Stor geografisk spridning när Norrbottens byråer gör upp om tillväxtpris

Byråer från Arvidsjaur, Boden, Luleå, Piteå, Karesuando och Övertorneå är i final när Årets tillväxtbyrå i Norrbottens län 2022 ska koras. Finalisterna är redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen tre år i följd, den som ökat mest kammar hem priset.

Störst bland finalisterna är Dagertun Support & Consulting, Luleåbyrån som grundades 2010 av Klas Dagertun. Rådgivningstunga Dagertun tog hem priset 2019 och affärsmodellen är en mix av en traditionell redovisningsbyrå och management- eller finanskonsult.

En annan byrå som varit med tidigare i tillväxtsammanhang är Money i Luleå. Den växande kombibyrån drivs av revisorerna Yvonne Hendler och Mikael Boström tillsammans med redovisningskonsulten Malin Mäntyranta. Totalt har byrån tolv medarbetare enligt webbplatsen.

Minst på listan är PL Consulting, med Pernilla Larsson. Hon driver egen byrå sedan 2007.

Redok i Arvidsjaur har ofta varit finalist, så även i år. Byrån, med Anna Gustafsson i spetsen, omsätter efter flera år av tillväxt nära 5 Mkr på årsbasis.

Kreativgruppen i Luleå tog hem priset redan 2018. Kreativgruppen finns på flera platser i landet och verksamheten i Luleå drivs som eget bolag.

Årets tillväxtbyrå i Norrbottens län – finalister 2022

Byrå

Ort

Omsättning, tkr

Dagertun Support & Consulting AB

Luleå

21687

Eco Consulting i Norr AB

Luleå

5757

Kim Ekonomi & Redovisning AB

Karesuando

2418

Kontera i Övertorneå AB

Övertorneå

2750

Kreativgruppen Luleå AB

Luleå

12683

Money Sverige AB

Luleå

15702

PL Consulting i Boden AB

Boden

2204

Redovisningskonsulterna Redok AB

Arvidsjaur

4695

Resultat Redovisning & Revision i Piteå AB

Piteå

11888

Revis Ekonomipartner AB

Boden

5063

Småföretagsbyrån Norrbotten AB

Luleå

8625

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden och kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut i varje län och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]