Wint Audit blir We Audit Sweden

Nytt namn och ny delägare.

Mikael Köver

Wint Audit har bytt namn till We Audit Sweden och rekryterat en ny revisor som delägare. Orsaken till namnbytet är att bolaget inte längre är en del av Wint-koncernen. Det var i augusti i fjol som revisorerna köpte loss verksamheten från moderbolaget Wint som beslutat att de inte längre ska bedriva revisionsverksamhet utan enbart fokusera på sin automatiserade bokföringstjänst.

“Vi (Wint och We Audit) är övertygade om att detta kommer ge oss de allra bästa förutsättningar att utveckla både bokföringsverksamheten (Wint) och revisionsverksamheten (We Audit). För våra kunder blir det inte några större förändringar då vi fortsatt kommer samarbeta med Wint och sitta kvar i Wints lokaler”, säger We Audits vd Mikael Gustavsson.

We Audit har samtidigt anställt Mikael Köver som ny revisor och som även blir delägare. Han kommer närmast från Grant Thornton där han arbetat mycket med finansiella företag och entreprenörsdrivna företag.

“Det som lockade mig till We Audit är möjligheten att få vara med och bygga revisionsverksamhet från början i en miljö som ligger i framkant i organisationsstruktur och affärsmodell mot det som jag tror kommer att vara framtiden för revisionsbranschen. Detta tillsammans med en samling härliga och entreprenöriella revisorer. Jag tror att We Audit kommer att ha möjligheten att vara drivande i digitaliseringen och automatisering av revisionsprocesser eftersom det fortfarande finns nära band till Wint som är längst fram när det gäller automatisering och digitalisering av bokföringen”, säger Mikael Köver.

Hur gör ni som liten byrå för att attrahera duktiga revisorer?

”Vi erbjuder en modern arbetsplats där vi med teknikens och digitaliseringens hjälp skapar flexibilitet för medarbetaren. De entreprenörsdrivna revisorerna som kommit med erfarenhet från de större revisionsbyråerna som EY, PwC och nu även Grant Thornton attraheras också av möjligheten att bli delägare”, säger Mikael Gustavsson.

Han uppger att rekryteringen av Mikael Köver är resultatet av en platsannons i Revisionsvärlden som lästes av nära 500 personer, vilken är rekord.

“Vi är inte rädda för förändringar och vi testar gärna nya grepp”, säger Mikael Gustavsson.

Finwire

[email protected]