De växer mest i Kronoberg

Snart är det återigen dags att kora Årets tillväxtbyrå i Kronobergs län. Den redovisnings- eller revisionsbyrå som ökar snabbast, tre år i följd, kammar hem priset. Nedan är några av finalisterna:

  • Confido Redovisning, en redovisningsbyrå i Växjö, som ägs av Rolf Dahlberg som en gång i tiden startade Visma Spcs. Byrån leds av vd Anna Olandersson och har 13 medarbetare enligt webbplatsen. Byrån vann priset 2019.
  • Persson & Thorin, redovisningsbyrå i Växjö. Grundad 1993 av Gun Lindsten och Karl Thorin. Byrån är nu uppköpt av finländska Talenom och är med i uttagningen för sista gången.
  • Ekonova har ökat omsättningen åtta år i följd. Redovisningsbyrån vann priset i fjol och vd Leyla Bekir sa då att de vill bli ”störst i Växjö inom redovisning”.

Samtliga finalister Årets Tillväxtbyrå 2019, Kronobergs län

Confido Redovisning AB
Ekonomibyrån Uppvidinge AB
Ekonovorna AB (Ekonova)
Ekontera AB
K. O. Redovisning Växjö AB
Persson & Thorin AB
Redovisning i Lammhult AB
Redovisningscenter i Kosta AB

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]