av Karl XIV Johan.

Tommy Eklund

Tommy Eklund

Styrelsen i mjukvaruföretaget Fortnox har utsett Tommy Eklund till ny vd. Nuvarande chefen Nils Carlsson kommer att lämna vd-posten redan vid årsskiftet 2019/2020. Eklund kommer att ta över som vd under första halvåret 2020, enligt ett pressmeddelande. (Uppdatering: Den 19 dec meddelade Fortnox att Tommy Eklund kommer att tillträda sin tjänst redan den 1 januari 2020.) Under mellantiden kommer bolagets CFO Roger Hartelius att vara tillförordnad vd.

Tommy Eklund kommer närmast från en tjänst som vd på det Växjöbaserade Edtech-företaget IST Group. Han har tidigare haft flera ledande positioner inom försvars- och säkerhetsföretaget Saab.

Ny strategi med större fokus på teknikutveckling ligger bakom vd- bytet i Fortnox där Nils Carlsson lämnar posten vid årsskiftet efter tre framgångsrika år.

“Nils har tre rekordår bakom sig och de flesta bolag byter strategi när det går dåligt, men vi tänkte att vi skulle pröva en annan variant och byta strategi när det går som bäst”, säger Fortnox styrelseordförande Trond Dale till Nyhetsbyrån Direkt.

Enligt Trond Dale ska bolaget fokusera mer på den tekniska utvecklingen av produkterna.

Nils Carlsson

“Nils har lagt all sin vikt på det han är specialist på, som är kommersialisering, sälj och tillväxt. Nu har vi sett över hur vi ska kunna lägga mer vikt på teknologi de kommande åren och har hittat en ny vd som är mer teknisk”, säger Trond Dale till Direkt.

Exakt när Tommy Eklund kan tillträda som vd på Fortnox är ännu inte klart, men han kommer inte att vara på plats innan årsskiftet när Nils Carlsson lämnar. Att Nils Carlsson tillåts gå före efterträdarens tillträde beskrivs som en ”bra kompromiss”, då Carlsson har ”en del andra spännande saker han gör”. Ordföranden vill även att Nils Carlsson behåller sin nuvarande plats i styrelsen.
Aktiemarknaden reagerade initialt negativt på nyheten om vd-bytet på Fortnox.

Marina Nybom Hedman

Ny kontorschef i Vindeln för Skelleftebyrån Value & Friends blir Marina Nybom Hedman. Hon har de senaste åtta åren arbetat hos redovisningsbyrån Redera Consulting som gick samman med Value & Friends i början av året. Det skriver Norran. Revisions- och ekonomibyrån Value & Friends finns nu på fem orter i Västerbotten. De siktar nu på att expandera i Vindeln och även etablera sig på fler orter i inlandet.

Hon tar över chefsjobbet från Stefan Björklund som är en av delägarna i Value & Friends. Han kommer nu att fokusera sin tid på kunduppdrag samt koncernrelaterade arbetsuppgifter.

“Det känns riktigt bra att kunna överlämna kontorsansvaret till Marina. Allt har sin tid och nu är det dags att låta yngre krafter styra kontoret mot framtiden”, kommenterar Stefan Björklund enligt tidningen.

Karin Apelman

FAR:s generalsekreterare och vd Karin Apelman har invalts som ledamot i styrelsen för Svenska Revisionsakademin (SRA). Svenska Revisionsakademin, SRA, har till uppgift att verka för kunskapsförsörjning och kunskapsutveckling inom redovisning och revision och sammanhörande områden. Det innebär att akademin ska initiera, stimulera och stödja olika aktiviteter inom redovisning och revision, såsom universitets- och högskoleutbildning, forskarutbildning och forskning. SRA delar ut exempelvis stipendier och priser inom olika områden.

Styrelsen består av 18 ledamöter från universitet och högskolor, privata revisionsbyråer och praktiker. Ordförande är Fredrik Nilsson, professor vid Uppsala universitet.

“Revisionsakademin vill och behöver ha kunniga, starka och kända röster från aktiva personer inom revisionsområdet för att göra skillnad och utföra vårt uppdrag. Karin Apelman uppfyller mer än väl dessa krav och det är glädjande att hon väljs in på den stol som traditionellt innehafts av FAR”, säger Fredrik Nilsson, ordförande i SRA i ett pressmeddelande.

Linda Arder

Linda Arder, som både är auktoriserad redovisnings- och lönekonsult på Rådek, tar plats i branschorganisationen FAR:s kvalitetsnämnd för redovisningsverksamhet.

