Uppsala läns mesta tillväxtbyråer kartlagda

Villa Anna, där Årets tillväxtbyrå koras.

Åtta redovisnings-och två revisionsbyråer är finalister till priset Årets tillväxtbyrå i Uppsala län 2022. Den redovisnings- eller revisionsbyrå som ökat omsättningen snabbast, och tre år i följd, kammar hem priset.

Revisionsbyråerna på listan är Waca Revision i Enköping, med Camilla Walgeborg och Uppsalabyrån Dinrev, med Tomas Ericson. Dinrev var i final redan i fjol.
På redovisningssidan märks Aglaia Ekonomi i Bålsta. Maria Häggström startade byrån i Järfälla utanför Stockholm och flyttade verksamheten till Bålsta för fem år sedan. Aglaia blev Årets tillväxtbyrå 2020 i Uppsala län.

Även Hagman Ritscher Redovisning har varit i final tidigare. Uppsalabyrån drivs av Kristina Ritscher och Tina Hagman.

I finalfältet märks Slipp Redovisning Uppsala (bolaget heter formellt Simple Accounting Uppsala AB). Byrån, som är ansluten till det växande franchisekonceptet Slipp, ägs av den mer traditionella byrån Avanta Ekonomi, med vd Filip Andersson. För ett par år sedan skrev Revisionsvärlden om hur Avanta startat ett rådgivningsbolag med en Stockholmsbyrå.

Störst bland de nominerade byråerna är S-Ekonomi, med Sara Björk i spetsen. Uppsalabyrån omsatte nära 8 Mkr i fjol och har 13 medarbetare på webbplatsen.

Vinnaren koras på Villa Anna den 8 november. Läs mer här.

Finalister – Årets tillväxtbyrå i Uppsala län 2022

Byrå

Ort

Omsättning, tkr

Aglaia Ekonomi AB

Bålsta

6173

Contabile AB

Uppsala

6032

Dinrev AB

Uppsala

2922

Ekonomicenter i Uppsala AB

Uppsala

6965

Firm4u AB

Uppsala

4305

Hagman Ritscher Redovisning AB

Uppsala

2392

Numbers & Stuff Sverige AB

Uppsala

6106

S-Ekonomi AB

Uppsala

7792

Simple Accounting Uppsala AB (Slipp redovisning)

Uppsala

4426

Waca Revision AB

Enköping

2013

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]