”Vi tackar sällan nej till nya kunder”

Säters enda redovisningsbyrå växte snabbast i Dalarna.

Fredrik och Ulrika Nygren

ViNi Ekonomikonsult i Säter är Årets tillväxtbyrå i Dalarnas län. Ägarna Ulrika och Fredrik Nygren tog emot priset på nätverksträffen CloudLunch som arrangerades i Falun härom veckan. Revisionsvärlden fick en intervju.

“Jag och min man Fredrik startade byrån 2013. Vi kommer båda från en större byrå men ville starta något eget och arbeta närmare kunderna. Det var ett väldigt snabbt beslut. Jag tror att det gick en vecka mellan att vi väckte tanken till att vi båda sagt upp oss. Vi startade ju på noll, utan en enda kund, men det har rullat på. Idag är vi sju medarbetare”, säger Ulrika Nygren.

Vilka är era kunder?

”Vi har kunder i Falun, Borlänge och Stockholm, men framför allt är vi starka bland de mindre företagen i Säter. De uppskattar att de kan komma förbi spontant, utan att boka tid. Och vi tycker att kontakten med kunderna är en rolig del av jobbet.”

Ni har vuxit organiskt men även gjort ett förvärv för ett par år sedan. Berätta!

”När vi startade visste vi att det fanns en lokal konkurrent i Säter. Den byrån drevs av en person som närmade sig pensionsåldern och ganska kort efter att vi etablerat oss så hade vi kontakt med varandra gällande ett eventuellt förvärv. Vi sa relativt snabbt att vi var intresserade av att förvärva redovisningsdelen av den byrån. Nu i oktober är det två år sedan den affären och allt har gått jättebra.”

Ni är enda redovisningsbyrån i Säter, har sju anställda och omsätter nu sex miljoner kronor. Har ni vuxit färdigt nu?

”Vi är jättenöjda med den nivå vi nått, men vi tackar sällan nej till nya kunder. Det vore kul att växa ytterligare.”

Fotnot: Utmärkelsen Årets tillväxtbyrå delas ut av Revisionsvärlden och programvaruföretaget 24SevenOffice. Priset går till den byrå i varje län som växer snabbast och samtidigt ökar både vinst och soliditet. Diplomen delas ut på CloudLunch, en serie nätverksträffar som arrangeras över hela Sverige. Läs mer och anmäl dig kostnadsfritt till CloudLunch på din ort.

Martin Hammarström

[email protected]