Tidigare FAR-chef får leda Srf konsulterna

Lena Lind. Foto: Brandskyddsföreningen.

Lena Lind tar i höst över som ny vd för branschorganisationen Srf konsulterna. Hon efterträder Roland Sigbladh som i våras meddelande att han går i pension.
Lind är ekonom och inledde karriären som revisor på EY. Enligt Linkedin arbetade hon på EY i nästan 12 år och slutade som Senior Manager. Hon var under några år i början av 2010-talet vd för den konkurrerande branschorganisationen FAR och genomförde bland annat en fusion av tre olika FAR-bolag. Under januari 2011 – april 2013 var hon vd för den samlade verksamheten. Därefter har Lind haft flera andra vd-jobb och kommer närmast från Brandskyddsföreningen, där hon varit både vd och tillförordnad generalsekreterare. Hon har även haft konsultuppdrag på kombibyrå.

”Utifrån sin kompetens och erfarenhet från uppdrag som både vd och generalsekreterare samt flera års erfarenhet från branschen kommer Lena att kunna bidra på ett bra sätt till verksamheten, medlemmarna och hela redovisnings- och lönebranschen”, säger Frans Blom, Srf konsulternas ordförande.

Lena Lind tar över som vd 1 september 2022 och kommer successivt att även ta över rollen som förbundsdirektör från och med Q3 2023. Roland Sigbladh kvarstår alltså i rollen som förbundsdirektör till hösten 2023.

”De frågor som Srf konsulterna driver ligger mig varmt om hjärtat. Det ska bli väldigt inspirerande att tillsammans med medlemmar, styrelse och medarbetare säkerställa att de viktiga yrkesgrupperna redovisningskonsult, lönekonsult och rådgivare har en fortsatt stark röst och självklar roll i näringslivet, säger Lena Lind i ett pressmeddelande.

Martin Hammarström

[email protected]