Jens-Oskar Göransson

Ny vd på ECIT Services

Norskägda redovisningskoncernen ECIT Services har bytt vd i Sverige, från Daniel Bolin till Jens-Oskar Göransson. Daniel Bolin har varit vd i hela 12 år sägs bli kvar inom kvar inom ECIT, där han ska “ta sig an nya utmaningar inom koncernen”.

Jens-Oskar Göransson har många års erfarenhet inom redovisningsbranschen. Han har tidigare varit vd för Fortner, som såldes till ECIT, och även haft diverse ledande positioner på Azets i Sverige. Han har arbetat på ECIT sedan 2018. År 2021 tog han över som vd i Modern Ekonomi efter Frans Blom. Sedan oktober i år är han vd för både Modern Ekonomi AB och ECIT Services.

“Jag tar mig an den nya rollen som VD för ECIT Services AB med stor respekt för det arbete som Daniel lett under många år och som tagit bolaget till den ställning det har idag. Det är en imponerande resa som gjorts, där organisationen och dess erbjudande har utvecklats under nya förutsättningar och med stark tillväxt”, säger Göransson i ett pressmeddelande.

Norska ECIT grundades 2013 och tillhandahåller tjänster inom redovisning, lön och IT. Koncernen har en helårs proformaomsättning på 3,5 MDR NOK per tredje kvartalet 2023 och mer än 2 500 anställda fördelade på tio länder. Förvärv har varit en huvudsaklig faktor till företagets tillväxt och ECIT har genomfört mer än 130 förvärv sedan bolagets start 2013. I Sverige har man köpt bland annat Modern Ekonomi.

Svenska ECIT Services har ca 150 anställda i Sverige fördelat på fyra kontor som finns i Stockholm, Malmö, Jönköping och Kalmar.