Uppsalabyråer i final för tillväxtpris

Maria Häggström och Åsa Edberg, Aglaia Ekonomi, när de tog emot priset i fjol.

Tio redovisningsbyråer är finalister till priset Årets tillväxtbyrå i Uppsala län 2021. Den redovisnings- eller revisionsbyrå som ökat omsättningen snabbast, och tre år i följd, kammar hem priset.

I finalfältet märks Slipp Redovisning Uppsala (bolaget heter formellt Simple Accounting Uppsala AB). Byrån, som är ansluten till det växande franchisekonceptet Slipp och drivs av Filip Andersson.

En annan byrå som sticker ut bland finalisterna är Intromedia ut. Byrån erbjuder både it- och ekonomilösningar. Molnarkitekten Jonas Mertanen är vd.

Aglaia Ekonomi har sitt säte i Bålsta. Maria Häggström startade byrån i Järfälla utanför Stockholm och flyttade verksamheten till Bålsta för fyra år sedan. Aglaia blev Årets tillväxtbyrå 2020 i Uppsala län.

Störst bland de nominerade byråerna är Ekonomicenter i Uppsala med 5,6 miljoner kronor i omsättning med Jonathan Ekman som vd. Minst bland de nominerade är Simple Accounting Uppsala.

Finalister till Årets tillväxtbyrå 2021, Uppsala län

Aglaila Ekonomi AB
Auctor Ekonomi i Uppland AB
Dinrev AB
Ekonomicenter i Uppsala AB
Hagman Ritscher Redovisning AB
Intromedia Ekonomi AB
Konsultfabriken AB
Roos Redovisning & konsultation AB
S-Ekonomi AB
Simple Accounting Uppsala AB

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Finwire

[email protected]