Grant Thornton byter VD

Peter Bodin slutar efter 16 år på posten.

Peter Bodin har varit vd i Grant Thornton sedan år 2000 och företagets omsättning har under hans vd-period ökat från 390 miljoner till nära 1,3 miljarder kronor, skriver Realtid.

Processen att utse en efterträdare till vd-posten pågår och bytet är planerat att ske i september 2016. Det är oklart vem som har tagit initiativet till vd-bytet.

“Det är förstås en omtumlande upplevelse. Jag har levt med Grant Thornton dygnet runt så det kommer helt klart bli en annan tillvaro. Men efter en dialog med styrelsen kom vi fram till att det är ett bra tillfälle för mig att lämna nu när Grant Thornton har god tillväxt och lönsamhet. Det är dags att någon annan tar vid så jag tycker att det här beslutet har landat väldigt väl”, säger Peter Bodin till Realtid och fortsätter:

“Företaget har precis startat en rekryteringsprocess för att finna kandidater till vd-posten och det är till sist styrelsen som tar beslut om vem som blir min efterträdare. Kommande vd ska kunna leda förändringsarbetet, digitaliseringen och möta kundernas och medarbetarnas krav. Jag är övertygad om att vi kommer hitta min efterträdare internt”.

Peter Bodin kvarstår som partner i företaget.

Martin Hammarström

[email protected]