”Det handlar om att förmedla positiv energi och identifiera det vi gör bra”

Jerry Fager på Srf-prisade Ebit i intervju.

Från vänster: Jerry Fager, Srf konsulternas vd Lena Lind och ordförande Frans Blom.

Redovisningsbyrån Ebit tar hem branschorganisationen Srf konsulternas pris ”Årets Auktoriserade Verksamhet 2022”. Byrån har sedan 30 år basen i Tranås och har vuxit på senare år. Revisionsvärlden fick ett par minuter med delägaren och ”kreative ledaren” Jerry Fager – bara minuter efter att han tagit emot priset vid Srf-dagen i Stockholm.

Ni bytte nyligen namn från Ekonomibyrån i Tranås till Ebit Sverige. Hur har varumärkesbytet landat?

”Det har gått fantastiskt bra. Vi oroade oss litet för hur kunderna skulle reagera, men faktum är att kunderna är de som brytt sig minst. Däremot har vi fått många hejarop från branschen.”

Så varför bytte ni namn?

”Det började med att vi skulle bygga en ny webbplats, men det växte till ett varumärkesprojekt. Vi ville ha ett varumärke som ser ut och känns som oss. Vi är personliga, nytänkare och mer än enbart en redovisningsbyrå. Vi vill coacha och ge råd till kunderna, då sänder ’ekonomibyrå’ fel signal. Dessutom har vi börjat växa utanför Tranås och medarbetare även i Jönköping och Motala”

Hur jobbar ni för att växa inom rådgivning?

”Vi har försökt att ’produktifiera’ vår rådgivning så att det finns färdiga tjänster att köpa. Vi har skapat en à la carte-meny där man kan läsa om vad vi kan erbjuda – förutom redovisning. Vi är uppe i 50-60 rätter på den menyn. Det är alltifrån att bistå vid styrelseförändringar, till kvalificerade analyser.”

Ska det vara priser på rätterna, alltså prissatta rådgivningstjänster på webbplatsen?

”Vi lägger inte ut priserna. Omfattningen beror mycket på situationen. Men i takt med att mjukvaran spelar en större roll inom rådgivning kommer det att bli lättare att prissätta sådana tjänster i förväg.”

Vill ni expandera till fler orter?

”Att öppna på fler orter är inget självändamål. Hittar vi rätt kompetens på en annan ort skulle vi kunna expandera dit. Men jag ser Jönköping som en mycket spännande ort och den närmaste tiden kommer vi att ha mycket att erbjuda där.”

Juryn gillar att ni internt lyfter fram ”Veckans aha”. Berätta mer!

”Absolut! Vi har veckomöten, där medarbetarna lyfter fram en positiv grej. Det kan vara om din kund, ditt egna arbete eller om en kollega. Det handlar om att förmedla positiv energi och identifiera det vi gör bra”, säger Jerry Fager.

Fotnot: Ekonomibyrån i Tranås har flera gånger varit finalist till Revisionsvärldens pris Årets tillväxtbyrå. Byrån har ett 20-tal medarbetare.

Transparens: Revisionsvärldens chefredaktör Martin Hammarström sitter i jurun som utser pristagarna. I juryn sitter även Eva Cooper, Regionchef hos Företagarna, Caroline Szyber, vice förbundsordförande hos Småföretagarna samt Srf konsulternas auktorisationsråd och ledning. Pristagarna utsågs bland ett 80-tal nominerade konsulter och verksamheter runt om i landet.

Juryns motivering:
”Årets vinnare är en verksamhet som med stor nyfikenhet vågar tänka nytt och som utmanar branschen och bidrar till dess utveckling. Med kunskap som drivkraft har denna verksamhet genom ökad digitalisering vidgat sin marknad och etablerat rådgivning som en naturlig del av kundarbetet. Denna Auktoriserade Verksamhet är en injektion i branschen med sitt nytänkande och sitt självförtroende. På denna byrå lyfter medarbetarna varje vecka fram ”Veckans aha”. Vi i juryn vill lyfta fram denna vinnande byrå och förebild till ”Branschens aha!”

Vid sidan av Årets Auktoriserade Verksamhet 2022 delare Srf konsulterna även ut två individuella priser. ”Årets Srf Auktoriserade Lönekonsult 2022” blev Malin Lundgren på Addea Outsourcing i Malmö. Priset som ”Årets Srf Auktoriserade Redovisningskonsult 2022” togs hem av Jeanette Lidman, på Järfälla Redovisning utanför Stockholm.

Redaktionen

[email protected]