Deskjockeys etablerar sig i Finland

”Ligger fem år före Sverige”.

Anna-Bella Packwood blickar mot öster.

Deskjockeys, som vann FAR:s utmärkelse ”Årets framtidsbyrå” 2014, etablerar sig på den finska marknaden och söker just nu en lokal chef. Det rapporterar tidningen Balans.

Delägaren och konsultchefen Anna-Bella Packwood uppges redan nu arbeta på plats hos kunder i Helsingfors två dagar varannan vecka. Ambitionen är nu att få in en landschef som kan bearbeta marknaden. Deskjockey har två delägare som talar finska och även ett tjugotal svenska kunder som är dotterbolag till finska företag.

Vd och grundaren Peter Rexhammar uppger till Balans att den tilltänkta chefens övergripande mål blir att få den nya verksamheten att växa. Vederbörande kommer också vid sidan av att jaga nya kunder att arbeta med drift, anställa personal och ta hand om befintliga kunder.

Deskjockeys har idag tio medarbetare inom revision och 15 inom redovisning och lön. Den finska marknaden sägs ofta ligga före den svenska när det gäller digitalisering.

“Finland ligger fem år före Sverige. Exempelvis lagstiftades formatet för e-fakturor i Finland för många år sedan. De har system som är med självgående än i Sverige. Att ta nästa steg i branschen är lättare när tekniken redan finns på plats”, säger han till Balans.

Finwire

[email protected]