”Siffrorna måste översättas till ett språk som företagaren förstår”

Rådgivning och engagemang tillväxtreceptet för Aotopia i Norrköping.

Anel Osmanagic

Aotopia AB i Norrköping är Årets tillväxtbyrå 2021 i Östergötlands län. Grundaren Anel Osmanagic har ökat omsättning och vinst varje år sedan 2015. Idag har han en medarbetare och byrån omsatte 3,5 Mkr under det brutna räkenskapsår som slutade i april i år.

”Vi växer stadigt och kommer fortsätta växa framöver. Vi har en stadig ström av nya klienter hela tiden och får mer och mer förfrågningar för varje dag. Nästa år kommer vi öka till 4 Mkr”, säger Anel Osmanagic.

Vilket är tillväxtreceptet?

”Det som ligger bakom tillväxten är vår personliga service. Vi behandlar alla klienter och deras bolag såsom de vore våra egna. Vi är inte en traditionell redovisningsbyrå som bara arbetar med bokföring, utan fokuserar väldigt mycket på rådgivning och stöttning så att våra klienter kan uppfylla sina uppsatta mål. Siffrorna är basen, men de måste översättas till ett språk som företagaren förstår och har nytta av.”

Är det lätt att få kunderna att betala för rådgivningen?

”Det mesta av vår rådgivning ligger inbakad i fasta priser, det är litet vårt koncept. Det gör att klienten inte drar sig för att höra av sig.”

Är det inte lätt att konsulten blir uppslukad av frågor om rådgivning ingår i priset?

”Det kan vara mycket arbete i början, men när entreprenören fått igång sin verksamhet och börjat tjäna pengar brukar det stabilisera sig.”

Du är ordförande i det lokala NyföretagarCentrum. Hur är företagsklimatet i Norrköping?

”Jag tycker att det är bra. Det startas många nya företag, särskilt aktiebolag. Det känns som om det är kortare sträcka mellan idé och affärsverksamhet efter att gränsen för aktiekapital sänktes till 25 000 kronor”, säger Anel Osmanagic.

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]