Peder Albert

Bokoredogrundare till Lesslie

Ludvig & Co:s tidigare it-chef Peder Albert har rekryterats som CPO (produktchef) till Lesslie, som utvecklat en tjänst för utlandsbetalningar.
Peder Albert tar även plats i fintechbolagets styrelse. Peder Albert var strategikonsult på BCG innan han grundade Bokoredo, en snabbväxande redovisningsbyrå i Stockholm som bland var pionjär när det gäller bland annat strömlinjeformade processer och offshoring till Indien. Bokoredo förvärvades 2018 av Ludvig & Co, där Peder Albert var bland annat Head of Strategy and IT och satt i koncernledningen.

“Efter att ha drivit en redovisningsbyrå i över ett decennium har jag sett ett outnyttjat behov av effektiva finanstjänster hos små och medelstora företag. Våra större banker har ofta glömt bort detta segment. Min ambition är att genom Lesslie förändra spelplanen och sätta en ny digital standard för hur finansiella tjänster kostnadseffektivt erbjuds till SME-marknaden” säger Peder Albert i ett pressmeddelande.

Lesslie gjorde nyligen en nyemission i vilken bolaget fick in 18 nya miljoner som ska användas till produktutveckling och marknadsföring av sin tjänst, Lesslie PAY.