”Det får inte stagnera”

Skånes tillväxtraket vill dubbla omsättningen till 10 Mkr.

Benny Sörensson

Beviso Ekonomibyrå i Malmö är Årets tillväxtbyrå 2020 i Skåne län. Grundaren Benny Sörensson startade byrån 2015 och sedan dess har Beviso vuxit till sex anställda.

”Jag var tidigare delägare i en annan byrå, men kände att jag ville stå på egna ben”, säger Benny Sörensson till Revisionsvärlden.
Byrån jobbat brett med kunder i de flesta branscher från restauranger till hantverkare och fastighetsbolag. Bevisos omsättning har ökat flera år i rad. Under det nyligen avslutade räkenskapsåret ökade omsättningen från 3,9 till drygt 5 Mkr.

Vill du växa vidare?

”Ja. Inom ett par år hoppas vi ha 9-10 anställda och ha en omsättning på närmare 10 miljoner kronor. Det är kul att utveckla företaget, det får inte stagnera. Och ju fler vi blir, desto mer kan vi specialisera oss. Då kan vi ge bättre råd till kunderna. Det blir även lättare det att investera i nya tekniker eller ny programvara.”

Det händer mycket på teknikområdet. Vissa tror att det i framtiden kommer att bli svårt för små byråer att erbjuda samma lösningar som de stora. Vad tror du?

”Jag tror absolut att små byråer kommer att fortsätta vara konkurrenskraftiga. De flesta programvaruföretag inriktar sig ju inte minst mot mindre byråer, jag uppfattar att vi små oftast kan erbjuda samma lösningar som de stora.”

Utmärkelsen Årets Tillväxtbyrå 2020 går till den revisions- eller redovisningsbyrå i länet som det senaste räkenskapsåret ökat omsättningen snabbast, och samtidigt ökat vinsten. Priset bygger på en undersökning av kreditupplysningsföretaget UC. Bakom utmärkelsen står Revisionsvärlden samt programvaruföretagen Agoy och 24SevenOffice. Priserna delas ut på nätverksträffen Byrålunch som arrangeras över hela landet, läs mer här.

Martin Hammarström

[email protected]