Grant Thornton svarar med tillväxt i Örebro

Över 60 anställda efter köp av mindre byråer. Fler medarbetare på väg in.

Grant Thornton (GT) är nu över 60 anställda i Örebro efter en affär där GT tar över både kunder och sex anställda från byrån Din Ekonomi. Dessutom köpte GT nyligen Libra Redovisning med fem anställda, inklusive en delägare.

”Vi har jobbat en tid med dessa förvärv och det är jätteskoj att allt faller på plats. Till dessa elva nya medarbetare kommer i september ytterligare med fyra anställda, inklusive en delägare, i samband med ett tredje förvärv, Örebro Affärskonsult AB”, säger Leif Ericsson, kontorschef för Grant Thornton i Örebro till Revisionsvärlden.

I och med förvärven växer löneadministration i betydelse vid Örebrokontoret. Leif Ericsson vill fortsätta att utveckla lönetjänsterna och lovar ytterligare tillväxt.

”Att växa är en del av vår strategi. När jag kom till Örebrokontoret 2005 var vi 20 anställda, nu är vi 60. Vi kommer att göra ytterligare rekryteringar i närtid och skulle tro att vi är över 70 personer innan året är slut”, säger Leif Ericsson, som har plats att växa tack vare att man i höstas flyttade till nya, större lokaler i Kompassen-huset vid Stortorget.

Ericsson uppskattar att kontoret idag har cirka 40 procent av intäkterna inom revision, 40 procent inom redovisning och lön samt 20 procent inom skatt och övrig rådgivning.

Martin Hammarström

[email protected]