”Vi föredrar organisk tillväxt”

VM Redovisning i Blekinge har ökat omsättningen varje år sedan start.

Veronica Jonsson

VM Redovisning, med kontor i Karlskrona, Ronneby och Karlshamn, är Årets tillväxtbyrå 2021 i Blekinge län. Byrån startade sin verksamhet 2013 och har ökat omsättningen varje år sedan start.

”Vi gjorde ett par förvärv i början, men på senare år har vi vuxit organiskt”, säger delägaren Veronica Jonsson till Revisionsvärlden.

Hon driver byrån tillsammans med Marcus Strömberg, båda har bakgrund på KPMG i Karlskrona. När duon 2013 bröt sig loss för att starta eget blev det snabbt två kontor.

”Marcus bor i Ronneby och vill arbeta där. Vi har även medarbetare i Karlshamn och har nyligen öppnat ett tredje kontor även där”, säger Veronica Jonsson.

Byrån har alltså tre kontor och totalt 14 medarbetare.

”Vi ser bara fördelar med många kontor. Det ger en närhet till kunden och flexibilitet för personalen”, säger Veronica Jonsson.

Ni har sju år av obruten tillväxt. Är det dags att ta en paus?

”Jag är osäker. Någonstans finns kanske en gräns för hur stora vi ska bli. Samtidigt har vi hela tiden fullt upp. Vi växer nog litet till.”

Kan det bli ytterligare förvärv?

”Vi föredrar organisk tillväxt, men man ska aldrig säga aldrig.”

Har VM Redovisning någon särskild inriktning?

”Nej, inte som byrå, men vi som arbetar här kan specialisera oss. Jag är duktig på byggföretag. Marcus är inriktad på fastighetsbolag.”

Jag ser länkar till både Visma och Fortnox på er webbplats. Hur digitala är ni?

”Jag skulle vilka säga att vi ligger i framkant. Vi vill arbeta digitalt men anpassar oss till kunden. Vill någon komma in med en pärm tar vi inte illa upp”, säger Veronica Jonsson.

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut i varje län och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]