Skånebyråer skyltar om

20-tal medarbetare på Ystad Österlen Revision – Ägaren: ”Viktigt att synas…”

Simrishamnskontoret

Efter fem års samägande går Österlenrevision i Simrishamn och Företagsredovisning i Ystad ihop under det gemensamma namnet YstadÖsterlen Revision. Det handlar inte om någon sammanslagning då de båda kontoren tidigare varit samägda. Totalt har byrån ett 20-tal medarbetare. Sven-Olof Larsson är godkänd revisor och ägare.

”Det är inget som kommer förändra byrån, men vi vill nå ut under ett nytt gemensamt namn”, säger byråns ägare Sven-Olof Larsson i en kommentar till Revisionsvärlden.

Två andra nyckelmedarbetare är Gustaf Hallgren och Maria Kihlberg, båda auktoriserade revisorer. Det gemensamma namnet ska stärka samarbetet och företagets position på marknaden, men även öka byråns attraktionskraft som arbetsgivare.

”Det är viktigt att synas när medarbetare ska rekryteras. Vi är väldigt noga i rekryteringen av nya medarbetare och lägger stor vikt vid personlighet.”

Sven-Olof Larsson

Nyligen köpte Mazars upp Aktiv Ekonomi i Simrishamn. Hur ser ni på konkurrensen där ni är verksamma?

”Det finns flera byråer på marknaden. Vi har ett gott samarbete med de flesta aktörerna häromkring.”

Vad har ni för utsikter för 2018?

”Vi ser ett ökat inflöde av kunder och ser positivt på framtiden. Vi får många förfrågningar vilket vi ser som ett gott betyg.”

Sven-Olof Larsson tog 2010 över rodret för Österlenrevision efter Lars-Göran Martinsson. 2012 förvärvades Företagsredovisning i Ystad.

Finwire

[email protected]