”Jag hoppas kunna fokusera särskilt på de aspekter som har att göra med lönekonsulter. Det ska bli extra spännande att vara med från början i det arbetet”, säger hon till FAR.se.

Även Maria Svensson är ny i nämnden som ökar från fem till sju ledamöter.

Maria Svensson

Maria Svensson, auktoriserad redovisningskonsult på Aspia, tar plats i branschorganisationen FAR:s kvalitetsnämnd för redovisningsverksamhet. Hon har ett förflutet inom revision men är numera inriktad på redovisningsfrågor, skriver FAR på den egna webbplatsen.

Även Linda Arder är ny i nämnden som ökar från fem till sju ledamöter.

Arve Regland

Norska ex-revisorn Arve Regland blir ny CFO för fastighetsbolaget Heimstaden. Han har idag samma roll i Fredensborg AS, Heimstadens majoritetsägares bolag, och kommer att kvarstå i denna roll enligt ett pressmeddelande.

Arve Regland ersätter tillförordnade CFO:n Magnus Nordholm, som kommer att kunna fokusera fullt ut i sin roll som CEO för Fredensborg AS och som styrelseledamot i Heimstaden.

Arve Regland blev anställd som CFO i Fredensborg AS i augusti 2019. Närmast kom han från tjänsten som vd för det norska noterade fastighetsbolaget Entra ASA. Innan dess arbetade han för investmentbanken ABG Sundal Collier. Han har arbetat med revision och transaktionsrådgivning på Arthur Andersen och EY.

Arve Regland startar i sin nya roll omgående och rapporterar till Heimstadens koncernchef Patrik Hall.

Cecilia Lejon

PwC-konsulten Cecilia Lejon blir ny kommundirektör i Värmdö kommun öster om Stockholm. Hon tillträder sin post den 20 januari, skriver Dagens Samhälle.
Cecilia Lejon kom till PwC 2017 och har tidigare arbetat både i Malmö stad och i Trelleborgs kommun. Hon är känd i Kommunsverige för att hon tog initiativet till den så kallade Trelleborgsmodellen, som innebär att handläggningen av ekonomiskt bistånd automatiseras.
Cecilia Lejon bor i Malmö, men kommer nu att flytta till Värmdö.

Kristian Lustin

Styrelsen i börsnoterade RNB Retail and Brands har utsett Kristian Lustin till verkställande direktör och koncernchef för bolaget från och med den 1 januari 2020. Kristian Lustin startade karriären inom revision och arbetade under cirka 10 år på Deloitte. Därefter har han haft en rad roller inom ekonomi och finans. Sedan april 2015 är Lustin RNB:s CFO.

”Det är bra för RNB med kontinuitet i ledningen. Kristian kan verksamheterna och vi känner Kristian grundligt. Han har gjort ett utmärkt jobb som CFO under krävande förhållanden de senaste åren”, säger styrelsens ordförande Laszlo Kriss i ett pressmeddelande.

Stefan Hultstrand

Efter 35 år i branschen lämnar Stefan Hultstrand revisionen bakom sig, för att satsa på sin egen konsultfirma. Han har tillbringat största delen av sitt yrkesliv inom EY, bland annat har han varit divisionschef och vice vd. Hultstrand kommer dock senast från Grant Thornton.

Emelie Johansson

Den tidigare EY-managern Emelie Johansson lämnar byrån för en tjänst som Finance Director på läkemedelsföretaget Calliditas Therapeutics. Johansson började sin karriär på EY direkt efter examen och tjänstgjorde på byrån i drygt sju år.

Mona Skullman

Mona Skullman lämnar yrket som auktoriserad revisor för att istället arbeta som ekonomichef på inredningsföretaget Design House Stockholm. Skullman kommer senast från BDO där hon tjänstgjorde i drygt tre år.

Edmund Wu

Efter drygt fyra år på KPMG lämnar Edmund Wu revisionen bakom sig för att bli financial controller på medieföretaget Nordic Entertainment Group.

Emma Ström

Förre detta auktoriserade revisorn Emma Ström lämnar Grant Thornton och revisionen bakom sig efter sex år som revisor och tar sig istället an rollen som controller på Region Västerbotten. Ström har tidigare tjänstgjort på Deloitte.

Mikael Pirs

Mikael Pirs lämnar nu revision bakom sig efter drygt 13 år. Pirs kommer senast från BDO där
han arbetat sedan examen 2006 och även varit delägare sedan 2016. Nu axlar han rollen
som redovisningschef på investmentbolaget Uddetorp Invest.

Amanda Lejon

Amanda Lejon är ny HR Business Partner på Aspia. Hon har tidigare haft samma roll på Stoneridge, skriver Personal & Ledarskap.

Kersti Bergström

Kersti Bergström har utsetts till ny vd på det snabbväxande programvarubolaget Blikk. Hon tar över vd-rollen efter Blikks grundare Mikael Gramer som blir kvar i företaget som produktansvarig.

“Vi växlar upp med offensiva tillväxtmål. På sikt planerar vi att lansera Blikk även internationellt”, säger Kersti Bergström i ett pressmeddelande.

Kersti Bergström har sedan ett år tillbaka jobbat som marknadschef på Piteå-företaget Blikk och tillträdde tjänsten som vd den 1 november. Hon har en lång bakgrund inom kommunikation och marknadsföring och var marknadsansvarig på koncernen Skoogs Handels AB innan hon anställdes på Blikk 2018.

Blikk är ett affärssystem som hjälper företag att samla sina viktigaste funktioner i ett och samma molnbaserade system, och sätter effektiv projekthantering och tidrapportering i centrum.

“Vi har vuxit snabbt och främst fokuserat på att utveckla och förfina vår produkt. Nu växlar vi upp inför 2020 då vi kommer att satsa stort på marknads- och tillväxtfrågor och hela kundresan – parallellt med att vi fortsätter att utveckla vår produkt tillsammans med kunderna. Det känns otroligt spännande”, säger Kersti Bergström.

Blikk lanserade sitt affärssystem 2017. Det används idag av företag i olika storlekar inom en mängd branscher över hela Sverige.

“Vi uppskattar att vi vid kommande årsskifte har ungefär 1000 kunder, och cirka 8000 användare. Vårt mål är att även nästa år fördubbla omsättningen genom att ta ytterligare andelar på den svenska marknaden. Vår ambition är också att vara en ledande aktör inom system för tidrapportering och projekthantering. Vi planerar även för att på sikt lansera Blikk internationellt”, säger nya vd:n.

Under hösten lanserar Blikk sin första branschanpassning: Byråstödet Blikk Byrå som är skräddarsytt för redovisningsbyråer.

Mikaela Fryklund

Efter fem år på KPMG lämnar nu Mikaela Fryklund sin roll som auktoriserad revisor på KPMG:s Söderhamnskontor. Istället tar sig Fryklund an en tjänst som Mill Controller på skogsindustrikoncernen Stora Enso.

Robin Pettersson

Robin Petterson lämnar revisionen bakom sig för att axla rollen som klientansvarig på faktureringsbolaget Arvato Financial Solutions. Petterson kommer senast från KPMG där han arbetat som revisor i nästan åtta år, varav tre år som auktoriserad. Petterson har både en juristexamen samt magisterexamen i ekonomi, och har bland annat bakgrund som skattejurist på PwC.

Tomas Lindgren

Efter nästan 31 år på PwC lämnade Tomas Lindgren för en tid sedan sin roll som auktoriserad revisor för att istället fortsätta sin karriär inom industrikoncernen Inducore. ”Efter nästan 31 år på PwC så har jag idag gjort min sista dag på kontoret i Västerås. 31 år av fantastiska kunder, kollegor och utmaningar på världens bästa företag,” skriver Lindgren på LinkedIn.

Camilla Westdahl

Camilla Westdahl, ordförande (M) i kommunfullmäktige i Östra Göinge, lämnar uppdraget vid årsskiftet. Detta efter att hon fått ett nytt jobb som rådgivare vid PwC i Kristianstad, ett jobb som inte går att kombinera med politiken, rapporterar Kristianstadsbladet.

Barbro Jansson Stridlund

Grant Thornton har rekryterat Barbro Jansson Stridlund, skatteexpert specialiserad på fastighetsbranschen.

Jansson Stridlund har närmare 30 års erfarenhet från skatteområdet, varav hon varit särskilt inriktad mot bygg- och fastighet i 20 år. Hon kommer närmast från byggbolaget NCC och rollen som skattechef. Hon har tidigare varit ansvarig för fastighetsgruppen inom skatt på KPMG och på EY. Jansson Stridlund har också många års erfarenhet från Skatteverket.

”Just för rådgivningen inom skatt ser jag att Grant Thornton, inte minst ur oberoendeperspektivet, är ett bra alternativ för de större bolagen som av tradition har revisionen hos BIG4. Det jag tänker börja med är att skapa ett internt nätverk så att jag lär känna alla som jobbar med dessa frågor”, säger Barbro Jansson Stridlund i ett pressmeddelande.

