BDO förlänger välgörenhetskontrakt med Hand in Hand

Kvinnor i Poraiyur. Foto: Hand in Hand.

BDO förlänger ett samarbete med välgörenhetsorganisationen Hand in Hand, som inriktar sig på långsiktig fattigdomsbekämpning i Indien. Det nya åtagandet sträcker sig över 2,5 år.

”När vi i slutet av år 2019 avslutade ett två år långt byprojekt ville vi på en gång starta upp ett nytt eftersom vi såg vilka resultat det gav för invånarna i den by som vi hjälpt utvecklas. Vi kunde se att vi verkligen gjorde skillnad för människor”, säger Malin Nilsson, vd på BDO, i ett pressmeddelande.

Den by som valts ut för det nya byprojektet heter Poraiyur och i staten Tamil Nadu i sydöstra Indien, i samma region som det tidigare byprojektet.

Sedan några år tillbaka har BDO ett samarbete med Hand in Hand, vars program bygger på utbildning och träning av framför allt kvinnor. Deltagarna i projekten får kunskap och verktyg för att skapa sig stabilare försörjning – ”hjälp till självhjälp”.

Hand in Hand har visat att kvinnor i högre utsträckning än män investerar sin inkomst i familjens välbefinnande. Utbildning för att stärka kvinnor anses därför vara nyckeln till att utrota fattigdom.

Martin Hammarström

[email protected]