Ludvig & Co byter vd – igen

"Tråkigt att han väljer att sluta" - Chefen för Kontorsrörelsen Fredrik Backman tar över.

Fredrik Backman

Chefen för redovisningsjätten Ludvig & Co, Rickard Westlund lämnar vd-posten efter cirka ett år på posten. Westlund uppger till Revisionsvärden att han fått ett annat vd-jobb, som ska offentliggöras först efter sommaren.

Det var i juni i fjol som Rickard Westlund efterträdde mångåriga chefen Katarina Klingspor. Westlund kom från en tjänst som chef för Swedbanks privat- och företagsmarknad i Sverige, där bland annat skog- och lantbrukskunder ingår.

Ny vd från den 1 juli blir Fredrik Backman, som så sent som i mars rekryterades som kontorsrörelsechef. Han kom närmast från rollen som Sverige-vd för inkassobolaget Intrum.

Ludvig & Co:s styrelseordförande Michael Halbye tackar i pressmeddelandet Rickard Westlund för ”hans gedigna arbete”.

”Vi tycker det är tråkigt att han väljer att sluta men respekterar självfallet hans beslut. Vi är också mycket glada att Fredrik tackat ja till uppdraget som vd. Hans kompetens inom såväl ledarskap samt företagsutveckling kommer att vara betydande för Ludvig & Co. Vi har stort förtroende för Fredrik och att han kommer att fortsätta att driva bolagets utveckling i enlighet med vår långsiktiga plan. Därutöver har han en duktig och kompetent ledningsgrupp vilket gör att vi känner oss mycket trygga inför framtiden”, säger Michael Halbye, till vardags Senior Partner på McKinsey i Köpenhamn.

Ludvig & Co, tidigare LRF Konsult, har ambitiösa tillväxtplaner och ägs av PE-bolaget Altor och lantbrukskooperativa LRF.

Martin Hammarström

[email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *