Tidigare chef för Fortner tar över Modern Ekonomi

ECIT-mannen Jens-Oskar Göransson går in som vd.

Jens-Oskar Göransson

Jens-Oskar Göransson, partner på norskägda redovisningsgruppen ECIT och tidigare vd för svenska Fortner, efterträder Frans Blom som vd för Modern Ekonomi, redovisningsbyrån som har ECIT som majoritetsägare, men som fortsatt handlas på First North. Göransson tillträder den 1 september enligt ett pressmeddelande.
Han har tidigare varit vd för Fortner, som såldes till ECIT, och även haft diverse ledande positioner på Azets i Sverige.

“Efter att ha haft förmånen att följa verksamheten såsom styrelseledamot ett tag ser jag fram mot att nu mer direkt kunna bidra till den fortsatta utvecklingen av verksamheten. Jag ser att vi kommer fortsätta arbetet med att utveckla oss som en attraktiv arbetsgivare som skapar värde för våra kunder genom hög kompetens, engagerade relationer och effektiva arbetssätt”, säger Jens-Oskar Göransson.

Han vill även se över hur organisationen ytterligare kan stötta konsulterna i det digitala arbetssättet.
Avgående vd Frans Blom kommer han att arbeta kvar inom Modern Ekonomi där han sägs få en ”central roll” när det gäller att utveckla bolagets rådgivnings- och affärsutvecklingskoncept.

Frans Blom

“Det känns mycket bra att lämna över till Jens-Oskar som har stor erfarenhet, kompetens och kännedom om bolaget och branschen, och samtidigt få vara en del av det fortsatta utvecklingsarbetet mot våra högt satta mål”, säger Frans Blom.

Aktien, som är mycket volatil, reagerade positivt på vd-skiftet och steg på måndagen med närmare 50 procent.

Martin Hammarström

[email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *