Kontorschefens nyårslöfte

Vill växa med minst 10 procent 2017.

Boel Hansson

Grant Thornton-chefen i Malmö Boel Hansson har fått ordentlig fart på affärerna vid sitt kontor, som hittills varit snäppet mindre än verksamheterna i exempelvis Västerås och Örebro. Enligt den senaste årsredovisningen hade Grant Thornton 34 anställda i Malmö, men idag arbetar drygt 45 medarbetare på kontoret, som har adressen Djäknegatan 2. Under hösten har Hansson rekryterat flera nya seniora medarbetare och ambitionen är att hålla tillväxttakten uppe även 2017.

”Vi siktar mot att vara åtminstone 50 personer innan nästa årsskifte. Nyligen förstärkte vi med Carl-Fredrik Magnusson, en erfaren rådgivare inom företagsöverlåtelser, värderingar av företag och due diligence i samband med förvärv av bolag” skriver Boel Hansson i ett mejl till Revisionsvärlden.

Uppfylls tillväxtambitionerna kan Malmö snart kvala in bland de allra största Grant Thornton-kontoren, exempelvis har Uppsala enligt webbplatsen knappt 50 medarbetare.

Boel Hansson fyller även på underifrån med nyutexaminerade studenter. Rekryteringarna till redovisning och revision sker enligt en modell där de nyanställda i början växlar mellan verksamheterna. Deras specialisering sker under det första eller det andra året.

”Vi vill ge de yngre en bredare grund, därav låter vi dem vänta med att välja. Dessutom förändras redovisningskonsultrollen i snabb takt och kommer ställa andra krav framåt. Vi har nu anställt nyutexaminerade som kommer att börja under hösten 2017 enligt den modellen. Även de nyutexaminerade som började i höstas får ett liknande upplägg”, skriver Boel Hansson.

 

Martin Hammarström

[email protected]