Grant Thornton intog Malmö

Tusen anställda dansade på Stortorget till rapparen Behrang Miri.

Förra veckan reste en växande skara Grant Thornton-anställda till Malmö för att delta i bolagets årligt återkommande kunskapsvecka, med internutbildningar i allt från skatt och redovisning till marknadsföring i sociala medier. Veckan kröntes med en get-together med upp emot 1100 deltagare från hela landet.

”Vi brukar samla en så stor del våra kurser och seminarier till samma vecka och plats av miljö- och effektivitetsskäl. Det här blir större och större för varje år som går. I år håller vi till på Malmö Live. De flesta kurser hålls av interna experter, men vi får även besök av externa föreläsare. På torsdag kväll höll Renata Chlumska en inspirationsföreläsning och vi har även haft besök av vår globala marknadschef, Paul English”, säger Grant Thorntons informationschef Lisbeth Larsson.

Temat för 2016 är hållbarhet – hur företaget, medarbetarna, kunderna och samhället ska växa på ett hållbart sätt. På fredagen övergick utbildningarna i en get-together med gemensam middag. Man har även passat på att avtacka nyss avgångne vd:n Peter Bodin. På fredagskvällen fyllde personal, fotbollar och lila ballonger Stortorget i Malmö där GT-scenen gästades av rapparen Behrang Miri, FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran och Niclas Carlén, vd för Malmö FF. Där var fokus på hur näringsliv och föreningsliv kan samverka för en bättre integration i samhället. Bland annat kickades 500 fotbollar som skänktes till MFF:s och FC Rosengårds ungdomssatsningar som inkluderar fotboll för ensamkommande flyktingbarn. Aktiviteterna fortsatte även under helgen.

 

Veckan i siffror, kunskapsvecka och get-together

Antal kurser: 12

Antal seminarier: 33

Antal deltagare totalt: närmare 1100 personer.

Källa: Grant Thornton

kunskapsvecka-2016-088
Kunskapshungriga anställda. Foto: Grant Thornton
Martin Hammarström

[email protected]