BDO öppnar nytt Malmökontor

Avhoppare från Grant Thornton bakom nystart.

Christofer Hultén

BDO drar igång ett nytt kontor i Malmö. Grundarduon består av auktoriserade revisorerna och tidigare Grant Thornton-delägarna Christofer Hultén och Olof Andersson, som båda lämnat Grant Thornton för att i stället bli partner i BDO.

”Det ska bli jättespännande att vara med och bygga upp något från grunden. Just nu sitter vi i ett kontorshotell men efter årsskiftet flyttar vi in i nya lokaler på Skeppsbron. Vi håller som bäst på att rekrytera och räknar med att vara kring 10 personer om några månader”, säger kontorschefen Christofer Hultén till Revisionsvärlden.

Malmökontoret kommer att arbeta tätt tillsammans med BDO-kontoret i Helsingborg, som har cirka 30 medarbetare. Bland annat kommer skattejuristen Maria Frostberger verka framför allt vid Malmö-kontoret.

Olof Andersson

Etableringen innebär att BDO får ett riktigt Malmökontor efter några år utan ordentlig närvaro i rikets tredje stad. Den förra BDO-skylten fick tas ned när personal och delägare gick till Baker Tilly. BDO-etaberingen i Malmö är det senaste exemplet på rekryteringar från Grant Thornton, något Revisionsvärlden skrivit om tidigare. Det blir även ett hårt slag mot Grant Thortons snabbväxande Malmökontor, som tappat två av fem delägare. Grant Thortons kontorschef i Malmö Boel Hansson uppgav nyligen till Revisionsvärlden att hon har ambitionen att växa vidare. Målet är att vara över 50 personer innan nästa årsskifte.

Både BDO och Grant Thornton är starka inom ägarledda företag.

 

Martin Hammarström

[email protected]