Wint fyller på kassan

Collector-grundaren Lena Apler går in som ägare.

Wint gör en riktad nyemission om 20 miljoner kronor och släpper in flera nya delägare: Ernström & C:o, Collector Ventures samt finansprofilerna Lena Apler och Stefan Alexandersson.

“Nu lägger vi i nästa växel”, säger Björn Elfgren, vd och grundare av Wint, i ett pressmeddelande.

Ernström & C:o är ett familjeägt investmentbolag som äger industrikonglomeratet Ernströmgruppen, men som på senare åt gjort en rad investeringar i it och näthandel.

bjorn-elfgren-ansikte
Björn Elfgren

Collector Ventures är en fond som samägs av finansbolaget Collector och riskkapitalbolaget NFT Ventures, aktuellt med KPMG-sponsrade tech-inkubatorn Stockholm FinTech Hub. Collector Ventures hade i början av året över 100 Mkr i fonden och har tidigare investerat i bokföringstjänsten Mr. Shoebox. Bakom Collector Ventures står två välkända finansprofiler, Collectors grundare Lena Apler och bolagets tidigare vd Stefan Alexandersson.

lena_apler_0328_web
Lena Apler

”Att vi nu får in Ernström & C:o, Collector Ventures, Lena och Stefan hos oss betyder så otroligt mycket. Dels att vi får in kapital att kunna göra det vi gör snabbare. Men också att vi får in personer som tror på oss och det vi gör, som kan hjälpa oss vidare med sin oerhörda kompetens. Det känns fantastiskt roligt”, säger Björn Elfgren.

Wint är en av pionjärerna inom automatiserad bokföring i Sverige. Tjänsten har funnits på marknaden en tid och utmanas av konkurrenter som Dooer, ett bolag Revisionsvärlden skrivit om tidigare.

Stefan Alexandersson pekar på att de nya bokföringstjänsterna kan integreras med företagsfinansiering, som är en av Collectors verksamheter.

“Digitaliseringen gör att finansiella tjänster integreras med redovisning och administration. Bokföring i realtid förbättrar banker och finansbolags scoringmodeller. Det skapar helt nya finansieringsmöjligheter för små och medelstora företag”, säger Stefan Alexandersson.

 

Martin Hammarström

[email protected]