Tuva Palm

Techprofil till PE Accountings styrelse

Redovisningstjänsten PE Accounting tar in affärsängeln och techprofilen Tuva Palm till styrelsen. Palm har en teknisk bakgrund och arbetade i början av karriären på Oracle, bland annat med att utveckla programspråket Java. Därefter byggde hon upp konsumentenheten på Klarna och var senare teknikchef på nätmäklaren Nordnet. Palm är idag styrelseproffs, investerare och rådgivare. Bland annat sitter hon i styrelserna för it-bolagen Lunar Way och Regily. I ett pressmeddelande säger Palm att hon ser stor potential i digital redovisning, som är PE Accountings specialitet.

”Vi kommer se en enorm tillväxt inom den här nischen de närmaste tre till fem åren med tjänster och verktyg som hjälper företagsledare att fokusera mer på själva företagandet och mindre på administration. Jag har följt flera av spelarna i branschen och PE Accounting är enligt min uppfattning de som kommit absolut längst med sin produkt. De har förstått helheten och erbjuder en lösning med både digitala smidiga verktyg och spjutspetskompetens inom redovisning och ekonomi för att bli som en förlängt arm till vd eller finanschef. De har dessutom genom att vara gasellföretag senaste tre åren visat att de klarar av att ta tillvara tillväxtmöjligheten på ett vettigt sätt”, säger Tuva Palm.

PE Accounting har sedan 2011 varit en pionjär i digitalisering och automatisering av redovisning. Företaget marknadsför sig som en redovisningsbyrå men har även utvecklat egen programvara.