Ludvig & Co förvärvar Malmöbyrå

Vill ha dubbla kontor i staden.

Jennie Kardell

Ludvig & Co har förvärvat redovisningsbyrån Öresunds Redovisning i Malmö. Ett pressmeddelande beskriver köpet som en del av redovisningsjättens tillväxtsatsning i storstäderna.
”Det är en väletablerad aktör och genom förvärvet stärker vi vår närvaro i Malmö stad med ytterligare ett kontor. Vi delar affärsfilosofi med Öresunds Redovisning och jobbar nära våra kunder”, säger Dennis Davidsson, Regionchef Syd på Ludvig & Co, den region som Öresunds Redovisning tillhör.
Öresunds Redovisning startade 1995 och har vuxit till 20 medarbetare, både organiskt och genom förvärv. År 2019 omsatte byrån 18 Mkr och året dessförinnan tog de emot Revisionsvärldens utmärkelse ”Årets tillväxtbyrå 2018 i Skåne”, se tidigare artikel.

Mikael Laulaja

Två av de tre tidigare ägarna, Mikael Laulaja och Jennie Kardell, fortsätter sitt arbete inom Ludvig & Co-koncernen. Mikael som senior rådgivare och Jennie som kontorschef. Alexander Broch, som tidigare drev Brochs Redovisningsbyrå och som 2009 gick samman med Öresunds redovisningsbyrå, följder inte med till Ludvig & Co. Enligt Jennie Kardell har han haft en passiv roll gentemot kunderna under de senaste tio åren.

Skyltar ni om till Ludvig?

“Initialt kommer Öresunds Redovisning att verka under eget namn, för att därefter vid någon tidpunkt övergå till Ludvig & Co:s varumärke och fullt ut integreras med Ludvig & Co. Men exakt när är inte klart”, skriver Jennie Kardell.

Varför samlokaliserar ni inte med Ludvig & Co?

“Vi kommer att fortsätta tills vidare med två kontor. Malmö är en stor stad där vi mycket väl kan ha flera kontor. Jag vet att Ludvig & Co håller ögonen öppna på fler intressanta redovisningsbyråer att förvärva, då man vill ha en tydlig närvaro i storstäderna och det finns utrymme för flera kontor här”, skriver Jennie Kardell.

Ingen köpeskilling anges i pressmeddelandet. Mikael Laulaja och Jennie Kardell motiverar affären med att Ludvig & Co har ett brett tjänsteutbud och ”det arbetssätt som krävs för att möta framtiden.

”Tillsammans med Ludvig & Co tar vår verksamhet ett stort kliv för att förbättra för våra kunder genom ett större utbud av tjänster, specialistkompetenser och både modern och personlig redovisning”.
Ludvig & Co skriver att man funnits i Malmö sedan 1929. Kontoret ligger i Västra Hamnen, bland en rad andra revisions- och redovisningsbyråer. Katarina Duvemyr är chef. Öresunds Redovisning har kontoret i Gamla staden.

Martin Hammarström

[email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *