Så många växande byråer finns i Gävleborgs län

Gävle. Foto: Visit Gävle

Snart är det återigen dags att utse Årets tillväxtbyrå i Gävleborgs län. Priset delas ut för femte året i följd och i år är det tio snabbväxande byråer som tävlar om den utmärkelsen. Finalisterna är väl spridda över länet.

Vinnaren i fjol, Bollnäsbaserade Företagssupport (Stormyran Företagssupport AB) är finalist även i år. Birgitta Andersson driver byrån tillsammans med Mats Lindén och de är totalt 11 medarbetare enligt webbplatsen. I fjol sa Birgitta Andersson i en intervju att byrån under ett par år haft en uttalad tillväxtstrategi.

”Särskilt rådgivningskompetensen är svår att finna i Bollnäs, så vi har rekryterat ett par medarbetare i Stockholm. Så Företagssupport finns nu även där”, sa Birgitta Andersson.

Söderhamnsbyrån Bodek, med Lars Lööw i spetsen, tog hem priset 2019 och är åter igen finalist.

I Ljusdal verkar sedan år 2000 LiCeMa. Byrån drivs av Cecilia Nordanås tillsammans med Marina Wedmark och Carola Wallin.

En udda fågel på listan är franchisekonceptet Slipp Redovisning. Det är ingen vanlig redovisningsbyrå utan snarare en nätverksorganisation som får vara med i uttagningen ändå. Slipp har huvudkontoret i Hudiksvall och växte kraftigt under fjolåret tack vare ökande franchiseintäkter från de anslutna byråerna, som i många fall är ganska små. Vid utgången av 2021 hade Slipp 21 kontor runt om i landet, från Malmö i söder till Luleå i norr. Sedan dess har ytterligare flera franchisetagare anslutit sig till konceptet.

Årets tillväxtbyrå i Gävleborgs län, finalister

Byrå

Ort

Omsättning

Bjuråkers Bokföringstjänst AB

Delsbo

5336

Boodec AB

Söderhamn

7029

Colrev Redovisning & Revision AB

Ockelbo

2195

Företagservice i Gnarp AB

Gnarp

2667

Hälsinge Ekonomi AB

Kilafors

3039

Kårev Redovisning AB

Söderhamn

2833

Licema AB

Ljusdal

2053

Mössöns Redovisning AB

Hudiksvall

3305

Slipp AB

Hudiksvall

16416

Stormyran Företagssupport AB

Bollnäs

7343

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden och kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut i varje län och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]nsvarlden.se