Bollnäsbyrån växer i Stockholm

”Svårt att finna rådgivningskompetensen lokalt”.

Från vänster: Adrienne Lafon, Sebastien Lafon och Birgitta Andersson. Foto Företagssupport.

Bollnäsbaserade Företagssupport (Stormyran Företagssupport AB) är Årets tillväxtbyrå 2021 i Gävleborgs län. Revisionsvärlden ringde upp Birgitta Andersson, som grundat byrån tillsammans med Mats Lindén.

”Jag och Mats drev från början två separata verksamheter och slog oss samman 2008. Jag kommer från redovisningshållet medan Mats är inriktad på rådgivning. Tanken var från början att kombinera de båda kompetenserna, kunderna behöver båda”, säger Birgitta Andersson.

Många redovisningskonsulter tycker att rådgivning är svårt. Håller du med?

”Inte alls. Det beror så mycket på vad du lägger i ordet. Rådgivning kan vara allt ifrån att skriva avtal till likviditetsplanering. Vi har från början sett Företagssupport som en aktör mellan den lilla redovisningsbyrån och de stora revisionsbyråerna. Vi vill erbjuda den lilla byråns tillgänglighet och samma kompetens som den stora byrån.”

Har ni det?

”Det har vi, tack vare att vi lyckats rekrytera väldigt bra personal.”

Mats Lindén

Ni är idag nio personer och omsatte 7,3 Mkr i fjol. Hur har ni gjort för att växa?

”De senaste två åren har vi haft en uttalad tillväxtstrategi. Särskilt rådgivningskompetensen är svår att finna i Bollnäs, så vi har rekryterat ett par medarbetare i Stockholm. Så Företagssupport finns nu även där.”

Vilket är ditt bästa råd till den som driver en mindre redovisningsverksamhet och vill växa?

”Samarbeta med något som kompletterar dig. Varken Mats eller jag hade kunnat skapa Företagssupport på egen hand”, avslutar Birgitta Andersson.

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Läs även listan på samtliga finalister i Gävleborgs län.

Martin Hammarström

[email protected]