Dalarnas tillväxtbyråer 2022 – hela listan

Dalarna har växande byråer över hela länet, visar listan över finalister till priset Årets tillväxtbyrå 2022 i Dalarnas län. Priset delas ut för femte året i följd och i år är det tio snabbväxare inom redovisning och revision som är i final.

Ett par av dem har vunnit tidigare. Dalälva, vinnarbyrån år 2019 med kontor i Malung, Sälen och Mora, är finalist även i år. Grundaren heter Annelie Bälter, hon berättade i en intervju med Revisionsvärlden att hon tog över verksamheten när Visma Services (som senare blev Azets), beslutade att avveckla verksamheten i Dalarna.

En annan byrå på känns igen är ViNi Ekonomikonsult. Ägarna Ulrika och Fredrik Nygren tog emot priset redan 2018. Byrån är baserad i Säter och har ökat omsättningen varje år sedan starten.

Kreativgruppen Falun är en del av en redovisningsgrupp som finns på flera orter i landet. Kreativgruppen i Luleå blev Årets tillväxtbyrå i Norrbotten 2018. I Falun leds verksamheten av Jenny Barkensjö.

Tre av finalisterna erbjuder både revision och redovisning, nämligen Åhlberg & Partners, med Johan Hardinger, LR Revision Falun/Leksand med Lisa Borgert Isaks samt Merab (Mora Orsa Ekonomikonsult & Revision AB) med Patrik Gilljam.

Finalister Årets tillväxtbyrå 2022 i Dalarnas län

Anella Redovisning AB

Falun

Angamato Ekonomikonsult AB

Orsa

Anroli Revision AB

Mora

Dalälva Ekonomi & Utbildning AB

Malung

Ekonomoen AB

Vansbro

Kreativgruppen Falun AB

Falun

LR Revision Falun/leksand AB

Falun/Leksand

Mora Orsa Ekonomikonsult & Revision AB

Mora

Vini Ekonomikonsult AB

Säter

Åhlberg & Partners AB

Leksand

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden och kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut i varje län och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Utsikt från Gesundaberget över Siljan och Sollerön. Foto Visit Dalarna.

Martin Hammarström

[email protected]