”Mer än bara redovisning”

Brett erbjudande och rådgivning Örebrobyrån EKOtids tillväxtrecept.

Rebecca Nilborn Nordin och Sara Danielsson.

Redovisningsbyrån EKOtid vinner utmärkelsen Årets tillväxtbyrå 2022 i Örebro län. Byrån grundades 2016 av en grupp entreprenörer med Magnus Löwdahl i spetsen. Flera av delägarna drev verksamheter inom bland annat rekrytering och fick många förfrågningar om ekonomikonsulter. EKOtid var ett sätt att möta denna efterfrågan. De senaste två åren har verksamheten mer än fördubblats.

Hur gör ni för att växa?

”Vi försöker vara breda och hjälpa kunderna med mer än bara redovisning. Vi har på senare tid tagit en mer rådgivande roll vilket gör att vi numer benämner oss ’ekonomibyrå’. Vi jobbar även nära vårt systerbolag som arbetar med HR. Bredden gör att vi kan hjälpa kunderna bättre – lön och HR är ju ibland svårt att dra en gräns emellan, så där har vi stor hjälp av varandra då vi har konsulter som enbart jobbar med lön”, säger EKOtid-medarbetaren Sara Danielsson, som tog emot priset härom veckan tillsammans med kollegan Rebecca Nilborn Nordin.

Vilken typ av kunder har ni?

”Storleken på kunderna varierar och det gör även uppdragens omfattning – hos vissa kunder är vi inne och hjälper till vid behov, hos andra agerar vi hela kundens ekonomiavdelning. Vi formar uppdraget efter kundens behov”, säger Sara Danielsson.

Under 2021 ökade EKOtids omsättning med nästan 60 procent och enligt Rebecca Nilborn Nordin kommer det bli en ökning även i år. På webbplatsen listas idag tolv medarbetare. En nyckel till att kunna växa så snabbt har varit att rekrytera praktikanter.

”Vi har ett bra samarbete med Yrkeshögskolan i Örebro som vi det senaste året tagit in praktikanter från och som även lett till en vidareanställning”, säger Sara Danielsson.

På frågan om hur de gör för att få in nya kunduppdrag svarar EKOtid-duon att de främst växer genom befintliga kunders rekommendationer vilket också har varit ett mål. ”Nöjda kunder är det bästa betyget”. EKOtid har även viss närvaro i sociala medier.

”Vi finns på Facebook och LinkedIn men kan inte skryta med att vi är så aktiva. Dock startade vi nyligen ett Instagramkonto där man kan följa medarbetarnas arbetsdagar. Vi vill gärna visa både kunder och potentiella nya medarbetare att vi är en trevlig arbetsplats”, säger Rebecca Nilborn Nordin.

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Den byrå som ökat snabbast det senaste räkenskapsåret vinner. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]