”Nu har proppen verkligen gått ur för oss”

Grant Thornton nu över 50 medarbetare i Malmö. Siktar mot 60 till hösten.

Boel Hansson

Sju frågor till Boel Hansson, chef för Grant Thorntons växande Malmökontor. När hon tillträdde i maj 2013 hade kontoret cirka 30 anställda. Idag är de 52 medarbetare i Malmö.

Hur har ni gjort för att växa?

”Vi har en platt organisation och den som vill vara med att bygga och utveckla vår affär ges möjlighet att göra det. Jag är oerhört stolt över den känsla som vi har byggt tillsammans på vårt kontor! Grant Thornton har också ett uttalat mål om att skapa ett hållbart arbetsliv, detta lockar medarbetare till oss.”

Vilka tjänster växer snabbast?

”Just nu växer vi egentligen inom alla affärsområden. I vår revisionsaffär har vi ökat vår marknadsandel det senaste halvåret. Vi har precis förstärkt och gjort en nysatsning på vår löneavdelning som genererar nya uppdrag inom outsourcing och konsultationer. Våra digitala tjänster inom ekonomiservice attraherar många entreprenörer och vår skatteavdelning följer med i tillväxten av de övriga affärsområdena, Vi har anställt en redovisningsexpert och advisory växer också med nya medarbetare.”

Hur stort är Grant-Thorntons Malmökontor jämfört med de lokala konkurrenternas?

”Sett till antalet medarbetare så är vi fortfarande mindre än BIG4, men tittar vi på utvecklingen av marknadsandelar så börjar vi närma oss de större branschkollegorna.”

Hur skulle du beskriva den lokala marknaden?

”Det har hänt mycket på marknaden de senaste åren. Inom framför allt tech och fastigheter har vi gynnats av en positiv lokal utveckling.”

Varifrån hämtar du personalen?

”Vi har haft möjlighet att anställa en del från Big4 och Aspia men också kvalificerade medarbetare från näringslivet. Vi har just nu en senior person som efter 1,5 år utanför Grant Thornton återvänder till oss. Mer juniora medarbetare ansluter även de från Big4 men annars kommer de direkt från universitetet, där vi också stärkt vår attraktionskraft.”

Vad har flytten från Djäknegatan till Universitetsholmen betytt?

”Flytten har betytt otroligt mycket! Vi har nu ett modernt kontor som vi är oerhört stolta över och som håller på att bli en mötesplats för näringslivet i Malmö. För medarbetarna så innebär planlösningen ett stort steg framåt i vårt teambaserade arbetssätt.”

Redan i december 2016 sa du i en intervju med Revisionsvärlden att du siktade mot 50 medarbetare på kontoret. Sinkades er tillväxt av BDO:s etablering i Malmö (som gjordes slutet av 2016 med Grant-Thornton-avhopparna Christofer Hultén och Olof Andersson i spetsen)?

”Marknaden har förändrats mycket under de senaste två åren. Vi har byggt ett starkt och stabilt team, flyttat till ett framtidssäkrat kontor och är trygga men det har fått ta tid. Nu har proppen verkligen gått ur för oss. I maj passerar vi 50 medarbetare och just nu ser det faktiskt ut som att vi kommer vara omkring 60 redan i augusti.”

Martin Hammarström

[email protected]