BDO köper rådgivningsbyrå

Förvärv av Tullsupport med 13 anställda.

Göran Alvemalm

BDO stärker sitt erbjudande kring tull genom förvärv av rådgivningsföretaget Tullsupport. Nischrådigivaren har kontor i Arlanda norr om Stockholm och över 25 års erfarenhet av tullområdet. Säljare är Ulf Holmström. Tullsupport vill vara ett fullserviceföretag inom tullfrågor och för kunderna fungera som en extern tullavdelning. Bolaget bistår bland annat med alla former av tulldeklarationer. Enligt Göran Alvemalm, affärsområdeschef Skatt på BDO, blir BDO:s skattekompetens och tillsammans med Tullsupports nischkompetens en slagkraftig kombination.

”Tillsammans uppfyller vi alla krav som Tullverket, Skatteverket och andra myndigheter kräver. Ett starkare erbjudande kring tull än det BDO nu har finns i dagsläget inte”, säger Göran Alvemalm, i ett pressmeddelande.

Ulf Holmström

Tullsupport har 13 medarbetare enligt webbplatsen och omsatte 6,5 Mkr i fjol. Rörelseresultatet var minus 22 000 kronor. Genom uppköpet hoppas BDO kunna erbjuda specialisterna från Tullsupport sitt nätverk av skatterådgivare i Sverige och utomlands. På så vis kan de ge ett mer effektivt stöd till sina kunder.

Företag som importerar och exporterar varor möts av allt hårdare krav från myndigheter, samtidigt som antalet tullrevisioner ökar i takt med att tullarbetet blir mer digitalt, skriver BDO i pressmeddelandet.

Martin Hammarström

[email protected]