Visma köper OneStop Reporting

Carola Lissel: Passar bra in i Vismas strategi.

Carola Lissel

Mjukvaruföretaget Visma förvärvar norska OneStop Reporting som säljer molnbaserade lösningar för rapportering, budgetering och analys. Bland annat erbjuder OneStop Reporting byråer en kundportal där kunden loggar in för att se ekonomiska rapporter. Företagets mjukvara har redan idag integrationer med många av Vismas lösningar.

Carola Lissel, vd för Visma Software i Sverige, kallar OneStop ett mycket spännande förvärv och menar att det blir ett bra tillskott till Visma.

“I Norge omsätter de ca 20-25 miljoner norska kronor per år. Med Vismas stora nordiska kundbas på 900 000 kunder kommer detta att öka kraftigt över tiden”, säger hon till Revisionsvärlden.

OneStop Reporting kan beskrivas som en konkurrent till Wolters Kluwer-ägda Finsit, som tidigare hette Företagsplatsen men Lissel anser att OneStops tjänst ger en mer generell visualisering av analyser och verksamhetsinsikter.

Förutom programvara erbjuder OneStop även kurser och webbseminarier. Visma ser ett växande intresse från kunder att bättre kunna dra nytta av data i affärssystemet.

”Den ökade förståelsen för nyttan med Business Intelligence, i kombination med att vi nu kan erbjuda en spetslösning inom detta område, kommer ge våra kunder stora möjligheter att bygga smarta beslutsstödslösningar för framtiden”, avslutar Carola Lissel.

Martin Hammarström

[email protected]