Bra geografisk spridning när östgötar gör upp om tillväxtpris

Grand Hotel Norrköping, Foto: Elite Hotels.

Tio byråer är i final till priset Årets tillväxtbyrå 2022 i Östergötlands län. På upploppet märks välkända byråer i Linköping och Norrköping, men även Rimforsa, Motala och Mjölby är med och slåss om det åtråvärda priset.

Flera tidigare vinnare märks i finalfältet, och har alltså chans att kamma hem priset igen. Det gäller Norrköpingsbaserade Aotopia, som blev Årets tillväxtbyrå 2021. Grundaren Anel Osmanagic har ökat omsättning och vinst varje år sedan 2015.

En byrå som varit med på tillväxtlistorna flera gånger tidigare är Especto, med auktoriserade revisorn Ola Jakobsson i spetsen. Especto blev Årets tillväxtbyrå redan 2018.

En annan tidigare vinnare bland årets finalister är Nistra, som tog hem priset 2020. Nistra drivs av Annika Hjelm och Henrik Karlstrand.

Även fjolårsvinnaren Leba Ekonomibyrå är finalist igen. Byrån drivs av Bahjat och Lena Mourad och har kontor i Norrköping samt en filial i Katrineholm. Nu totalt sju medarbetare enligt webbplatsen.

Checkat har varit i final tidigare. Byrån drivs av Christoffer Olsson och har 12 anställda enligt hemsidan.

Bland byråerna som är nya i finalsammanhang märks City Redovisning, med Stefan Åberg och Magnus Davidsson i spetsen. Linköpingsbyrån har vuxit snabbt och har nu fem medarbetare enligt webbplatsen.

Vinnaren koras på Grand Hotel Norrköping den 6 oktober. Läs mer här.

Finalister Årets tillväxtbyrå 2022 i Östergötlands län

Namn

Ort

Omsättning, tkr

Aklero Ekonomi AB

Rimforsa

16007

Aotopia AB

Norrköping

4019

Checkat AB

Linköping

6824

City Redovisning i Linköping AB

Linköping

4601

Desai Ekonomi AB

Linköping

12206

Digit Ekonomibyrå AB

Motala

5101

Especto AB

Norrköping

7010

Kolsbo Redovisning AB

Mjölby

5391

LeBa Ekonomibyrå AB

Norrköping

4169

Nistra AB

Norrköping

14799

Utmärkelsen Årets tillväxtbyrå delas ut för sjätte året i följd – länsvis över hela landet. Det går till redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen minst tre år i följd, drivs som aktiebolag och omsätter minst 3 Mkr. Snabbast tillväxt i länet vinner. Priset är instiftat av Revisionsvärlden och delas i år ut tillsammans med det växande byrånätverket LR Revision & Redovisning.

Martin Hammarström

[email protected]