We Audit Årets framtidsbyrå 2021

Renodlad revisionsbyrå prisas av FAR.

Henrik Ahnkron med medarbetare

Den renodlade revisionsbyrån WeAudit får FAR:s pris Årets framtidsbyrå 2021. Byrån startade som en avknoppning från redovisningstjänsten Wint och har expanderat på senare år. Tidigare i år öppnades ett kontor i Eskilstuna. Sedan tidigare har de kontor i Göteborg, Karlstad, Stockholm och Årjäng.

Nyligen berättade WeAudits vd Henrik Ahnkron att man håller på att ta fram ett eget molnbaserat säljstöd för revisionsbyråer.

”Det är ett anpassat säljstöd som inkluderar de legala kraven vid antagande av nya kunder, som penningtvättskontroll, analysmodell med mera. Vi har utvecklat systemet internt på byrån, med hjälp av it-konsulter. Det är både ett CRM-system, som ger stöd i säljprocessen, påminnelser och kan hämta företagsinformation och årsredovisningar. Men också ett verktyg för oberoendebedömning, kundkännedom och arvodesberäkning. Allt hämtas till samma plattform. När man gjort alla stegen får man ut ett digitalt avtalsförslag som man kan skicka till kunden för digital signering”, sa Henrik Ahnkron till Revisionsvärlden.

Juryns motivering:
”Årets vinnare sticker ut med en innovationskraft som genomsyrar byråns arbete. Med ett inkluderande ledarskap driver byrån löpande förändringar som ligger helt rätt i tiden och kombinerar nytänkande med ambitionen att hela tiden underlätta för kunden. Affärsmodellen är tydlig, med hållbarhet i fokus. Samtidigt är både lönsamhet och tillväxt mycket god. Vinnaren är en framtidsbyrå.”

Priset Årets framtidsbyrå delades ut för åttonde gången och syftar till att synliggöra små och medelstora medlemsbyråer som arbetar med förändring och innovation på ett aktivt och strukturerat sätt. Övriga nominerade var Natural Numbers, en Stockholmsbaserad redovisningsbyrå, se tidigare artikel och Östersundsbaserade Stabilisator, som även var nominerad 2017.

Martin Hammarström

[email protected]