”Med facit i hand skulle jag rekryterat mer personal tidigare”

Nätverksevent en del av Västeråsbyrån ELT Ekonomikonsults tillväxtstrategi.

Malin Bergman och Kaj Johdet

Efter flera år som finalist blir ELT Ekonomikonsult Årets tillväxtbyrå 2022 i Västmanlands län. Revisionsvärlden ställde några frågor till grundaren och vd:n Malin Bergman och Kaj Johdet som är marknads- och personalansvarig på byrån.

ELT Ekonomikonsult var finalist redan 2020, då var ni två medarbetare på byrån. Två år senare är ni sex personer. Hur har ni gjort för att växa så snabbt?

”ELT Ekonomikonsult har aldrig egentligen haft någon marknadsföringsplan för att växa utan fokus har alltid varit att ta hand om våra befintliga kunder som i sin tur rekommenderat oss till vänner och affärsbekanta”, säger Malin Bergman, som drog igång ELT Ekonomikonsult år 2018.

Hade du gjort något annorlunda med byrån om du hade kunnat backa tillbaka?

”Med facit i hand så hade jag börjat rekrytera mer personal tidigare, jag har nog varit för försiktig. Men på det stora är jag väldigt nöjd med vad vi skapat”, säger Malin Bergman.

Kaj, du är marknads- och personalansvarig – inte redovisare. Har en liten byrå råd att hålla sig med en sådan?

”Jag brukar lite skämtsamt kalla mig ELT:s onödigaste person eftersom kunderna skött marknadsföringen hittills. Jag har tidigare jobbat med marknadsföring & personalfrågor på ett antal stora kedjor inom restaurangbranschen och har ett stort kontaktnät. Vi vill framöver bygga ett bra nätverk av drivna människor kring ELT, syftet är att nätverket skall ge alla nya affärskontakter och nya affärsmöjligheter. Tidigare har vi bland annat arrangerat padelturneringar för våra kunder där många bra kontakter knöts”, säger Kaj Johdet.

Enligt Malin Bergman är målsättningen att ELT Ekonomikonsult skall växla upp ytterligare och kanske även växa nationellt.

”Då är frågan snarare om vi har råd att inte ha en person som jobbar aktivt med personalfrågor och marknadsföring, så att vi andra kan fokusera 110 procent på redovisningen”, säger Malin Bergman.

Hur tänker du kring tillväxt framöver?

”Målet är givetvis att fortsätta att växa och förutsättningarna för det ser goda ut. Det är dock väldigt viktigt att vi bibehåller hög service och god kvalitet i allt vi gör. Våra kunder är våra bästa ambassadörer och så vill vi även ha det framöver”.

Malin Bergman och Kaj Johdet tog emot priset i samband med nätverksträffen Byrålunch, som nyligen hölls i Västerås. Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]