Fördel Norrköping när Östergötland går mot tillväxtfinal

Vinnaren utses på Grand Hotel Norrköping den 23 november. Foto: Elite Hotels.

Tio byråer är i final till priset Årets tillväxtbyrå 2022 i Östergötlands län. Bland finalisterna märks Norrköpingsbaserade Aotopia, som blev Årets tillväxtbyrå 2021. Grundaren Anel Osmanagic har ökat omsättning och vinst varje år sedan 2015. Ska han ta hem priset även i år?

En annan tidigare vinnare bland årets finalister är Nistra, som tog hem priset 2020. Nistra finns i Norrköping och drivs av Annika Hjelm och Henrik Karlstrand.

Även Leba Ekonomibyrå återfinns i Norrköping och drivs av Bahjat och Lena Mourad. Byrån har även ett kontor i Katrineholm och totalt sex medarbetare enligt webbplatsen. Leba Ekonomibyrå har tidigare varit nominerad till ett annat pris: Visma Accounting Awards.

Endast två byråer med bas i Linköping har tagit sig till final i år. Den ena är Checkat, en it-tung byrå som drivs av Christoffer Olsson och Martin Svärd. Den andra är LR Revision & Redovisning Östergyllen, med vd Jan Andersson. Byrån är störst bland finalisterna och finns även i Borensberg, Rimforsa och Motala.

En annan byrå som tidigare varit i final är Helenas Support, med Helena Petersson. Byrån har bas i Åtvidaberg och har fem medarbetare enligt webbplatsen.

Även kombibyrån Easycount, med auktoriserad revisor Torgny Nilsson i spetsen, känns igen från tidigare års tillväxtlistor. Byrån finns i Norrköping och Stockholm.

Vinnaren koras på Grand Hotel Norrköping den 23 november. Läs mer här.

Finalister Årets tillväxtbyrå 2022 i Östergötlands län

Byrå

Ort

Omsättning, tkr

Aotopia AB

Norrköping

3507

Checkat AB

Linköping

6055

Digit Ekonomibyrå AB

Motala

4450

Ditt Kontor Med Hjelmar AB

Motala

2577

Easycount Sweden AB

Norrköping

8156

Helenas Support AB

Åtvidaberg

3483

Leba Ekonomibyrå AB

Norrköping

3165

Linds Kontorstjänst AB

Norrköping

2380

LR Revision & Redovisning Östergyllen AB

Linköping

16134

Nistra AB

Norrköping

12564

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]