Dooer tar in nytt kapital

Nyemission på 40 Mkr i hamn.

nurmi
Sam Nurmi

Revisionsvärlden har tidigare rapporterat om startup-bolaget Dooer som utvecklar ett självlärande bokföringsprogram. Grundaren, serieentreprenören Sam Nurmi, har ambitionen att ”revolutionera hela bokföringsbranschen”.

Nu har techsajten Breakit tagit del av handlingar från Bolagsverket som visar att företaget tagit in 40 miljoner kronor i nytt kapital. Dock är det ännu så länge oklart vem eller vilka som har investerat och vad pengarna ska användas till. Dooer har en betaversion av mjukvaran igång. I höst hoppas man kunna gå ut med ett bredare erbjudande.

I våras köpte Dooer webbyrån Agigen för att snabba på expansionen. Idag har bolaget drygt 30 anställda i lokaler på Jakobsbergsgatan i Stockholm, precis vid Moodgallerian och EY:s svenska huvudkontor.

Dooers affärsidé är att förenkla bokföringsprocessen genom att kombinera självlärande programvara med viss support. Kunden ska sköta en del lågkvalificerade arbetsmoment, som att scanna sina kvitton och pappersfakturor. Samtidigt ska Dooer ha en support i form av redovisningskonsulter, där tekniken inte räcker.

Revisionsvärlden söker Dooers vd Sam Nurmi.

Martin Hammarström

[email protected]