Byråerna som växer mest i Västerbotten

Nio byråer i final.

Foto: Rex

Snart är det dags för årets kraftmätning bland Västerbottens starkaste redovisnings- och revisionsbyråer; Årets tillväxtbyrå 2023. Nio finalister är med i slutstriden:

Vinstor har kontor i Vilhelmina har varit i final flera gånger tidigare. Byrån grundades 2011, enligt den egna webbsidan när auktoriserade revisorn Toril Nyman bröt sig loss från Grant Thornton och startade eget.

Cloud Redovisning har kontor i Umeå och Stockholm och grundades av Samuel Önnbo och Per Lindström. I fjol förvärvade de Ekonomikollen i Umeå, som blev Årets tillväxtbyrå 2021 i Västerbottens län. Läs Revisionsvärldens intervju med grundaren Hanna Wiik.

Tre litet större byråer sticker ut bland finalisterna. Den första är RevisorCompaniet, med säte i Skellefteå och kontor i Malå, Sorsele, Bureå, Arjeplog, Lycksele, Hemavan och Stockholm. Byrån har 33 anställda enligt webbplatsen.

Den andra är BDO Norr, som är den del av BDO. Umeåkontoret leds av regionchefen Ludwig Sikström. Även Baker Tilly Umeå, som även har kontor i Nordmaling, kan räknas till de större byråerma.

Vinnaren utses den 26 september på Byrålunch Umeå på Rex. Läs mer och anmäl dig här.

Nedan listas samtliga finalister till Årets tillväxtbyrå i Västerbottens län.

Namn

Omsättning, tkr

Ort

AB Rdv i Umeå

3713

Lycksele

Baker Tilly Umeå AB

18228

Umeå

BDO Norr AB

32442

Umeå

Cloud Redovisning & Administration AB

11055

Umeå

Ekonomikonsulterna i Norrland AB

4651

Nordmaling

NPB Administration AB

7562

Skellefteå

Revisorcompaniet Hfm AB

33413

Skellefteå

Umeå Ekonomi & Affärsrådgivning AB

4367

Umeå

Vinstor AB

8480

Vilhelmina

Utmärkelsen Årets tillväxtbyrå delas ut för sjätte året i följd – länsvis över hela landet. Det går till redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen minst tre år i följd, drivs som aktiebolag och omsätter minst 3 Mkr. Snabbast tillväxt i länet vinner. Priset är instiftat av Revisionsvärlden och delas i år ut tillsammans med det växande byrånätverket LR Revision & Redovisning.

Martin Hammarström

[email protected]