”Befintliga kunder är nyckeln till vår tillväxt ”

Redovisningsbyrån ELT Ekonomikonsult är Årets tillväxtbyrå i Västmanlands län.

ELT på julfest

Redovisningsbyrån ELT Ekonomikonsult är  ännu en gång årets tillväxtbyrå i Västmanlands län. Byrån ligger i Västerås och grundades 2018 av Malin Bergman. 

“Jag är verkligen tacksam och ödmjuk inför utmärkelsen, vi vet att det finns många branschkollegor som kämpar hårt i de här tiderna”, säger byråns vd Malin Bergman. 

Nu har ni vunnit utmärkelsen 2 år i rad, vad har hänt sen förra vinsten?

“Ja, det har ändå hänt en del. Våra befintliga kunder är en stor del av vår tillväxt. Genom att de har rekommenderat oss vidare har vi fått ett erkänt lokalt namn här i Västerås. Vidare har jag också märkt att det blir lättare att hitta kompetent personal i takt med att man växer.”

Hur många är ni nu på byrån?

“Nu är vi 9 anställda på byrån, 4 kvinnor och 5 män. Så nu är vi i en hel grupp helt plötsligt, det är verkligen en stor skillnad från när vi bara var två anställda på byrån.” 

Hur skulle du sammanfatta nyckeln till tillväxten?

“Vårt fokus har alltid varit att ta hand om våra kunder på bästa möjliga sätt. Vi ser våra kunder som ambassadörer för byrån i förlängningen. Målet är alltid göra ett så pass bra jobb att våra kunder i sin tur tipsar andra om oss. Sen är personalen minst lika viktig för tillväxten. När man kommer över 4- 5 personer, så bidrar det till att sprida ryktet om oss ytterligare.”  

Är kunderna främst i Västerås?

​​”Ungefär hälften av vår verksamhet är lokal, sen har cirka 30 %  kring Stockholm. Resten är spridd över olika områden – vi har till och med kunder från Boden i norr till Skåne i söder. Ursprungligen kommer jag själv därifrån. Vår verksamhet är väldigt spridd.”

Vad händer framåt?

“Nu kommer vi först att försöka landa lite i den omsättningen vi har. Vi vill växa långsamt. Sen ska vi satsa på att kompetensutveckla vår personal och att ta hand om våra befintliga kunder, det är vårt mål för 2024. Men vi vill också växa lokalt här i Västerås, vi tycker om att träffa våra kunder live, även om vi självklart jobbar lika bra digitalt.”

Priset Årets tillväxtbyrå delas ut länsvis över hela landet. Det går till redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen minst tre år i följd, drivs som aktiebolag och omsätter minst 3 Mkr. Snabbast tillväxt i länet vinner. Priset är instiftat av Revisionsvärlden och delas i år ut tillsammans med det växande byrånätverket LR Revision & Redovisning.

Läs mer om ELT och Malin Bergman:

Med facit i hand skulle jag rekryterat mer personal tidigare

Det behövs fortfarande kvinnliga förebilder i redovisningsbranschen

Jonas Karanta

[email protected]