Halländsk snabbväxare planar ut

Redovisningsbyrån Ekonomihuset i Laholm AB är Årets tillväxtbyrå 2020 i Hallands län. Revisionsvärlden fick en miniintervju med Marie Schön, auktoriserad redovisningskonsult och delägare.

”Vi startade 2009 och byrån består idag av fyra personer. Det är två anställda och två delägare, Åsa Ahlby och jag själv. Vi har mest mindre och medelstora kunder här i Laholm och kring Ängelholm och Halmstad”, säger Marie Schön.

Förra räkenskapsåret ökade er omsättning från 3 till 3,4 Mkr. Hur har det gått i år?

”Vi har gått ned litet omsättningsmässigt eftersom en tidigare delägare är på väg mot pension. Han har startat ett eget bolag dit han tagit med en del gamla uppdrag.”

Ni har ökat flera år i rad. Vill ni växa vidare?

”Troligen ligger vi kvar på denna nivå en tid. Målet är inte att bli större, för oss är kunden målet. Engagemanget för kunden är det viktigaste, alla kunder måste bli sedda. Med det sagt vet man inte vad som händer i framtiden.”

Hur ser konkurrensen ut i Laholm?

”Det är mest mindre byråer, men Ludvig & Co har ett kontor”.

Utmärkelsen Årets Tillväxtbyrå 2020 går till den revisions- eller redovisningsbyrå i länet som det senaste räkenskapsåret ökat omsättningen snabbast, och samtidigt ökat vinsten. Priset bygger på en undersökning av kreditupplysningsföretaget UC. Bakom utmärkelsen står Revisionsvärlden samt programvaruföretagen Agoy och 24SevenOffice, läs mer här.

Martin Hammarström

[email protected]