Ludvig & Co köper tillväxtbyrån Stanza

Yeo Dahlström: ”Vi har egentligen inte haft en tanke på att sälja”.

Stanzas ledarduo Yeo Dahlström och Björn Svanegård. Foto och illustration: Stanza.

Ludvig & Co förvärvar redovisningsbyrån Stanza, med tre kontor i Värmland. Stanza grundades 2014 av Yeo Dahlström, med bakgrund på redovisningstjänsten Wint. 2018 köpte hon över en verksamhet i Hagfors från sin tidigare arbetsgivare. Det var så kallade ”papperskunder” som ville ha en hög grad av service och inte kunde flyttas över till Wints egenutvecklade digitala tjänst. Samma år kom Björn Svanegård in som delägare i Stanza, och tillväxten tog ny fart. Nu köps byrån alltså av Ludvig & Co, som har fyra kontor i Värmland: Karlstad, Kristinehamn, Säffle och Sunne.

”Vi kommer att göra en stegvis integration med Ludvig & Co, som kommer att ta cirka två år. Allt för att säkerställa att både personal och kunder är med. Jag är imponerad av den genomarbetade processen. Detta kommer att bli bra”, säger Yeo Dahlström till Revisionsvärlden.

Stanza har vuxit snabbt. Både 2019 och 2020 tog byrån emot Revisionsvärldens pris Årets tillväxtbyrå i Värmlands län.  Man omsatte 11 Mkr det senaste räkenskapsåret.

Kan ni fortsätta att växa under Ludvig & Co:s flagg?

”Det hoppas jag. Både jag och Björn följer med till Ludvig & Co. Björn blir kontorschef för de tre kontoren, jag blir senior rådgivare och kan jobba mer med kunder än idag”, säger Yeo Dahlström, som tidigare var Stanzas vd.

Varför säljer ni?

”Hos Ludvig & Co kan vi erbjuda kunderna en rad nya tjänster, exempelvis rådgivning inom skatt och affärsutveckling, som vi idag inte kan erbjuda ’in house. Vi har egentligen inte haft en tanke på att sälja’”, säger Yeo Dahlström.

Helena Iacono

Har ni haft många friare genom åren?

”Kanske någon spontan fråga, men inga seriösa propåer”, säger Yeo Dahlström, som inte vill säga något om köpeskillingen.

Ludvig & Co tycks vara på förvävsjakt. Nyligen köpte man Öresunds Redovisning, för övrigt också en tillväxtbyrå. Helena Iacono, regionchef Väst på Ludvig & Co, kallar Stanza en ”väletablerad aktör med kompetent personal” och lyfter särskilt fram att byrån utmärkt sig genom att bli Årets tillväxtbyrå i Värmlands län två år i rad.

”Genom förvärvet kommer vi att stärka vår lokala position i området och finnas på ytterligare två orter i Värmland”, säger Helena Iacono i ett pressmeddelande.

Läs även intervjun med Yeo Dahlström som gjordes i samband med att hon fick tillväxtpris i fjol.

Martin Hammarström

[email protected]