Rolf Dahlberg

Tidigare Visma-chef gör ny investering

Entreprenören och Växjöprofilen Rolf Dahlberg, tidigare vd för Visma SPCS, har på senare år drivit Confido Redovisning, som i fjol såldes till redovisningskoncernen Talenom. Nu går han in som hälftenägare i Vendex Media som har visionen att om fem år vara ”den ledande webbyrån i Växjö”.
Vendex Media drivs av vd Per Jacobsson och vill ”erbjuda moderna och responsiva hemsidor” samt e-handelslösningar.
Rolf Dahlberg anser att marknadsföring och att synas på webben är viktigt inte minst för redovisningsbyråer.

”Redovisningsbyråer är generellt sett mindre bra på att marknadsföra sig. Argumentet är att man har för mycket att göra. Men om man inte marknadsför sig innebär det att man kan inte välja vilka kunder man vill jobba med eller kan ta betalt för det värde man faktiskt levererar till kunden”, skriver Rolf Dahlberg till Revisionsvärlden.

Rolf Dahlberg grundade mjukvaruföretaget SPCS på 1980-talet tillsammans med Jan Älmeby. Efter att bolaget köptes av Visma drog Jan Älmeby i stället igång konkurrenten Fortnox. Rolf Dahlberg blev vd på Visma SPCS och slutade 2015, men inte heller han kunde slå sig till ro som pensionär. Han gick in i redovisningsbyrån Confido Redovisning som i fjol såldes till redovisningskoncernen Talenom.

Läs RV:s intervju med Dahlberg från när Confido fick priset Årets tillväxtbyrå 2019 i Kronobergs län. En byrå som Vendex Media kan approchera är Melcob i Kalmar, som “jobbar aktivt med att inte synas“.