WeAudit öppnar kontor i Eskilstuna

Kontorschefen redan igång och rekryterar - runt hela Mälardalen.

Håkan Fridh

Eskilstunarevisorn Håkan Fridh ansluter till WeAudit och ska bygga upp byråns nya kontor i staden.
”Han håller just på att skruva upp skylten. Vi hyr ett ganska rymligt kontor på Ståhlbergsvägen i stadsdelen Väster”, säger WeAudits vd Henrik Ahnkron till Revisionsvärlden.

WeAudit är från början den avknoppade revisionsdelen av redovisningstjänsten Wint. Byrån har vuxit och har enligt det senaste bokslutet en omsättning på över 25 Mkr. Sedan tidigare han man kontor i Göteborg, Karlstad, Stockholm och Årjäng.

”Håkan Fridh får ansvar för hela Mälardalen (utom Stockholm) och vi hoppas att han inom tre år kan bygga upp en verksamhet med cirka tio medarbetare. Han är redan igång och rekryterar, även utanför Eskilstuna. Alla måste ju inte sitta på kontoret”, säger Henrik Ahnkron.

I dagsläget består WeAudits Eskilstunakontor av Håkan Fridh och Madeleine Petrovic. Båda kommer närmast från Thim & Fridh Revision, en byrå han drivit med auktoriserade revisorn Anders Thim. Denne följer inte med till WeAudit utan kör vidare i egen regi.

Håkan Fridh har tidigare bland annat varit kontorschef på BDO i Eskilstuna och CFO på Stiga Sports. Han har även arbetat på Grant Thornton.
I december meddelade BDO att de stänger kontoren i Västerås och Köping och för över verksamheten till Eskilstuna. Och i PwC:s pågående omorganisation förs verksamheten i Eskilstuna över till Västerås.

”Det rörs upp damm när byråer prioriterar kontoren kring större städer, vilket förstås skapar möjligheter för oss. Samtidigt är det på de stora orterna som det finns bäst möjligheter att bygga upp en bra kontorsverksamhet. Men det begränsar inte oss som är helt digitala på samma sätt.”, säger Henrik Ahnkron.

Enligt Henrik Ahnkron kan WeAudit komma att öppna fler kontor framöver.

”Vi håller på med en expansion och vill finnas på fler orter. Vi tycker att vi hittat ett bra koncept och arbetssätt. Kunderna är nöjda. Vi vill sprida vårt evangelium och har ambitionen att bli en Sverigebyrå”, säger Henrik Ahnkron.

Ni marknadsför er som en digital byrå. Måste en revisionsbyrå ha en massa kontor?

”Svår fråga. Som revisor vill man komma nära det lokala näringslivet, den lokala förankringen är viktig. Samtidigt vill många jobba digitalt, det gäller både kunder och revisorer. Vi vill erbjuda flexibilitet. Jag tror många gånger att det är bättre att ha ett kontor för mycket än ett för lite”, säger Henrik Ahnkron.

Martin Hammarström

[email protected]