Nystart för Ludvig & Co Nyköping

Maredo breddar jättens kompetens inom kreativa näringar – "en ny kundgrupp".

Malin Andersson

I somras köpte finländska Talenom YOUnited Professionals i Nyköping och nu är det dags för nästa affär i den södermanländska residensstaden. Redovisningsjätten Ludvig & Co köper MAREDO Ekonomi AB i Nyköping. Affären genomfördes den 1 september.

”Med förvärvet av MAREDO stärker vi vår närvaro i Nyköping – en ort där vi under de senaste åren har haft ett besökskontor men där vi nu får anledning att tydligt etablera oss igen”, säger Maria Rosengren, regionchef i region Öst på Ludvig & Co i ett pressmeddelande.

Ludvig & Co har tidigare endast haft ett par medarbetare på orten. Vid årsskiftet 20/21 flyttade dessa in i nya lokaler på Badhusugatan 5. Kunderna har kunnat träffa en fastighetsmäklare och en ekonom på daglig basis och jurister efter överenskommelse. MAREDO har kontor på Kungshagsvägen 3. Ludvig behåller båda kontoren tills vidare.

Maria Rosengren, regionchef, säger till Södermanlands Nyheter att man vill växa från dagens totalt tio medarbetare i Nyköping.

“Vi pratar definitivt om flera medarbetare och ser också framför oss att vi kommer att vilja anställa en lokal kontorschef”, säger hon.

MAREDO har många kunder inom kreativa branschen som författare, musiker, skådespelare och formgivare.

”Denna företagargrupp har på många sätt andra utmaningar än andra företagare. Att vi nu breddar vår kompetens inom en ny bransch innebär att vi därmed kan hjälpa en ny kundgrupp i hela landet med verksamheten i Nyköping som bas”, säger Maria Rosengren som är Regionchef i region Öst.

Maredo omsatte cirka 8 Mkr det senaste räkenskapsåret. Hela byrån med åtta anställda hänger med till Ludvig & Co. Grundaren Malin Andersson lämnar rollen som kontorschef och ska arbeta på Ludvig & Co som senior rådgivare.

”Nyckeln till att utveckla MAREDO och kunna ge våra kunder ett utökat tjänsteerbjudande är att göra det tillsammans med ett stort och ledande företag som Ludvig & Co”, säger Malin Andersson.

MAREDO Ekonomi AB startades 1999. Huvudkontoret finns i Nyköping och har ett besökskontor på Södermalm i Stockholm.

Ludvig & Co har varit aktiv på förvärvsfronten i år, inte minst i storstäder. Tidigare i år köpte man redovisningsbyrån Ödklint Konsult med kontor i Huddinge i södra Stockholm och Öresunds Redovisning i Malmö. Även värmlansbyrån Stanza hör till årets förvärv.

Martin Hammarström

[email protected]