”Vi är kanske ett wild card”

Nystartade Natural Numbers kan bli Årets framtidsbyrå 2021.

Tintti Dahlin

Redovisningsbyrån Natural Numbers i Stockholm är en av tre nominerade till priset Årets framtidsbyrå, som delas ut av branschorganisationen FAR. Byrån grundades så sent som i fjol av Tintti Dahlin, som har bakgrund på bland annat Visma Spcs och utbildningskonceptet Panalitix.

”Jag är relativt grön i redovisningsbranschen men har ändå hunnit skaffa mig en del relevant erfarenhet”, säger Tintti Dahlin till Revisionsvärlden.

Han äger byrån tillsammans med styrelseproffset Robert Falck och entreprenören Gustav Pietsch. Hittills har Tintti Dahlin själv drivit den operativa verksamheten med hjälp av praktikanter från en yrkeshögskolan. Gustav Pietsch har fokuserat på säljet.

”Men nu har vi anställt en konsult på heltid och ytterligare en kommer i januari. Så från nästa år är vi tre som jobbar på heltid i byrån”, säger Tintti Dahlin.

Hur kan ni som är så nystartade vara nominerade?

”Vi är kanske ett wild card. Jag tror att det beror på vår hållbarhetsprofil. Vi gör själva klimatbokslut och vill gärna hjälpa våra kunder att mäta och redovisa sitt hållbarhetsarbete. Vi tror att hållbarhetsmål och traditionella ekonomiska mål går hand i hand, det gäller även små företag”, säger Tintti Dahlin.

De övriga två nominerade till priset är den renodlade revisionsbyrån WeAudit (tidigare nominerad 2019) och Östersundsbaserade Stabilisator (tidigare nominerad 2017). Stabilisator är en relativt bred ekonomibyrå som förutom redovisning och lön erbjuder organisationsutveckling och annan rådgivning.

Priset delas ut i samband med FAR:s årsstämma 23 september 2021, som kommer att vara digital. Närmast ska de tre finalisterna intervjuas via videolänk 3 september.

Martin Hammarström

[email protected]