Sex snabbväxande byråer i Gävleborg

Hösten är här vilket betyder att det är dags att utse Årets tillväxtbyrå 2023 i Gävleborgs län. Priset delas ut för sjätte året i följd, och i år är det även sex byråer som tävlar om att ta hem priset.

2021 års vinnare Företagssupport (Stormyran Företagssupport AB) är nominerad i år igen. Byrån började i Bollnäs, men har även i Söderhamn och på Norrmalm i Stockholm. Byrån drivs och ägs av Birgitta Andersson tillsammans med Mats Lindén. Byrån har totalt 17 medarbetare enligt hemsidan.

De tvåfaldigt nominerade Sjölunds Ekonomibyrå får en ny chans att kamma hem priset i år. Byrån har kontor i Färila och Funäsdalen. Vd är auktoriserade redovisningskonsulten Björn Sjölund. Även Hälsinge Ekonomi och Företagservice i Gnarp får en ny chans i år.

Hudiksvallsbaserade Vi Ekonomi är i år nominerad för första gången. Byrån grundades av Lena Sjödén och har enligt hemsidan fem medarbetare.

Även franchisekonceptet Slipp Redovisning med bland finalisterna. Slipp AB har huvudkontor i Hudiksvall och bolagets intäkter består framför allt av franchiseavgifter från de anslutna byråerna, som i många fall är ganska små. Slipp har 34 “kontor” – egentligen frisående byråer – runt om i landet. Vd är Lars Olsson.

Byrå

Ort

Omsättning Mkr

Företagservice i Gnarp AB

Gnarp

3,4

Hälsinge Ekonomi AB

Kilafors

3,2

Sjölunds Ekonomibyrå AB

Färila

9,3

Slipp AB

Hudiksvall

32,6

Stormyran Företagssupport AB

Bollnäs

11,1

Vi Ekonomi Hudiksvall AB

Hudiksvall

3,3

Utmärkelsen Årets tillväxtbyrå delas ut för sjätte året i följd – länsvis över hela landet. Det går till redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen minst tre år i följd, drivs som aktiebolag och omsätter minst 3 Mkr. Snabbast tillväxt i länet vinner. Priset är instiftat av Revisionsvärlden och delas i år ut tillsammans med byrånätverket LR Revision & Redovisning.

Fotnot: tabellen är korrigerad.

 

Måns Edén

[email protected]