”Vi har skapat en plattform för tillväxt”

Örebrobyrån EKOtid växer mest – för andra året i följd.

Rebecca Nilborn Nordin och Sara Danielsson.

För andra året i följd vinner EKOtid utmärkelsen Årets tillväxtbyrå 2023 i Örebro län. Byrån har utvecklats mycket snabbt, år 2021 ökade omsättningen med hela 60 procent, 2022 med 40 procent.

”Det har gått bra även i år. Förfrågningarna fortsätter att strömma in, både större och mindre uppdrag. En nyckel är att vi även lyckats växa med resurser, så att vi haft möjlighet att möta upp nya kunder”, säger Rebecca Nilborn Nordin.

På webbplatsen listas idag 15 medarbetare, tre fler än i fjol. I fjol lyfte EKOtid fram ett bra samarbete med Yrkeshögskolan i Örebro, som ett sätt att hitta personal.

”Det samarbetet har fortsatt. Det senaste året har vi anställt två därifrån. Både en som gjorde praktik hos oss och ytterligare en. Utan dem hade det inte gått att växa som vi gjort”, säger Sara Danielsson.

EKOtid grundades 2016 av en grupp entreprenörer med Magnus Löwdahl i spetsen. Han driver även systerverksamheten HRbyOak, en byrå för kvalificerat HR-stöd.

”Vi har ett bra paketerbjudande till våra kunder där vi kan hjälpa dem med ekonomikonsultation, redovisning och digitalisering. Tillsammans med HRbyOak kan vi också hjälpa dem med HR-frågor och rekrytering, och vice versa. Vi vill hjälpa kunderna med mer än bara redovisning och skapa mervärde i form av effektiva arbetssätt och flöden i en rådgivande roll. Vi kallar oss därmed hellre ’ekonomibyrå’ än ’redovisningsbyrå”, säger Sara Danielsson.

Vill ni fortsätta växa?

”Det vill vi.”

Nu är ni 15 medarbetare enligt webbplatsen, mot 12 i fjol. Ställer det nya krav på organisationen om ni ska kunna fortsätta att öka?

”Vi har skapat en plattform för tillväxt. Vi arbetar i team och har idag fem kundansvariga som håller ihop teamen. Jag är en av dem, och har dessutom fått ett utökat ansvar som operativt ansvarig för verksamheten”, säger Sara Danielsson.

Läs även intervjun med EKOtid från i fjol.

Intervjun gjordes på Byrålunch Örebro, en nätverksträff för byråledare. Utmärkelsen Årets tillväxtbyrå delas ut för sjätte året i följd – länsvis över hela landet. Det går till redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen minst tre år i följd, drivs som aktiebolag och omsätter minst 3 Mkr. Snabbast tillväxt i länet vinner. Priset är instiftat av Revisionsvärlden och delas i år ut tillsammans med byrånätverket LR Revision & Redovisning.

 

 

 

Martin Hammarström

[email protected]