Välkända Skånebyråer i tillväxtfinal

Valmon blommar i Kåseberga. Foto: Erika Weiland, Apelöga

Två tidigare vinnare är med på listan när Skånes finalister till priset Årets tillväxtbyrå 2022 är klar. Beviso Ekonomibyrå i Malmö blev Årets tillväxtbyrå i Skåne län redan. Grundaren Benny Sörensson sa då att han ville dubbla omsättningen till 10 Mkr. Sedan dess har byrån vuxit vidare och målet närmar sig.

Fjolårsvinnaren Biofinans är finalist igen. Byrån drivs av ekonomerna Gunnar Telhammar och Helén Anderzén som hittat en lönsam nisch i rådgivning till bolag som siktar mot en marknadsnotering. Kunderna är ofta små bioteknikbolag, berättade Telhammar i fjol.

En annan finalist är Dillon MTV, ett bolag som nyligen såldes av revisionsbyrån Dillon till den nystartade redovisningskoncernen Freedom Holding, som leds av Antti Antonov. Revisions-och rådgivningsdelen av Dillon finns kvar och leds av Oskar Kantoft.

Minst bland finalisterna är Kensulting i Höllviken. Byrån, med Ken Åström i spetsen, har dock vuxit snabbt och har nu åtta medarbetare enligt webbplatsen.

Finalister – Årets tillväxtbyrå 2022 i Skåne

Byrå

Ort

Omsättning, tkr

Beviso Ekonomibyrå AB

Malmö

6634

Biofinans AB

Lund

4722

Dillon Mtv AB

Malmö

17577

Faktor AB

Ystad

13743

Fest Ekonomi AB

Helsingborg

2698

H&I Redovisning AB

Helsingborg

3097

Kensulting AB

Höllviken

2543

Klara Consulting Malmö AB

Malmö

2629

Pearson & Partners AB

Malmö

10272

Visionrevision i Ystad AB

Falsterbo

10112

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden och kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut i varje län och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]