Pia Hedberg, skattechef på Grant Thornton sedan i fjol, tror att Barbro Jansson Stridlund kommer att komplettera och utveckla både branschgruppen och skatteerbjudandet på ett värdefullt sätt.

”Barbro med sin mångåriga erfarenhet kommer att tillföra värde till såväl kunder som medarbetare”, säger hon.

Magnus Nilsson

Magnus Nilsson stärker upp Revidecos kontor i Skellefteå. Han kommer närmast från tjänsten som redovisningsansvarig på EY i Skellefteå och dessförinnan från audit services på PwC. På Revideco kommer Magnus att stärka upp redovisningsteamet och jobba med affärsutveckling av redovisningstjänster. Han tillträder i början av nästa år.

Pär Wessel 

Pär Wessel kommer tillbaka till Revideco i Göteborg efter 6 månader på som tekniksupport för en webbaserad redovisningsmjukvara. Han börjar den 1 november. Wessel har även arbetat på Skatteverket och LRF Konsult.

Oscar Ericsson

Oscar Ericsson finns från och med den 21 oktober på Revidecos Göteborgskontor. Han har erfarenheter från Advisorgruppen i Jönköping och även från redovisningstjänsten Dooer, där han arbetade med utvecklingsfrågor inom redovisningsområdet. Han var tidigare kontorschef på Revidecos Jönköpingskontor och har alltså hittat tillbaka till Revideco.

Hans Dellton

Frejs Revisorer har rekryterat skatterådgivaren Hans Dellton, som närmast kommer från Grant Thornton där han varit anställd sedan 2011 samt dessförinnan på Skatteverket i Göteborg. Hans arbetar främst med individ- och bolagsbeskattningsfrågor, bl.a. med inriktning mot fåmansföretag.

”Det är väldigt positivt att Hans nu är en del av oss på Frejs och ytterligare stärker upp vår skatterådgivning med sin gedigna erfarenhet inom beskattningsfrågor och ägarledda bolag” meddelar Magnus Lovén, partner och Auktoriserad Skatterådgivare på Frejs.

Frejs har kontor i Göteborg, Smålandsstenar och Stockholm.

 

Susanne Nordin

Stockholmsbyrån Certe Revision har anställt revisor Susanne Nordin . Hon kommer närmast från Winthers Revisionsbyrå där hon arbetat sedan 2017.

Maria Karlén

KPMG:s mångåriga HR-chef har gått vidare och ska bedriva egen konsultverksamhet. Hon har sedan tidigare bolaget Karlén Consulting AB och registrerade nyligen konsultfirman MTK & Partner AB som ska erbjuda konsulttjänster- och interimstjänster inom HR och ekonomi.

Maria Gustavsson

Konsulten Maria Gustavsson, som nyligen gick från EY till managementkonsultföretaget PA Consulting, ansluter till jämställdhetsplattformen WizWomen. Det skriver WizWomen-grundaren (och EY-alumnen) Susanne Tillqvist på Linkedin. Maria Gustavsson blir partner vid PA Consulting och fokuserar som tidigare på rådgivning till finanssektorn. Gustavsson har de senaste nio åren verkat som konsult på EY, där hon varit teamledare med titeln director. Hon har även arbetat på Capgemini.

Magnus Thimgren

Magnus Thimgren blir CFO för fastighetsbolaget Möller & Partners i Stockholm. Han kommer senast från rollen som ekonomichef på Profi Fastigheter, men har bakgrund som auktoriserad revisor på PwC. Han tillträder sin nya roll den 15 oktober. Nuvarande CFO Göran Bygdén kommer att kvarstå i organisationen i rollen som senior advisor.

Erik Uhlén

Erik Uhlén, tidigare auktoriserad revisor och delägare på Grant Thornton, lämnar revisionen bakom efter 14 år. Istället tar Uhlén sin karriär vidare som CFO på fastighetsbolaget Sehlhall Fastigheter, där han även är Co-founder. Sehlhall Fastigheter inriktar sig på omsorgsfastigheter, vd är Dan T. Sehlberg och tidigare finansministern Anders Borg är styrelseordförande.

Uhlén började på Grant Thornton direkt efter examen och har arbetat som kontorschef både i Gävle och i Göteborg. Han har varit påskrivande revisor i flera publika bolag, bland annat Paradox Interactive och Allgon.

Oscar Johansson

Oscar Johansson lämnar nu revisionen bakom sig för en tjänst på larmbolaget Verisure Securitas Direct med titeln Group Finance Controller. Johansson kommer senast från KPMG där han arbetat i knappt fyra år i Luleå som revisorsassistent, samt drygt ett år som auktoriserad revisor i Linköping.